Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
16. évközi hét péntek 07.24
  2020-07-24 07:31:03, péntek
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Saját szíve szerint való pásztorokat ígér népének az Úr.
Távolba szakadt népéhez prófétája által így szól az Úr:
Térjetek vissza hozzám, elpártolt gyermekeim, mert én vagyok a ti Uratok! Magamhoz veszlek titeket, egyet egy városból és kettőt egy nemzetségből, és elvezetlek titeket szent hegyemre, Sionra.
Szívem szerint való pásztorokat adok majd nektek, akik tudással és belátással legeltetnek titeket.
Ez történik majd, amikor megsokasodtok és megszaporodtok az országban: Azokban a napokban - mondja az Úr - nem beszélnek többé ,,az Úr szövetségének ládájáról", nem jut eszébe senkinek, nem is emlékeznek rá, és nem is készítik el többé.
Ha majd eljön az idő, Jeruzsálemet így fogják nevezni: ,,Az Úr királyi széke." Odagyűlnek mind a nemzetek az Úr nevében, és nem követik többé elvetemült szívük gonoszságát.
Ez az Isten igéje. Jer 3,14-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus megmagyarázza tanítványainak a magvetőről szóló példabeszédet.
Miután Jézus megmagyarázta tanítványainak, hogy miért mond példabeszédeket, így folytatta: ,,Értsétek meg hát a magvetőről szóló példabeszédet!
Akik hallgatják a mennyek országáról szóló tanítást, és nem értik meg, azokhoz eljön a gonosz, és elragadja mindazt, amit a szívükbe vetettek. Ez az a mag, amelyik az útszélre esett. A kövek közé hullott mag pedig az, aki meghallgatja ugyan a tanítást, és szívesen be is fogadja, de az nem ver benne gyökeret, csak ideig-óráig él. Amikor a tanítás miatt szorongatás, üldözés éri, csakhamar eltántorodik. A tövisek közé esett mag az, aki meghallgatja a tanítást, de a világi gondok s a csalóka vagyon elfojtja azt benne, és gyümölcs nélkül marad. Végül a jó földbe hullott mag az, aki meghallgatja, megszívleli a tanítást, és jó termést is hoz: az egyik százszorosat, a másik hatvanszorosat, a harmadik harmincszorosat."
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,18-23
...... ...........


Imádság
Jó Pásztorunk, Jézus Krisztus! Miként egykor kiválasztottad az apostolokat és elküldted őket, hogy a te nevedben tanítsanak és csodákat tegyenek, úgy napjainkban is hívj magadhoz fiatalokat, akik téged és szeretetedet megismerve indulhatnak a világba. Küldj az evangélium hirdetésére, valamint isteni titkaid és csodáid közvetítésére papokat, akik életüket egészen neked szentelik! Add, Urunk, hogy elfogadják és hűséggel teljesítsék hivatásukat mindazok, akiket a papságra vagy a szerzetesi életre kiválasztasz. A te szereteted alakítsa át szívüket, hogy képesek legyenek ember testvéreiknek továbbadni a te jóságodat, irgalmadat és szeretetedet!

Elmélkedés
Hogyan lehetséges az, hogy egyesek komolyan veszik keresztény hitüket, mások viszont nem? A magvetőről szóló példabeszéd magyarázatában maga Jézus válaszol erre a sokak által feltett kérdésre. A krisztusi tanítás jó magja sok ember szívébe bekerül, de egyesekben nem tud termést hozni. Ennek egyik oka, hogy a gonosz is munkálkodik az emberben, és próbálja megakadályozni annak kikelését és növekedését. Másik ok, hogy valaki nem engedi, hogy az isteni tanítás átformálja, átalakítsa az életét. Szívesen hallgatja a szavakat, de azok nem mélyülnek el benne. A harmadik oknak Jézus azt nevezi, hogy az evilági gondok és teendők lekötik az ember figyelmét, vagy a földi javak elrabolják valakinek a szívét.
A tanítás hallgatóján múlik, hogy mi lesz az eredmény. Mindenki ugyanazt hallja, mindenkinek ugyanaz a jó mag, az Isten országáról és az üdvösségről szóló tanítás hull a szívébe, de nem mindenkinél lesz ugyanaz a termés. Ha nekem szóló üzenetnek tekintem Jézus szavait, és ha nem csupán hallgatom, hanem tettekre is váltom azt, amit hallok, akkor bőséges, százszoros termést hozok.
Jézus tanítása rávilágít saját felelősségünkre is. Jó földdé, befogadó földdé kell alakítanunk a szívünket. Ha nem hozunk termést, az nem azért van, mert rossz a mag, hanem mert rossz a föld. Legyen meg bennünk a készség az Úr tanításának hallgatására és megvalósítására!
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: példabeszédeket, harmincszorosat, felelősségünkre, megvalósítására, tanítványainak, megakadályozni, magyarázatában, kiválasztottad, megszaporodtok, hatvanszorosat, megmagyarázta, példabeszédet, közvetítésére, testvéreiknek, megsokasodtok, megmagyarázza, szövetségének, meghallgatja, százszorosat, eltántorodik, hallgatására, kiválasztasz, nemzetségből, jeruzsálemet, szeretetedet, gonoszságát, szorongatás, legeltetnek, napjainkban, mindenkinek, hallgatóján, üdvösségről, mindenkinél, tanításának, alakítanunk, növekedését, napokban –, magvetőről szóló, mennyek országáról, szívükbe vetettek, útszélre esett, kövek közé, tanítás miatt, tövisek közé, világi gondok, csalóka vagyon, egyik százszorosat, másik hatvanszorosat, harmadik harmincszorosat, evangélium igéi, evangélium hirdetésére, papságra vagy, OLVASMÁNY Jeremiás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Miután Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cica  képre írva  Sárkány  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Húsvéti üdvözlet !  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kövesd a vezetőt  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  képre írva  A nagy természet  Facebookon kaptam  Szép estét  Graffiti bölcsesség  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Nem látom őket  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Képes idézet !  képre írva  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Húsvéti üdvözlet !  Paul David Tripp Március 26  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Aki belekortyol  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Nem hazudnak  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Ratkós beszületései a szereplő...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Ha nyitott vagy  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26 
Bejegyzés Címkék
napokban &#8211, magvetőről szóló, mennyek országáról, szívükbe vetettek, útszélre esett, kövek közé, tanítás miatt, tövisek közé, világi gondok, csalóka vagyon, egyik százszorosat, másik hatvanszorosat, harmadik harmincszorosat, evangélium igéi, evangélium hirdetésére, papságra vagy, szerzetesi életre, sokak által, krisztusi tanítás, isteni tanítás, harmadik oknak, evilági gondok, ember figyelmét, földi javak, tanítás hallgatóján, üdvösségről szóló, példabeszédeket, harmincszorosat, felelősségünkre, megvalósítására, tanítványainak, megakadályozni, magyarázatában, kiválasztottad, megszaporodtok, hatvanszorosat, megmagyarázta, példabeszédet, közvetítésére, testvéreiknek, megsokasodtok, megmagyarázza, szövetségének, meghallgatja, százszorosat, eltántorodik, hallgatására, kiválasztasz, nemzetségből, jeruzsálemet, szeretetedet, gonoszságát, szorongatás, legeltetnek, napjainkban, mindenkinek, hallgatóján, üdvösségről, mindenkinél, tanításának, alakítanunk, növekedését, munkálkodik, indulhatnak, pásztorokat, hirdetésére, teljesítsék, példabeszéd, hivatásukat, megszívleli, apostolokat, keresztény, elvetemült, evangélium, elmélkedés, irgalmadat, egyesekben, lehetséges, odagyűlnek, elrabolják, emlékeznek, elvezetlek, átalakítsa, átformálja, magvetőről, továbbadni, fiatalokat, megismerve, tanítsanak, pásztorunk, gyermekeim, országáról, szerzetesi, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1015
  • e Hét: 6706
  • e Hónap: 27389
  • e Év: 230302
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.