Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 17. vasárnap 07.26
  2020-07-26 08:46:30, vasárnap
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Trónra léptekor Salamon bölcsességért könyörög.
Gibeonban megjelent az Úr Salamonnak, éjszaka, álmában. Így szólt Isten: ,,Bármit kérsz, megadom neked!" Salamon ezt mondta: ,,Uram és Istenem, királlyá tetted szolgádat atyám, Dávid helyett. Dehát fiatal ember vagyok, nem tudom, miként kell uralkodni. Szolgád a te kiválasztott néped élén áll, egy nagy nép élén, amelynek se szeri, se száma. Adj hát szolgádnak éber szívet, hogy meg tudja különböztetni a jót meg a rosszat. Mert hisz ki tudná másképp kormányozni ezt a te nagyszámú népedet?"
Tetszett az Úrnak, hogy Salamon ilyen kéréssel fordult hozzá. Ezért Isten ezt mondta neki: ,,Mivel épp ezzel a kéréssel fordultál hozzám, és nem hosszú életet vagy gazdagságot kértél magadnak, nem is ellenséged életét kérted, hanem bölcsességért könyörögtél, hogy igazságot szolgáltathass, íme, megadom neked, amit kértél. Olyan bölcs és értő szívet adok neked, amilyen nem volt előtted, s nem lesz utánad sem."
Ez az Isten igéje. 1Kir 3.5.7-12

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten eleve arra rendelt minket, hogy Fiának képmását öltsük magunkra.
Testvéreim!
Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket. Akiket ugyanis előre ismert, azokat eleve arra rendelte, hogy Fiának képmását öltsék magukra. Így lesz ő elsőszülött a sok testvér között. Akiket előre erre rendelt, azokat meg is hívta, akiket meghívott, azokat igazzá tette, akiket pedig igazzá tett, azokat meg is dicsőítette.
Ez az Isten igéje. Róm 8,28-30

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Isten országa többet ér minden földi kincsnél.
Abban az időben ezt mondta Jézus a tömegnek: ,,A mennyek országa olyan, mint a földbe rejtett kincs, amelyet egy ember megtalált. Elrejtette újra, azután boldogan elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvette azt a szántóföldet. A mennyek országa olyan, mint amikor egy kereskedő igazgyöngyöt keresett. Talált egy nagyon értékeset, erre elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvásárolta azt. *
Végül: a mennyek országa olyan, mint amikor a hálót a tengerbe vetik és az mindenféle halat összefog. Mihelyt megtelik, a partra vonják, és nekiülve kiválogatják: a javát edényekbe rakják, a hitványát pedig kidobják. Így lesz a világ végén is. Kivonulnak az angyalok, a gonoszokat elválasztják az igazaktól és tüzes kemencébe vetik, ott sírás lesz és fogcsikorgatás.
Értitek-e mindezt?" ,,Igen!" - felelték. Erre így folytatta: ,,Minden írástudó, aki jártas a mennyek országáról szóló tanításban, olyan, mint egy családapa, aki kincseiből régit és újat vesz elő."
Ezek az evangélium igéi.Mt 13,44-52
...... ........... .....



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te nevedben gyűlünk össze vasárnaponként a templomban, hogy szavadat hallgassuk és részesedjünk szeretetből hozott áldozatodban. Együtt keressük az Isten országát és közösen építjük azt. Örömhíred alakítson minket élő közösséggé, amely hirdeti tanításodat. Örömhíred minden emberhez szól, ezért nem csupán annak befogadására törekszünk, hanem annak továbbadására is. Adj nekünk buzgóságot, hogy országod lelkes munkásai legyünk! Az üdvösséget Isten kegyelméből és irgalmából nyerjük el, de tudjuk, hogy nekünk is tennünk kell érte. Nevelj minket az engedelmességre és a szeretet gyakorlására!

Elmélkedés
Isten országának titka
Az Isten országáról szóló példabeszédek sorozata folytatódik a mai vasárnap evangéliumában. Az igazgyöngyről és a földbe rejtett kincsről szóló hasonlatoknak ugyanaz a mondanivalója: Isten országáért érdemes mindenről lemondani, érdemes mindent odaadni. A kereskedő mindenét eladja, hogy megvásárolhassa az igazgyöngyöt, a földműves ugyanígy tesz, hogy övé lehessen a felfedezett kincs. Magatartásuk példaértékű számunkra. Sokan abban bíznak, hogy a vagyon, a pénz megszünteti gondjaikat és általuk biztosítani tudják mindazt, ami földi életüket boldoggá teszi. Az anyagi javak birtoklása azonban állandó elégedetlenséget ébreszt az emberben. Bármennyire is sok vagyonunk van, mindig többet szeretnénk megszerezni. A birtoklási vágy elnyomja bennünk a lelki kincsek megszerzésének vágyát. A mennyek országának birtoklása olyan lelki kincs, ami minden földi dolognál értékesebb, és amelynek a megszerzésére minden erőnkkel törekednünk kell.
A földi javak megszerzése tekintetében soha nem szűnik meg elégedetlenségünk. Vágyaink edénye soha nem fog megtelni, mert amint megtelik, azonnal nagyobbra cseréljük. De lelki értelemben eljuthatunk vágyaink teljes és tökéletes beteljesedéséhez. Ez a teljesség a miénk lehet, ha mindent odaadunk annak, aki betölti vágyakozásunkat. Egyedül Istenben és az ő országában találhatjuk meg boldogságunkat. ,,Egyedül Isten elég" - tanítja nekünk Avilai Szent Teréz. Ha ő a miénk, ha bennünk él és mi benne élünk, akkor ennél nagyobbra nem is vágyakozhatunk, mert nincs nagyobb, mint az Isten.
A halászháló példázata hasonló üzenetet hordoz, mint a búzáról és a konkolyról szóló tanítás, amelyet az elmúlt vasárnap olvastunk. Isten országában egyaránt jelen van a jó és a rossz, a szent és a bűnös, együtt vannak a jó és a rossz halak. Az Egyháznak mindenféle ember tagja lehet. A végső ítélet egyedül Istenre tartozik, nekünk pedig nincs jogunk azt siettetni.
A nyári szünet, a szabadságok ideje sokak számára a keresés ideje. Új élményeket, tapasztalatokat, kapcsolatokat keresünk. Remélhetőleg mindezek nem csak pihenésünket vagy szórakozásunkat szolgálják, hanem lelki fejlődésünket is. Mindenféle keresésünknek akkor lesz igazán eredménye, ha meg tudjuk különböztetni az értékeset az értéktelentől és az előbbit választjuk. Nem biztos, hogy az első lehetőségnél érdemes lehorgonyoznunk. Keressük-e életünk mélyebb értelmét? Keressük-e azt, hogy Isten milyen feladatra hív?
Mi az Isten országa vagy más néven mennyek országa? A kettő ugyanazt jelenti. Szent Máté, aki evangéliumát elsősorban a zsidóságból a krisztusi hitre térők számára írta, szándékosan kerüli művében az Isten szót, mivel a zsidó ember számára tilos volt Isten nevét kimondani. Ezért ő a mennyek országa kifejezést használja, ami a többi evangéliumban az Isten országának felel meg. Mi tehát ez az ország? Az evangéliumokból az derül ki, hogy Jézus minden alkalommal csak hasonlatok segítségével beszél az Isten országának eljöveteléről és növekedéséről. Talán az a leghelyesebb értelmezés, ha az Isten országa alatt az isteni üdvözítő szándéknak, akaratnak az érvényesülését értjük a saját életünkben és az egész emberiség történetében. Isten a mi üdvösségünket akarja. E szándéknak a megismerése és megértése olyan nagy örömet okoz nekünk, mint amikor a földműves vagy a kereskedő örül a megtalált kincsnek. Ahogyan a példázatok szereplői mindenüket eladják, mindenükről lemondanak azért, hogy megszerezzék a megtalált kincset, ugyanúgy nekünk is érdemes mindenről lemondani, hogy Isten üdvözítő törekvése megvalósuljon az életünkben.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: beteljesedéséhez, elégedetlenséget, megvásárolhassa, engedelmességre, elhatározásából, vágyakozásunkat, evangéliumokból, tapasztalatokat, lehorgonyoznunk, szórakozásunkat, evangéliumában, szolgáltathass, érvényesülését, vágyakozhatunk, boldogságunkat, megszerzésének, vasárnaponként, fogcsikorgatás, keresésünknek, igazgyöngyről, példabeszédek, bölcsességért, fejlődésünket, kapcsolatokat, megvalósuljon, eljöveteléről, növekedéséről, különböztetni, továbbadására, mondanivalója, hasonlatoknak, értéktelentől, evangéliumban, megszerzésére, üdvösségünket, igazgyöngyöt, kéréssel fordultál, mennyek országa, földbe rejtett, ember megtalált, kereskedő igazgyöngyöt, nagyon értékeset, tengerbe vetik, mindenféle halat, partra vonják, javát edényekbe, hitványát pedig, világ végén, gonoszokat elválasztják, mennyek országáról, evangélium igéi, üdvösséget Isten, Ezért Isten, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Egyedül Istenben, Egyedül Isten, Avilai Szent Teréz, Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Márciusi eső  Ibolya  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Könnyáztatta asszonysorsok  Keresd azt a valakit,...  Nem kellett volna!  Paul David Tripp Március 15  Szabó Norbert – Szabadsá...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Sajnos ezt elBalogozták  A csonk és a facsemete  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  Facebookon kaptam  Por  Szép Álmokat  Ted Engstrőm gondolata  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szép estét kedves látogatóimna...  Meghitt estéken . . .  Keresd azt a valakit,...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Esti kép  Ne feledjük: a föld jóval több...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Március 15-re emlékve  Nyíljatok meg  A közszereplő  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Március 17  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Nemzeti  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  A magukat nyílt és őszinte emb...  Jó éjszakát  Síró nő  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Nem mindegy  Dóró Sándor: Ma  Heltai Jenő: Szabadság  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Kezdet  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  A csonk és a facsemete  Nem kell ide békemenet  Rochefoucauld - a bölcs  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ne engedd el kezem!  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Nyíljatok meg  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Atyám !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Gősi Vali - Tükre lennék...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Az embernek fiatal korában van  Ted Engstrőm gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Csendes éjszakán  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa 
Bejegyzés Címkék
kéréssel fordultál, mennyek országa, földbe rejtett, ember megtalált, kereskedő igazgyöngyöt, nagyon értékeset, tengerbe vetik, mindenféle halat, partra vonják, javát edényekbe, hitványát pedig, világ végén, gonoszokat elválasztják, mennyek országáról, evangélium igéi, üdvösséget Isten, szeretet gyakorlására, kereskedő mindenét, földműves ugyanígy, felfedezett kincs, pénz megszünteti, anyagi javak, birtoklási vágy, lelki kincsek, mennyek országának, megszerzésére minden, földi javak, miénk lehet, halászháló példázata, konkolyról szóló, elmúlt vasárnap, rossz halak, végső ítélet, nyári szünet, szabadságok ideje, keresés ideje, előbbit választjuk, első lehetőségnél, kettő ugyanazt, krisztusi hitre, zsidó ember, többi evangéliumban, isteni üdvözítő, érvényesülését értjük, saját életünkben, egész emberiség, földműves vagy, kereskedő örül, megtalált kincsnek, példázatok szereplői, megtalált kincset, beteljesedéséhez, elégedetlenséget, megvásárolhassa, engedelmességre, elhatározásából, vágyakozásunkat, evangéliumokból, tapasztalatokat, lehorgonyoznunk, szórakozásunkat, evangéliumában, szolgáltathass, érvényesülését, vágyakozhatunk, boldogságunkat, megszerzésének, vasárnaponként, fogcsikorgatás, keresésünknek, igazgyöngyről, példabeszédek, bölcsességért, fejlődésünket, kapcsolatokat, megvalósuljon, eljöveteléről, növekedéséről, különböztetni, továbbadására, mondanivalója, hasonlatoknak, értéktelentől, evangéliumban, megszerzésére, üdvösségünket, igazgyöngyöt, szántóföldet, lehetőségnél, pihenésünket, elválasztják, evangéliumát, befogadására, magatartásuk, áldozatodban, részesedjünk, megvásárolta, kiválogatják, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.