Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde.
  2020-07-27 19:44:11, hétfő
 
  Nagyszülők megáldása - Szombathely, Székesegyház 2020. július 26.
Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde.
Hanganyag Link

Szent Annára és Szent Joachimra, a Boldogságos Szűz Mária szüleire emlékeztünk liturgikus emléknapjukon, július 26-án.
Az újszövetségi könyvek semmit nem mondanak Szűz Mária szüleiről, nevüket sem említik. Egy 2. századi apokrif könyv szerint Mária édesanyját Annának, édesapját Joachimnak hívták. Az Anna név annyit jelent: kegyelemmel áldott, a Joachim pedig: Isten megvigasztal.
Szent Anna és Szent Joachim ünnepe a 13-14. században terjedt el Európában, annak az érdeklődésnek következményeként, amellyel Krisztus emberi természete és emberi valósága felé fordultak a hívők - ekkor élénkült fel az Üdvözítő nagyszülei iránti tisztelet is.
Egyházmegyénk számos templomában részesítették áldásban ezen az ünnepen a nagyszülőket. Így volt ez július 26-án a Székesegyházban is, ahol az esti szentmisén Székely János megyéspüspök áldotta meg a megjelenteket.
Szentbeszédben visszautalt a napi evangéliumra, amelyben Jézus arról beszél, hogy Isten országa olyan mint amikor valaki elrejtett kincset megtalál. A régi időkben sok volt a háború és az emberek gyakran elásták a kincseket, úgy menekültek el, vagy az adószedők elől mentették így el a vagyonukat. Ennek az lett a következménye, hogy sokszor a leszármazottak már nem tudták hol a családi vagyon. Így nem volt váratlan, hogy valaki kincset találjon.
Székely János utalt rá: ilyen váratlan módon talált rá a kincsre, Isten országára Szent Ferenc, amikor fiatalon sok mulatozás után a lelke mélyén hangot hallott, hogy egy leprást öleljen meg és segítsen neki. Ferenc hallgatott a hangra és átölelte a sebekkel teli embert. És abban a pillanatban a szíve megtelt olyan örömmel, amit addig nem ismert. Addig ugyan ismerte a magának szerzet örömet, de most megtapasztalta a szeretet boldogságát és örömében mindent odaadott.
Az evangélium arról is szól, hogy az életünk kincsei közelebb vannak hozzánk mint gondolnánk, mondta Székely János: el van rejtve a házastársban, közeli rokonban, de sokszor vakok, süketek vagyunk, hogy ezt meglássuk. A mi életünk is titokzatos szántóföld amibe Isten kincset rejtett el. Nem kell elmennünk a világ végére: minden emberi szívben, a házastársban, gyermekeinkben, rokonokban ott rejtőzik az Isten. Minden ember az Ő remekműve.
Székely János arra kérte a jelenlévő unokákat, hogy figyeljenek a nagyszüleikre: hallgassák őket, kérdezzék őket életükről, családjuk életéről. Kérdezzétek a nagyszülőket, a szívetek legyen nyitott arra a sok kincsre ami az Ő életükben rejtőzik, mondta Székely János.
A nagyszülőkhöz fordulva Szent Anna és Szent Joachim életét állította számukra példának, akik fontosnak tartották, hogy lányukat, Máriát megismertessék Istennel, ott legyen a templom közelében. A legnagyobb kincs amit az unokáknak át lehet adni, hogy megismerjék az élő Istent, az Ő szeretetét, mondta a megyéspüspök.

...... ........... ........... .......



...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Címkék: székesegyházban, megismertessék, gyermekeinkben, szentbeszédben, megtapasztalta, leszármazottak, részesítették, nagyszüleikre, nagyszülőkhöz, egyházmegyénk, érdeklődésnek, megjelenteket, emléknapjukon, következménye, újszövetségi, evangéliumra, házastársban, megvigasztal, megyéspüspök, nagyszülőket, székesegyház, szentbeszéde, boldogságát, szombathely, megismerjék, emlékeztünk, kegyelemmel, templomában, pillanatban, kérdezzétek, visszautalt, figyeljenek, boldogságos, joachimnak, hallgatott, menekültek, újszövetségi könyvek, érdeklődésnek következményeként, hívők –, esti szentmisén, napi evangéliumra, régi időkben, emberek gyakran, adószedők elől, családi vagyon, lelke mélyén, leprást öleljen, sebekkel teli, szíve megtelt, magának szerzet, szeretet boldogságát, evangélium arról, Székely János, Szent Annára, Szent Joachimra, Boldogságos Szűz Mária, Szűz Mária, Szent Anna, Szent Joachim, Szent Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy bizonyos határt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Akik bántanak téged  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Tanuld meg ezt a versemet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szívem  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A másik dolog,  Németh László tollából  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Annuska bar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kerüld el az evangélium örömén...  Rátalálsz  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akik bántanak téged  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Mi lenne ha  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fehér virág  Nem tudhatod  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Erdőn  Régi emberek, akikre máig büsz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Kaffka_Margit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Irgalom és ítélet  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Garai Gábor - Takarítás  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
újszövetségi könyvek, érdeklődésnek következményeként, hívők &#8211, esti szentmisén, napi evangéliumra, régi időkben, emberek gyakran, adószedők elől, családi vagyon, lelke mélyén, leprást öleljen, sebekkel teli, szíve megtelt, magának szerzet, szeretet boldogságát, evangélium arról, életünk kincsei, világ végére, jelenlévő unokákat, szívetek legyen, nagyszülőkhöz fordulva, templom közelében, legnagyobb kincs, székesegyházban, megismertessék, gyermekeinkben, szentbeszédben, megtapasztalta, leszármazottak, részesítették, nagyszüleikre, nagyszülőkhöz, egyházmegyénk, érdeklődésnek, megjelenteket, emléknapjukon, következménye, újszövetségi, evangéliumra, házastársban, megvigasztal, megyéspüspök, nagyszülőket, székesegyház, szentbeszéde, boldogságát, szombathely, megismerjék, emlékeztünk, kegyelemmel, templomában, pillanatban, kérdezzétek, visszautalt, figyeljenek, boldogságos, joachimnak, hallgatott, menekültek, szentmisén, nagyszülei, vagyonukat, nagyszülők, titokzatos, legnagyobb, rokonokban, hallgassák, édesanyját, természete, szántóföld, szeretetét, liturgikus, evangélium, gondolnánk, állította, életükben, fontosnak, tisztelet, unokáknak, fordultak, családjuk, közelében, tartották, jelenlévő, elmennünk, mentették, meglássuk, mulatozás, adószedők, kincseket, kérdezzék, remekműve, elrejtett, életükről, országára, szüleiről, európában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 8035
  • e Hónap: 41189
  • e Év: 274936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.