Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Győrfi Pál csak úgy belógott egy szállodába a Balatonnál
  2020-08-03 08:18:20, hétfő
 
  A mentőszolgálat szóvivője fiatalon nagyon bevállalós volt, így elég meredek balatoni kalandokról is mesélhet a fiainak. Manapság is sok mindenre kapható, ha a gyerekeiről van szó, de már példás családapa, aki legjobban a szigligeti nyaralást várja.
Győrfi Pál, már mindenkit arra biztat, hogy ne maradjon otthon. A mentőszolgálat szóvivője, aki a pandémia idején a biztonságos bezárkózást reklámozta, már csak a biztonságra hívja fel a figyelmet. Kifejezetten ajánlja, hogy mindenki, aki csak teheti, töltse lazítással, pihenéssel a következő heteket.
A tavasz hónapjai, testileg, lelkileg nehéz időszakot jelentettek - mondta Győrfi Pál. - A bezártság, az egyedüllét, a közösség hiánya és a betegségtől való félelem nemcsak hazánkban viselte meg az embereket. Magyarországon nagyon jól sikerült megfékezni a járványt, hála annak is, hogy az emberek fegyelmezetten betartották a biztonságra vonatkozó kéréseket és a korlátozásokat. Az egészségügyi vészhelyzet elmúlt, óvatosságra viszont továbbra is szükség van. Ha kell, mert zárt helyre, nagyobb tömegbe megyünk, viseljünk maszkot. Kerüljük a zsúfolt helyeket, az idegenektől tartsuk meg a másfél méteres távolságot. Ügyeljünk erre a nyaralás alatt, akkor is, amikor fürdőzünk! Emellett alaposan és gyakran mossunk kezet - most ezzel tehetjük legtöbbet azért, hogy biztonságban lehessünk.
Ön hol pihen ezen a nyáron?
A feleségem családjának van egy nyaralója a Balatonnál. Évek óta ez az egyik csúcspontja a nyárnak. Mivel nagy a család és mindenhol sok a gyerek, szépen beosztjuk egymás között, hogy ki mikor veheti birtokba a szigligeti házat.

Ezek szerint a Balaton biztonságos.
Igen, a Balaton is biztonságos, és úgy látom, hogy a belföldi nyaralás biztonságos. Ha szabad mentősként is megszólalnom, akkor elmondom, hogy a nyári hónapokban az Országos Mentőszolgálat mindig külön figyel a Balatonnál. Plusz kocsikkal, megerősített szolgálatokkal figyelünk a nyaralók biztonságára. A külföldi, akár a környező országokból is hallunk most ijesztő híreket. Mi is lemondtunk a tengerpartról idén, és azt hiszem most mindenkinek az a jobb döntés, ha inkább itthon nyaral.
Mit jelent az Ön számára, hogy nyaral?
Belföldön semmiképpen nem azt, hogy nem dolgozom. Ha valami kiemelkedő esemény történik, bizony a szigligeti nyaraló kertjében is készül velem interjú. Annyi kulisszatitkot elárulhatok, hogy ilyenkor néha csak a felsőruházatom egyenruhás, amúgy strandhoz vagyok öltözve. Ha jó az idő, legszívesebben egész nap egy szál fürdőnadrágban vagyok. Számomra az a feltöltődés, hogy szorító időpontok nélkül, önfeledten kikapcsolódhatok a családdal.
Azért a mostani tavasz felfokozott történései után ezt elég nehéz elképzelni. Készült önről vers és neveztek el tortát, hogy a rengeteg internetes mémről ne is beszéljünk. Lépten-nyomon megállítják?
- Igen és érdekes, mert főleg a gyerekek körében lettem nagyon népszerű. Ők eddig nem igazán foglalkoztak velem. A híradók azért mindig a legnézettebb tévés műsorok, ennyi idő után pedig megszokja az ember, hogy ez ad egy komoly ismertséget. Amit a járványhelyzet videófilmjei hoztak, az viszont kétségtelenül meglepett még engem is. Rendszeresen megállítanak, fotózkodnak velem, de ha semmi ilyen nincs, akkor is rám mosolyognak, vagy szólnak hozzám pár jó szót, kérdeznek valamit. Úgy gondolom, hogy ez azért csak átmeneti állapot, ami a rendkívüli helyzetnek szólt, és idővel elmúlik.

Hogyan telik egy ideális nap Szigligeten?
Nagyrészt a strandon, sok közös játékkal. Lángossal. Az elmúlt években szombatonként volt egy külön kedvenc elfoglaltságunk. A stranddal szemben a Nádas étteremben, amatőr sakkpartik voltak a vendéglő tulajdonosának szervezésében. Ádám fiam egyre jobban sakkozik, úgyhogy neki ez szuper program, aki nyer, palacsintát kap, mi pedig a többi gyerekkel segítünk neki elfogyasztani a nyereményt. Remélem, idén is így lesz.
Van más felfedezés, kedvenc célpont a környéken, amit más gyerekes családoknak is bátran ajánlana?
Igen, a Festetics Múzeum történelmi modellvasút kiállítása Keszthelyen, az egy egészen fantasztikus szórakozás. Amúgy meg a fagyizók, nagyon szeretjük a jó fagylaltot. Gyenesdiáson a Bringatanyán, Szigligeten pedig a Vár Kávézó fagyizójában vagyunk szinte törzsvendégek.
A Balaton minden életkorban más élményeket tartogat. Az ön számára, melyik korszak a legkedvesebb, melyik volt a legizgalmasabb?
A legkedvesebb most, a gyerekekkel. A legtöbb izgalmas, felejthetetlen élmény pedig nyilván a fiatal koromból származik. Akkor főleg Siófok és Szántód voltak a célpontok. A nyolcvanas évek közepén volt egy zenekarunk is a gimnáziumi osztálytársaimmal, Madártej volt a neve. Egy nyáron elindultunk, volt pár fellépés is, úgyhogy lényegében körbe vonatoztuk a Balatont. Menetjegyet, jobb esetben, csak a fele csapat tudott venni és okosan beosztottuk, az esti szállást pedig úgy oldottuk meg, hogy belopóztunk nagyobb szállodákba és ott a tévés szobában, társalgóban szépen titokban álomra hajtottuk a fejünket. Az persze egy egész másik Balaton volt még, de tény, hogy minden korszakból van meghatározó élményem a tóról. Nem is tudom volt-e olyan nyár azóta, amikor legalább egyszer ne utaztam volna oda.
Forrás: likebalaton.hu
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Címkék: kikapcsolódhatok, elfoglaltságunk, járványhelyzet, legszívesebben, korlátozásokat, szolgálatokkal, fürdőnadrágban, mentőszolgálat, felejthetetlen, kulisszatitkot, legizgalmasabb, felsőruházatom, tulajdonosának, magyarországon, fegyelmezetten, szombatonként, tengerpartról, elfogyasztani, szervezésében, törzsvendégek, kétségtelenül, legkedvesebb, videófilmjei, fantasztikus, biztonságára, biztonságban, fagyizójában, kifejezetten, egészségügyi, megállítanak, foglalkoztak, megszólalnom, megerősített, gyenesdiáson, rendszeresen, bringatanyán, mentőszolgálat szóvivője, szigligeti nyaralást, pandémia idején, biztonságos bezárkózást, biztonságra hívja, következő heteket, tavasz hónapjai, közösség hiánya, betegségtől való, emberek fegyelmezetten, biztonságra vonatkozó, egészségügyi vészhelyzet, zsúfolt helyeket, idegenektől tartsuk, másfél méteres, nyaralás alatt, Győrfi Pál, Országos Mentőszolgálat, Festetics Múzeum,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Bounty krémes  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Hiányzik  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Jó éjszakát  Kaffka_Margit  Adakozás  Png nő  Akarat  Png nő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png nő  Garai Gábor - Takarítás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Adakozás  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Esti kép  Facebookon kaptam  Lóhere  Png cica  Png fotel  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Elköszönt  Soha ne kedvezz...  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png nő  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Akarat  A kételkedés kezelése  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A boldog családok mind hasonló...  Szívem  Még csak most kezdődik a nap  Egy lelki imádság  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Örülök, hogy látlak!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
mentőszolgálat szóvivője, szigligeti nyaralást, pandémia idején, biztonságos bezárkózást, biztonságra hívja, következő heteket, tavasz hónapjai, közösség hiánya, betegségtől való, emberek fegyelmezetten, biztonságra vonatkozó, egészségügyi vészhelyzet, zsúfolt helyeket, idegenektől tartsuk, másfél méteres, nyaralás alatt, feleségem családjának, egyik csúcspontja, szigligeti házat, belföldi nyaralás, nyári hónapokban, nyaralók biztonságára, környező országokból, tengerpartról idén, szigligeti nyaraló, felsőruházatom egyenruhás, szál fürdőnadrágban, mostani tavasz, rengeteg internetes, gyerekek körében, híradók azért, legnézettebb tévés, komoly ismertséget, járványhelyzet videófilmjei, viszont kétségtelenül, rendkívüli helyzetnek, elmúlt években, külön kedvenc, stranddal szemben, vendéglő tulajdonosának, többi gyerekkel, legkedvesebb most, legtöbb izgalmas, fiatal koromból, nyolcvanas évek, gimnáziumi osztálytársaimmal, nyáron elindultunk, fele csapat, esti szállást, tévés szobában, egész másik, kikapcsolódhatok, elfoglaltságunk, járványhelyzet, legszívesebben, korlátozásokat, szolgálatokkal, fürdőnadrágban, mentőszolgálat, felejthetetlen, kulisszatitkot, legizgalmasabb, felsőruházatom, tulajdonosának, magyarországon, fegyelmezetten, szombatonként, tengerpartról, elfogyasztani, szervezésében, törzsvendégek, kétségtelenül, legkedvesebb, videófilmjei, fantasztikus, biztonságára, biztonságban, fagyizójában, kifejezetten, egészségügyi, megállítanak, foglalkoztak, megszólalnom, megerősített, gyenesdiáson, rendszeresen, bringatanyán, legnézettebb, feltöltődés, szigligeten, csúcspontja, családjának, fotózkodnak, mindenkinek, vészhelyzet, elárulhatok, óvatosságra, idegenektől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 14025
  • e Hónap: 47179
  • e Év: 280926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.