Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Győrfi Pál csak úgy belógott egy szállodába a Balatonnál
  2020-08-03 08:18:20, hétfő
 
  A mentőszolgálat szóvivője fiatalon nagyon bevállalós volt, így elég meredek balatoni kalandokról is mesélhet a fiainak. Manapság is sok mindenre kapható, ha a gyerekeiről van szó, de már példás családapa, aki legjobban a szigligeti nyaralást várja.
Győrfi Pál, már mindenkit arra biztat, hogy ne maradjon otthon. A mentőszolgálat szóvivője, aki a pandémia idején a biztonságos bezárkózást reklámozta, már csak a biztonságra hívja fel a figyelmet. Kifejezetten ajánlja, hogy mindenki, aki csak teheti, töltse lazítással, pihenéssel a következő heteket.
A tavasz hónapjai, testileg, lelkileg nehéz időszakot jelentettek - mondta Győrfi Pál. - A bezártság, az egyedüllét, a közösség hiánya és a betegségtől való félelem nemcsak hazánkban viselte meg az embereket. Magyarországon nagyon jól sikerült megfékezni a járványt, hála annak is, hogy az emberek fegyelmezetten betartották a biztonságra vonatkozó kéréseket és a korlátozásokat. Az egészségügyi vészhelyzet elmúlt, óvatosságra viszont továbbra is szükség van. Ha kell, mert zárt helyre, nagyobb tömegbe megyünk, viseljünk maszkot. Kerüljük a zsúfolt helyeket, az idegenektől tartsuk meg a másfél méteres távolságot. Ügyeljünk erre a nyaralás alatt, akkor is, amikor fürdőzünk! Emellett alaposan és gyakran mossunk kezet - most ezzel tehetjük legtöbbet azért, hogy biztonságban lehessünk.
Ön hol pihen ezen a nyáron?
A feleségem családjának van egy nyaralója a Balatonnál. Évek óta ez az egyik csúcspontja a nyárnak. Mivel nagy a család és mindenhol sok a gyerek, szépen beosztjuk egymás között, hogy ki mikor veheti birtokba a szigligeti házat.

Ezek szerint a Balaton biztonságos.
Igen, a Balaton is biztonságos, és úgy látom, hogy a belföldi nyaralás biztonságos. Ha szabad mentősként is megszólalnom, akkor elmondom, hogy a nyári hónapokban az Országos Mentőszolgálat mindig külön figyel a Balatonnál. Plusz kocsikkal, megerősített szolgálatokkal figyelünk a nyaralók biztonságára. A külföldi, akár a környező országokból is hallunk most ijesztő híreket. Mi is lemondtunk a tengerpartról idén, és azt hiszem most mindenkinek az a jobb döntés, ha inkább itthon nyaral.
Mit jelent az Ön számára, hogy nyaral?
Belföldön semmiképpen nem azt, hogy nem dolgozom. Ha valami kiemelkedő esemény történik, bizony a szigligeti nyaraló kertjében is készül velem interjú. Annyi kulisszatitkot elárulhatok, hogy ilyenkor néha csak a felsőruházatom egyenruhás, amúgy strandhoz vagyok öltözve. Ha jó az idő, legszívesebben egész nap egy szál fürdőnadrágban vagyok. Számomra az a feltöltődés, hogy szorító időpontok nélkül, önfeledten kikapcsolódhatok a családdal.
Azért a mostani tavasz felfokozott történései után ezt elég nehéz elképzelni. Készült önről vers és neveztek el tortát, hogy a rengeteg internetes mémről ne is beszéljünk. Lépten-nyomon megállítják?
- Igen és érdekes, mert főleg a gyerekek körében lettem nagyon népszerű. Ők eddig nem igazán foglalkoztak velem. A híradók azért mindig a legnézettebb tévés műsorok, ennyi idő után pedig megszokja az ember, hogy ez ad egy komoly ismertséget. Amit a járványhelyzet videófilmjei hoztak, az viszont kétségtelenül meglepett még engem is. Rendszeresen megállítanak, fotózkodnak velem, de ha semmi ilyen nincs, akkor is rám mosolyognak, vagy szólnak hozzám pár jó szót, kérdeznek valamit. Úgy gondolom, hogy ez azért csak átmeneti állapot, ami a rendkívüli helyzetnek szólt, és idővel elmúlik.

Hogyan telik egy ideális nap Szigligeten?
Nagyrészt a strandon, sok közös játékkal. Lángossal. Az elmúlt években szombatonként volt egy külön kedvenc elfoglaltságunk. A stranddal szemben a Nádas étteremben, amatőr sakkpartik voltak a vendéglő tulajdonosának szervezésében. Ádám fiam egyre jobban sakkozik, úgyhogy neki ez szuper program, aki nyer, palacsintát kap, mi pedig a többi gyerekkel segítünk neki elfogyasztani a nyereményt. Remélem, idén is így lesz.
Van más felfedezés, kedvenc célpont a környéken, amit más gyerekes családoknak is bátran ajánlana?
Igen, a Festetics Múzeum történelmi modellvasút kiállítása Keszthelyen, az egy egészen fantasztikus szórakozás. Amúgy meg a fagyizók, nagyon szeretjük a jó fagylaltot. Gyenesdiáson a Bringatanyán, Szigligeten pedig a Vár Kávézó fagyizójában vagyunk szinte törzsvendégek.
A Balaton minden életkorban más élményeket tartogat. Az ön számára, melyik korszak a legkedvesebb, melyik volt a legizgalmasabb?
A legkedvesebb most, a gyerekekkel. A legtöbb izgalmas, felejthetetlen élmény pedig nyilván a fiatal koromból származik. Akkor főleg Siófok és Szántód voltak a célpontok. A nyolcvanas évek közepén volt egy zenekarunk is a gimnáziumi osztálytársaimmal, Madártej volt a neve. Egy nyáron elindultunk, volt pár fellépés is, úgyhogy lényegében körbe vonatoztuk a Balatont. Menetjegyet, jobb esetben, csak a fele csapat tudott venni és okosan beosztottuk, az esti szállást pedig úgy oldottuk meg, hogy belopóztunk nagyobb szállodákba és ott a tévés szobában, társalgóban szépen titokban álomra hajtottuk a fejünket. Az persze egy egész másik Balaton volt még, de tény, hogy minden korszakból van meghatározó élményem a tóról. Nem is tudom volt-e olyan nyár azóta, amikor legalább egyszer ne utaztam volna oda.
Forrás: likebalaton.hu
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Címkék: kikapcsolódhatok, elfoglaltságunk, járványhelyzet, legszívesebben, korlátozásokat, szolgálatokkal, fürdőnadrágban, mentőszolgálat, felejthetetlen, kulisszatitkot, legizgalmasabb, felsőruházatom, tulajdonosának, magyarországon, fegyelmezetten, szombatonként, tengerpartról, elfogyasztani, szervezésében, törzsvendégek, kétségtelenül, legkedvesebb, videófilmjei, fantasztikus, biztonságára, biztonságban, fagyizójában, kifejezetten, egészségügyi, megállítanak, foglalkoztak, megszólalnom, megerősített, gyenesdiáson, rendszeresen, bringatanyán, mentőszolgálat szóvivője, szigligeti nyaralást, pandémia idején, biztonságos bezárkózást, biztonságra hívja, következő heteket, tavasz hónapjai, közösség hiánya, betegségtől való, emberek fegyelmezetten, biztonságra vonatkozó, egészségügyi vészhelyzet, zsúfolt helyeket, idegenektől tartsuk, másfél méteres, nyaralás alatt, Győrfi Pál, Országos Mentőszolgálat, Festetics Múzeum,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkak  Nyíljatok meg  A közszereplő  Facebookon kaptam  Intelem  Imádkozás Krisztus értelméért  Ez a miénk!  Könnyáztatta asszonysorsok  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Sajnos ezt elBalogozták  Müller Péter tollából  Ne feledjük: a föld jóval több...  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Amikor még rangja volt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hernádkak  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Március 15-re emlékve  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy László - Szerelem emléke  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Nyíljatok meg  Könnyáztatta asszonysorsok  Jóga férfiaknak  Szeüleidtől tanultad  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Ibolya  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Gősi Vali - Tükre lennék...  mindent a népért...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Ne engedd el kezem!  Paul David Tripp Március 15  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Benned is ezerféle szín van  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Könnyáztatta asszonysorsok  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Az ünnepről  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó cica  Az élet  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  A magyar sajtó napja március 1...  Imádkozás Krisztus értelméért  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sajnos ezt elBalogozták  Szabó Norbert – Szabadsá...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Intelem  Benned is ezerféle szín van  A gyomorrontás tojással is kez...  Síró nő  Alvó kislány  Tavaszról álmodom, 
Bejegyzés Címkék
mentőszolgálat szóvivője, szigligeti nyaralást, pandémia idején, biztonságos bezárkózást, biztonságra hívja, következő heteket, tavasz hónapjai, közösség hiánya, betegségtől való, emberek fegyelmezetten, biztonságra vonatkozó, egészségügyi vészhelyzet, zsúfolt helyeket, idegenektől tartsuk, másfél méteres, nyaralás alatt, feleségem családjának, egyik csúcspontja, szigligeti házat, belföldi nyaralás, nyári hónapokban, nyaralók biztonságára, környező országokból, tengerpartról idén, szigligeti nyaraló, felsőruházatom egyenruhás, szál fürdőnadrágban, mostani tavasz, rengeteg internetes, gyerekek körében, híradók azért, legnézettebb tévés, komoly ismertséget, járványhelyzet videófilmjei, viszont kétségtelenül, rendkívüli helyzetnek, elmúlt években, külön kedvenc, stranddal szemben, vendéglő tulajdonosának, többi gyerekkel, legkedvesebb most, legtöbb izgalmas, fiatal koromból, nyolcvanas évek, gimnáziumi osztálytársaimmal, nyáron elindultunk, fele csapat, esti szállást, tévés szobában, egész másik, kikapcsolódhatok, elfoglaltságunk, járványhelyzet, legszívesebben, korlátozásokat, szolgálatokkal, fürdőnadrágban, mentőszolgálat, felejthetetlen, kulisszatitkot, legizgalmasabb, felsőruházatom, tulajdonosának, magyarországon, fegyelmezetten, szombatonként, tengerpartról, elfogyasztani, szervezésében, törzsvendégek, kétségtelenül, legkedvesebb, videófilmjei, fantasztikus, biztonságára, biztonságban, fagyizójában, kifejezetten, egészségügyi, megállítanak, foglalkoztak, megszólalnom, megerősített, gyenesdiáson, rendszeresen, bringatanyán, legnézettebb, feltöltődés, szigligeten, csúcspontja, családjának, fotózkodnak, mindenkinek, vészhelyzet, elárulhatok, óvatosságra, idegenektől, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.