Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét kedd 008.04
  2020-08-04 11:18:35, kedd
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
A választott nép meglakol bűneiért, de az irgalmas Isten szabadítót küld népének.
Az Úr ezt a szózatot intézte Jeremiáshoz: Így szól az Úr, a választott nép Istene; írd le hozzád intézett igéimet egy könyvbe!
Ezt mondja az Úr: Bizony, gyógyíthatatlan a sebed, halálos a sérülésed.
Nincs, aki bekötözne, és gyógyulást hozna neked.
Szeretőid nem gondolnak reád, feléd sem néznek most, hogy elborít a sok csapás.
Fenyítésem nagy és kegyetlen, mert oly súlyosak bűneid. Sújtottalak, mert nagyok voltak gonoszságaid.
Miért kiáltozol romlásod miatt?
Bizony, gyógyíthatatlan a fájdalmad!
Így kellett megtorolnom bűneidet, gonoszságodat.
Majd így folytatta az Úr: Én helyreállítom Jákob sátrait, megkönyörülök házain, és újraépítik romjaiból a várost, és a palota is a maga helyén áll majd.
Dicséret hangzik onnan, örvendezők dala zeng.
Már nem kisebbé, inkább nagyobbá teszem, nem megalázom, inkább fölemelem népemet. Fiai dicsők lesznek, mint egykoron; gyülekezetük szilárdan fennmarad színem előtt, sanyargatóikat pedig megfenyítem.
Vezér származik majd belőlük és fejedelem közülük.
Színem elé engedem, úgyhogy elém járulhat.
Mert ki merné életét kockáztatni, hogy elém járuljon! - mondja az Úr. Így ti az én népemmé lesztek, és én a ti Istenetek leszek!
Ez az Isten igéje. Jer 30,1-2.12-15.18-22

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus a vízen járva tanúságot tesz isteni hatalmáról.
Amikor (a kenyérszaporítás után) mindnyájan ettek és jóllaktak, Jézus mindjárt megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak csónakba, menjenek át előtte a túlsó partra, miközben ő elbocsátja a tömeget. Amint elbocsátotta az embereket, fölment a hegyre, hogy egyedül imádkozzék. Közben beesteledett, és ő ott volt egymagában. A csónak pedig már jó pár stádiumnyira eltávolodott a parttól. Hányták-vetették a hullámok, mert ellenszél fújt. Éjszaka a negyedik őrváltás idején Jézus elindult feléjük a víz színén járva. Amikor észrevették, azt hitték, hogy kísértet, és rémületükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket: ,,Bátorság! Én vagyok! Ne féljetek!" Erre Péter odaszólt neki: ,,Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy hozzád menjek a vízen!" Ő azt mondta: ,,Jöjj!" Péter ki is szállt a csónakból, elindult a vízen, és ment Jézus felé. De az erős szél láttán megijedt, és merülni kezdett. Felkiáltott: ,,Ments meg, Uram!" Jézus nyomban kinyújtotta kezét, megfogta őt, és így szólt hozzá: ,,Te kicsinyhitű, miért kételkedtél?"
Amikor beszálltak a bárkába, a szél elállt. A csónakban levők pedig leborultak előtte, és így szóltak: ,,Te valóban az Isten Fia vagy!" Akkor átkeltek a tavon, és Genezáret földjénél értek partot. Annak a helynek a lakói felismerték Jézust, hírét vitték az egész környéken. Eléje hoztak minden beteget, és kérték, hogy legalább ruhája szegélyét érinthessék. És akik csak hozzáértek, mind meggyógyultak.
Ezek az evangélium igéi.
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus szemében egyedül a belső, az erkölcsi tisztaság számít.
Egy alkalommal Jeruzsálemből farizeusok és írástudók jöttek Jézushoz. Megkérdezték tőle: ,,Miért szegik meg tanítványaid az ősök hagyományát? Evés előtt ugyanis nem mosnak kezet." Jézus erre magához hívta a népet, és így szólt: ,,Halljátok és értsétek meg: Nem az teszi az embert tisztátalanná, ami a szájába kerül, hanem ami a szájából kijön, az teszi tisztátalanná."
Ekkor hozzáléptek tanítványai, és így szóltak: ,,Tudod, hogy a farizeusok megütköztek szavaidon?" Jézus ezt válaszolta: ,,Tövestől kitépik mindazt a növényt, amelyet nem mennyei Atyám ültetett. Hagyjátok őket! Vak létükre vakok vezetői ők. Ha pedig vak vezet világtalant, mind a kettő gödörbe esik."
Ezek az evangélium igéi. Mt 14,22-36 vagy Mt 15,1-2.10-14
...... ........... .....


Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te szavad az általad meghívott halászokat elindította az új élet útján és tanítványaid lettek. Minden nap megtettek veled egy lépést vándorutadon, elkísértek, miközben te fáradhatatlanul jártad a városokat és falvakat. Minden nap megtettek egy lépést, hogy közelebb kerüljenek hozzád, jobban megismerjenek téged. Segíts minket, hogy legyen erőnk nap mint nap megtenni a következő lépést, hogy az üdvösség útján előrehaladjunk. Köszönjük, hogy velünk vagy életutunkon és az örök életre vezetsz minket.

Elmélkedés
Mi a fontosabb? A tiszta kéz vagy a tiszta szív? Erre a kérdésre a mai evangélium kétféle választ mutat be. A farizeusok és az írástudók számára a tiszta kéz a fontos. Azzal vádolják Jézus tanítványait, hogy nem tartják meg a mózesi törvényt és semmibe veszik az ősi hagyományokat. Számukra mindennél fontosabb volt a tisztaság, mert úgy gondolták, hogy csak így végezhetik imáikat vagy az istentiszteletet.
Jézus számára a szív tisztasága fontosabb. Az embernek meg kell tisztítania szívét minden helytelen vágytól. A bűn nem egyik pillanatról a másikra történik meg, hanem a vágyakkal, a gondolatokkal kezdődik. Ha ebben a kezdeti fázisban észrevesszük a kísértést és nem adjuk át magunkat a helytelen gondolatoknak, akkor könnyebben elkerüljük a bűnt, azaz nem fogunk a bűnös cselekedetekig eljutni.
A bűntől egyedül Jézus képes minket megszabadítani. Ő az, aki visszaadja nekünk szívünk és lelkünk tisztaságát. Ahhoz, hogy elnyerjük bűneink bocsánatát, megérintsen minket Isten irgalma és gyógyulást találjunk, meg kell bánnunk bűneinket. Jézus akarata szerint a szentgyónás a bűntől való szabadulás lehetősége. Soha ne ámítsuk magunkat azzal, hogy nincs bűnünk, mert ez képmutatás. Isten számára az egyik legkedvesebb ajándék a bűnbánó szív.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: istentiszteletet, kenyérszaporítás, gyógyíthatatlan, fáradhatatlanul, tanítványainak, megszabadítani, sanyargatóikat, megparancsolta, cselekedetekig, előrehaladjunk, megkönyörülök, megismerjenek, tisztátalanná, gonoszságodat, helyreállítom, felkiáltottak, megszólította, meggyógyultak, gondolatoknak, jeruzsálemből, hagyományokat, gondolatokkal, gonoszságaid, gyülekezetük, eltávolodott, legkedvesebb, észrevesszük, vándorutadon, tanítványaid, tanítványait, elbocsátotta, megkérdezték, stádiumnyira, rémületükben, beesteledett, pillanatról, irgalmas Isten, szózatot intézte, maga helyén, vízen járva, kenyérszaporítás után, túlsó partra, csónak pedig, negyedik őrváltás, erős szél, szél elállt, csónakban levők, lakói felismerték, egész környéken, evangélium igéi, erkölcsi tisztaság, alkalommal Jeruzsálemből, OLVASMÁNY Jeremiás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Péter, Isten Fia, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éljen a magyar szabadság!  Nemzeti  Akinek vaj van a fején...  Ez a miénk!  Ted Engstrőm gondolata  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Benned is ezerféle szín van  Március 15 emlékére virágba bo...  Dóró Sándor: Tétova lét  Az agyat és a csontokat is erő...  A gyomorrontás tojással is kez...  Az ünnepről  Szép Álmokat  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ibolya  A csonk és a facsemete  Paul David Tripp Március 16  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Könnyáztatta asszonysorsok  Az agyat és a csontokat is erő...  Vágy, élet és sugár  A tékozló és Isten gondviselés...  Evan Esar tollából  Sötétség és világosság  Könnyáztatta asszonysorsok  Akinek vaj van a fején...  Csörög a telefonom  Isten áldja  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Rejtő Jenő versei  Benned is ezerféle szín van  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kávé  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esti kép  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Március 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Keresd azt a valakit,...  Magyarország ilyen hely.  Por  William Shakespeare-től idéze...  Nem kellett volna!  Nyíljatok meg  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Minden jónak végeszakad egysze...  1848. március 15-én  Amikor 5 éves voltam,  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Az ünnepről  Könnyáztatta asszonysorsok  Tavaszról álmodom,  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kávé  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rochefoucauld - a bölcs  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Vágy, élet és sugár  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Az ünnepről  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Alvó baby  A magyar sajtó napja március 1...  Az ünnepről  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Márciusi eső  Sötétség és világosság  Csendes éjszakán  Keresd azt a valakit,...  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
irgalmas Isten, szózatot intézte, maga helyén, vízen járva, kenyérszaporítás után, túlsó partra, csónak pedig, negyedik őrváltás, erős szél, szél elállt, csónakban levők, lakói felismerték, egész környéken, evangélium igéi, erkölcsi tisztaság, alkalommal Jeruzsálemből, ősök hagyományát, embert tisztátalanná, szájába kerül, szájából kijön, teszi tisztátalanná, farizeusok megütköztek, kettő gödörbe, általad meghívott, lépést vándorutadon, következő lépést, üdvösség útján, örök életre, tiszta szív, írástudók számára, mózesi törvényt, szív tisztasága, másikra történik, gondolatokkal kezdődik, kezdeti fázisban, helytelen gondolatoknak, bűnös cselekedetekig, bűntől egyedül, bűntől való, egyik legkedvesebb, bűnbánó szív, istentiszteletet, kenyérszaporítás, gyógyíthatatlan, fáradhatatlanul, tanítványainak, megszabadítani, sanyargatóikat, megparancsolta, cselekedetekig, előrehaladjunk, megkönyörülök, megismerjenek, tisztátalanná, gonoszságodat, helyreállítom, felkiáltottak, megszólította, meggyógyultak, gondolatoknak, jeruzsálemből, hagyományokat, gondolatokkal, gonoszságaid, gyülekezetük, eltávolodott, legkedvesebb, észrevesszük, vándorutadon, tanítványaid, tanítványait, elbocsátotta, megkérdezték, stádiumnyira, rémületükben, beesteledett, pillanatról, sújtottalak, megtorolnom, tisztítania, elindította, hagyományát, hozzáléptek, észrevették, érinthessék, kételkedtél, felismerték, tanítványai, megütköztek, életutunkon, megfenyítem, felkiáltott, kicsinyhitű, világtalant, kinyújtotta, kockáztatni, jeremiáshoz, tisztaságát, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.