Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Havas Boldogasszony 08.05
  2020-08-04 21:45:58, kedd
 
   
  Szűz Mária római főtemplomának felszentelése (Havas Boldogasszony)
Augusztus 5-én, Havas Boldogasszony napján minden évben virágszirmok hullatásával emlékeznek a 358-ban történt csodás hóesésre a Santa Maria Maggiore-bazilika előtt.
...... .............


...... ............


Képen: Masolino da Panicale: A Santa Maria Maggiore-bazilika alapítása (1423-25.)
...... ........... ........... ........... ......


Képen: A Szentatya apostoli útjait szintén ez előtt a kegykép előtt ajánlja a Szűzanya oltalmába, és az utakról Rómába visszatérve itt ad hálát.
...... ........... ...........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Szűz Mária - Isten szent temploma.
Én, János, új eget és új földet láttam. Az első ég és az első föld ugyanis elmúlt, és a tenger sem volt többé.
Akkor láttam, hogy a szent Város, az új Jeruzsálem alászáll az égből, az Istentől. Szép volt, mint a vőlegénynek fölékesített menyasszony.
Akkor hallottam, hogy a trón felől megszólal egy harsány hang: ,,Nézd, ez az Isten hajléka az emberek között! Velük fog lakni, és ők az ő népe lesznek, és maga az Isten lesz velük. Letöröl szemükről minden könnyet. Nem lesz többé halál, sem gyász, sem jajgatás, sem vesződség, mert a régi világ elmúlt."
Akkor a trónon ülő megszólalt: ,,Íme, újjáalkotok mindent!"
Ez az Isten igéje. Jel 21,1-5a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Boldog a méh, amely téged hordozott.
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, felkiáltott egy asszony a tömegből: ,,Boldog a méh, mely hordozott téged, és az emlő, amely táplált!" Erre ő így válaszolt: ,,És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,27-28

Könyörgés
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a Boldogságos Szűzanyával együtt, mert ha ő velünk imádkozik, szent Fia bizonnyal meghallgatja kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te Szűz Anyádat rendelted Egyházad anyjává. Az ő közbenjárására tartsd meg a szent hitben N. pápánkat, N. főpásztorunkat, a püspökök testületét, papjainkat és az egész hívő népet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Urunk, Szűz Anyád a világ királynője. Az ő közbenjárására add meg, hogy az emberek békében és boldogságban éljenek!
3. Urunk, Szűz Anyád a mi nagyasszonyunk és patrónánk. Az ő közbenjárására add meg, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!
4. Urunk, Szűz Anyád a mi édes reménységünk. Az ő közbenjárására nyerjen védelmet az erőtlen és az elhagyott, találjon rá az igazságra a tévelygő, és térjen hozzád a bűnös!
5. Urunk, Szűz Anyád a mennyország ajtaja. Az ő közbenjárására engedd el (N. testvérünk és összes) elhunyt testvéreink hátralevő büntetését, és vezesd be őket az örök életre!
Pap: Urunk, szálljon fel imádságunk dicsőséges trónusodhoz, és ne engedd, hogy csalódottan, üres kézzel távozzunk! Szűz Anyádnak, mennyei édesanyánknak közbenjárására hallgasd meg kéréseinket! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

* * *
- A Szent Szűz római főtemplomának, a Santa Maria Maggiore bazilikának szentelési évfordulóját ünnepeljük ma. A legenda szerint a IV. Szent-ban Liberius pápa idejében az örök városban egy János nevű gazdag particius és felesége elhatározták, hogy vagyonukat a Szent Szűznek ajánlják fel. A Szent Szűz álomban megjelent a házaspárnak és tudtukra adta, hogy azon a helyen, amelyet másnap hó fog borítani, templomot emeljenek tiszteletére. A Szűzanya e szentélyét ezért Havas Boldogasszony bazilikának is nevezik. A felépített bazilikát III. Sixtus pápa díszítette remek mozaik képekkel annak emlékére, hogy az efezusi zsinat 431-ben hittételként hirdette ki Szűz Mária isten anyjai méltóságát.

- Wikipedia Link

- Magyar kurír oldalon Link

- Budapest-Krisztinavárosi: Havas Boldogasszony templom
...... ........... ..............


Ma este voltam szentmisén a Krisztinavárosi: Havas Boldogasszony templomban
Dr. Szederkényi Károly plébános misézett.
...... ..............


...... ........... ............- Útravaló
A Theotokoszra, az Istenszülőre mutat Szűz Mária római főtemplomának ünnepe. Isten Fia Mária méhében egybefonódott az emberi történelemmel, és így minden ember története helyet kapott Isten történetében. A Szent Szűz ezáltal lett maga is Egyházzá, Isten és ember találkozási pontjává. A római bazilika diadalívének középpontjában az res mennyei trónt látjuk, ahonnan a Gyermek közénk jött, ennek a szentély alatti tengelyében pedig a jászolereklyéket találjuk, ahova leszállt. Ezt a két pontot köti össze az oltár, ahol ,,felidézzük szenvedésének emlékét, lelkünk eltelik kegyelemmel, s a jövendő dicsőség záloga nekünk adatik".
Magyar Kurír

-Facebook oldalon - Világos Miklós jegyzete
Vagyis a boldogságos szűz mária római főtemplomának,
a szent iii. Sixtus pápa idejében az istenszülő szűz Máriának 431. évi efezusi igazhitű szent zsinata emlékére építtetett mária-templomnak, a négy pápai nagybazilika egyikének,
a Beata Maria virgo ad nives, ismertebb olasz nevén a Santa Maria Maggiore főtemplomnak felszentelési ünnepe és egyben 1580. felszentelési évfordulója...
Részlet Alexandriai Szent Cirill püspöknek az efezusi zsinaton mondott szentbeszédéből, mellyel az Istenszülő Szűz Máriát dicsérte:
Örömmel tölt el a szentek gyülekezete, mert látom ezt a boldog és lelkes közösséget, amely a Szent és Istenszülő mindenkor Szűz Mária hívására készséges szívvel gyűlt itt egybe. Bár sok szomorúságom volt, de a szent atyák látása megvigasztal. Most Dávidnak, a zsoltárosnak édesen csengő szava teljesedett rajtunk: Íme, már mi olyan jó, és mi oly édes, mint az, ha a testvérek együtt laknak? (Zsolt 132, 1)
Fogadd tehát hódolatunkat, titokzatos Szentháromság, aki az Istenszülő Szent Szűz Mária templomába hívtál össze bennünket.
Köszöntünk, Istenszülő Szűz Mária, az egész földek drága kincse, ki nem alvó lámpás, a szüzesség koszorúja, az igaz tanítás királyi pálcája, örökre ép templom; köszöntünk téged, mert befogadtad azt, akit az egész világ nem fogadhat be; anya vagy és szűz, s általad jön az Úr nevében (Mt 21, 9) az, akit áldottnak mond a szent evangélium.
Köszöntünk téged, aki a Mérhetetlent és Felfoghatatlant szűzi méhedbe zártad; általad dicsőítjük és imádjuk a Szentháromságot; általad ünneplik és tisztelik a drága szent keresztfát az egész világon; általad ujjong az ég, örvendeznek az angyalok és főangyalok; miattad futamodnak meg a gonosz lelkek, és bukott le az égből a kísértő sátán; általad vétetik fel a bűnbe esett ember a mennybe; az oktalan bálványimádásba süllyedt emberiség általad jut el az igazság megismerésére; általad lesz osztályrésze a keresztség a hitre térőknek; általad van okunk az örömre; általad alakultak meg az egyházak a földkerekségen, és általad térnek meg a nemzetek.
Hogyan is folytassam még tovább? Általad kaptuk Isten egyszülött Fiát, aki ragyogó fényessége lett azoknak, akik sötétben és halálos homályban ülnek (Lk 1, 79); általad jövendöltek a próféták; általad hirdették az apostolok az üdvösséget a nemzeteknek; általad támadnak fel a halottak; általad uralkodnak a királyok. És mindezt a Szentháromság műveli általad.
Vajon méltóképpen magasztalhatná-e valaki az emberek közül a legdicséretesebb Máriát? Ő anya is és szűz is; a csodák csodája ez, amely engem bámulatba ejt, és magával ragad. Ugyan ki is tilthatja meg az Építőmesternek, hogy a maga alkotta templomban lakjék? És ki vetheti szemére Istennek, hogy saját szolgálóleányát választotta anyjának?
Nézzétek, az egész világ hogyan örvendezik! Tiszteljük tehát, és imádjuk az Egységet, valamint féljük és tiszteljük az osztatlan Háromságot; dicsérjük és ünnepeljük a mindenkor szűz Máriát, Isten szent templomát, és az ő Fiát, a szeplőtelen Jegyest, akinek dicsőség legyen mindörökkön-örökké. Ámen.

* * *
- Szentmise Pécsen Link

- Szentmise Gazdagrét Szentangyalok templom videó Link

- Szentmise Déva videó Link

- Esti szentmise Csíksomlyó Videó Link

- Szentmise a Sziklatemplomból Budapest Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: legdicséretesebb, jászolereklyéket, sziklatemplomból, krisztinavárosi, szentháromságot, szentbeszédéből, bálványimádásba, felfoghatatlant, szolgálóleányát, közbenjárására, nagyasszonyunk, középpontjában, főpásztorunkat, magasztalhatná, földkerekségen, építőmesternek, boldogasszony, édesanyánknak, egyetértésben, főtemplomának, szenvedésének, szentháromság, megismerésére, szentangyalok, felszentelési, egybefonódott, történelemmel, felszentelése, hullatásával, boldogságban, theotokoszra, virágszirmok, évfordulóját, elhatározták, hódolatunkat, nagybazilika, kegykép előtt, utakról Rómába, első föld, szent Város, vőlegénynek fölékesített, trón felől, harsány hang, emberek között, régi világ, evangélium igéi, szent hitben, püspökök testületét, egész hívő, világ királynője, emberek békében, mennyország ajtaja, Havas Boldogasszony, Szűz Mária, Santa Maria Maggiore-bazilika, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Boldogságos Szűzanyával, Szűz Anyádat, Szűz Anyád, Szűz Anyádnak, Szent Szűz, Santa Maria Maggiore, Szent-ban Liberius, Szent Szűznek, Szederkényi Károly, Isten Fia Mária, Magyar Kurír, Világos Miklós, Beata Maria, Részlet Alexandriai Szent Cirill, Istenszülő Szűz Máriát, Most Dávidnak, Istenszülő Szent Szűz Mária, Istenszülő Szűz Mária, Szentmise Pécsen, Szentmise Gazdagrét Szentangyalok, Szentmise Déva, Csíksomlyó Videó, Sziklatemplomból Budapest Videó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Várjuk a jó időt......  Csak egyetlen leckét  Kellemes délutánt!  Imádság  Png virág  A könyv tündére 27. ........  Göngyölt, sült pörc  Te mit tennél ember ? ......  Png nő  Facebookon kaptam  Harmónia......  A könyv tündére 27. ........  Árvai Emil versei  10 konyhai élelmiszer, amely j...  Png kutya  Tavaszi kép  Szeszélyes időjárás  Facebookon kaptam  Kellemes, szép napot!  Png nő  Facebookon kaptam  Húsvét....!  Az Élet győz, megszabadít a ro...  Ibolya illatos szép napot kívá...  Az Úr az én oltalmam  Az Úr az én oltalmam  Akarsz-e fényt...  Facebookon kaptam  Csodáld a természetet  Nagyon szép.......  A fagyba dermedt  Katicabogár.......  Facebookon kaptam  Zongora rózsákkal  Védőoltások - hasznos linkek  A könyv tündére 27. ........  Aki azt mondja megvagyok, az n...  Kellemes szombatot!  Bizmut  Nagyon szép.......  Kókuszkrémes pudingos szelet, ...  Isten nem hangulat kérdése  Füstkvarc  Facebookon kaptam  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam  Kókuszkrémes pudingos szelet, ...  Ugró Éva Anna - Aranyeső  Régen a házak sárból voltak  Imádság  A recept az egybe sütött nyaka...  Az élet naponta részesít bennü...  Kellemes hétvégét!  Facebookon kaptam  Helend kristály  Kellemes délutánt!  Zongora rózsákkal  Kókuszkrémes pudingos szelet, ...  Úgy szeretnék......  Te látod...  A könyv tündére 28. ........  Szeszélyes Április  Úgy szeretnék......  Csak a szeretet szava ér az ég...  Kölcsey Ferenc idézet  Epidotó kristály  Kriptonit  Szeszélyes Április  Lufik  Casiterita ásvány  Zúg a folyó........  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt!  Kellemes délutánt!  Kókuszkrémes pudingos szelet, ...  Húsvét....!  Füstkvarc  Kellemes hétvégét!  Harmónia......  Szeszélyes időjárás  Facebookon kaptam  Kriptonit  Jó éjszakát!  Úgy szeretnék......  Van aki vár.....  Piros rodokrozit  Facebookon kaptam  Jó kívánságom !  Kellemes, szép napot!  Casiterita ásvány  Szelíd éjszaka  Facebookon kaptam  Szervezem  Az erős ember nem bánt másokat  Te látod...  Egy meleg mosoly  4814 az új fertőzött, elhunyt ...  A Hold  Facebookon kaptam  Az Úr az én oltalmam 
Bejegyzés Címkék
kegykép előtt, utakról Rómába, első föld, szent Város, vőlegénynek fölékesített, trón felől, harsány hang, emberek között, régi világ, evangélium igéi, szent hitben, püspökök testületét, egész hívő, világ királynője, emberek békében, mennyország ajtaja, örök életre, legenda szerint, örök városban, felépített bazilikát, efezusi zsinat, emberi történelemmel, római bazilika, szentély alatti, jászolereklyéket találjuk, jövendő dicsőség, boldogságos szűz, istenszülő szűz, négy pápai, efezusi zsinaton, szentek gyülekezete, szent atyák, zsoltárosnak édesen, testvérek együtt, egész földek, szüzesség koszorúja, igaz tanítás, egész világ, szent evangélium, drága szent, egész világon, gonosz lelkek, kísértő sátán, bűnbe esett, oktalan bálványimádásba, igazság megismerésére, hitre térőknek, emberek közül, legdicséretesebb Máriát, csodák csodája, maga alkotta, osztatlan Háromságot, mindenkor szűz, szeplőtelen Jegyest, legdicséretesebb, jászolereklyéket, sziklatemplomból, krisztinavárosi, szentháromságot, szentbeszédéből, bálványimádásba, felfoghatatlant, szolgálóleányát, közbenjárására, nagyasszonyunk, középpontjában, főpásztorunkat, magasztalhatná, földkerekségen, építőmesternek, boldogasszony, édesanyánknak, egyetértésben, főtemplomának, szenvedésének, szentháromság, megismerésére, szentangyalok, felszentelési, egybefonódott, történelemmel, felszentelése, hullatásával, boldogságban, theotokoszra, virágszirmok, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 279
  • e Hét: 279
  • e Hónap: 10172
  • e Év: 304734
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.