Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Urunk színeváltozása
  2020-08-06 06:50:06, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Dániel próféta könyvéből
Ruhája fehér volt, mint a hó.
Én, Dániel az éjjeli látomásban láttam, hogy egyszer csak trónokat állítottak fel, és az Ősöreg leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, fején a haj tiszta, mint a gyapjú. Trónja lobogó lángból volt, kerekei meg izzó parázsból. Tűzfolyó eredt belőle és folyt tovább. Ezerszer ezren szolgáltak neki, és tízezerszer tízezren álltak előtte. Ítéletet tartottak és felnyitották a könyveket.
Láttam az éjjeli látomásban, hogy íme, az ég felhőin valaki közeledik. Olyan volt, mint az Emberfia. Amikor az Ősöreghez ért, színe elé vezették. Hatalmat, méltóságot és királyságot adott neki. Minden népnek, nemzetnek és nyelvnek neki kellett szolgálnia. Hatalma örök hatalom volt, amely nem enyészik el soha, és királysága nem megy veszendőbe.
Ez az Isten igéje. Dán 7,9-10.13-14

SZENTLECKE Szent Péter apostol második leveléből
Mi hallottuk az égből jövő szózatot, amikor vele voltunk a szent hegyen.
Szeretteim!
Nem ravaszul kieszelt mesék nyomán adtuk nektek hírül Urunk Jézus Krisztus csodálatos erejét, hanem mint megdicsőülésének szemtanúi. Amikor az Atyaisten megtisztelte és megdicsőítette, ez a szózat hangzott el hozzá a magasztos dicsőségből: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!" Mi hallottuk ezt az égből jövő szózatot, amikor vele voltunk a szent hegyen. Így még jobban hiszünk a prófétai jövendölésekben, és ti is jól teszitek, ha figyeltek rájuk, mint sötétben világító lámpásra, amíg a nappal fel nem virrad, és a hajnalcsillag föl nem kél a szívetekben.
Ez az Isten igéje. 2Pét 1,16-19

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Arca ragyogott, minta nap.
Abban az időben Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, s külön velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük: arca ragyogni kezdett, mint a nap, a ruhája pedig vakító fehér lett, mint a fény. És íme megjelent nekik Mózes és Illés: Jézussal beszélgettek.
Ekkor Péter így szólt Jézushoz: ,,Uram, jó nekünk itt lennünk! Ha akarod, készítek itt három sátrat, neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!" Még beszélt, amikor íme, fényes felhő borította el őket, és a felhőből egy hang hallatszott: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!"
Ennek hallatára a tanítványok földre borultak és nagyon megrémültek. De Jézus odament hozzájuk, megérintette őket és ezt mondta: ,,Keljetek fel és ne féljetek!" Amikor szemüket fölemelték, nem láttak mást, csak Jézust egymagát.
A hegyről lejövet Jézus a lelkükre kötötte: ,,Senkinek se szóljatok a látomásról, míg az Emberfia a holtak közül fel nem támad."
Ezek az evangélium igéi. Mt 17,1-9 ,,A" évben
...... ......



- Útravaló- Magyar Kurír
Jézus nemcsak magára vette emberségünket, hanem bevezette az Atya országába, ahogy a prefáció oly szépen megénekli ezt: ,,ragyogó fénybe öltöztette a mienkhez hasonló testét." Ebben válunk hasonlóvá hozzá az Eucharisztiában, mely nem egy imaforma, nem is csupán megszentelődés, hanem az Isten országába való belépés, színeváltozás, átalakulás, Isten hívó szava, igéje, hogy ,,vegyétek az országot, mely nektek készíttetett a világ kezdetétől". Miközben maga mellé vesz, hogy vele tartsunk szenvedésének titkában, megmutatja ragyogó arcát, föltárja isteni erejét, és megérezteti velünk: ez a megélt egység ment meg attól, hogy megbotránkozzunk benne, amikor nem értjük őt, mit miért tesz és enged.


- Magyar kurír oldalon Link
...... ........... .....



- Imádság
Istenünk, te egyszülött Fiad dicsőséges színeváltozásakor Mózes és Illés tanúságtételével erősítetted meg hitünk szent titkait, és csodálatos reménységet nyújtottál, hogy gyermekeiddé fogadsz minket. Add meg nekünk, hogy szeretett Fiad szavára hallgatva társörökösei lehessünk Krisztusnak. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.
Istenünk, irgalmas Atyánk! Hisszük, hogy a szeretet erősebb a bűnnél, a te szereteted erősebb a mi emberi vétkeinknél. A tőled tanult szeretet vezet bennünket abban a törekvésben, hogy békében éljünk veled, a mi Atyánkkal és békében embertársainkkal. A te irgalmas jóságod és megbocsátó szereteted példa számunkra, hogy mindig készek legyünk szeretetből, tiszta szívvel megbocsátani. Taníts minket igazi nagylelkűségre, hogy méltók legyünk arra, hogy visszafogadj minket szeretetedbe és gyermekeidnek nevezz minket! Ámen.

- Elmélkedés
Isten időnként megmutatja az ember számára az ő dicsőségét. Nem felsőbbrendűségét vagy végtelen hatalmát akarja ezzel érzékeltetni, hanem az ember hitét és szeretetét akarja megerősíteni. Isten tehát nem önmaga miatt teszi ezt, hanem az ember javára. Készen állsz arra, hogy meglásd Isten dicsőségét? Készen állsz arra, hogy meglásd azt a dicsőséget, amely rád vár a mennyben? Ha igen, akkor elindulhatsz most Jézussal és a három apostollal a hegyre. Te vagy a negyedik apostol, a negyedik kiválasztott.
Jézus minden nap imádkozott. Időt szánt arra, hogy az Atyával legyen és vele beszéljen. Sokszor magányosan tette ezt, távol a néptől és még tanítványaitól is távol. Most nem a magányra vágyik, hanem engem szeretne felvinni, felvezetni a hegyre. Nekem akarja megmutatni fehér ruháját és ragyogó arcát. Én is találkozhatok Mózessel, aki által Isten törvényeit adta és Illéssel, az egyik legjelentősebb prófétával.
Mi a jelentősége a színeváltozás eseményének? Jézus életében az, hogy ő maga is átéli, mi lesz engedelmességének a jutalma. A jeruzsálemi események, az árulás, az elutasítás, az elítélés és a keresztre feszítés után, az Atya fogja őt megdicsőíteni a feltámadással. Az én számomra pedig az a jelentősége, hogy az Úr megmutatja nekem, hogy milyen dicsőség vár rám a mennyben, ha kitartok mellette a szenvedésben.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link

* * *
- Wikipedia oldalon Link

...... ..........Juhász Gyula: A Tábor hegyén, részlet
Ez volt hegye az elragadtatásnak.
Nagy, napsütéses, tömjénes vasárnap,
Ünnepe az életnek, a csodának.

Aranyos arccal fölnézett a Mester,
Ruhája hónál tündöklőbb ezerszer,
Ó, ily fehér még nem volt eddig ember!

Jött Mózes, aki eltűnt, mint egy álom,
Illés, ki elszállt lángoló batáron
S három tanítvány, boldog haloványan."

- Nemzeti könyvtár Link
A nándorfehérvári győzelem (1456. július 22.) híre ugyanis augusztus 6-án, a csata után két héttel érkezett meg III. Callixtus pápa udvarába. (A pápa előzőleg még a csata előtt elrendelte, hogy déli harangszó szólítsa imára a híveket Magyarországért szerte a keresztény világban.) III. Callixtus a diadal örömhíre megérkezésének napját - amely egyben Urunk színeváltozásának a nyugati egyházban akkoriban csak szórványosan megtartott ünnepe volt - a diadal hálaemlékezetére az egész római rítusú kereszténység számára kötelező, egyetemes ünneppé tette (1457).

- Pesti ferencesek Link

- Agárdi katolikus oldal Link

- Csíksomlyó videó Link

- Gazdagrét Apostol tv videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Címkék: hálaemlékezetére, embertársainkkal, megbotránkozzunk, megdicsőülésének, tanúságtételével, eucharisztiában, magyarországért, jövendölésekben, nándorfehérvári, elragadtatásnak, megérkezésének, nagylelkűségre, tanítványaitól, megszentelődés, legjelentősebb, megdicsőítette, színeváltozás, megdicsőíteni, feltámadással, találkozhatok, gyermekeidnek, kereszténység, szenvedésének, hajnalcsillag, szentlélekkel, emberségünket, gyermekeiddé, megérintette, felnyitották, szenvedésben, készíttetett, hallgassátok, megtisztelte, megerősíteni, szeretetedbe, érzékeltetni, éjjeli látomásban, égből jövő, szent hegyen, szózat hangzott, magasztos dicsőségből, prófétai jövendölésekben, időben Jézus, magas hegyre, ruhája pedig, hang hallatszott, tanítványok földre, hegyről lejövet, lelkükre kötötte, holtak közül, evangélium igéi, mienkhez hasonló, OLVASMÁNY Dániel, SZENTLECKE Szent Péter, Urunk Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Máté, Ekkor Péter, Útravaló- Magyar Kurír, Horváth István Sándor, Juhász Gyula, Jött Mózes, Gazdagrét Apostol,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Síró nő  Por  Ne engedd el kezem!  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Szeretettel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Alvó cica  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Március 15 emlékére virágba bo...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Könnyáztatta asszonysorsok  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Keresd azt a valakit,...  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Tétova lét  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Paul David Tripp Március 15  A kávé  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  A magyar sajtó napja március 1...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Nem mindegy  Meghitt estéken . . .  A nemzet csak akkor...  A szív és a cselekvés egységes...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem mindegy  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig tud adni ,  Az embernek fiatal korában van  Isten áldja  A Mindenható Istenben bízva  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Intelem  Az ünnepről  Rőzsehordó nő szobra  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Aztán itt van egy másik szerep...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Benned is ezerféle szín van  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Dóró Sándor: Ma  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 16  Szép álmokat!  Kokárda  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Heltai Jenő: Szabadság  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Szép estét  Az ünnepről 
Bejegyzés Címkék
éjjeli látomásban, égből jövő, szent hegyen, szózat hangzott, magasztos dicsőségből, prófétai jövendölésekben, időben Jézus, magas hegyre, ruhája pedig, hang hallatszott, tanítványok földre, hegyről lejövet, lelkükre kötötte, holtak közül, evangélium igéi, mienkhez hasonló, világ kezdetétől&#8221, megélt egység, szeretet erősebb, tőled tanult, ember számára, ember hitét, ember javára, három apostollal, negyedik apostol, negyedik kiválasztott, magányra vágyik, egyik legjelentősebb, színeváltozás eseményének, jeruzsálemi események, keresztre feszítés, nándorfehérvári győzelem, csata után, pápa előzőleg, csata előtt, híveket Magyarországért, keresztény világban, diadal örömhíre, nyugati egyházban, diadal hálaemlékezetére, egész római, hálaemlékezetére, embertársainkkal, megbotránkozzunk, megdicsőülésének, tanúságtételével, eucharisztiában, magyarországért, jövendölésekben, nándorfehérvári, elragadtatásnak, megérkezésének, nagylelkűségre, tanítványaitól, megszentelődés, legjelentősebb, megdicsőítette, színeváltozás, megdicsőíteni, feltámadással, találkozhatok, gyermekeidnek, kereszténység, szenvedésének, hajnalcsillag, szentlélekkel, emberségünket, gyermekeiddé, megérintette, felnyitották, szenvedésben, készíttetett, hallgassátok, megtisztelte, megerősíteni, szeretetedbe, érzékeltetni, visszafogadj, megbocsátani, beszélgettek, kiválasztott, társörökösei, elindulhatsz, szórványosan, erősítetted, jelentősége, szeretetből, megrémültek, dicsőségből, vétkeinknél, reménységet, elváltozott, törekvésben, királyságot, jeruzsálemi, hallatszott, megérezteti, eseményének, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.