Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
19. évközi hét kedd 08.11
  2020-08-11 15:51:24, kedd
 
  Az Isten igéjének szolgálata sok keserűséggel is jár, de végül mindent édessé tesz az Úr.
Így intette az Úr a prófétát az első látomás után: ,,Emberfia, hallgass reám, és minden szóra figyelj!
Te ne légy ellenszegülő, mint ez a lázongó nép.
Nyisd ki a szádat, és edd meg, amit most adok!"
Erre láttam, hogy egy kéz nyúlt felém, a kézben könyvtekercs, amelyet szétnyitott nekem a kéz.
A tekercs mindkét oldalára írva volt; az írás csupa jajkiáltás, gyászének és siralom.
Majd ezt mondta nekem az Úr: ,,Jöjj, edd meg ezt, emberfia!
Ha megetted a tekercset, beszélj a nép előtt!"
Én számat felnyitottam, ő meg lenyelette a könyvtekercset velem.
Azután így folytatta: ,,Emberfia, a gyomrod vegye be, és egész belső részed teljék el vele, teljék be a könyvtekerccsel, amelyet én adok!"
Megettem tehát a könyvtekercset, és olyan édes lett a számban, mint a méz.
Ekkor azt mondta nekem: ,,Emberfia, menj Izrael házához, és hirdesd nekik az én szavaimat."
Ez az Isten igéje. Ez 2,8-3,4

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Gyermeki lelkület nélkül nem juthatunk be a mennyek országába.
A tanítványok egyszer ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Mit gondolsz, ki a legnagyobb a mennyek országában?"
Erre Jézus odahívott egy gyermeket, közéjük állította, és így szólt: ,,Bizony, mondom nektek: ha meg nem változtok, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát olyan kicsinnyé lesz, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki pedig befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, az engem fogad be.
Vigyázzatok, meg ne vessetek egyet sem e kicsinyek közül! Mondom nektek: Angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát.
Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, s egy elkóborol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyoldalon, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony, mondom nektek: Jobban örül annak, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek.
Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsinyek közül."
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,1-5.10.12-14

Imádság
Istenünk, te minden szentmisében csodálatos ünnepre hívsz bennünket. Meghívsz minket, hogy hallgassuk tanításodat, az örök élet felé irányt mutató isteni szavadat. És meghívsz minket az ünnepi asztalhoz, az oltárhoz, hogy Krisztus testével táplálkozzunk. Szeretetteljes hívásodat örömmel fogadjuk el. Élj bennünk, Istenünk!

Elmélkedés
Nem érdemes meglepődnünk a tanítványok kérdésén, amivel a mai evangéliumi rész kezdődik. ,,Ki a legnagyobb a mennyek országában?" Bennünk is, minden emberben olykor megjelenik a nagyravágyás. Tiszteletre, elismerésre, megbecsülésre vágyunk. Mértéket tartva semmi gond ezekkel a természetes emberi vágyakkal, csak ne essünk túlzásba! Miért járna nekünk több tisztelet, mint bárki másnak? Mindannyian Isten képmásai vagyunk s ebből fakadóan mindenkit egyformán megillet a tisztelet és az emberi méltóság. Jogosan várunk elismerést a munkánkért és szolgálatunkért, de az önzetlenség is érdem, amelyért majd Istentől kapunk elismerést, jutalmat.
A kérdés valójában az, hogy kinek a dicsőségét akarjuk szolgálni, előmozdítani? A magunkét vagy Jézusét? Amikor Jézus egy gyermeket állít a tanítványok elé, akkor arra akar rámutatni, hogy egy gyermek kicsinységéből tanulhatjuk meg a nagyság titkát. Az ókori időkben és társadalmakban egy gyermeknek nem voltak jogai, nem voltak kiváltságai. Élete az apjától függött. Egészen természetes volt számára, hogy életét, önmagát a szüleire bízza. Keresztény emberként ilyen feltétlen bizalommal kell életünket felajánlani Istennek, akinek gyermekei vagyunk. Engedelmességünk és akaratának teljesítése a mi bizalmunknak és szeretetünknek a jele.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességünk, szolgálatunkért, könyvtekerccsel, könyvtekercset, szeretetünknek, kicsinységéből, társadalmakban, szeretetteljes, megbecsülésre, táplálkozzunk, ellenszegülő, felnyitottam, szerencsésen, szentmisében, bizalmunknak, nagyravágyás, könyvtekercs, meglepődnünk, keserűséggel, előmozdítani, tanításodat, szüntelenül, természetes, felajánlani, szétnyitott, kiváltságai, elismerésre, hegyoldalon, tiszteletre, vigyázzatok, tanítványok, evangéliumi, teljesítése, önzetlenség, tanulhatjuk, mindannyian, első látomás, kézben könyvtekercs, tekercs mindkét, írás csupa, könyvtekercset velem, gyomrod vegye, mennyek országába, tanítványok egyszer, kérdéssel fordultak, mennyek országában, ilyen gyermeket, engem fogad, égben szüntelenül, elkóborol közülük, evangélium igéi, örök élet, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Jézus, Mindannyian Isten, Amikor Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Óraállítás  Alvó cica  üdvözöllek!  Nem hazudnak  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Paul David Tripp Március 28  Humor is meg nem is szerinted?  Szép estét kedves látogatóimna...  Öröknek hinni . . .  Odaadja  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Márciuzs 24.  Benedek Elek - Virágvasárnap  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  képre írva  A tavasz nem csak önmagában sz...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Alvó cica  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A máj egészségének javítása te...  Az út  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Soli Deo gloria  Paul David Tripp Március 27  Paul David Tripp Március 28  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  A nagyhét eseményei  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  képre írva  Mire jók ?  Karinthy Frigyes: Almafa  Idővel az ember megérti, hogy ...  képre írva  A haj állapotának javítása egy...  A szeretetről  Nem látom őket  Idővel az ember megérti, hogy ...  Paul David Tripp Március 25  Maci az északi fény alatt  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Esti kép  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Nárcisz  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Nagy Feró megmondta?  Nagy Feró megmondta?  Öröknek hinni . . .  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Amikor Jézusnak gondjai voltak... 
Bejegyzés Címkék
első látomás, kézben könyvtekercs, tekercs mindkét, írás csupa, könyvtekercset velem, gyomrod vegye, mennyek országába, tanítványok egyszer, kérdéssel fordultak, mennyek országában, ilyen gyermeket, engem fogad, égben szüntelenül, elkóborol közülük, evangélium igéi, örök élet, ünnepi asztalhoz, tanítványok kérdésén, természetes emberi, emberi méltóság, kérdés valójában, dicsőségét akarjuk, magunkét vagy, gyermeket állít, gyermek kicsinységéből, nagyság titkát, ókori időkben, apjától függött, szüleire bízza, engedelmességünk, szolgálatunkért, könyvtekerccsel, könyvtekercset, szeretetünknek, kicsinységéből, társadalmakban, szeretetteljes, megbecsülésre, táplálkozzunk, ellenszegülő, felnyitottam, szerencsésen, szentmisében, bizalmunknak, nagyravágyás, könyvtekercs, meglepődnünk, keserűséggel, előmozdítani, tanításodat, szüntelenül, természetes, felajánlani, szétnyitott, kiváltságai, elismerésre, hegyoldalon, tiszteletre, vigyázzatok, tanítványok, evangéliumi, teljesítése, önzetlenség, tanulhatjuk, mindannyian, országában, elismerést, munkánkért, megtalálja, eltévedtet, evangélium, megjelenik, lenyelette, legnagyobb, gyermeknek, dicsőségét, megkeresse, jajkiáltás, elmélkedés, keresztény, hallgassuk, bizalommal, szolgálata, csodálatos, akaratának, hanganyag, angyalaik, juthatunk, életünket, tisztelet, gyermekek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2049
  • e Hét: 7740
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 231336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.