Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
19. évközi hét csütörtök 08.13
  2020-08-13 08:30:12, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Az Úrhoz hűtlen népnek számkivetés lesz a büntetése.
A Babilonba való elhurcoltatás előtt a prófétának ezt parancsolta az Úr: ,,Emberfia, te ellenszegülő nép körében élsz.
Van szemük a látásra, de nem látnak, van fülük a hallásra, de nem hallanak, mert hiszen lázongó nemzedék ez.
Ezért most fogd a holmidat, készülj fel, emberfia! Költözködésre készülj, hadd lássák ezek, hogy fényes nappal elhagyod lakóhelyed, és más helyre indulsz; - hátha felfigyelnek erre majd, mert hiszen lázongó nemzedék ez.
Szemük láttára fényes nappal vidd ki holmidat, mint ahogy költözködéskor szokás.
Te pedig este a szemük láttára indulj el, mint aki költözködik!
Üss rést a falon, azon keresztül távozzál.
Hadd lássák, amint rést ütsz a falon, és azon keresztül távozol!
Vedd válladra holmidat, és sötétedéskor indulj el.
Arcodat takard el, hogy ne lásd a földet, mert én téged e népnek intő jelül adtalak!"
Úgy cselekedtem, amint megparancsolta az Úr.
Költözködésre összeszedtem holmimat; kivittem nappal, estefelé kézzel áttörtem a falat, és a sötétben vállamon kivittem holmimat a szemük láttára.
Reggel pedig az Úr ezt a szózatot intézte hozzám: ,,Emberfia, ugye Izrael háza, ez a mindig ellenszegülő nép megkérdezte tőled: »Mit csinálsz?!«
Mondd nekik, így szól az Úr, az Isten: Ez a fenyegető jövendölés a Jeruzsálemben levő fejedelemnek és Izrael egész házának szól.
És így folytasd: Én számotokra intő jel vagyok; amit én cselekedtem, az történik majd velük: fogság és számkivetés lesz a sorsuk.
A fejedelem, aki köztük van, a vállára veszi holmiját, a sötétben megy ki.
Áttörik neki a falat, hogy ki lehessen menni rajta.
A fejedelem pedig befödi az arcát, hogy országát többé ne lássák elsötétült szemei."
Ez az Isten igéje. Ez 12,1-12

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Bocsássunk meg egymásnak, ahogy Isten is megbocsát nekünk!
Abban az időben Péter odament Jézushoz, és megkérdezte: ,,Uram, ha vétkezik ellenem testvérem, hányszor kell megbocsátanom neki? Talán hétszer?" Jézus így felelt: ,,Nem mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer.
A mennyek országa olyan, mint amikor egy király el akart számolni szolgáival. Amikor elkezdte, odahozták egyik adósát, aki tízezer talentummal tartozott. Mivel nem volt miből megfizetnie, az úr megparancsolta, hogy adják el őt, a feleségét, a gyermekeit, és mindenét, amije csak van, és így törlessze adósságát. De a szolga leborult előtte, és úgy kérlelte: »Légy türelemmel irántam, mindent megfizetek.« Az úr szíve megesett a szolgán: szabadon bocsátotta őt, sőt még az adósságát is elengedte.
A szolga kiment, és találkozott egyik szolgatársával, aki neki száz dénárral tartozott. Elkapta és fojtogatni kezdte: »Add meg, amivel tartozol!« Szolgatársa térdre hullott előtte, és kérlelte: »Légy türelmes irántam, mindent megfizetek!« De ő nem engedett, hanem ment, és börtönbe vetette, míg meg nem fizeti tartozását.
Amikor szolgatársai látták a történteket, nagyon elszomorodtak. Elmentek és elbeszélték uruknak. Akkor az úr magához hívatta őt, és így szólt hozzá: »Te, gonosz szolga! Amikor kérleltél, én minden tartozásodat elengedtem neked. Nem kellett volna neked is megkönyörülnöd szolgatársadon, mint ahogy én megkönyörültem rajtad?« És az úr nagy haraggal átadta őt az őröknek, míg meg nem fizet mindent, amivel tartozik.
Az én mennyei Atyám is így tesz veletek, ha tiszta szívből meg nem bocsát mindegyiktek a testvérének."
Amikor Jézus ezt a tanítását befejezte, elindult Galileából, és Júdea vidékére ment a Jordánon túlra.
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,21-19,1
...... ........... .....



Imádság
Uram Jézus! A te végtelen isteni szeretetedet megtapasztalva értem meg igazán, hogy nem elég szavakkal szeretni, hanem cselekedeteimmel kell kimutatnom a szeretetet. Segíts engem abban, hogy mindenkiben téged lássalak és téged szeresselek! Segíts engem úgy szeretni embertársaimat, hogy az emberek megérezzék, hogy te szeretet őket! Taníts engem a szeretetre!

Elmélkedés
A megbocsátás témáját Péter apostol kérdése vezeti fel a mai evangéliumban: ,,Uram, ha vétkezik ellenem testvérem, hányszor kell megbocsátanom neki? Talán hétszer?" Jézustól olyan választ kap, amire biztosan nem számított. Péterben ugyanis eleven volt az ószövetségi törvény és hagyomány, amely az igazságosság elvét hangoztatta. A jóért jóval, a rosszért rosszal lehet fizetni. Elég arra törekedni, hogy a viszonzásul adott rossz ne múlja felül azt, amit kaptunk. Jézus tanításában viszont az igazságosság elvét felülírja az irgalmasság elve. Minden helyzetben meg kell bocsátani. A megbocsátásnak nem lehetnek korlátai, ezt szemlélteti a mondás, miszerint hetvenszer hétszer kell megbocsátani.
Mondanivalójának megvilágítására Jézus egy példabeszédet mond, amelynek első részében egy király mérhetetlen nagy adósságot engedett el egyik szolgájának. Nem lett volna ez kötelessége, hiszen a szolga ígéretet tett neki arra, hogy mindent vissza fog fizetni. Türelmet kért, mert arra gondolt, hogy apránként majd megtéríti adósságát. A király azonban nagylelkű volt vele szemben. A történet folytatásában ugyanez a szolga egy nagyon kicsi tartozást követelt társától, s az hiába könyörgött, nem engedett neki haladékot. Mindkét esetben szó szerint ugyanúgy hangzik el a kérés: ,,Légy türelemmel irántam, mindent megfizetek." A kegyetlenül viselkedő szolgát végül a király megbünteti.
A történet tanulsága az, hogy ha Isten irgalmat mutat irántunk, akkor nekünk is gyakorolnunk kell a megbocsátást embertársainkkal. A megbocsátás tehát keresztény kötelesség.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: mondanivalójának, cselekedeteimmel, embertársainkkal, megvilágítására, szolgatársadon, megkönyörültem, szolgatársával, embertársaimat, megkönyörülnöd, megtapasztalva, költözködéskor, megbocsátásnak, megparancsolta, folytatásában, példabeszédet, költözködésre, jeruzsálemben, megbocsátanom, elhurcoltatás, elszomorodtak, evangéliumban, összeszedtem, igazságosság, megbocsátást, sötétedéskor, szolgatársai, megbocsátani, fejedelemnek, felfigyelnek, tartozásodat, mindegyiktek, ellenszegülő, szeretetedet, gyakorolnunk, talentummal, megbocsátás, szemük láttára, sötétben vállamon, szózatot intézte, mindig ellenszegülő, fenyegető jövendölés, történik majd, vállára veszi, sötétben megy, fejedelem pedig, időben Péter, mennyek országa, szolga leborult, szolga kiment, tanítását befejezte, evangélium igéi, emberek megérezzék, OLVASMÁNY Ezekiel, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Uram Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Mi van, ha?  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Nem azt látja  Paul David Tripp Március 25  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Rács mögé  képre írva  Alvó cica  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Ha nyitott vagy  Sonka vásár  Alvó cica  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Amikor még kicsi voltál...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Boldogság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Színház az egész világ,  A tavasz nem csak önmagában sz...  Aki belekortyol  képre írva  Most - segíts meg Mária ,  Ne hagyd  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Szép estét  Sonka vásár  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  Manna OWell tollából  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Apu  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Nagy Feró megmondta?  Húsvéti üdvözlet !  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sonka vásár  Jó éjszakát  Óraállítás  Esti kép  Nem azt látja  Graffiti bölcsesség  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Paul David Tripp Március 28  Levél lány  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Ne hagyd  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Jó éjszakát  Alvó baby  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szemük láttára, sötétben vállamon, szózatot intézte, mindig ellenszegülő, fenyegető jövendölés, történik majd, vállára veszi, sötétben megy, fejedelem pedig, időben Péter, mennyek országa, szolga leborult, szolga kiment, tanítását befejezte, evangélium igéi, emberek megérezzék, megbocsátás témáját, ószövetségi törvény, igazságosság elvét, jóért jóval, rosszért rosszal, viszonzásul adott, irgalmasság elve, példabeszédet mond, király mérhetetlen, szolga ígéretet, király azonban, történet folytatásában, nagyon kicsi, hiába könyörgött, kegyetlenül viselkedő, király megbünteti, történet tanulsága, megbocsátást embertársainkkal, megbocsátás tehát, mondanivalójának, cselekedeteimmel, embertársainkkal, megvilágítására, szolgatársadon, megkönyörültem, szolgatársával, embertársaimat, megkönyörülnöd, megtapasztalva, költözködéskor, megbocsátásnak, megparancsolta, folytatásában, példabeszédet, költözködésre, jeruzsálemben, megbocsátanom, elhurcoltatás, elszomorodtak, evangéliumban, összeszedtem, igazságosság, megbocsátást, sötétedéskor, szolgatársai, megbocsátani, fejedelemnek, felfigyelnek, tartozásodat, mindegyiktek, ellenszegülő, szeretetedet, gyakorolnunk, talentummal, megbocsátás, elbeszélték, megfizetnie, testvérének, cselekedtem, szolgatársa, mindenkiben, történteket, szeresselek, tanításában, mérhetetlen, ószövetségi, szemlélteti, szolgájának, kötelessége, költözködik, megkérdezte, parancsolta, számkivetés, találkozott, hangoztatta, kegyetlenül, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5838
  • e Hónap: 26521
  • e Év: 229434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.