Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
19. évközi hét péntek 08.14
  2020-08-14 08:30:56, péntek
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Választott népét eljegyezte magának az Úr, mint ahogy a menyasszonyt szokták.
S még ha népe hűtlenné is lett, az Úr megbocsát neki.
A választott nép sorsáról az Úr ezt a szózatot intézte Ezekielhez: ,,Emberfia! Szent városomnak, Jeruzsálemnek tárd fel iszonyatos vétkeit.
Így beszélj: Ezt üzeni az Úr, a te Istened: Származásod és születésed szerint Kánaán földjéről való vagy.
Apád amorreus, anyád meg heteus volt.
Születésedkor, azon a napon, amikor világra jöttél, nem vágták el köldökzsinórodat, nem mostak meg vízzel, és nem tisztítottak meg, sóval sem dörzsöltek be, s nem takartak pólyába se.
Senki nem hajolt föléd gyengéden, hogy irántad való szánalomból ezek közül valamit is megtegyen veled.
Már születésed napján utáltak és kitettek a nyílt mezőre.
Elmentem melletted és láttam, hogy véredben vergődsz.
Ezt mondtam neked, amikor véredben feküdtél: »Maradj életben és növekedj, mint a mezők virága.«
Te akkor fejlődésnek indultál, felnőttél, és eljutottál az érettség koráig.
Kebled kifejlődött és a hajzatod dús lett.
De szégyenkeztél, mert nem volt ruhád.
Akkor elmentem melletted és megláttalak.
Elérkezett az időd, a szerelem ideje.
Rád terítettem köntösömet, s befödtem mezítelenségedet. Megesküdtem neked, és szövetséget kötöttem veled - mondja az Úr, az Isten -, és az enyém lettél.
Megmostalak vízzel, megtisztítottalak a rád tapadt vértől és megkentelek olajjal.
Díszes ruhába öltöztettelek, finom bőrből készült sarut húztam lábadra, bisszussal öveztelek és selyembe burkoltalak.
Felékesítettelek ékszerekkel: karkötőt tettem a kezedre, láncot a nyakadra.
Az orrodba karikát, a füledbe függőket tettem, a fejedre meg ragyogó koronát.
Arany és ezüst lett az ékességed, bisszusba, selyembe és pompás ruhába öltöztettelek.
Finom liszt, méz és olaj lett a táplálékod, egyre szebb lettél, és királyi méltóságot nyertél.
Hírnevet szereztél a népek között szépségeddel, mert tökéletes volt ama pompa miatt, amelybe öltöztettelek - mondja az Úr, az Isten.
Ám te elbíztad magad szépséged miatt, kicsapongó lettél, és minden jöttment népnek odaadtad magadat.
Én azonban nem felejtem a szövetséget, amelyet ifjúságod napjaiban veled kötöttem, s ezért új és örök szövetségre lépek majd veled.
Akkor majd emlékezni és szégyenkezni fogsz, és szégyenedben szóhoz se tudsz jutni, mert majd megbocsátom minden gonosztettedet, amelyet csak elkövettél - mondja az Úr, a te Istened."
Ez az Isten igéje.

Vagy: (Tetszés szerint)

OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Az Úr visszaemlékezik a választott néppel kötött szövetségére, és irgalmas szeretettel megújítja azt.
Szent városának, Jeruzsálemnek ezt mondja az Úr, az Isten:
Úgy bánok veled, ahogyan te viselkedtél: semmibe vetted az esküt, és megszegted szövetségemet.
Én azonban nem felejtem a szövetséget, amelyet ifjúságod napjaiban veled kötöttem, és ezért új és örök szövetségre lépek majd veled.
Te meg visszaemlékezel útjaidra, és szégyenkezel, amikor majd veszem nővéreidet és húgaidat, és leányaidul neked adom őket, de nem a veled való szövetség alapján. Megújítom veled a szövetséget, és megtudod, hogy én vagyok az Úr.
Akkor majd emlékezni és szégyenkezni fogsz, és szégyenedben szóhoz se tudsz jutni, mert majd megbocsátom minden gonosztettedet, amelyet csak elkövettél - mondja az Úr, a te Istened.
Ez az Isten igéje.
Ez 16,1-15.60.63 vagy Ez 16,59-63

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A házasság felbonthatatlan.
Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: ,,Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?" Jézus ezt felelte: ,,Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette az embert, és azt mondta: »A férfi ezért elhagyja atyját és anyját, feleségéhez csatlakozik, és ketten egy test lesznek? Így már nem ketten vannak, hanem csak egy test.« Amit tehát Isten egybekötött, ember szét ne válassza."
A farizeusok azonban erősködtek: ,,Miért írta hát elő Mózes, hogy válólevelet kell kiállítani, és úgy kell elbocsátani a feleséget?" Jézus kijelentette: ,,Mózes a keményszívűségetek miatt engedte meg, hogy elbocsássátok feleségeteket, de kezdetben nem így volt. Mondom nektek: aki elbocsátja feleségét - hacsak nem a paráznasága miatt - és mást vesz el, házasságtörést követ el."
Erre a tanítványok megjegyezték: ,,Ha így áll a dolog férj és feleség között, akkor nem érdemes megházasodni." Jézus így válaszolt: ,,Nem mindenki tudja ezt felfogni, hanem csak az, akinek Isten megadja. Mert van, aki úgy született, hogy alkalmatlan a házasságra, és van, akit az emberek tettek ilyenné, de van, aki a mennyek országáért önként lemond róla. Aki fel tudja fogni, fogja fel!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 19,3-12
...... .............



Imádság
Urunk, Jézusunk! Gyújtsd fel mindannyiunk szívében a szeretet tüzét! Szereteted tüze és fénye oszlassa el az aggodalmaskodás, a hitetlenség, a kételkedés, a békétlenség és a bűn sötétségét! Segíts, hogy megőrizzük és továbbadjuk másoknak is ezt a fényt! Segíts, hogy továbbsugározzuk a hit világosságát, a remény ki nem alvó lángját és a szeretet tüzét! Az általad megígért és elküldött Szentlélek tüze pünkösdkor átalakította és bátorsággal töltötte el az apostolokat. Alakíts át engem is! Tégy csodát velem is! Tégy engem is tüzes lelkűvé, hogy örömhíredet bátran hirdessem!

Elmélkedés
A válás lehetőségéről kérdezik a farizeusok Jézust a mai evangéliumban: ,,Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?" A felvetett téma alkalmat ad Jézusnak, hogy a házassággal kapcsolatos isteni tervet, szándékot ismertesse. Isten már akkor a férfi és a nő szívébe írta szándékát, amikor megteremtette az embert. Ettől az eredeti szándéktól azonban az ember éppen bűnös hajlamai miatt eltért. Isten azt akarja, hogy a férfi és a nő elválaszthatatlan szövetségben éljen. Kettejük szeretetkapcsolata nem meghatározott ideig tart, hanem egész életre szóló kapcsolat. Minden egyéb elképzelés ellenkezik a teremtő Isten szándékával, akinek minden ember köszönheti létezését. Arról az eszményről, amit Isten minden ember szívébe írt, nem mondhatunk le pillanatnyi kedvtelés, szórakozás vagy esetleges megbotlás miatt.
A farizeusok a mózesi törvényben megfogalmazott engedményre hivatkoznak, de ez emberi törvény. Jézus egyértelművé teszi, hogy ezt az emberi törvényt felülírja Isten parancsa. Életünk nem a miénk, hanem Istentől kaptuk, s neki kell elszámolnunk annak éveiről és cselekedeteinkről. Isten megáldja és megsegíti azokat, akik az ő szándéka szerint akarják leélni életüket, egész életre szólóan elkötelezve magukat házastársuk mellett. A házastársi hűség akkor is érték, ha egyesek gondolkodásában kissé megkopott.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: továbbsugározzuk, köldökzsinórodat, mezítelenségedet, felékesítettelek, visszaemlékezel, gondolkodásában, felbonthatatlan, aggodalmaskodás, visszaemlékezik, gonosztettedet, házasságtörést, megfogalmazott, szégyenkeztél, öltöztettelek, elbocsássátok, feleségeteket, meghatározott, evangéliumban, jeruzsálemnek, lehetőségéről, születésedkor, szövetségemet, megteremtette, elbocsátania, világosságát, megjegyezték, szépségeddel, menyasszonyt, tisztítottak, szégyenkezni, elszámolnunk, szégyenedben, kijelentette, szövetségben, szövetségére, szégyenkezel, menyasszonyt szokták, szózatot intézte, nyílt mezőre, mezők virága, érettség koráig, szerelem ideje, enyém lettél, orrodba karikát, füledbe függőket, népek között, választott néppel, veled való, házasság felbonthatatlan, farizeusok próbára, férfinak bármilyen, férfi ezért, OLVASMÁNY Ezekiel, EVANGÉLIUM Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy bizonyos határt  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  Facebookon kaptam  Adakozás  Szívem  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Fekete-erdő desszert  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó éjszakát  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Szép napot kívánok  Alvó cicák  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Adakozás  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyi telefonál  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  A másik dolog,  Jó éjszakát  Éretlen vers  Éretlen vers  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  képre írva  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Zilahy Lajos gondolata  Albert Einsteinről  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Zilahy Lajos gondolata  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Szép napot kívánok  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Fehér virág  Julian Brass gondolata  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zilahy Lajos gondolata  Albert Einsteinről  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Elköszönt  Paul David Tripp Április 19  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Garai Gábor - Takarítás 
Bejegyzés Címkék
menyasszonyt szokták, szózatot intézte, nyílt mezőre, mezők virága, érettség koráig, szerelem ideje, enyém lettél, orrodba karikát, füledbe függőket, népek között, választott néppel, veled való, házasság felbonthatatlan, farizeusok próbára, férfinak bármilyen, férfi ezért, test lesznek, farizeusok azonban, paráznasága miatt, tanítványok megjegyezték, dolog férj, emberek tettek, mennyek országáért, evangélium igéi, szeretet tüzét, általad megígért, válás lehetőségéről, farizeusok Jézust, felvetett téma, házassággal kapcsolatos, eredeti szándéktól, ember éppen, teremtő Isten, mózesi törvényben, emberi törvényt, házastársi hűség, továbbsugározzuk, köldökzsinórodat, mezítelenségedet, felékesítettelek, visszaemlékezel, gondolkodásában, felbonthatatlan, aggodalmaskodás, visszaemlékezik, gonosztettedet, házasságtörést, megfogalmazott, szégyenkeztél, öltöztettelek, elbocsássátok, feleségeteket, meghatározott, evangéliumban, jeruzsálemnek, lehetőségéről, születésedkor, szövetségemet, megteremtette, elbocsátania, világosságát, megjegyezték, szépségeddel, menyasszonyt, tisztítottak, szégyenkezni, elszámolnunk, szégyenedben, kijelentette, szövetségben, szövetségére, szégyenkezel, megkérdezték, mindannyiunk, egyértelművé, megházasodni, átalakította, fejlődésnek, házastársuk, bátorsággal, szeretettel, hivatkoznak, kifejlődött, szövetségre, hitetlenség, szándékával, szövetséget, továbbadjuk, csatlakozik, szánalomból, viselkedtél, békétlenség, házassággal, megláttalak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 968
  • e Hét: 3149
  • e Hónap: 36303
  • e Év: 270050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.