Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 20. vasárnap 08.16
  2020-08-15 23:38:33, szombat
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az idegenek fiait elvezetem szent hegyemre.
Ezt mondja az Úr:
,,Tartsátok meg a törvényt: szabjátok tetteiteket az igazsághoz, mert nemsokára eljön szabadításom és megnyilvánul igazságom.
Az idegenek fiait pedig - akik az Úrhoz csatlakoznak, hogy szolgáljanak neki, szeressék nevét és szolgái legyenek, akik megtartják közülük a szombatot, s vigyáznak, nehogy megszentségtelenítsék, és ragaszkodnak szövetségemhez - mind elvezetem szent hegyemre, és örömmel töltöm el házamban, az imádság helyén. Elfogadom égő- és véres áldozataikat oltáromon, mert házam minden nép számára az imádság háza lesz."
Ez az Isten igéje. OLVASMÁNY Iz 56,1.6-7

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten nem bánja meg kegyelmi adományait és meghívását.
Testvéreim!
A pogányoknak azt mondom: Mint a pogányok apostola, nagyra tartom szolgálatomat. Sőt, szeretném vetélkedésre serkenteni véreimet, hogy elvezessem néhányukat az üdvösségre. Ha ugyanis az ő elvettetésük által kiáradt a megbékélés a világra, mi más lesz újrafelvételük, ha nem élet a halálból?
Isten ugyanis nem bánja meg kegyelmi adományait és meghívását. Amint egykor ti sem engedelmeskedtetek Istennek, de most, az ő engedetlenségük következtében irgalomra találtatok, úgy ők most hitetlenek lettek az irántatok tanúsított irgalmasság miatt, hogy egykor ők is irgalomra találjanak. Isten ugyanis kiszolgáltatott mindenkit az engedetlenségnek, hogy mindenkin megkönyörüljön.
Ez az Isten igéje. Róm 11,13-15.29-32

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Asszony, nagy a te hited!
Abban az időben:
Jézus továbbhaladt, és Tirusz és Szidon vidékére vonult vissza. És íme, jött egy arra lakó kánaáni asszony, és kiáltozva kérte: ,,Könyörülj rajtam, Uram, Dávid fia! A lányomat kegyetlenül gyötri a gonosz szellem!" Ő azonban szóra sem méltatta. Végül odamentek hozzá tanítványai, és arra kérték: ,,Küldd el őt, ne kiáltozzon utánunk!"
Jézus kijelentette: ,,Az én küldetésem csak Izrael házának elveszett juhaihoz szól." Ám az asszony odajött, és leborult előtte e szavakkal: ,,Uram, segíts rajtam!" Ő így válaszolt: ,,Nem való elvenni a gyerekek kenyerét és odadobni a kutyáknak!" Mire az asszony: ,,Igen, Uram, de a kutyák is esznek abból, ami lehull gazdájuk asztaláról!" Erre Jézus így szólt hozzá: ,,Asszony! Nagy a te hited! Legyen úgy, amint szeretnéd!" És a lánya meggyógyult még abban az órában.
Ezek az evangélium igéi. Mt 15,21-28
...... .........



Imádság
Mindenható Istenünk! Te mindenkit meghívsz a veled való közösségre és senkit sem zársz ki szeretetedből. Minden embernek felkínálod az üdvösséget és megmutatod, milyen úton érhetjük azt el. Egyedül mi, emberek zárhatjuk ki magunkat azzal, ha elutasítunk téged, megtagadjuk a neked való engedelmességet és semmibe vesszük törvényeidet. Hálásak vagyunk azért, hogy minden embernek, nekünk is és minden embertársunknak megadod a segítséget ahhoz, hogy üdvözüljünk

Elmélkedés
Kitartó kérés
Idegennek lenni nem jó élmény, sok helyzetben okoz az ember számára kellemetlenséget. A többiek kívülállóként tekintenek rám, nem fogadnak be közösségükbe. Hiába próbálok kedvesen és nem tolakodóan közeledni feléjük, ők szükségesnek tartják a távolságtartást. Egy idő után persze változhat a helyzet, de olykor nincs idő a kezdeti feszültség feloldódására a találkozás rövidsége miatt. Az érem másik oldala, hogy idegenekkel találkozni nagyszerű lehetőség új élmények szerzésére. E találkozások alkalmával lélekben gazdagodhatunk, új ismeretekhez juthatunk. Az idegenektől, az ismeretlenektől sok újat tanulhatunk, de ehhez szívünk nyitottságára van szükség.
Az evangéliumban szereplő kánaáni asszonytól sokat tanulhatunk. Ő idegen volt Jézus számára, nem volt zsidó vallású, egy másik néphez tartozott. Talán ezzel is magyarázható Jézus kezdeti elutasítása és tartózkodása. Ugyanakkor az is meghúzódhat a háttérben, hogy Jézus próbára akarja tenni ennek az asszonynak a hitét. Arra kíváncsi, hogy találkozásuk során lebomlik-e a zsidó tanító és a pogány asszony közötti fal, ami idegenné teszi őket. Ehhez természetesen mindkét érintett munkája, hozzáállása szükséges. Az asszony lánya beteg, megszállta őt a gonosz. Magától értetődő a vágya, hogy lánya mielőbb visszanyerje egészségét. Bizonyára fordult már korábban orvosokhoz, de ők nem tudtak segíteni. Most Jézushoz fordul, s ezt talán azért teszi, mert hallhatott az Úr gyógyításairól. Nagy lehetőséget lát abban, hogy Jézussal találkozott, ezért a visszautasítások sem képesek eltéríteni szándékától. Nem mond le arról, hogy Jézus segítsen a lányán, megszabadítsa őt a gonosztól. Jézus meghallja a kérését, de nem reagál semmit, ,,szóra sem méltatta." Az asszony nem sértődik meg, nem távozik ingerülten, hanem újból és újból hangosan kiáltozva megismétli kérését. Viselkedése olyannyira zavarja a tanítványokat, hogy szeretnének mielőbb megszabadulni tőle. Jézus látszólag elutasítja, de ez nem zavarja őt. Szereti a lányát, továbbra is reménykedik gyógyulásában, ezért következetesen kitart eredeti kérése mellett. Nem engedi, hogy Jézus könnyedén lerázza és elküldje őt. Nem engedi egykönnyen, hogy Jézus gyorsan megszabaduljon tőle. Azt gondolja, hogy ő ugyan nem zsidó, nem tartozik a választott néphez, de neki is van emberi méltósága és beteg gyermekének is van emberi méltósága. Úgy gondolja, hogy Isten előtt ő is, lánya is ugyanolyan kedves lehet, mint bármelyik zsidó asszony vagy gyermek. Párbeszéd kezdődik köztük. Jézus ellenvetéseire okosan válaszol, s ezzel kinyilvánítja hitét. Abba kapaszkodik bele, amit Jézus elutasításnak szán. Ha Jézusnak kedve van kutyához hasonlítani őt, akkor tegye nyugodtan. Ő ezen nem fog megsértődni, mert akkor soha nem teljesülne kérése. Az Úr végül enged, hitét azzal jutalmazza meg, hogy teljesíti kérését. ,,Asszony! Nagy a te hited! Legyen úgy, amint szeretnéd!" - hangzik Jézus dicsérete, s ilyen elismerést bizony kevesen kaptak tőle egykor.
Ne felejtsük: mi is méltók lehetünk erre az elismerésre! Isten kegyelméből egyetlen ember sincs kizárva. Az üdvösségre minden ember meghívást kap. Egyedül rajtunk múlik, hogy erős hitünkkel bebizonyítjuk-e azt, hogy feltétel nélkül bízunk Jézusban.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kellemetlenséget, engedetlenségnek, visszautasítások, embertársunknak, távolságtartást, kiszolgáltatott, engedetlenségük, engedelmességet, ismeretlenektől, megkönyörüljön, gyógyításairól, újrafelvételük, ellenvetéseire, gazdagodhatunk, megszabaduljon, következetesen, szövetségemhez, elutasításnak, feloldódására, evangéliumban, következtében, kívülállóként, szeretetedből, tanítványokat, kinyilvánítja, nyitottságára, gyógyulásában, természetesen, szolgálatomat, megszabadulni, bebizonyítjuk, megszabadítsa, közösségükbe, szükségesnek, ismeretekhez, magyarázható, idegenek fiait, imádság helyén, imádság háza, pogányok apostola, irántatok tanúsított, arra lakó, lányomat kegyetlenül, gonosz szellem, asszony odajött, gyerekek kenyerét, lánya meggyógyult, evangélium igéi, veled való, neked való, segítséget ahhoz, ember számára, OLVASMÁNY Izajás, OLVASMÁNY Iz, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Jézus, Mindenható Istenünk, Most Jézushoz, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Intelem  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szent Pio atya!  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Kokárda  Esti kép  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Mélységes szomorúsággal  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Alvó cica  Az ünnepről  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Alvó kislány  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Az agyat és a csontokat is erő...  Könnyáztatta asszonysorsok  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mai harmónia kártyám  Esti kép  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Alvó kislány  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Keresd azt a valakit,...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Házi botox  A csonk és a facsemete  képre írva Március 15 -re emlé...  Esti kép  Kokárda  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  A halolaj és a hal még a migré...  Intelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Ted Engstrőm gondolata  Március 15 emlékére virágba bo...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  A közszereplő  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  A közszereplő  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Dóró Sándor: Tétova lét  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Dóró Sándor: Ma  Könnyáztatta asszonysorsok  mindent a népért...  Mélységes szomorúsággal  Házi botox  Rejtő Jenő versei  1848. március 15-én  1848. március 15-én  A Mindenható Istenben bízva  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Esti kép  Talpra vándor  Síró nő  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
idegenek fiait, imádság helyén, imádság háza, pogányok apostola, irántatok tanúsított, arra lakó, lányomat kegyetlenül, gonosz szellem, asszony odajött, gyerekek kenyerét, lánya meggyógyult, evangélium igéi, veled való, neked való, segítséget ahhoz, ember számára, többiek kívülállóként, kezdeti feszültség, találkozás rövidsége, érem másik, evangéliumban szereplő, másik néphez, zsidó tanító, pogány asszony, asszony lánya, választott néphez, üdvösségre minden, kellemetlenséget, engedetlenségnek, visszautasítások, embertársunknak, távolságtartást, kiszolgáltatott, engedetlenségük, engedelmességet, ismeretlenektől, megkönyörüljön, gyógyításairól, újrafelvételük, ellenvetéseire, gazdagodhatunk, megszabaduljon, következetesen, szövetségemhez, elutasításnak, feloldódására, evangéliumban, következtében, kívülállóként, szeretetedből, tanítványokat, kinyilvánítja, nyitottságára, gyógyulásában, természetesen, szolgálatomat, megszabadulni, bebizonyítjuk, megszabadítsa, közösségükbe, szükségesnek, ismeretekhez, magyarázható, kijelentette, találkozások, csatlakoznak, megnyilvánul, találkozásuk, szabadításom, vetélkedésre, visszanyerje, törvényeidet, elvettetésük, tartózkodása, szolgáljanak, ragaszkodnak, áldozataikat, továbbhaladt, szeretnének, viselkedése, találkozott, lehetőséget, tanítványai, meghúzódhat, pogányoknak, elutasítása, idegenekkel, tanulhatunk, szándékától, kegyetlenül, idegenektől, reménykedik, hozzáállása, kegyelméből, irgalmasság, hasonlítani, gyermekének, meggyógyult, kapaszkodik, megtagadjuk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.