Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
20. évközi hét péntek 08.21
  2020-08-21 09:25:57, péntek
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Isten Lelke új életet áraszt a halott csontokba: feltámasztja porig alázott népét.
Az Úr keze megragadott engem, és lelke által az Úr kivezérelt és egy völgybe vitt, amely tele volt csontokkal. Körbe vezetett a csontok között mindenfelé. Tömérdek volt belőlük a völgyben, és teljesen ki voltak száradva.
Az Úr így szólt hozzám: ,,Emberfia, életre kelnek-e még ezek a csontok?" Így feleltem: ,,Uram, Istenem, te tudod."
Ekkor így folytatta: ,,Jövendölj ezekről a csontokról! Így beszélj: Ti, kiszáradt csontvázak, halljátok az Úr szavát! Ezt üzeni az Úr, az Isten ezeknek a csontoknak: »Íme, éltető leheletet adok belétek, és megelevenedtek. Ellátlak inakkal és húst növesztek rajtatok, bőrrel borítalak titeket és éltető leheletet adok nektek és élni fogtok. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.«"
És én jövendöltem, miként a parancs szólt. S lám, amint jövendöltem, zaj keletkezett, majd zörgés támadt, és a csontok egymáshoz közeledtek. Aztán láttam: ín és hús került rájuk, és bőr vonta be őket, de éltető lehelet még nem volt bennük.
Ekkor így szólt hozzám: ,,Jövendölj az éltető leheletről, jövendölj, emberfia, mondd az éltető leheletnek: Ezt mondja az Úr, az Isten: »Gyere elő a négy szél hazájából, és fújj ezekre a megöltekre, hogy megelevenedjenek.«"
Ekkor jövendöltem, amint megparancsolta nekem, és éltető lehelet szállt beléjük, életre keltek, talpra álltak: egy igen nagy sereg.
Akkor így szólt hozzám: ,,Emberfia, ezek a csontok: Izrael egész háza. Lám azt mondják: »Elszáradt a csontunk, oda a reményünk, végünk van.« Jövendölj ezért és így beszélj: Ezt mondja az Úr, az Isten:
»Íme, kinyitom sírjaitokat, én népem, kihozlak sírjaitokból, és elvezetlek benneteket Izrael földjére. Akkor majd megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, amikor kinyitom sírjaitokat és kihozlak benneteket sírjaitokból, én népem. Belétek oltom lelkemet és életre keltek. Letelepítelek benneteket földeteken, és megtudjátok, hogy én, az Úr mondom ezt, és végbe is viszem« - mondja az Úr."
Ez az Isten igéje. Ez 37,1-14

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Legfontosabb dolgunk a földön: szeretni Istent és az embereket.
Abban az időben amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek, és egyikük, egy törvénytudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: ,,Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?"
Jézus így válaszolt: ,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták."
Ezek az evangélium igéi. Mt 22,34-40

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te szeretettel fordulsz felénk és a szeretet gyakorlására hívsz minket. Azt kéred tőlünk, hogy mutassuk ki szeretetünket Isten iránt és embertársaink iránt. A szeretet gyakorlásához szükségünk van szívünk odaadó szándékára, lelkünk beleegyezésére, értelmünk belátására és akaratunk erejére. Taníts minket az önzetlen szeretetre! Tégy minket készségessé, hogy le tudjunk mondani saját érdekeinkről és mások szolgálatában találjuk meg életünk örömét! Taníts minket, hogy teljes szívvel szeressünk mindenkit!

Elmélkedés
A farizeusok csoportjához tartozó törvénytudó a legfőbb parancsról kérdezi Jézust a mai evangéliumban. Önmagában a kérdezés arra utal, hogy a farizeusok is elismerik azt, hogy Jézus kiváló tanító, aki jól ismeri a mózesi törvényeket. A farizeusok büszkék voltak arra, hogy a törvényeket jól ismerik, egész életüket annak tanulmányozására és gyakorlati megvalósítására szentelték. A hibát ott követték el, hogy a törvény betűje, annak szó szerinti értelme került az első helyre értelmezésükben és emiatt háttérbe szorult Isten szándéka.
Válaszában Jézus két törvényt idéz a mózesi könyvekből. A Második Törvénykönyvben található a következő: ,,Szeresd Uradat, Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkedből és minden erődből" (MTörv 6,5). Aztán a Leviták könyvéből hozzáfűz még egyet: ,,Szeresd felebarátodat, mint saját magadat" (Lev 19,18).
Isten minden cselekedetét a szeretet irányítja és hatja át. Az ő szeretete mindig szent, tiszta és igazságos. Szeretetéből fakadóan Isten csak azt teszi, ami jó, áldást hozó és életet adó. Istentől távol áll és szeretetével teljességgel ellentétes a rossz, a halál, a gonoszság, a pusztítás. Kinyilvánítja szeretetét irántunk, és kezdeményezi, hogy lépjünk vele szeretetkapcsolatra. Őt szeretni és embertársaink felé is szeretettel fordulni, ez a keresztény ember életcélja.
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanulmányozására, megelevenedjenek, értelmezésükben, törvénykönyvben, megvalósítására, beleegyezésére, szadduceusokat, megelevenedtek, megparancsolta, embertársaink, letelepítelek, felebarátodat, gyakorlásához, kinyilvánítja, szolgálatában, szeretetünket, evangéliumban, kezdeményezi, csoportjához, meghallották, érdekeinkről, cselekedetét, szeretetéből, hallgattatta, szeretetével, teljességgel, legfontosabb, sírjaitokból, gyakorlására, feltámasztja, megragadott, törvényeket, értelmeddel, sírjaitokat, készségessé, jövendöltem, halott csontokba, völgybe vitt, csontok között, parancs szólt, csontok egymáshoz, éltető leheletről, éltető leheletnek, négy szél, igen nagy, időben amikor, farizeusok meghallották, törvénytudó alattomos, következő kérdést, legfőbb parancs, második hasonló, egész törvény, OLVASMÁNY Ezekiel, Isten Lelke, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Válaszában Jézus, Második Törvénykönyvben, Szeresd Uradat, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Bertolt Brecht -től idézet  Elköszönt  Bounty krémes  Akarat  Png virág  Szép napot kívánok  Alvó cicák  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Png lepke  Facebookon kaptam  Adakozás  Jó éjszakát  Erdőn  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Sokan azt tartják  Egy hatékony szolga  Kerüld el az evangélium örömén...  Még csak most kezdődik a nap  Bertolt Brecht -től idézet  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png telefon  Alvó cicák  Csak a fogyatkozás látható  Tavaszi kép  Próbálj meg ...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Egy hatékony szolga  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Németh László tollából  Kerüld el az evangélium örömén...  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Lóhere  Alázat  Png virág  Szabolcska Mihály – Ákác...  Soha ne kedvezz...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kutya  Facebookon kaptam  Adakozás  Adakozás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Sose bánj semmit  Szép estét  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Fehér virág  Nevem  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A boldog családok mind hasonló...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bounty krémes  Akik bántanak téged  Adakozás  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png lepke  Mit beszél, nem értem, hogy m...  s immár én is felragyogva, ért... 
Bejegyzés Címkék
halott csontokba, völgybe vitt, csontok között, parancs szólt, csontok egymáshoz, éltető leheletről, éltető leheletnek, négy szél, igen nagy, időben amikor, farizeusok meghallották, törvénytudó alattomos, következő kérdést, legfőbb parancs, második hasonló, egész törvény, evangélium igéi, szeretet gyakorlására, szeretet gyakorlásához, önzetlen szeretetre, farizeusok csoportjához, legfőbb parancsról, kérdezés arra, mózesi törvényeket, farizeusok büszkék, törvény betűje, első helyre, mózesi könyvekből, szeretet irányítja, keresztény ember, tanulmányozására, megelevenedjenek, értelmezésükben, törvénykönyvben, megvalósítására, beleegyezésére, szadduceusokat, megelevenedtek, megparancsolta, embertársaink, letelepítelek, felebarátodat, gyakorlásához, kinyilvánítja, szolgálatában, szeretetünket, evangéliumban, kezdeményezi, csoportjához, meghallották, érdekeinkről, cselekedetét, szeretetéből, hallgattatta, szeretetével, teljességgel, legfontosabb, sírjaitokból, gyakorlására, feltámasztja, megragadott, törvényeket, értelmeddel, sírjaitokat, készségessé, jövendöltem, megtudjátok, szeretettel, törvénytudó, parancsolat, keletkezett, farizeusok, leheletnek, gyakorlati, leheletről, könyvekből, szándékkal, szeretetre, közeledtek, csontvázak, csontokról, benneteket, válaszában, belátására, szándékára, mindenfelé, parancsról, kivezérelt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 12233
  • e Hónap: 45387
  • e Év: 279134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.