Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
dr. Székely János megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás ..
  2020-08-30 20:07:23, vasárnap
 
  2020. augusztus 29-én dr. Székely János megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Pákán. A szertartás keretében került sor a felújított Szentháromság-szobor, és Mária-oltár megáldására.
Ünnepre gyűltek össze a hívek a Zala megyei Pákán. Székely János megyéspüspök bérmálta meg a település erre méltó és felkészült hittanulóit. Szentbeszédében három pillanatát emelte ki a bérmálás szentségének. Kiemelte a keresztségi fogadalom megújítását. Ezt a fogadalmat az első keresztények annyira komolyan vették, hogy csak az életük végén merték sokan kimondani, hogy egész életüket, minden gondolatukat az Úristen törvénye szerint fogják élni. Azt szeretném ha Ti is ezt a fogadalmat szívből mondanátok és egész életeteket Isten kezébe helyeznétek. Ez az út nem könnyű, de áldásokkal van tele, mondta a megyéspüspök.
A másik kiemelt pillanata a bérmálás szentségének, hogy mindig néven, a bérmanevén szólítják a bérmálkozókat. A neveteket ami a szívetek mélyén van írva, csak Isten ismeri. A bérmáláskor neveden szólít, a Te szíved ajtaján kopogtat, hangsúlyozta Székely János, aki a bérmálás harmadik kiemelt pillanatának a kézrátételt és az olajjal megkenést választotta. Mint mondta: régen az édesapák szokták kézrátétellel megáldani a gyermekeiket. Úgy tartották, hogy ebben a mozdulatban a kegyelem, az áldás, a termékenység átárad a gyermekbe. Ezért lett ez a bérmálás alapmozdulata, a Szentlélek átadásának mozdulata. Az olaj pedig arra szolgált, hogy védje az ember bőrét a napsütötte, sivatagos környezetben. Isten szeretete beborít Benneteket, mint régen az olaj az embereket. Bármi baj ér Titeket a világban, Isten szeretete nem hagy el soha, mondta a megyéspüspök.
Az ünnepi szertartás során Székely János megáldotta a templomkertben álló és nemrég felújított Szentháromság-szobrot, valamint a templomban található és szintén felújított Mária-oltárt.
Az ünnepen beszédet mondott dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, akit Páka díszpolgárává választottak. Kettős keresztény ünnepnek lehettünk ma részesei, amely egyaránt szól a múltnak és a jövőnek is, kezdte beszédét Kövér László, kiemelve, hogy az ünnep kisugárzásában nem csak pákai, hanem európai is. Emlékművet felújítani mindig tisztelgés a múlt előtt. Egy Szentháromság szobor napjaink Európájában nem csak a múltat tükrözi, hanem a jövőbe is mutat. Hasonlóképpen a bérmálás szentségében való részesülés is nem csak a katolikus elődök hitében való megerősödést jelenti, hanem a jövőre való lelki felkészülést is. Európában és Pákán is igaz, hogy a jövő azoké akiknek erősebb a hitük. A múltban közösségeink az ellenség által sanyargatott vagy a járványok miatt meggyötört emberek megerősítéséért emeltek Szentháromság-szobrokat. Ez a megújított szobor hirdeti azokat a keresztény fundamentumokat amelyeken nem csak az európai kultúra épül, hanem amelyekre 70 éve az Európai Unió elődjét jelentő Európai Gazdasági Közösséget is építették. A II. világháború után az egység, különbözőség, egyenlőség hármasságában gyökerezett az Európai Unió politikai gondolata. Ez jelentette a tagállamok önkéntes politikai egységét, a nemzetek kulturális különbözőségét és az államokat, embereket megillető jogegyenlőséget, hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.
A napjainkra jellemző nagy európai politikai hangzavar ellenére látható, hogy a 21. században két politikus létezik: aki hűséges az unió alapelveihez és aki nem. A hűségesek tiszteletben tartják a szuverén tagállamok politikai egységét, a nemzetek kulturális különbözőségét, az emberi méltóságot szavatoló jogegyenlőséget. A hűtlenek elakarják távolítani Istent Európából, az unió dokumentumaiból és elakarják sorvasztani az európai kereszténységet. Isten nélküli 21. századi Európát akarnak. De láthattuk az elmúlt évtizedekben, hogy amit Isten nélkülinek hirdetnek nem csak Istentelen, hanem embertelen is lesz. A hűtlenek az EU tagállamok politikai egysége helyett a nemzeti államok felszámolásával egy birodalmat akarnak építeni, amelyben a demokrácia kulisszái mögött egy pénzéhes, rejtőzködő, szűk kisebbség diktatúrája irányít. Elakarnak törölni minden nemzeti kulturális különbözőséget. A nemzetekből önazonosság nélküli fogyasztói tömegeket akarnak gyúrni. A kereszténység helyett a hitetlenség, a kétkedés, a cinizmus kultúráját hirdetik. A minden és mindenki egyenlőségének és korlátok nélküli szabadságának hamis mítoszát terjesztve igazából a társadalom újbóli teljes alávetettségét akarják megvalósítani. Ennek érdekében szétakarják zilálni azokat az intézményeket, közösségeket - nemzeti államokat, családokat, egyházakat -, amelyek védelmet és biztonságot nyújthatnak az európai embernek. Ha nem vigyázunk, gyermekeink, unokáink gondolkodásának uralásán keresztül egy emberöltő alatt kiforgatják önmagukból társadalmainkat. Ezért is fontos, hogy ma ezek a fiatalok, hitük megerősítésével emlékeztetnek minket Reményik Sándor szavaira: Ne hagyjátok a templomot. A templomot, s az iskolát.
Kövér László kiemelte: az elmúlt 10 évben a Kárpát-medencében a kormány támogatásával 2800 templom újult meg és 130 templom épült. A felújított Szentháromság-szobor és a hitükben megerősödő bérmálkozó fiatalok azt üzenik: a magyarság változatlanul a keresztény hűség népe, hogy Magyarország változatlanul ragaszkodik Európa és az Európai Unió keresztény gyökereihez, mondta Kövér László.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Címkék: fundamentumokat, jogegyenlőséget, társadalmainkat, dokumentumaiból, kereszténységet, felszámolásával, megerősítéséért, szentbeszédében, megerősítésével, gondolkodásának, egyenlőségének, alávetettségét, különbözőségét, különbözőséget, kisugárzásában, templomkertben, szabadságának, hármasságában, díszpolgárává, hasonlóképpen, változatlanul, intézményeket, megvalósítani, kézrátétellel, szentháromság, alapmozdulata, bérmálkozókat, emlékeztetnek, támogatásával, kereszténység, hangsúlyozta, közösségeink, keresztények, megyéspüspök, évtizedekben, gondolatukat, bérmálás szentségét, szertartás keretében, település erre, bérmálás szentségének, keresztségi fogadalom, első keresztények, életük végén, fogadalmat szívből, másik kiemelt, bérmanevén szólítják, szívetek mélyén, bérmáláskor neveden, bérmálás harmadik, olajjal megkenést, édesapák szokták, termékenység átárad, Székely János, Kövér László, Európai Unió, Európai Gazdasági Közösséget, Istent Európából, Reményik Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Popper Péter szavai  Jó éjszakát  Elköszönt  Németh László tollából  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Irgalom és ítélet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Radikális szeretet  Nagyon különös  Mi lenne ha  Ágai Ágnes – Csendélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Az engedelmesség miért nem vál...  Fekete-erdő desszert  Bounty krémes  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Alázat  Fehér virág  Akarat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  A boldog családok mind hasonló...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép álmokat!  Nagyon különös  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png telefon  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Akarat  A kételkedés kezelése  Png lepke  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A jó emberek mindig szépek mar...  A sors  Png lepke  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Minden harmadik...  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Popper Péter szavai  képre írva  Sose bánj semmit  Alázat  Egy bizonyos határt  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bérmálás szentségét, szertartás keretében, település erre, bérmálás szentségének, keresztségi fogadalom, első keresztények, életük végén, fogadalmat szívből, másik kiemelt, bérmanevén szólítják, szívetek mélyén, bérmáláskor neveden, bérmálás harmadik, olajjal megkenést, édesapák szokták, termékenység átárad, bérmálás alapmozdulata, olaj pedig, ember bőrét, ünnepi szertartás, templomkertben álló, templomban található, ünnepen beszédet, ünnep kisugárzásában, múlt előtt, múltat tükrözi, bérmálás szentségében, katolikus elődök, jövőre való, jövő azoké, múltban közösségeink, ellenség által, járványok miatt, megújított szobor, keresztény fundamentumokat, európai kultúra, tagállamok önkéntes, nemzetek kulturális, napjainkra jellemző, unió alapelveihez, hűségesek tiszteletben, szuverén tagállamok, emberi méltóságot, hűtlenek elakarják, unió dokumentumaiból, európai kereszténységet, elmúlt évtizedekben, nemzeti államok, birodalmat akarnak, demokrácia kulisszái, nemzetekből önazonosság, kereszténység helyett, cinizmus kultúráját, társadalom újbóli, európai embernek, emberöltő alatt, kormány támogatásával, hitükben megerősödő, magyarság változatlanul, keresztény hűség, fundamentumokat, jogegyenlőséget, társadalmainkat, dokumentumaiból, kereszténységet, felszámolásával, megerősítéséért, szentbeszédében, megerősítésével, gondolkodásának, egyenlőségének, alávetettségét, különbözőségét, különbözőséget, kisugárzásában, templomkertben, szabadságának, hármasságában, díszpolgárává, hasonlóképpen, változatlanul, intézményeket, megvalósítani, kézrátétellel, szentháromság, alapmozdulata, bérmálkozókat, emlékeztetnek, támogatásával, kereszténység, hangsúlyozta, közösségeink, keresztények, megyéspüspök, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.