Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán Viktor: újabb tiltó intézkedések jönnek
  2020-09-01 13:14:56, kedd
 
  A legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre - mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
A miniszterelnök elmondta: a magyar állapotokhoz képest a legtöbb országban romlik a koronavírus-helyzet, ezért az a korábbi állítása, hogy Magyarország számára a legnagyobb veszélyt a fertőzés behurcolása jelenti, "nemcsak, hogy érvényes, de érvényesebb, mint korábban volt".
A kormányfő beszélt arról is, hogy Magyarországon tavasszal emberek tízezreinek az életét sikerült megmenteni a bevezetett intézkedésekkel, vagyis "van egy tudásunk" arról, hogyan kell védekezni a fertőzés ellen; elsősorban ezekre a tapasztalatokra kell építeni majd ősszel.
Szólt arról is, hogy a fertőzések száma nem lényegtelen, de a legfontosabb, hogy az emberek ne haljanak bele a vírusba. A betegségből meg lehet gyógyulni. Biztos nem kellemes, megkínozza az embert a koronavírus-fertőzés, de nagyon sokan felépülnek - fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vírussal szemben a legkiszolgáltatottabbak az idősek, ezért minden figyelmet az ő védelmükre kell fordítani.
Hangsúlyozta: fel kell lépni a vírus behurcolása ellen. Felidézte: nyáron bevezették az egyes országok fertőzés szerinti osztályozását, de szeptember 1-jétől nem lehet fenntartani ezt a rendszert és szigorítások jönnek.
"Nem mondom, hogy satu, de ahhoz közeli állapot fog beállni"
Amit tavasszal megvettek, ősszel fogják hasznáni
A kormányfő hangsúlyozta: nem szólhat bele a magyar emberek személyes életvezetésébe, szokásaiba, nyaralási terveikbe, de kellő óvatossággal és tisztelettel arra kér mindenkit, hogy "déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, szervezzen, ne képzeljen el magának nyaralásokat, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe".
A kérdésre, hogy az egészségügy felkészült-e arra, ha nőni fog a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormányfő elmondta: március közepén komoly, a védekezéshez szükséges eszközparkot alakítottak ki, amit majd ősszel tudnak használni.
Mindenki aludjon nyugodtan, minden eszköz rendelkezésre áll - fogalmazott.
Hozzátette: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével "megalkotta a koncepciót, hogyan lehet saját termelési kapacitásokat, ipari képességeket kiépíteni, hogy ne kelljen legközelebb beszereznünk, hanem minél több dolgot saját magunk tudjunk gyártani".
Megjegyezte: lélegeztetőgép-gyártásban Magyarország a világ élvonalába tartozik, és eljön majd az idő, amikor minden lélegeztetőgépet itthon gyártanak.
"Magyarországnak jó oka van arra, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lelkiállapotban várjuk a vírus második hullámát, mint tettük márciusban" - jelentette ki a kormányfő.
Orbán Viktor szólt arról, hogy minden segítséget megkapott a fertőzés első szakaszában a hazai szakemberektől.
"Az ország és a nemzetszolgálat kultúrája ebben a világban, az egészségüggyel foglalkozó tudományos és orvosi világban rendkívül erős. Ez szerintem a sikeres védekezés egyik előfeltétele" - mondta. Hozzátette: tavasszal úgy látták, amíg nincs vakcina, addig ez a bizonytalan helyzet nem fog változni.
Ma már a világ közelebb van a vakcina felfedezéséhez, jó remény van arra, hogy valamilyen védelmet nyújtó vakcina tömegesen is elérhető lesz, ezért Magyarország "minden irányban kinyújtotta a csápjait, ahogy tette azt tavasszal" - közölte a miniszterelnök.

Digitális oktatás: a diákok tizede eltűnt a rendszerből
A kormányfő a műsorban kiemelte: bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, de nem szabad azt hinni, hogy annak nincsenek árnyoldalai.
A miniszterelnök szerint tíz százalék felett van azoknak a diákoknak az aránya, akik "egyszerűen eltűntek a rendszerből", nem kapcsolódtak be, nem vettek részt vagy csak időnként vettek részt a digitális oktatásban.
"Most, amikor szeptemberben újraindul az iskola, valószínűleg nagyobb lesz a tudásbeli különbség egy-egy osztályon belül, mint a járvány kitörése előtt volt" - jelentette ki. Megjegyezte: a pedagógusok számára komoly szakmai kihívás lesz ismét egységes osztálymunkát kialakítani, de hiszi, hogy meg tudnak vele birkózni. "Ne tekintsünk úgy a digitális oktatásra, mint a bohóctréfára, hogy van másik: ha nem működik a rendes, elővesszük a másikat és ugyanolyan jó, mint az előző volt" - fogalmazott.
A kormányfő szerint itt és most a nevelési, pedagógiai célokat leginkább a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja szolgálni, a digitális oktatás "csak tartalék". Hozzátette: ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljék a szokásos rendtől eltérő módon folyó oktatást, és megvédjék a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló tanítást.
Szeptember közepén jön a gazdaság növekedését támogató új terv
A miniszterelnök elmondta: csütörtök délután gazdaságpolitikai megbeszélést tarott az összes érintett miniszterrel és szakértővel, ahol megrendelést adott le a teljes magyar gazdaságpolitikai szakértői gárdának.
Azt kérte, hogy az összes, az elmúlt hetekben miniszteriális és szakmai műhelyben készült javaslatot "fésüljék egybe, és szeptember közepére legyen logikus, sok-sok tucatnyi intézkedést is tartalmazó növekedési tervünk".
Hozzátette: számításai szerint szeptember közepére "minden szükséges politikai és kormányzati döntéshozatali fórumon átmegy" az a két évre szóló terv, amely szerint a 2020-as év negyedik negyedévét, 2021-et és 2022-t irányítja majd a kormány.

A teljes interjút itt hallgathatja meg. Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Címkék: lélegeztetőgépet, intézkedésekkel, nemzetszolgálat, magyarországnak, lelkiállapotban, tapasztalatokra, miniszterelnök, intézkedésekbe, magyarországon, felfedezéséhez, életvezetésébe, egészségüggyel, szakemberektől, miniszteriális, intézkedésekre, döntéshozatali, lélegeztetőgép, sikeresebbnek, osztályozását, szeptemberben, kapacitásokat, miniszterével, rendelkezésre, osztálymunkát, beszereznünk, magyarország, képességeket, valószínűleg, legfontosabb, eszközparkot, védekezéshez, tisztelettel, technológiai, határvédelmi, előfeltétele, nyaralásokat, legnagyobb veszély, miniszterelnök elmondta, magyar állapotokhoz, legtöbb országban, legnagyobb veszélyt, fertőzés behurcolása, kormányfő beszélt, életét sikerült, bevezetett intézkedésekkel, fertőzés ellen, tapasztalatokra kell, fertőzések száma, figyelmet arra, vírussal szemben, vírus behurcolása, egyes országok, Orbán Viktor, Kossuth Rádió Jó, Palkovics László, Kásler Miklóssal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Magyar költészet napja  Bársony székben  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Eduardo Sacheri gondolata  Tanmese  Alvó kislány  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Segíts neki dicsérni Téged  Az ember emlékekből áll  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 14  József Attila - Kopogtatás nél...  Ott van  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Kertem  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péter: Harmonia c...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Csend  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Az ember  Baranyi Ferenc - N i n c s  Töröld le  Egy gondolat  Egyszerű  Szép estét  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Vidámság  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Azért kaptad  Szép estét  Egy párkányon  Vidámság  Hamvas Béla  A sorsod  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Különleges  Robert Merle tollából  Szép estét  Bársony székben  IGEN így  Ady Endre - Mindegy átka  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Szép estét  Előfordul, hogy 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb veszély, miniszterelnök elmondta, magyar állapotokhoz, legtöbb országban, legnagyobb veszélyt, fertőzés behurcolása, kormányfő beszélt, életét sikerült, bevezetett intézkedésekkel, fertőzés ellen, tapasztalatokra kell, fertőzések száma, figyelmet arra, vírussal szemben, vírus behurcolása, egyes országok, kormányfő hangsúlyozta, magyar emberek, határvédelmi intézkedésekbe, egészségügy felkészült-e, kormányfő elmondta, védekezéshez szükséges, emberi erőforrások, világ élvonalába, vírus második, fertőzés első, hazai szakemberektől, nemzetszolgálat kultúrája, egészségüggyel foglalkozó, sikeres védekezés, bizonytalan helyzet, világ közelebb, vakcina felfedezéséhez, diákok tizede, műsorban kiemelte, vártnál sikeresebbnek, digitális oktatásra, miniszterelnök szerint, digitális oktatásban, tudásbeli különbség, járvány kitörése, pedagógusok számára, előző volt, kormányfő szerint, személyes találkozáson, digitális oktatás, szokásos rendtől, gazdaság növekedését, összes érintett, teljes magyar, elmúlt hetekben, teljes interjút, lélegeztetőgépet, intézkedésekkel, nemzetszolgálat, magyarországnak, lelkiállapotban, tapasztalatokra, miniszterelnök, intézkedésekbe, magyarországon, felfedezéséhez, életvezetésébe, egészségüggyel, szakemberektől, miniszteriális, intézkedésekre, döntéshozatali, lélegeztetőgép, sikeresebbnek, osztályozását, szeptemberben, kapacitásokat, miniszterével, rendelkezésre, osztálymunkát, beszereznünk, magyarország, képességeket, valószínűleg, legfontosabb, eszközparkot, védekezéshez, tisztelettel, technológiai, határvédelmi, előfeltétele, nyaralásokat, kapcsolódtak, találkozáson, állapotokhoz, hangsúlyozta, bohóctréfára, megrendelést, szigorítások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 759
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 15205
  • e Év: 248952
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.