Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
22. évközi hét csütörtök 09.03
  2020-09-03 16:34:23, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Krisztusban mindent nekünk adott az Isten.
Testvéreim!
Senki ne ámítsa önmagát! Aki közületek bölcsnek tartja magát ezen a világon, váljék oktalanná, hogy csakugyan bölcs lehessen. E világ bölcsessége ugyanis oktalanság Isten előtt. Hiszen írva van: ,,Saját ravaszságukkal fogja meg a bölcseket", továbbá: ,,Tárva az Úr előtt az ember gondolata, csupa hiúság annak foglalata."
Senki se kérkedjék tehát emberekkel! Hisz minden a tiétek: Pál, Apolló, Péter, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: Minden a tiétek; ti Krisztusé vagytok, Krisztus pedig az Istené.
Ez az Isten igéje. 1Kor 3,18-23

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az első négy tanítvány meghívása a csodálatos halfogás után.
Amikor Jézus egyszer a Genezáret tavánál állt, nagy tömeg sereglett köréje, hogy hallgassa az Isten szavát. Jézus látta, hogy a tó partján két bárka vesztegel. A halászok kiszálltak, és a hálóikat mosták. Beszállt hát az egyik bárkába, amelyik Simoné volt, s megkérte, hogy vigye kissé beljebb a parttól. Aztán leült, és a bárkából tanította a népet.
Amikor befejezte a tanítást, így szólt Simonhoz: ,,Evezz a mélyre, és vessétek ki a hálótokat halfogásra." ,,Mester - válaszolta Simon -, egész éjszaka fáradoztunk, s nem fogtunk semmit, de a te szavadra, kivetem a hálót." Meg is tette, s annyi halat fogtak, hogy szakadozni kezdett a háló. Intettek a másik bárkában levő társaiknak, hogy jöjjenek és segítsenek. Azok odamentek, és úgy megtöltötték mind a két bárkát, hogy majdnem elsüllyedt.
Ennek láttán Simon Péter Jézus lábához borult, és e szavakra fakadt: ,,Uram, menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok." A szerencsés halfogás láttán ugyanis társaival együtt félelem töltötte el. Hasonlóképpen Jakabot és Jánost is, Zebedeus fiait, Simon társait. De Jézus bátorságot öntött Simonba: ,,Ne félj! Ezentúl emberhalász leszel."
Erre partra vonták hajóikat, és mindenüket elhagyva követték Jézust.
Ezek az evangélium igéi. Lk 5,1-11
...... ...........



Imádság
Urunk, az irgalmasság Istene, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak.

Elmélkedés
Mi volt Jézus szándéka a csodálatos halfogással? Miért tette ezt a csodát? Ez a kérdés merül fel bennünk a mai evangélium elbeszélését olvasva. Itt most nem tart senkit megszállva a gonosz, mint az ördögűzések esetében. Itt most nem gyötör senkit a testi betegség, a lepra, a vakság, a némaság, a bénultság vagy más nyomorúság, mint a csodás gyógyítások esetében. Itt most senkit nem érintett meg a halál, mint Lázár, Jairus tizenkét éves leánya és a naimi özvegyasszony egyetlen fia esetében, akiket Jézus feltámasztott a halálból. Miért tesz Jézus mégis csodát? Mire volt jó ez a halfogás?
A történet kezdetén csak Péter neve kerül említésre a halászó tanítványok közül, a végére azonban megtudjuk, hogy Jakab és János voltak a társai, továbbá mások is, akik végül szintén segítettek. Jézus felszólítására Péter első pillanatban vonakodni látszik, de a következő pillanatban már kifejezi készségét a parancs teljesítésére. Képzeljük magunkat az ő helyébe! Kivetjük a hálót, bevonjuk, de nem fogunk semmit. Kissé tovább evezünk, újra kivetjük a hálót, de az ismét üres. És ez így megy egész éjszaka, a munkának nincs eredménye. Péterhez hasonlóan mi is csalódottak lennénk ebben a helyzetben. És persze fáradtak, ezért pihenni szeretnénk, semmi kedvünk nem volna ahhoz, hogy még egyszer kievezzünk. Ha nem Jézus, hanem bárki más kérte volna Pétertől azt, hogy evezzen ki újra a vízre és vesse ki még egyszer a hálót, azt egy laza kézmozdulattal elküldte volna az apostol. Csak azért teljesítette a kérést, mert Jézus szájából hangzott el.
Jézus azt bizonyítja cselekedetével, hogy amikor az ember csalódott és elkerüli a siker, ő akkor is tud segíteni. Megteszem-e feltétlen engedelmességgel, amit tőlem kér?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességgel, korintusiakhoz, ravaszságukkal, felszólítására, kézmozdulattal, cselekedetével, teljesítésére, irgalmasságát, özvegyasszony, megbocsátásra, gyengeségeink, feltámasztott, hasonlóképpen, elbeszélését, könyörületre, megtöltötték, megbocsátást, teljesítette, emlékeztess, könyörtelen, irgalmasság, csalódottak, fáradoztunk, emberhalász, bölcsessége, országodnak, ördögűzések, tanítványok, krisztusban, gyógyítások, halfogással, pillanatban, testvéreink, válaszolta, szakadozni, jelenvalók, ember gondolata, első négy, csodálatos halfogás, halászok kiszálltak, hálóikat mosták, egyik bárkába, bárkából tanította, hálótokat halfogásra, másik bárkában, szerencsés halfogás, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, csodálatos halfogással, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Jézus, Simon Péter Jézus, Hasonlóképpen Jakabot, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ott van  Emlékezz  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy barátság története  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márai Sándor tollából  Alvó cicák  Az ember emlékekből áll  Jan Twardowski - Siessünk  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Mindig lesz olyan  Borzasztó  Reményik Sándor: Pierrot &...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Paul Éluard - És egy mosoly  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Hogyan válunk hűségesekké?  Egy párkányon  képre írva  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egy tavasz  Sorsunk miatt...  Anyák napjára  József Attila - Kopogtatás nél...  Ady Endre - Mindegy átka  Andrássy Réka - A bolond Böske  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  40 felett  Paul David Tripp Április 13  Borzasztó  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Márai Sándor tollából 
Bejegyzés Címkék
ember gondolata, első négy, csodálatos halfogás, halászok kiszálltak, hálóikat mosták, egyik bárkába, bárkából tanította, hálótokat halfogásra, másik bárkában, szerencsés halfogás, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, csodálatos halfogással, kérdés merül, ördögűzések esetében, testi betegség, bénultság vagy, csodás gyógyítások, naimi özvegyasszony, történet kezdetén, halászó tanítványok, végére azonban, következő pillanatban, parancs teljesítésére, ismét üres, munkának nincs, laza kézmozdulattal, ember csalódott, engedelmességgel, korintusiakhoz, ravaszságukkal, felszólítására, kézmozdulattal, cselekedetével, teljesítésére, irgalmasságát, özvegyasszony, megbocsátásra, gyengeségeink, feltámasztott, hasonlóképpen, elbeszélését, könyörületre, megtöltötték, megbocsátást, teljesítette, emlékeztess, könyörtelen, irgalmasság, csalódottak, fáradoztunk, emberhalász, bölcsessége, országodnak, ördögűzések, tanítványok, krisztusban, gyógyítások, halfogással, pillanatban, testvéreink, válaszolta, szakadozni, jelenvalók, halfogásra, evangélium, csodálatos, szeretnénk, kievezzünk, kiszálltak, helyzetben, eljövendők, szentlecke, elmélkedés, megszállva, segítettek, nyomorúság, szívünkben, emberekkel, bizonyítja, segítsenek, elsüllyedt, bátorságot, mindenüket, társaiknak, szerencsés, testvéreim, apostolnak, oktalanság, oktalanná, feltétlen, hasonlóak, csakugyan, bűnösökön, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1541
  • e Hét: 3311
  • e Hónap: 15987
  • e Év: 249734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.