Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tour de Hongrie 2020
  2020-09-03 22:58:33, csütörtök
 
  Valter Attila nyerte a Magyarországon rendezett kerékpár körversenyt
...... ..........


M4 sport media videó Link

Forrás: Origo sport hírek
- Valter Attila nyerte a 2020-as Tour de Hongrie-t, miután szerdán megnyerte a kékestetői hegyi befutós szakaszt. A 22 éves versenyző 2005 után az első magyar kerékpáros, aki sárga trikós tud lenni a legrangosabb hazai viadalon. Az igazság napja, avagy a királyetap. Így szokták nevezni azt a szakaszt, amikor egy többnapos verseny eldől. Az idei Magyar Körverseny hazánk legmagasabb hegyén, a Kékesen dőlt el. A mezőnyre az ötödik, utolsó napon 188 kilométeren és 3259 méter szintemelkedés várt.
A zárónapnak az Északi-középhegység mesebeli tájai adták a körítést. A rajt helyszíne Miskolc volt, ahonnan először Lillafüred és Hollóstető érintésével a Bükköt csodálhatták meg a versenyzők. Egy gyors ereszkedés után Eger, majd Egerszalók, és kb. 30 kilométer a Mátraalján, majd megkezdődhetett az első mászás a 24-es főúton.Első alkalommal csak Mátraházáig kellett felmenniük a bringásoknak, hogy a Mátrát megkerülve Gyöngyösről már teljesen feltekerjenek a Kékestetőre. Ez utóbbi alkalommal 11 kilométert kellett megoldaniuk felfelé tekerve. Ennek a legnehezebb része az utolsó három kilométer volt, aminek az átlagos meredeksége 10 % felett volt.
A rajt után Hollóstetőre Koen Bouwman ért fel elsőként, mögötte Roland Thalmann érkezett. Ők ketten tudtak a bükki lejtmenetben elszakadni a mezőnytől. Előnyük szűk két perc is volt már. Egerbe végül csak Thalmann ért be a mezőny előtt, mert Bouwman úgy döntött, hogy egy technikai szünet után bevárja a mezőnyt. A Team Vorarlberg Santic versenyzője Abasáron már három perccel volt a mezőny előtt, az első mátrai mászást 2:15-ös előnnyel kezdhette meg. Még Mátraházán is ő láthatta meg először, hogy a munkanap ellenére rengetegen kijöttek az utak mellé. A mezőny innen tovább ment a 24-es úton, a drukkerek pedig jobbra vették az irányt, hogy legközelebb a befutónál, Kékestetőn találkozzanak velük ismét.Az első körben az összetettben vezető Kaden Groves mögött csupán 12 másodperc hátrányban lévő két magyar favorit, Dina Márton és Valter Attila még megbújtak a mezőnyben. A lejtmenetben is vigyáztak egymásra az ezúttal is az élen félelmetes átlagot tekerő World Tour-csapatok. A tempót a sárga trikós diktálta Mátrafüredig, majd 11 kilométerrel a vége előtt véget ért Groves feladata. Mivel az ausztrál inkább a sprintekben jeleskedik, ezért nem számít akkora meglepetésnek, hogy Mátrafüreden kiállt a csapat éléről, és saját tempóval folytatta a mászást.
Sástóhoz érve a Jumbo-Visma ragadta magához a kezdeményezést, ekkor nem lehettünk biztosak benne, hogy ez mennyire zökkenti ki Valtert és Dinát az előzetesen eltervezett forgatókönyveikhez képest. A CCC Teamből Valternek már csak egyetlen segítője maradt. A mátraházai jobbos utáni 10-12 %-os részen a Mitchelton-Scottból Damien Howson váltott ritmust ülve. Az ausztrál versenyző kb. öt-tíz másodperces előnyt tudott kiépíteni Valterrel és Dinával szemben. Másfél kilométerrel a cél előtt még mindig szemmel látható távolságban volt a magyaroktól.
Aztán az utolsó kilométeren eljött az a pillanat, amire mindenki számított: Valter támadott! Ilyen támadást magyar versenyzőtől nem mindennap látunk, mint ahogyan a 22 éves versenyző megindult. Pár méter alatt utolérte Howsont, és szédületes sebességre kapcsolt. Az utolsó, már-már egészségtelenül meredek bal kanyarban már tudni lehetett, hogy a szakaszgyőzelmet már nem lehet elvenni tőle.
Mivel az etapsikerért tíz másodperces időjóváírás is járt, ezért az összetett győzelem is az övé lett.
Valter Attila megnyerte a 2020-as Tour de Hongrie-t.
2005 és Lengyel Tamás után ő az első magyar, akinek ez sikerült.

Az első helyezett az MTI-nek leszögezte: a rengeteg munka fizetődött ki, hiszen a támadásáig azt érezte, nem megy nyélen. Versenyt csak így lehet menni, amikor látjuk a nagyokat a TV-ben, amikor megindulnak a végén, hogy addig nem nyomják. Most én is azt éreztem, hogy addig a tempóig elvoltam, ott pedig... az ország feltolt - mondta Valter, utalva ezzel a rengeteg emberre, aki kilátogatott az utakra.
...... ...........


Tour de Hongrie, 5., utolsó szakasz
Miskolc-Kékestető, 188 kilométer, hegyi befutó
1. Valter Attila (lengyel, CCC Team) 4:35:15 óra
2. Quinn Simmons (amerikai, Trek-Segafredo) 10 mp h.
3. Damien Howson (ausztrál, Mitchelton-Scott) 12 mp h.
24. Dina Márton (magyar, Kometa-Xstra) 1:46 p h.
28. Filutás Viktor (magyar, Giotti Victoria-Savini Due) 2:57 p h.

Az összetett végeredménye:
1. Valter Attila (lengyel, CCC Team) 18:45:55 óra
2. Quinn Simmons (amerikai, Trek-Segafredo) 12mp h.
3. Damien Howson (ausztrál, Mitchelton-Scott) 16 mp h.
21. Dina Márton (magyar, Kometa-Xstra) 1:51 p h.
28. Filutás Viktor (magyar, Giotti Victoria-Savini Due) 4:05 p h.

A gyorsasági pontversenyben:
1. Jakub Mareczko (olasz, CCC Team)
A hegyi pontversenyben:
1. Valter Attila (magyar, CCC Team)
A legjobb magyar versenyző:
1. Valter Attila (magyar, CCC Team)

*
- Tour de Hongrie 2020 weblap Link

- Nemzetisport Link

- Index oldalon Link

- A verseny programja: volt videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Címkék: szakaszgyőzelmet, megkezdődhetett, egészségtelenül, kezdeményezést, pontversenyben, szintemelkedés, magyarországon, meglepetésnek, feltekerjenek, találkozzanak, mátrafüredig, etapsikerért, lejtmenetben, hollóstetőre, kilométerrel, csodálhatták, bringásoknak, középhegység, összetettben, versenyzőtől, legrangosabb, nemzetisport, végeredménye, mátrafüreden, kilátogatott, versenyzője, érintésével, kékestetőre, legközelebb, legmagasabb, legnehezebb, meredeksége, másodperces, gyöngyösről, sprintekben, megindulnak, 2020-as Tour, kékestetői hegyi, első magyar, legrangosabb hazai, igazság napja, többnapos verseny, idei Magyar, rajt helyszíne, gyors ereszkedés, első mászás, 24-es főúton, legnehezebb része, utolsó három, átlagos meredeksége, rajt után, bükki lejtmenetben, Valter Attila, Magyar Körverseny, Hollóstetőre Koen Bouwman, Roland Thalmann, Team Vorarlberg Santic, Kaden Groves, Dina Márton, World Tour-csapatok, Teamből Valternek, Mitchelton-Scottból Damien Howson, Lengyel Tamás, Damien Howson, Filutás Viktor, Giotti Victoria-Savini Due, Jakub Mareczko,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 21  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Lóhere  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Szívem tiéd  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bertolt Brecht -től idézet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Esti kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png virág  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Gonosz démon-álarc  Makszim Gorkij gondolata  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy bizonyos határt  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 19  A kételkedés kezelése  Szívem tiéd  Julian Brass gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  képre írva  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Elköszönt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Irgalom és ítélet  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Bounty krémes  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jónás Tamás – Végtelen b...  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Varga János Veniam - Fontos sz...  A kételkedés kezelése  Alázat  Popper Péter szavai 
Bejegyzés Címkék
2020-as Tour, kékestetői hegyi, első magyar, legrangosabb hazai, igazság napja, többnapos verseny, idei Magyar, rajt helyszíne, gyors ereszkedés, első mászás, 24-es főúton, legnehezebb része, utolsó három, átlagos meredeksége, rajt után, bükki lejtmenetben, mezőny előtt, technikai szünet, első mátrai, munkanap ellenére, utak mellé, mezőny innen, 24-es úton, drukkerek pedig, első körben, összetettben vezető, élen félelmetes, sárga trikós, vége előtt, ausztrál inkább, sprintekben jeleskedik, csapat éléről, előzetesen eltervezett, mátraházai jobbos, ausztrál versenyző, utolsó kilométeren, összetett győzelem, első helyezett, rengeteg munka, tempóig elvoltam, ország feltolt, rengeteg emberre, összetett végeredménye, gyorsasági pontversenyben, hegyi pontversenyben, legjobb magyar, verseny programja, szakaszgyőzelmet, megkezdődhetett, egészségtelenül, kezdeményezést, pontversenyben, szintemelkedés, magyarországon, meglepetésnek, feltekerjenek, találkozzanak, mátrafüredig, etapsikerért, lejtmenetben, hollóstetőre, kilométerrel, csodálhatták, bringásoknak, középhegység, összetettben, versenyzőtől, legrangosabb, nemzetisport, végeredménye, mátrafüreden, kilátogatott, versenyzője, érintésével, kékestetőre, legközelebb, legmagasabb, legnehezebb, meredeksége, másodperces, gyöngyösről, sprintekben, megindulnak, körversenyt, megoldaniuk, kilométeren, mátraházáig, magyaroktól, eltervezett, távolságban, időjóváírás, sebességre, mitchelton, szédületes, mátraházán, mátraházai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.