Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
24. évközi hét csütörtök 09.17
  2020-09-17 16:54:57, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Az apostolok ugyanazt az evangéliumot hirdetik, hogy ugyanabban a Krisztusban higgyünk.
Testvéreim!
Figyelmetekbe ajánlom az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek. Elfogadtátok, és szilárdan kitartotok benne. Általa elnyeritek az üdvösséget, ha megtartjátok úgy, ahogy hirdettem nektek. Különben hiába lettetek volna hívőkké.
Elsősorban azt hagytam rátok, amit magam is kaptam: Krisztus meghalt bűneinkért, az írás szerint; eltemették és harmadnap feltámadt, ismét az írás szerint. Megjelent Péternek, majd a tizenkettőnek. Később egyszerre több mint ötszáz testvérnek is megjelent. Ezek közül a legtöbben még élnek, néhányan azonban már meghaltak. Azután megjelent Jakabnak, majd az összes apostolnak. Utánuk pedig, mint egy elvetéltnek, megjelent nekem is.
Én ugyanis az utolsó vagyok az apostolok között, s arra sem méltó, hogy apostolnak hívjanak, hiszen üldöztem az Isten egyházát. De Isten kegyelméből vagyok az, ami vagyok, s rám árasztott kegyelme nem maradt bennem hatástalan. Többet dolgoztam mindegyiküknél, igaz ugyan, hogy nem én, hanem az Isten kegyelme, amely velem van.
Mindegy tehát, hogy én vagy ők: ugyanazt hirdetjük, s így lettetek hívőkké.
Ez az Isten igéje. 1Kor 15,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus a legnagyobb bűnösnek is megbocsát őszinte bűnbánatáért.
Abban az időben:
Egy farizeus meghívta Jézust, hogy étkezzék nála. Betért hát a farizeus házába, és ott asztalhoz ült. Élt a városban egy bűnös nő. Amikor megtudta, hogy Jézus a farizeus házában van vendégségben, alabástrom edényben illatos olajat hozott. Megállt hátul Jézus lábánál. Sírt, könnyeivel öntözte Jézus lábát, majd hajával megtörölte, és csókolgatta. Végül pedig megkente illatos olajjal.
Ennek láttára a vendéglátó farizeus így szólt magában: ,,Ha ez próféta volna, tudná, hogy ki és miféle, aki érinti őt: hogy ez egy bűnös nő." Jézus akkor hozzáfordult: ,,Simon, mondanék neked valamit." Az így válaszolt: ,,Mester, beszélj!"
,,Egy hitelezőnek két adósa volt. Az egyik ötszáz dénárral tartozott neki, a másik ötvennel. Nem volt miből fizetniük, hát elengedte tartozását mindkettőnek. Melyikük szereti most jobban?"
,,Úgy gondolom az, akinek többet engedett el - felelte Simon. ,,Helyesen ítéltél" - válaszolta Jézus.
Majd az asszony felé fordulva így szólt Simonhoz: ,,Látod ezt az asszonyt? Betértem házadba, s te nem adtál vizet a lábamra. Ez viszont könnyeivel öntözte a lábamat, és hajával törölgette. Csókot sem adtál nekem, ez meg szüntelenül csókolgatja lábamat, amióta csak bejött. Aztán te nem kented meg fejemet olajjal. Ez meg kenetet öntött a lábamra.
Azt mondom hát neked, sok bűne bocsánatot nyert, mert nagyon szeretett. Akinek keveset bocsátanak meg, az kevésbé szeret." Aztán így szólt az asszonyhoz: ,,Bocsánatot nyertek bűneid. Menj békével!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 7,36-50
...... ...........



Imádság
Istenem! Te vagy, aki megalkottál, aki ismersz. Tőled kaptam az életemet, képességeimet, testvéreket magam mellé és naponta a számtalan kegyelmet. A kevesebbet vagy a talentumot azért adtad, hogy akaratodat teljesítsem. Tudom, hogy minden embert üdvözíteni akarsz. Vonj be engem is tervedbe, hogy minél több embernek el tudjalak vinni. Ígérem, mások elől nem rejtem el azokat a dolgokat, amelyek az életemben jóságodat és szeretetedet hirdetik, hanem engedem, hogy szereteted általuk terjedjen a világban.

Elmélkedés
Senki, aki Jézussal találkozik, nem maradhat közömbös az Úr iránt, mert Isten irgalma megérinti őt. Ezt az igazságot szemlélteti a mai evangélium, a bűnös nő története.
A farizeusok többször is megvádolták Jézust azzal, hogy bűnösökkel találkozik, érintkezik. Vélekedésük alapja az volt, hogy a mózesi törvények szerint a nyilvános bűnösökkel való érintkezés tisztátalanná tette az embert, ezért tilos volt.
A farizeusok vádja igaz, Jézus valóban nem hárította el a bűnösök közeledését. A történet szerint Jézus egy Simon nevű farizeusnál van vendégségben, amikor váratlanul megjelenik egy asszony, akiről mindenki tudta a városban, hogy bűnös. A házigazda és meghívott vendégei is egyaránt tisztában voltak ezzel. Nem tudni, hogyan juthatott be a házba az asszony, de ez lényegtelen is számunkra. A bűnös nő szeretetét fejezi ki azzal, hogy drága olajjal keni meg Jézus lábát, majd pedig hajával megtörli. Cselekedetét nem feltétlenül a bűnbánat jelének kell tekintenünk, bár Jézus az asszony bűneinek megbocsátásáról beszél később.
A vendéglátó Simon és a többi jelenlévő meglepődhettek azon, hogy Jézus nem utasítja vissza az asszonyt, nem akadályozza meg cselekedetét, hanem a védelmébe veszi őt. Természetesen nem korábbi életének bűnös cselekedeteit helyesli, hanem azért védi és dicséri őt, mert befogadta Isten irgalmát. Az irgalom, a megbocsátás megváltoztatta az ő életét.
Engedem-e, hogy Isten irgalma megérintsen?
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megbocsátásáról, meglepődhettek, korintusiakhoz, megváltoztatta, mindegyiküknél, képességeimet, tizenkettőnek, tisztátalanná, természetesen, figyelmetekbe, cselekedeteit, vendégségben, evangéliumot, bűnbánatáért, elfogadtátok, megtartjátok, cselekedetét, szeretetedet, hozzáfordult, mindkettőnek, tekintenünk, kegyelméből, akadályozza, szüntelenül, teljesítsem, megalkottál, farizeusnál, közeledését, testvéreket, csókolgatja, krisztusban, hitelezőnek, megérintsen, vélekedésük, megbocsátás, csókolgatta, apostolok ugyanazt, evangéliumot hirdetik, írás szerint, összes apostolnak, utolsó vagyok, apostolok között, legnagyobb bűnösnek, farizeus meghívta, farizeus házába, farizeus házában, vendéglátó farizeus, egyik ötszáz, másik ötvennel, asszony felé, kevésbé szeret, evangélium igéi, SZENTLECKE Szent Pál, Megjelent Péternek, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az angyali üdvözlet  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  A máj egészségének javítása te...  Esti Ima !  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  2004-es kivégzés után  Az angyali üdvözlet  Mire jók ?  Húsvéti üdvözlet !  A máj egészségének javítása te...  üdvözöllek!  A haj állapotának javítása egy...  A szeretetről  Facebookon kaptam  A nagy természet  2004-es kivégzés után  Karinthy Frigyes: Almafa  képre írva  Soli Deo gloria  Sadhguru idézet  Devecsery László - Húsvét  Boldogság  Mi van, ha?  A szeretetről  A nagy természet  Szép estét  Esti képek  Hibáztam már  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Amikor még kicsi voltál...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Március 25  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Óraállítás  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam Krisztina b... 
Bejegyzés Címkék
apostolok ugyanazt, evangéliumot hirdetik, írás szerint, összes apostolnak, utolsó vagyok, apostolok között, legnagyobb bűnösnek, farizeus meghívta, farizeus házába, farizeus házában, vendéglátó farizeus, egyik ötszáz, másik ötvennel, asszony felé, kevésbé szeret, evangélium igéi, számtalan kegyelmet, kevesebbet vagy, talentumot azért, életemben jóságodat, igazságot szemlélteti, farizeusok többször, mózesi törvények, nyilvános bűnösökkel, farizeusok vádja, bűnösök közeledését, történet szerint, bűnbánat jelének, asszony bűneinek, vendéglátó Simon, többi jelenlévő, védelmébe veszi, megbocsátás megváltoztatta, megbocsátásáról, meglepődhettek, korintusiakhoz, megváltoztatta, mindegyiküknél, képességeimet, tizenkettőnek, tisztátalanná, természetesen, figyelmetekbe, cselekedeteit, vendégségben, evangéliumot, bűnbánatáért, elfogadtátok, megtartjátok, cselekedetét, szeretetedet, hozzáfordult, mindkettőnek, tekintenünk, kegyelméből, akadályozza, szüntelenül, teljesítsem, megalkottál, farizeusnál, közeledését, testvéreket, csókolgatja, krisztusban, hitelezőnek, megérintsen, vélekedésük, megbocsátás, csókolgatta, elvetéltnek, megvádolták, szemlélteti, feltétlenül, lényegtelen, váratlanul, törölgette, megjelenik, apostolnak, evangélium, bocsánatot, könnyeivel, asszonyhoz, szeretetét, szentlecke, kevesebbet, megtörölte, tartozását, alabástrom, vendéglátó, találkozik, üdvözíteni, szereteted, elmélkedés, akaratodat, farizeusok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2049
  • e Hét: 7740
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 231336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.