Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
26. évközi hét szombat 10.03
  2020-10-03 07:45:24, szombat
 
  OLVASMÁNY Jób könyvéből
Jób megalázkodik az Úr előtt, az Úr pedig megáldja őt.
Az Úr szavára Jób így válaszolt: ,,Most már tudom, hogy mindent megtehetsz, Uram, és hogy egyetlen gondolatunk sincs rejtve teelőtted.
Igazad van: »Ki az az oktalan, aki gondviselésedet értelmetlennek mondja?«
Valóban balgán szóltam én olyanról, ami meghaladja bölcsességemet.
Eddig csak szóbeszédből hallottam rólad, Uram, de most saját szememmel látom, hogy ki vagy. Korholom tehát önmagamat, és bánom bűneimet, porban és hamuban!"
Jób életének következő szakaszát az Úr még jobban megáldotta, mint a korábbit.
Lett neki hatezer tevéje, tizennégyezer juha, és ezer iga ökre, ezer szamara.
Született hét fia, és három lánya is: Jemima, Kasszia, Kerenhappuk.
Az egész földön nem volt három olyan szép leány, mint Jób leányai.
Jób örökrészt is adott nekik fiútestvéreik között.
Száznegyven évig élt még Jób ezek után.
Meglátta nemcsak gyermekeit, hanem negyedízig való unokáit is.
Majd meghalt öregen, évekkel gazdagon megáldva.
Ez az Isten igéje. Jób 42,1-3.5-6.12-16

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az apostoli munkajutalma: öröm a Szentlélekben.
A hetvenkét tanítvány, akiket Jézus az evangélium hirdetésére küldött, nagy örömmel tért vissza. ,,Uram - mondták Jézusnak -, a te nevedre még a gonosz lelkek is engedelmeskedtek nekünk." Ő így válaszolt: ,,Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből. Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, hogy minden ellenséges erőn úrrá legyetek: Semmi sem fog ártani nektek.
Mindazonáltal ne annak örüljetek, hogy a gonosz lelkek engedelmeskedtek nektek. Inkább annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben."
Abban az órában Jézus felujjongott a Szentlélekben, és így imádkozott: ,,Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mivel elrejtetted ezeket a bölcsek és az okosak elől, és feltártad az egyszerűeknek, így van ez, Atyám, mert így tetszett neked.
Az Atya mindent átadott nekem. Senki más nem ismeri a Fiút, csak az Atya, és az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni."
Jézus azután tanítványaihoz fordult, és így szólt: ,,Boldog az a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom nektek: Sok próféta és király szerette volna látni, amit ti láttok, de nem látta; szerette volna hallani, amit ti hallotok, de nem hallotta."
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,17-24
...... .............



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te boldognak nevezted azokat, akik hallgatják az Isten szavát, hallgatnak téged. Nem csupán a szavak meghallgatásáról és a tanításnak való engedelmességről beszéltél, hanem arról, hogy ragaszkodjunk hozzád, aki számunkra a leghitelesebben közvetíted a mennyei Atya szavát és akaratát. Követődként akkor válunk Isten tanítványaivá, ha osztozunk életedben, sorsodban, engedelmességedben, szenvedéseidben és feltámadásodban. Vezess minket, Urunk, az üdvösségre!

Elmélkedés
Lukács evangélista nem részletezi a missziós útról Jézushoz visszatérő tanítványok élményeit. Egyetlen tényt említ meg csupán, mégpedig azt, hogy ,,örömmel tértek vissza." Örömük aztán Mesterükre is átsugárzik, aki a mennyei Atyát magasztalja a küldöttek munkájának, szolgálatának eredményeiért. A küldött és Jézus örömét foglalja tehát össze a mai evangélium. Jézus szavai alapján megérthetjük, hogy örömünk és boldogságunk forrása az Isten és a vele való kapcsolat. Az olykor ellenséges körülmények és fogadtatás ellenére is maga Isten gondoskodik arról, hogy a tanítványok szolgálata meghozza gyümölcsét. Később Jézus ezt mondja nekik: ,,annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben" (Lk 10,20).
Ez a kijelentés már a tanítványok jutalmát, a Krisztus melletti hűség jutalmát jelzi előre. A hirdetett szónak valóban csodálatos hatása van itt a földön az emberek között, de még csodálatosabb, hogy a mennybe juthat, aki hűségesen hirdeti azt, amit az Úr bízott rá. Nem az a nagy cselekedet tehát, amit az ember tesz, hanem amit Isten tesz az emberrel, tudniillik, hogy az üdvösségre vezet minket, valamint az, amit Isten tesz az emberek által.
Eltölt-e engem a Krisztushoz tartozás öröme? Örömmel engedelmeskedem-e neki? Öröm tölti-e el szívemet, amikor arra gondolok, hogy Isten munkatársa vagyok?
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtek, engedelmességről, meghallgatásáról, engedelmeskedem, szenvedéseidben, leghitelesebben, gondviselésedet, feltámadásodban, értelmetlennek, tanítványaihoz, nyilatkoztatni, bölcsességemet, eredményeiért, szentlélekben, csodálatosabb, tizennégyezer, szolgálatának, egyszerűeknek, tanítványaivá, mindazonáltal, fiútestvéreik, ragaszkodjunk, felujjongott, megalázkodik, boldogságunk, munkajutalma, magasztallak, szóbeszédből, megérthetjük, tanítványok, körülmények, krisztushoz, elrejtetted, gondoskodik, gondolatunk, evangélista, egész földön, apostoli munkajutalma, hetvenkét tanítvány, evangélium hirdetésére, gonosz lelkek, órában Jézus, okosak elől, evangélium igéi, szavak meghallgatásáról, tanításnak való, leghitelesebben közvetíted, mennyei Atya, missziós útról, mennyei Atyát, küldöttek munkájának, vele való, OLVASMÁNY Jób, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Később Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Png csokor  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Png lepke  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Popper Péter szavai  Elköszönt  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Akarat  Tavaszi kép  Png férfi  Alvó cicák  s immár én is felragyogva, ért...  Neked tudnod kell  Alázat  Albert Einstein gondolata  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A másik dolog,  Garai Gábor - Takarítás  Elköszönt  Fekete-erdő desszert  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png fotel  Jó éjszakát  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akik bántanak téged  Őrizkednünk kell...  Tavaszi kép  Hazára minden embernek szükség...  Garai Gábor - Takarítás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Sokan azt tartják  Png lepke  Rátalálsz  Nem számIt  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Adakozás  Facebookon kaptam  Png kislány  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png lepke  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png ház  Png kutya  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra, 
Bejegyzés Címkék
egész földön, apostoli munkajutalma, hetvenkét tanítvány, evangélium hirdetésére, gonosz lelkek, órában Jézus, okosak elől, evangélium igéi, szavak meghallgatásáról, tanításnak való, leghitelesebben közvetíted, mennyei Atya, missziós útról, mennyei Atyát, küldöttek munkájának, vele való, olykor ellenséges, tanítványok szolgálata, tanítványok jutalmát, hirdetett szónak, emberek között, mennybe juthat, ember tesz, üdvösségre vezet, emberek által, engedelmeskedtek, engedelmességről, meghallgatásáról, engedelmeskedem, szenvedéseidben, leghitelesebben, gondviselésedet, feltámadásodban, értelmetlennek, tanítványaihoz, nyilatkoztatni, bölcsességemet, eredményeiért, szentlélekben, csodálatosabb, tizennégyezer, szolgálatának, egyszerűeknek, tanítványaivá, mindazonáltal, fiútestvéreik, ragaszkodjunk, felujjongott, megalázkodik, boldogságunk, munkajutalma, magasztallak, szóbeszédből, megérthetjük, tanítványok, körülmények, krisztushoz, elrejtetted, gondoskodik, gondolatunk, evangélista, követődként, hirdetésére, száznegyven, magasztalja, kerenhappuk, kijelentés, üdvösségre, gyermekeit, cselekedet, evangélium, gyümölcsét, csodálatos, skorpiókon, megáldotta, imádkozott, ellenséges, negyedízig, meghaladja, közvetíted, munkájának, szolgálata, tanításnak, hallgatnak, elmélkedés, visszatérő, mesterükre, átsugárzik, részletezi, munkatársa, hallgatják, megtehetsz, tudniillik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.