Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország főpatrónája
  2020-10-07 15:24:01, szerda
 
  Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország főpatrónája 10.08
1980. október 8-án Szent II. János Pál pápa kápolnát szentelt a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére a Szent Péter-bazilika altemplomában.
...... ........



...... ........... .....



- Igenaptár oldalon Link

- Útravaló Link

- - Magyar kurír oldalon Link

- Erdő Péter bíboros a 40 éves vatikáni magyar kápolnában: Közös az Anyánk, testvérek vagyunk.
Itt olvasható Link

- Google oldalon írások Link

*
- Böjte Csaba gondolatai
Magyarok Nagyasszonya búcsú, a dévai gyermekotthon ünnepe,
...... ............


Számomra a legszebb női ideál a Boldogságos Szűzanya, ki fiatalon határozottan igent mond az Istennek, vállalkozik a világtörténelem legnagyobb kihívására. Meri vállalni Józseffel az ő férjével a kis Jézust, és a mostoha körülmények dacára, Magnificatot éneklő jó kedvvel végzi feladatát! Mária, minden idők kereszténye számára az örök asszony ideál, aki szeretettel segít a bajban lévőn, férjét szeretve gondoskodik a gyermekéről, ki észreveszi még az idegeneknek is a gondját, baját, nehézségét. Mária elmegy Erzsébethez, a veszélyeztetett kismamához, segít hosszú hónapokon keresztül az ő rokonának. Férjével egyetértésben óvja, védi gyermekét, menekülnek Egyiptomba, s mikor szeme fénye elveszik, mindent félretéve keresi amíg családja újból nem lesz egységes! A kánai menyegzőn kéretlenül segítségére siet a fiatal párnak, hittel megtesz mindent amit tehet! Mária ma is az ő Szent Fia oldalán áll anyai féltő szeretettel, a teológusok egyöntetűen a XX. század prófétájának tartják mindazért, mit a jelenéseivel világszerte tesz értünk!
Istennek hála sok ilyen nagyszerű nőt ismerhettem meg, gondolok itt nagymamámra, édesanyámra és az én sok - sok nagyszerű munkatársamra, akik önzetlenül, nem a saját anyagi érdekeiket, testi kényelmüket, örömüket hajszolták, hanem nagy lélekkel a szolgáló szeretet útján jártak, járnak! Úgy láttam, hogy az a nő, ki vállalja a családjáról való gondoskodó törődést, a vér szerinti vagy fogadott gyermeke mellett az Istentől kapott, Mária által megélt női hivatását, olyan, mint a szélben ringó érett, aranyló búzatábla, bármilyen idős is, öröm vele találkozni!
Néhány ilyen Máriás lelkületű asszonyt, mint lelkipásztor felkészítettem életük utolsó nagy útjára! A haldoklókkal való találkozások számomra ünnepnapok, egy - egy ilyen találkozás egy életre kiható tanulságul szolgálnak! Előttem van egy ilyen több gyermekes nőnek az arca, szinte most is hallom a hangját ahogy szelíden megszólal és mondja: "atya, én nem ártottam se testemnek, se lelkemnek, Istennel megbékélve megyek el ha hív, de ha hagy még néhány évig, akkor szívesen szolgálom gyermekeimet, unokáimat!" Jó volt vele együtt imádkozni, aztán egy pár nap múlva újból meglátogattam, beszélni már nem tudott, én mondtam mellette a rózsafüzér tizedet: "Aki a halottaiból föltámadt!" Rózsafüzér helyett a néni kezét a kezembe véve, az ujjain számoltam az "Üdvözlégy Mária" kezdetű imákat! A puha, meleg kéz ujjait nem kellett én mozgassam, mert minden ámen után, a néni jelezte ujjával, hogy kezdhetem az új imát! A tizedik ima után a keze lehanyatlott, majd néhány órával később drága tiszta lelkét visszaadta a teremtőjének!
Voltam sajnos olyan haldokló nő ágya mellett is, aki ötven valahány évesen, roncsként feküdt elhagyottan egy kis szobában! Nem ismertem őt, egy nagyvárosban lakott, a szomszédok hívtak, hogy hallgassam meg a panaszát! Ültem az ágya mellett és sehogy sem indult a beszéd, ezért körbenéztem, hogy miről is tudnánk szót váltani!? A feje fölött ott volt egy gyönyörű nőnek a fényképe a falon. Rákérdeztem: ő a kedves leánya? "Nem - jött a válasz - az én vagyok, táncosnő voltam, gyermekem soha nem volt, nem engedtem meg, hogy megszülessenek, 28 kaparáson estem túl!" És azzal fal felé fordult és elkezdett keservesen zokogni! Természetesen vigasztaltam! Kértem, hogy bízzon az Istenben, mert Ő aki meghalt értünk a kereszten, nem fog elítélni bennünket! Hallgatott egy darabig, aztán indulatosan felém fordult, csontos reszkető kezével megfogta a csuklómat, ma is érzem hideg, kemény szorítását, és szinte kiáltva mondta: "nem az Isten ítél el, hanem én saját magamat!" És mint egy vulkán tört fel belőle az önmarcangoló, kegyetlen vád, amit én itt nem akarok megosztani! Hosszú percekig hallgattam, vigasztaltam, bátorítottam! Haza felé magamban bandukoltam a teher alatt és úgy éreztem, hogy már ezért a délutánért érdemes volt elvégezni a hat év teológiát!
Az egyetlen, számunkra mindennél drágább életre visszanézni, biztos, hogy nem egyszerű dolog, de tudnunk kell, hogy ez a nap mindannyiunk számára eljön! Ezért, bármennyire megrázó is, minden fiatalt el kellene vinni néhány ilyen haldokló ember ágyához! Ott az elmúlás kapujában lehull mindenről minden fátyol, ott senki nem hazudik se magának, se másnak, mindennek felragyog a maga igazi értéke, vagy hiábavaló, értéktelen semmissége! Nagyon fontos lenne elgondolkodni azon, hogy a múló, buta örömökért megéri odaadni testi, lelki tisztaságunkat, békénket, hogy ne is beszéljünk az örök boldogságunkról!?
A döntés ma még a mi kezünkben van! Alázattal, bölcsen döntsünk a szeretet, a tiszta, maradandó örömök mellett, induljunk el Mária Magnificátot éneklő, az életet gondoskodó jósággal felkaroló, őszinte tisztesség útján. Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.
Videó Link

*
- C. Horváth István Sándor gondolatai
A mai napon Szűz Máriát, a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük. A magyar nép vallásosságában különleges helyet foglal el a Jézus édesanyja iránti tisztelet, amely egyidős kereszténységünkkel. A keresztény hit terjedésével együtt a Mária-tisztelet is mélyen gyökeret vert népünk lelkében. A Magyarok Nagyasszonya elnevezés azt sugallja, hogy földi hazánk vezetőjének, úrnőjének tartjuk Jézus édesanyját, Máriát. Legyen valóban lelkünk vezetője földi életünk során és mutasson utat számunkra a mennyország felé!
Az ünnep evangéliuma az angyali üdvözlet eseményét, annak kezdetét írja le röviden. Jézus születésének hírüladásakor az angyal ,,kegyelemmel teljesnek" nevezi Máriát. Ez a cím azért illeti meg őt, mert engedelmesen együttműködött az isteni kegyelemmel, nem távolodott el Isten akaratától. Szűz Mária bűntelen élete elsősorban nem a saját érdemének tekinthető, hanem Isten elhalmozta őt kegyelmével és tette őt mindenben alkalmassá arra, hogy a Megváltó anyja legyen. Ugyanakkor mégsem mondhatjuk azt, hogy Mária passzív módon eltűrte, hogy Isten azt tegyen vele, amit akar. Jézus édesanyja emberi akaratát átengedte Istennek, hogy ne a maga erejéből vagy képességeiből történjen vele bármi, hanem Isten segítségével felelhessen meg hivatásának. Mária megérti és elfogadja kiválasztottságát, beleegyezik az isteni akaratba és az Úr alázatos és engedelmes szolgálója lesz. Tanuljuk meg tőle ezt a lelkületet

Imádság
Istenem! Adj szeretteimnek jó egészséget és boldogságot, hitet és szeretetet, igaz lelki életet, ajándékozd nekik békédet, amelyet nem kaphatnak meg a világtól. Engedd, hogy védelmed alatt boldog közösséggé váljunk; hogy mindig szeretettel és hűséggel viseljük el, ami ér bennünket; hogy mindig osztozzunk egymás örömében és bánatában. Adj erőt, hogy amikor szeretteim elcsüggednek és keserű csalódás éri őket, mindig vigasztalást, menedéket, támaszt jelenthessek számukra.

Hanganyag Link

*
Dr. Szederkényi Károly videó Link
...... ........... .......



.........




- Csíksomlyó videó Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Címkék: vallásosságában, veszélyeztetett, boldogságunkról, világtörténelem, tisztaságunkat, felkészítettem, együttműködött, megszülessenek, egyetértésben, gyermekotthon, képességeiből, munkatársamra, természetesen, elgondolkodni, nagyasszonyát, meglátogattam, altemplomában, hírüladásakor, szeretteimnek, lelkipásztor, magnificatot, határozottan, jelenthessek, vigasztalást, haldoklókkal, prófétájának, elcsüggednek, jelenéseivel, segítségével, magnificátot, mindannyiunk, terjedésével, nagyasszonya, engedelmesen, születésének, bátorítottam, dévai gyermekotthon, világtörténelem legnagyobb, mostoha körülmények, örök asszony, bajban lévőn, veszélyeztetett kismamához, kánai menyegzőn, fiatal párnak, teológusok egyöntetűen, jelenéseivel világszerte, saját anyagi, szolgáló szeretet, családjáról való, szélben ringó, haldoklókkal való, ilyen találkozás, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Szent II, János Pál, Szent Péter-bazilika, Erdő Péter, Böjte Csaba, Boldogságos Szűzanya, Szent Fia, Üdvözlégy Mária, Mária Magnificátot, Horváth István Sándor, Szűz Máriát, Magyarok Nagyasszonyát, Szederkényi Károly,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Latinovits Zoltán tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó cica  Annyira tisztelem a szabadságo...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  40 felett  képre írva  Ma van a magyar költészet napj...  Jó éjszakát  A hagyma antibakteriális hatás...  Martin Buber, A haszidim meséi  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul Éluard - És egy mosoly  Tavaszi este  Esterházy Péterre emlékezünk  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Csend  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szeretem ujjad karcsuságait,  A hagyma antibakteriális hatás...  Jan Twardowski - Siessünk  Szép álmokat!  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Reményik Sándor: Pierrot &...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Különleges  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Különleges  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Márai Sándor tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Csend  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Horváth Szilvia tollából  Egy párkányon  jó reggelt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szabó T. Anna - Pitypang  József Attila - Kopogtatás nél... 
Bejegyzés Címkék
dévai gyermekotthon, világtörténelem legnagyobb, mostoha körülmények, örök asszony, bajban lévőn, veszélyeztetett kismamához, kánai menyegzőn, fiatal párnak, teológusok egyöntetűen, jelenéseivel világszerte, saját anyagi, szolgáló szeretet, családjáról való, szélben ringó, haldoklókkal való, ilyen találkozás, életre kiható, ilyen több, hangját ahogy, rózsafüzér tizedet, halottaiból föltámadt, néni kezét, kezembe véve, ujjain számoltam, néni jelezte, keze lehanyatlott, nagyvárosban lakott, szomszédok hívtak, ágya mellett, feje fölött, gyönyörű nőnek, kedves leánya, vulkán tört, teher alatt, délutánért érdemes, elmúlás kapujában, maga igazi, örök boldogságunkról, életet gondoskodó, mennyország felé, ünnep evangéliuma, angyali üdvözlet, angyal &#8222, isteni kegyelemmel, saját érdemének, maga erejéből, isteni akaratba, vallásosságában, veszélyeztetett, boldogságunkról, világtörténelem, tisztaságunkat, felkészítettem, együttműködött, megszülessenek, egyetértésben, gyermekotthon, képességeiből, munkatársamra, természetesen, elgondolkodni, nagyasszonyát, meglátogattam, altemplomában, hírüladásakor, szeretteimnek, lelkipásztor, magnificatot, határozottan, jelenthessek, vigasztalást, haldoklókkal, prófétájának, elcsüggednek, jelenéseivel, segítségével, magnificátot, mindannyiunk, terjedésével, nagyasszonya, engedelmesen, születésének, bátorítottam, vigasztaltam, teremtőjének, gyermekeimet, nagyvárosban, önmarcangoló, találkozások, lehanyatlott, magyarország, tiszteletére, elhagyottan, halottaiból, segítségére, vezetőjének, gondoskodik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.