Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
29. évközi hét hétfő 10.19
  2020-10-19 12:26:58, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Isten Krisztussal életre keltett minket is a bűn halálából, hogy vele éljünk a mennyben.
Testvéreim!
Egykor halottak voltatok vétkeitek és bűneitek következtében, mert a világ szokásai szerint éltetek, és a gonosz lélek uralma alatt voltatok. Ez a gonosz fejedelem a hitetlenség fiaiban dolgozik most is. Amíg testi vágyainkban éltünk, és megtettük, amit a test és az érzékek kívántak, mi is közéjük tartoztunk. Születésünknél fogva mi is a harag gyermekei voltunk, akárcsak a többi ember.
De a végtelenül irgalmas Isten azzal mutatta meg nagy szeretetét irántunk, hogy Krisztussal életre keltett minket is, akik bűneink miatt halottak voltunk. Így az ő kegyelméből kaptátok az üdvösséget. Feltámasztott minket, és Krisztus Jézusban a mennyeiek közé helyezett, hogy az eljövendő korokban Jézus Krisztusban kinyilvánítsa kegyelmének túláradó bőségét, irántunk való jóságából.
Kegyelemből részesültetek az üdvösségben, a hit által. Ez tehát nem a magatok érdeme, hanem Isten ajándéka. Nem tetteiteknek köszönhetitek, hogy senki se dicsekedhessék. Az ő alkotása vagyunk: Krisztus Jézusban jótettekre teremtett minket. Ezeket Isten előre elrendelte, hogy bennük éljünk.
Ez az Isten igéje. Ef 2,1-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Kerüld a kapzsiságot!
Légy mindig kész a számadásra!
Abban az időben amikor Jézus tanított, valaki megszólalt a sokaságból: ,,Mester, szólj testvéremnek, hogy ossza meg velem az örökséget!" Ő így válaszolt neki: ,,Ember, ki hatalmazott fel engem, hogy bírátok legyek, és elosszam örökségteket?"
Majd a tömeghez fordult: ,,Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert nem a vagyonban való bővelkedéstől függ az ember élete."
Példabeszédet is mondott nekik: ,,Egy gazdag embernek a földje bőséges termést hozott. Így okoskodott magában: »Mit tegyek? Nincs hová gyűjtenem a termésemet. Tudom már, mit teszek: lebontom csűreimet és nagyobbakat építek, oda gyűjtöm majd a termést és minden vagyonomat. Aztán majd elégedetten mondom magamnak: Ember, van elég vagyonod, eltart sok évig. Pihenj, egyél, igyál, és élvezd az életet!«
Ám az Isten így szólt hozzá: »Esztelen, még az éjjel számon kérik tőled lelkedet. Kié lesz mindaz, amit szereztél?«
Így jár az, aki kincset gyűjt magának, ahelyett hogy Istenben gazdagodnék!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,13-21
...... .....



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A szeretet oly titokzatos számunkra, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi az a cselekedet, mozzanat vagy szó, ami felkelti a szeretet érzését szívünkben valaki iránt. És azt sem láthatjuk előre, hogy mi lesz az a cselekedetünk vagy szavunk, amely alapján felebarátunk megértheti, hogy szeretjük őt, mert ez a tett a mi szeretetünknek a jele. Ahhoz kérjük segítségedet, hogy szeretetünk soha ne merüljön ki szavakban, hanem cselekedetekben nyilvánuljon meg. Segíts minket abban, hogy tanításodat, a szeretet csodálatos üzenetét egyre jobban megértsük és meg is valósítsuk!

Elmélkedés
Az anyagias gondolkodás veszélyeiről és az anyagi javakhoz való helyes hozzáállásról tanít Jézus a mai evangéliumi részben. Figyelmeztetéseinek közléséhez az ad neki alkalmat, hogy valaki egy örökségi vita eldöntését kéri tőle. Jézus nem akar döntőbíró lenni az ügyben, távol tartja magát attól, hogy anyagi kérdésekben ítéletet mondjon. Tanításának lényege így hangzik: ,,Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert nem a vagyonban való bővelkedéstől függ az ember élete."
A pénz utáni sóvárgás, a mohóság, a vagyonszerzés vágya, a kapzsiság azért bűn, mert ellenkezik a felebaráti szeretet törvényével és elfordítja az ember szívét Istentől. Egyesek a földi gazdagságban bizakodnak és minden igyekezetükkel gazdagodni szeretnének. Szívüket elzárják a nagylelkű Isten és a szükséget szenvedő emberek elől.
A Jézus által mondott példabeszéd rávilágít a kapzsiság természetére: egyrészt a minél nagyobb vagyon megszerzésének vágyára, másrészt az ahhoz való ragaszkodásra. Aki a földi javakhoz köti életét, elfelejti a legfőbb emberi célt, az üdvösséget. Jézus más utat, a lelkiekben való gazdagodást ajánlja tanítványainak. Az ostoba ember azt hiszi, hogy egy nagyobb vagyon kellő jólétet biztosít számára, de arra nem gondol, hogy bármikor eltávozhat az életből, és akkor teljesen hiábavaló volt gyűjtögetése. Jézus ajánlása szerint az a leggazdagabb, akinek semmire sincs szüksége, mert Isten az ő gazdagsága.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedetekben, igyekezetükkel, dicsekedhessék, szeretetünknek, tanítványainak, megszerzésének, születésünknél, hozzáállásról, következtében, cselekedetünk, példabeszédet, ragaszkodásra, bővelkedéstől, vagyonszerzés, részesültetek, köszönhetitek, feltámasztott, kinyilvánítsa, kapzsiságtól, természetére, őrizkedjetek, felebarátunk, testvéremnek, örökségteket, segítségedet, gyűjtögetése, gazdagságban, efezusiakhoz, leggazdagabb, tetteiteknek, nyilvánuljon, veszélyeiről, kapzsiságot, krisztussal, kegyelmének, krisztusban, világ szokásai, gonosz lélek, gonosz fejedelem, hitetlenség fiaiban, érzékek kívántak, harag gyermekei, többi ember, végtelenül irgalmas, mennyeiek közé, eljövendő korokban, magatok érdeme, időben amikor, tömeghez fordult, vagyonban való, ember élete, gazdag embernek, SZENTLECKE Szent Pál, Isten Krisztussal, Krisztus Jézusban, Jézus Krisztusban, Ezeket Isten, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Válaszok a halál után  Mi van, ha?  Az út  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sonka vásár  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Táplálékok a máj egészségének ...  Rács mögé  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  Mi van, ha?  Sir Andrew Lloyd Webber  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Óraállítás  Most - segíts meg Mária ,  Nem hazudnak  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  képre írva  virágvasárnap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Mire jók ?  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Húsvéti üdvözlet !  Mi van, ha?  Az angyali üdvözlet  Szép estét  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az út  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Nem látom őket  Heltai Jenő: Március  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Nagy Feró megmondta?  Heltai Jenő: Március  Amikor még kicsi voltál...  Esti képek  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  képre írva  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Levél lány  Facebookon kaptam Krisztinától  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Sadhguru idézet  Hibáztam már  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Alvó baby  Facebookon kaptam  Sonka vásár 
Bejegyzés Címkék
világ szokásai, gonosz lélek, gonosz fejedelem, hitetlenség fiaiban, érzékek kívántak, harag gyermekei, többi ember, végtelenül irgalmas, mennyeiek közé, eljövendő korokban, magatok érdeme, időben amikor, tömeghez fordult, vagyonban való, ember élete, gazdag embernek, földje bőséges, éjjel számon, evangélium igéi, szeretet érzését, szeretet csodálatos, anyagias gondolkodás, anyagi javakhoz, örökségi vita, pénz utáni, vagyonszerzés vágya, kapzsiság azért, felebaráti szeretet, ember szívét, földi gazdagságban, nagylelkű Isten, szükséget szenvedő, kapzsiság természetére, minél nagyobb, ahhoz való, földi javakhoz, legfőbb emberi, lelkiekben való, ostoba ember, nagyobb vagyon, cselekedetekben, igyekezetükkel, dicsekedhessék, szeretetünknek, tanítványainak, megszerzésének, születésünknél, hozzáállásról, következtében, cselekedetünk, példabeszédet, ragaszkodásra, bővelkedéstől, vagyonszerzés, részesültetek, köszönhetitek, feltámasztott, kinyilvánítsa, kapzsiságtól, természetére, őrizkedjetek, felebarátunk, testvéremnek, örökségteket, segítségedet, gyűjtögetése, gazdagságban, efezusiakhoz, leggazdagabb, tetteiteknek, nyilvánuljon, veszélyeiről, kapzsiságot, krisztussal, kegyelmének, krisztusban, üdvösségben, vágyainkban, szeretnének, kegyelemből, példabeszéd, törvényével, kegyelméből, gazdagodást, kérdésekben, elégedetten, hitetlenség, gondolkodás, szeretetünk, vigyázzatok, gazdagodnék, hatalmazott, nagyobbakat, tanításodat, tanításának, evangéliumi, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1624
  • e Hét: 7315
  • e Hónap: 27998
  • e Év: 230911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.