Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
29. évközi hét szerda 10.21
  2020-10-21 09:39:57, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Krisztus szeretetének titka: a pogányok is társörökösök, és tagjai az Egyháznak.
Testvéreim!
Bizonyára hallottatok Isten kegyelmi adományáról, amelyben a ti javatokra részesültem. Kinyilatkoztatásból megismertem Krisztus titkát, amint föntebb már röviden megírtam. Ha elolvassátok, megértitek, hogy megismertem Krisztus titkát, amelyről korábban nem tudtak az emberek, de most a (Szent)lélek a szent apostoloknak és prófétáknak kinyilatkoztatta.
Eszerint Jézus Krisztusban a pogányok is társörökösök, tagjai az egy testnek, és az evangélium által részesei az ígéreteknek. Ennek lettem szolgája Isten kegyelmi adományából, amelyet hathatós erejével juttatott nekem.
Nekem, az összes szent közül a legkisebbnek jutott osztályrészül az a kegyelem, hogy Krisztus felfoghatatlan gazdagságát hirdessem a pogányoknak, és megvilágosítsak minden embert; hogyan valósult meg ez a titok, amely kezdettől fogva el volt rejtve a mindent teremtő Istenben, hogy most az Egyház által az Isten szerfölött sokrétű bölcsessége nyilvánvalóvá legyen a mennyei fejedelemségek és hatalmasságok előtt. Ez volt az ő örök szándéka, amelyet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban megvalósított. A benne való hit által van reményünk és biztonságos utunk Istenhez.
Ez az Isten igéje. Ef 3,2-12

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Sokról kell számot adnia annak, aki sokat kapott.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Gondoljátok meg: Ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok."
Péter megkérdezte: ,,Uram, csak nekünk mondod ezt a példabeszédet, vagy mindenkinek?" Az Úr így válaszolt: ,,Ki a hű és okos sáfár, akit ura szolgái fölé rendel, hogy ha eljön az ideje, kiadja részüket az élelemből?
Boldog az a szolga, akit hazatérő ura ebben a tevékenységben talál. Bizony, mondom nektek, hogy minden vagyonát rábízza.
De ha a szolga azt mondja magában: »Uram bizonyára késni fog«, és elkezdi verni a többi szolgát és szolgálót, eszik-iszik meg részegeskedik, és megérkezik ennek a szolgának az ura olyan napon, amikor nem is várja, és olyan órában, amikor nem gondolja, bizony kegyetlenül megbünteti, és a hűtlenek sorsára juttatja.
Az a szolga, aki ismeri ura akaratát, de nem áll készen, hogy akarata szerint járjon el, sok verést kap. Aki azonban nem ismeri, s így tesz olyat, amiért büntetést érdemel, csak kevés verést kap.
Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon."
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,39-48
...... ........



Imádság
Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus! A veled való találkozás egykor megerősítette az apostolokat a szeretetben. Új hit és új remény ébredt bennük. Új erőre gyulladtak a te szeretetedtől, majd pedig pünkösdkor megkapták a Szentlélek ajándékát, hogy erős lélekkel végezzék az evangélium hirdetését és az emberhalászatot. Új élet kezdődik számomra is. Adj nekem erőt ahhoz, hogy végigfussam pályámat, és teljesítsem azt a feladatot, amelyet rám bízol, hogy tanúságot tegyek az evangélium igazságáról a reményvesztett embereknek

Elmélkedés
A tegnapi evangéliumban már szó volt az éberségről, a felkészültségről. Ez a gondolat folytatódik a mai részben is, amely az éjszaka érkező tolvajról szól. A ház gazdájának ébernek kell lennie, különben kifosztják, de nem csak vagyona, hanem akár az élete is veszélybe kerülhet. A tolvaj nem jön meghívásra és nem jelenti be előre érkezését. Akkor járhat csak sikerrel, ha nem számítanak jövetelére. A példa tehát az ember személyes felelősségét emeli ki. Jézus azt feltételezi, hogy a váratlanság, az időpont ismeretének hiánya arra készteti, arra ösztönzi a hívőket, a közösség tagjait, hogy állandó készületben legyenek. E feltételezés helyes, de csak a felelősségteljesen gondolkodók esetében. A felelőtlen ember könnyelműen megfeledkezik a várakozásról, az Úr eljöveteléről, amely általa nem várt időben következik be.
További ösztönző erő lehet a Jézus által megígért jutalom. A hazaérkező úr valóban nagylelkűnek bizonyul azokkal szemben, akik felkészülten várták őt. Ugyanígy Isten nagylelkűségére számíthatunk, ha megfogadjuk Jézus ajánlását, és nem engedjük kialudni lelkünk világító mécsesét. Isten megjutalmazza hűségünket. Ne engedjük el a fülünk mellett Jézus figyelmeztető szavait, mert ezzel saját üdvösségünket kockáztatjuk.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: felkészültségről, kinyilatkoztatta, megvilágosítsak, nagylelkűségére, emberhalászatot, tanítványaihoz, tevékenységben, felfoghatatlan, reményvesztett, fejedelemségek, szeretetedtől, hatalmasságok, megerősítette, megfeledkezik, nyilvánvalóvá, megjutalmazza, osztályrészül, példabeszédet, evangéliumban, üdvösségünket, eljöveteléről, részegeskedik, figyelmeztető, megvalósított, legkisebbnek, felkészülten, felelősségét, elolvassátok, nagylelkűnek, feltételezés, szeretetének, kockáztatjuk, társörökösök, várakozásról, számíthatunk, efezusiakhoz, szent apostoloknak, evangélium által, összes szent, legkisebbnek jutott, mindent teremtő, mennyei fejedelemségek, benne való, időben Jézus, tevékenységben talál, többi szolgát, hűtlenek sorsára, evangélium igéi, veled való, evangélium hirdetését, evangélium igazságáról, reményvesztett embereknek, SZENTLECKE Szent Pál, Eszerint Jézus Krisztusban, Krisztus Jézusban, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus, Ugyanígy Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Könnyáztatta asszonysorsok  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jóga férfiaknak  Kokárda  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Amikor 5 éves voltam,  Szép estét  Nem kellett volna!  Keresd azt a valakit,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Atyám !  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Müller Péter tollából  A gyász  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Esti kép  Kokárda  Alvó kislány  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Ted Engstrőm gondolata  Evan Esar tollából  Talpra vándor  Sajnos ezt elBalogozták  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Isteni zsebkendők  Az élet  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Heltai Jenő: Szabadság  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Csendes éjszakán  A nemzet csak akkor...  Amikor még rangja volt...  Nem kellett volna!  Ibolya  Mai harmónia kártyám  A tékozló és Isten gondviselés... 
Bejegyzés Címkék
szent apostoloknak, evangélium által, összes szent, legkisebbnek jutott, mindent teremtő, mennyei fejedelemségek, benne való, időben Jézus, tevékenységben talál, többi szolgát, hűtlenek sorsára, evangélium igéi, veled való, evangélium hirdetését, evangélium igazságáról, reményvesztett embereknek, tegnapi evangéliumban, gondolat folytatódik, éjszaka érkező, példa tehát, ember személyes, időpont ismeretének, közösség tagjait, felelőtlen ember, fülünk mellett, felkészültségről, kinyilatkoztatta, megvilágosítsak, nagylelkűségére, emberhalászatot, tanítványaihoz, tevékenységben, felfoghatatlan, reményvesztett, fejedelemségek, szeretetedtől, hatalmasságok, megerősítette, megfeledkezik, nyilvánvalóvá, megjutalmazza, osztályrészül, példabeszédet, evangéliumban, üdvösségünket, eljöveteléről, részegeskedik, figyelmeztető, megvalósított, legkisebbnek, felkészülten, felelősségét, elolvassátok, nagylelkűnek, feltételezés, szeretetének, kockáztatjuk, társörökösök, várakozásról, számíthatunk, efezusiakhoz, apostoloknak, végigfussam, könnyelműen, teljesítsem, gondoljátok, ígéreteknek, folytatódik, gondolkodók, szeretetben, apostolokat, készületben, krisztusban, prófétáknak, ismeretének, gazdagságát, kegyetlenül, feltételezi, mindenkinek, részesültem, igazságáról, bölcsessége, hallottatok, adományáról, váratlanság, megismertem, biztonságos, pogányoknak, megfogadjuk, adományából, megkérdezte, kifosztják, hirdetését, szerfölött, gazdájának, evangélium, éberségről, embereknek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.