Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csoda, mikor az ég a földdel összeér,
  2020-10-21 11:40:39, szerda
 
  A csoda, mikor az ég a földdel összeér, engem mindig erővel, bátorsággal tölt el! Minden természetfeletti esemény - ilyenek a Mária jelenések is - azt bizonyítja, hogy nem vagyunk magunkra, az élet a földön nem egy véletlenül létrejött moszat, hínár a semmiben keringő, föld nevű kavicson! Természetesen, az itt felsorolt eseményeken kívül még nagyon sok más biztatást, jelet is kaptunk, kapunk az Égiektől, a Szentírás is ennek a foglalata!
Fordítsuk bizalommal, élő hittel arcunkat Teremtőnk felé, és bizalommal, imádsággal szólítsuk meg Istenünket! Szeretettel, Csaba t.
*
Forrás: Múlt-kor weboldal
- A történelem folyamán az egyház álláspontja szerint Szűz Mária többször is megjelent a híveknek, hogy az emberiség számára fontos üzeneteket adjon át, és imádkozásra szólítson fel - főként sorsdöntő időkben. A Mária-jelenéseknek számos csoportja van a szobrok tudományosan meg nem magyarázható, véres könnyezésétől kezdve a különféle csodás eseményekig. Mi most, októberben, vagyis Szűz Mária hónapjában azokat gyűjtöttük össze, amelyek során a hit szerint - és olykor a tudomány által sem megcáfoltan - Jézus anyja jelent meg a látnokoknak vagy akár a több ezer fős tömegeknek.
........


A Guadalupe-i Boldogságos Szűz
,,A mexikói emberek, több mint két évszázad tapasztalata és kudarcai után, csakis a Guadalupei Szűzben és a Nemzeti Lottóban hisznek" - írta Octavio Paz mexikói költő 1974-ben.
A spanyol ajkú amerikai országokban különös jelentéssel bír a - latin szappanoperákban is gyakran említett - Guadalupe-i Szűz és az őt ábrázoló kép, amely a Spanyolországtól függetlenné váló Mexikó vallási, nemzeti jelképévé és egész Latin-Amerika mindennapjainak részévé vált.
A hagyomány szerint 1531. december 9-én (egy évtizeddel azt követően, hogy Hernán Cortés elfoglalta az azték fővárost) egy megkeresztelt indián, bizonyos Juan Diego a mai Mexikóváros külterületén található Tepeyac-dombon egy fiatal nőt látott, aki Szűz Máriaként, az ,,igaz istenség anyjaként" mutatkozott be.
Az asszony navatl nyelven szólította meg a férfit, és azt kérte, hogy építsenek templomot a tiszteletére azon a helyen. A meglepett indián rögvest el is ment Juan de Zumárraga püspökhöz, aki azonban nem hitt neki, és bizonyosságot akart.
A szűz megígérte Diegónak, hogy két nap múlva megadja, amit kérnek tőle. Időközben az indián nagybátyja megbetegedett, ezért elindult, hogy papot hívjon hozzá, így nem ment vissza a dombra a szűzhöz.
...... ........... ...........


A történet szerint egy nappal később, 12-én a nő azonban így is ,,rátalált" Diegóra, és gyengéden szemére hányta, hogy nem egyből hozzá fordult. A rokon hamarosan felépült, Mária pedig elküldte az indiánt, hogy gyűjtsön virágot.
A decemberi zimankó ellenére rózsákra bukkant, amelyeket a köpenyébe rejtve vitt a püspökhöz. Amint a tilmából a földre hullottak a szirmok, a köpeny anyagán csodás módon a Guadalupe-i Szűz - angyal tartotta félholdon álló, imádkozó - alakja jelent meg, amely máig látható. A Guadalupe név eredete egyébként vitatott.
A jelenés helyén két héttel később már fatemplom állt, a manapság évente 20 millió embert vonzó bazilika pedig 1709-re épült fel. Ebben őrzik Diego köpenyét, amely a legenda szerint már az első templomavatáskor meggyógyított egy nyílvesszővel nyakon lőtt indiánt, és máig számos megmagyarázhatatlan történet kapcsolódik hozzá.
A kép színezésének módját a tudomány egyszerűen képtelen megállapítani, ecset nyoma egyáltalán nem fedezhető fel, és az sem teljesen világos, hogyan nem porladt még szét az állítólag agávérostokból készült tilma, amelyben nem tett kárt 1791-ben a salétromsav, 1921-ben pedig egy pokolgépes robbantás sem. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a szűz szemében 13 apró alak tükröződik.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: természetfeletti, spanyolországtól, szappanoperákban, templomavatáskor, mindennapjainak, agávérostokból, könnyezésétől, megállapítani, bizonyosságot, természetesen, megbetegedett, megkeresztelt, meggyógyított, nyílvesszővel, magyarázható, tudományosan, tapasztalata, színezésének, külterületén, tiszteletére, jelenéseknek, eseményeken, imádkozásra, szeretettel, eseményekig, jelentéssel, boldogságos, országokban, látnokoknak, függetlenné, mexikóváros, megcáfoltan, mutatkozott, álláspontja, bátorsággal, salétromsav, földdel összeér, véletlenül létrejött, semmiben keringő, történelem folyamán, egyház álláspontja, emberiség számára, szobrok tudományosan, különféle csodás, tudomány által, látnokoknak vagy, több ezer, mexikói emberek, spanyol ajkú, hagyomány szerint, azték fővárost, megkeresztelt indián, Szűz Mária, Guadalupe-i Boldogságos Szűz, Guadalupei Szűzben, Nemzeti Lottóban, Octavio Paz, Guadalupe-i Szűz, Hernán Cortés, Juan Diego, Szűz Máriaként,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Az ünnepről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Por  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Nemzeti  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  A közszereplő  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Nem kellett volna!  Ne feledjük: a föld jóval több...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Az embernek fiatal korában van  Mély, puha álom - sárga féltés  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  ...és mégis ráismersz  Tavaszról álmodom,  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Kezdet  Nemzeti  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Rőzsehordó nő szobra  Ibolya  Március 15 emlékére virágba bo...  Dóró Sándor: Tétova lét  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Ne engedd el kezem!  Imádkozás Krisztus értelméért  Mai harmónia kártyám  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Március 15-re emlékve  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Szeretettel  Szép estét kedves látogatóimna...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Március 15-re emlékve  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Müller Péter tollából  Magyarország ilyen hely.  Aztán itt van egy másik szerep...  Amikor még rangja volt...  A halolaj és a hal még a migré...  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
földdel összeér, véletlenül létrejött, semmiben keringő, történelem folyamán, egyház álláspontja, emberiség számára, szobrok tudományosan, különféle csodás, tudomány által, látnokoknak vagy, több ezer, mexikói emberek, spanyol ajkú, hagyomány szerint, azték fővárost, megkeresztelt indián, asszony navatl, tiszteletére azon, meglepett indián, szűz megígérte, indián nagybátyja, történet szerint, nappal később, rokon hamarosan, decemberi zimankó, köpenyébe rejtve, földre hullottak, köpeny anyagán, jelenés helyén, manapság évente, legenda szerint, első templomavatáskor, nyílvesszővel nyakon, tudomány egyszerűen, állítólag agávérostokból, pokolgépes robbantás, szűz szemében, természetfeletti, spanyolországtól, szappanoperákban, templomavatáskor, mindennapjainak, agávérostokból, könnyezésétől, megállapítani, bizonyosságot, természetesen, megbetegedett, megkeresztelt, meggyógyított, nyílvesszővel, magyarázható, tudományosan, tapasztalata, színezésének, külterületén, tiszteletére, jelenéseknek, eseményeken, imádkozásra, szeretettel, eseményekig, jelentéssel, boldogságos, országokban, látnokoknak, függetlenné, mexikóváros, megcáfoltan, mutatkozott, álláspontja, bátorsággal, salétromsav, kapcsolódik, üzeneteket, nagybátyja, pokolgépes, történelem, guadalupei, évtizeddel, szólította, egyáltalán, októberben, bizalommal, tömegeknek, imádsággal, istenünket, gyűjtöttük, bizonyítja, elfoglalta, beszéltünk, véletlenül, egyszerűen, tükröződik, hónapjában, gyengéden, máriaként, található, hamarosan, emberiség, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.