Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
30. évközi hét hétfő 10.26
  2020-10-26 08:49:21, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Éljünk szeretetben, amint Krisztus is szeretett minket!
Testvéreim!
Legyetek egymás iránt jóindulatúak, könyörületesek, és bocsássatok meg egymásnak, amint Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.
Mint Isten kedves gyermekei, legyetek az ő követői, és éljetek szeretetben, ahogy Krisztus is szeretett minket, és odaadta magát értünk Istennek jó illatú áldozati adományként.
Paráznaságról és más tisztátalanságról vagy kapzsiságról szó se essék köztetek! Ez nem illik Krisztus híveihez. Ocsmány, léha vagy kétértelmű szót ne ejtsetek ki! Ez sem illik hozzátok. Ehelyett inkább hálaadással magasztaljátok Istent!
Értsétek meg, és jegyezzétek meg jól magatoknak: Krisztus és Isten országában semmi része sincs annak, aki parázna, tisztátalan vagy kapzsi, és így földi dolgoknak szolgál Isten helyett. Ne engedjétek, hogy hamis beszédekkel a bűn útjára vezessenek titeket! Isten büntetése éri mindazokat, akik nem engedelmeskednek neki. Kerüljétek tehát az ilyen cselekedeteket!
Egykor ti is sötétségben éltetek, de most már eljutottatok a világosságra az Úrban. Úgy éljetek, mint a világosság fiai!
Ez az Isten igéje. Ef 4,32-5,8

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jót mindennap tehetünk: Jézus szombaton is meggyógyítja a beteg asszonyt.
Jézus szombatonként a zsinagógában tanított. Volt ott egy asszony, akit a betegség lelke már tizennyolc éve hatalmában tartott. Annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem tudott felegyenesedni.
Amikor Jézus meglátta, magához hívta, és így szólt hozzá: ,,Asszony, megszabadultál betegségedtől." Közben rátette a kezét. Az rögtön felegyenesedett, és dicsőítette az Istent.
A zsinagóga elöljárója méltatlankodott azért, hogy Jézus szombaton gyógyított, és a sokasághoz fordult: ,,Hat napotok van a munkára. Akkor jöjjetek gyógyulást keresni, ne szombaton!"
Jézus feléje fordult, és megfelelt neki: ,,Képmutatók! Van-e köztetek egy is, aki nem oldja el a jászoltól ökrét vagy szamarát szombati napon, hogy megitassa? Ábrahámnak ezt a lányát pedig a sátán tartotta megkötözve immár tizennyolc éve. Nem kellett-e őt feloldani kötelékétől akár szombaton is?"
Ellenfelei e szavakra szégyenükben elpirultak. A nép pedig örvendezett, hogy Jézus ilyen csodát művelt.
Ezek az evangélium igéi. Lk 13,10-1
.......



Imádság
Jó Pásztorunk, Jézus Krisztus! Miként egykor kiválasztottad az apostolokat és elküldted őket, hogy a te nevedben tanítsanak és csodákat tegyenek, úgy napjainkban is hívj magadhoz fiatalokat, akik téged és szeretetedet megismerve indulhatnak a világba. Küldj az evangélium hirdetésére, valamint isteni titkaid és csodáid közvetítésére papokat, akik életüket egészen neked szentelik! Add, Urunk, hogy elfogadják és hűséggel teljesítsék hivatásukat mindazok, akiket a papságra vagy a szerzetesi életre kiválasztasz. A te szereteted alakítsa át szívüket, hogy képesek legyenek ember testvéreiknek továbbadni a te jóságodat, irgalmadat és szeretetedet!

Elmélkedés
Fizikai, érzelmi vagy szellemi gyengeségeinket, valamint erőtlen élethelyzeteinket, amelyeket értetlenül fogadunk abban a pillanatban, amikor benne vagyunk, Isten bármikor képes megszüntetni. Isten segítő kegyelme életünk bármelyik pillanatában fordulatot eredményezhet. Ezt igazolja a mai evangéliumi rész, amelyben egy tizennyolc éve beteg asszony gyógyulásáról olvasunk. Tizennyolc esztendő bőven elég ahhoz, hogy valaki elveszítse a gyógyulás reményét.
Lukács evangélista egészen röviden írja le Jézus és a meggörnyedt asszony találkozását. A történetben az Úr együttérzése és az asszony dicsőítése a lényeges mozzanat. A sikeres gyógyítás tényét így emeli ki: ,,Az asszony rögtön felegyenesedett, és dicsőítette az Istent." Az asszony, aki korábban erősen meghajolva csak a földet nézhette, most felegyenesedve az égre emeli tekintetét és hálát ad Istennek gyógyulásáért. Egyrészt hitt abban, hogy Jézus valóban Isten és isteni erejével tudta őt meggyógyítani. Másrészt megérthette, hogy Jézus gyógyító cselekedete mögött a hozzá lehajló irgalmas mennyei Atya áll.
A csodás gyógyítás, amely minden jelenlévő számára nyilvánvaló volt, nem hagyta közömbösen az embereket. A zsinagóga elöljárója bosszankodik, a nép pedig örvendezik. Én hogyan fogadom Isten érintését?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskednek, felegyenesedett, gyengeségeinket, méltatlankodott, felegyenesedve, felegyenesedni, könyörületesek, kiválasztottad, magasztaljátok, cselekedeteket, megszabadultál, eredményezhet, testvéreiknek, meggyógyítani, közvetítésére, szombatonként, gyógyulásáról, paráznaságról, betegségedtől, gyógyulásáért, zsinagógában, együttérzése, megszüntetni, találkozását, szégyenükben, eljutottatok, szeretetedet, kapzsiságról, kiválasztasz, bosszankodik, pillanatában, jóindulatúak, megbocsátott, világosságra, efezusiakhoz, meggyógyítja, ilyen cselekedeteket, világosság fiai, beteg asszonyt, zsinagógában tanított, betegség lelke, rögtön felegyenesedett, zsinagóga elöljárója, sokasághoz fordult, jászoltól ökrét, lányát pedig, sátán tartotta, evangélium igéi, evangélium hirdetésére, papságra vagy, szerzetesi életre, gyógyulás reményét, SZENTLECKE Szent Pál, Mint Isten, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Nem tudhatod  Sose bánj semmit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép napot kívánok  Nevem  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Szép estét  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Annuska bar...  Idő  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Makszim Gorkij gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bounty krémes  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Erdőn  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét  Németh László tollából  A kételkedés kezelése  Png kutya  Próbálj meg ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kövesd a cowboyt!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  Julian Brass gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Sose bánj semmit  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Nem tudhatod  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 20  Őrizkednünk kell...  Szép estét  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Facebookon kaptam  Png ház  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Irgalom és ítélet  Egy hatékony szolga  Szívem  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szabolcska Mihály – Ákác...  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
ilyen cselekedeteket, világosság fiai, beteg asszonyt, zsinagógában tanított, betegség lelke, rögtön felegyenesedett, zsinagóga elöljárója, sokasághoz fordult, jászoltól ökrét, lányát pedig, sátán tartotta, evangélium igéi, evangélium hirdetésére, papságra vagy, szerzetesi életre, gyógyulás reményét, meggörnyedt asszony, asszony dicsőítése, lényeges mozzanat, sikeres gyógyítás, asszony rögtön, földet nézhette, égre emeli, hozzá lehajló, csodás gyógyítás, engedelmeskednek, felegyenesedett, gyengeségeinket, méltatlankodott, felegyenesedve, felegyenesedni, könyörületesek, kiválasztottad, magasztaljátok, cselekedeteket, megszabadultál, eredményezhet, testvéreiknek, meggyógyítani, közvetítésére, szombatonként, gyógyulásáról, paráznaságról, betegségedtől, gyógyulásáért, zsinagógában, együttérzése, megszüntetni, találkozását, szégyenükben, eljutottatok, szeretetedet, kapzsiságról, kiválasztasz, bosszankodik, pillanatában, jóindulatúak, megbocsátott, világosságra, efezusiakhoz, meggyógyítja, jegyezzétek, indulhatnak, adományként, történetben, dicsőítette, apostolokat, hirdetésére, napjainkban, hálaadással, sötétségben, meggörnyedt, evangélista, szeretetben, pillanatban, tisztátalan, megérthette, kötelékétől, cselekedete, nyilvánvaló, hivatásukat, teljesítsék, bocsássatok, krisztusban, beszédekkel, evangéliumi, örvendezett, értetlenül, evangélium, világosság, tizennyolc, szereteted, elveszítse, magatoknak, szerzetesi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5264
  • e Hét: 11065
  • e Hónap: 44219
  • e Év: 277966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.