Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
30. évközi hét kedd 10.27
  2020-10-27 16:25:50, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
A házastársak látható egysége szent dolog, mert Krisztus és az Egyház láthatatlan kapcsolatát jelképezi.
Testvéreim!
Legyetek egymásnak alárendeltjei Krisztus iránti tiszteletből. Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak, mert a férfi feje az asszonynak, ahogy Krisztus feje az Egyháznak: ő ugyanis testének megváltója. Amint tehát az Egyház alá van vetve Krisztusnak, úgy az asszony is mindenben férjének.
Férfiak, szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat, és feláldozta magát érte, hogy a keresztségben igéje által megtisztítsa és megszentelje. Ragyogóvá akarta tenni az Egyházat, amelyen sem szeplő, sem ránc, sem egyéb efféle nincsen, hanem szent és szeplőtelen. Így a férj is köteles szeretni feleségét, mint a saját testét. Aki feleségét szereti, önmagát szereti. A saját testét senki sem gyűlöli, hanem táplálja, gondozza, akárcsak Krisztus az Egyházat. Mi ugyanis tagjai vagyunk testének.
,,Ezért az ember elhagyja apját, anyját, feleségéhez csatlakozik, és a kettő egy test lesz." Nagy titok ez: én Krisztusra és az Egyházra vonatkoztatom.
Szeresse tehát mindegyiktek a feleségét, mint önmagát, az asszonyok meg tiszteljék férjüket!
Ez az Isten igéje. Ef 5,21-33

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A kis magból terebélyes fa lesz: Isten országa is ugyanígy fejlődik.
Jézus egy alkalommal így beszélt a néphez az Isten országáról: ,,Mihez hasonlít az Isten országa? Mihez is hasonlítsam? Hasonló a mustármaghoz. Az ember fogja, és elveti kertjében. Ott felnő, és nagy fává lesz. Az ég madarai megpihennek ágai között."
Majd így folytatta: ,,Mihez hasonlítsam az Isten országát? Hasonlít a kovászhoz, amelyet fog az asszony, és elvegyít három véka lisztben. Az egész megkel tőle."
Ezek az evangélium igéi. Lk 13,18-21
...... .............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te földi életed során mindig az Atya megdicsőítésére törekedtél. Engedelmességeddel, amely a szenvedések és a halál vállalásában mutatkozott meg, az Atyának szereztél dicsőséget. Ő a halálból való feltámasztással magasztalt fel téged. Urunk, azért küldted el a Szentlelket, hogy a te küldetésedet befejezze, beteljesítse a világban azáltal, hogy a benned hívőket elvezeti a teljes igazságra és az üdvösségre. Segíts minket, hogy földi életünk során a Szentháromságban és Isten szeretetében éljünk! Segíts, hogy földi életünk után eljussunk Isten örökké tartó szeretetébe!

Elmélkedés
Két rövid hasonlatot olvasunk a mai evangéliumban, amelyeket Jézus az Isten országáról mond. Az első a kicsiny mustármagról szól, amely nagy fává növekszik, a második pedig a kovászról, amely megkeleszti a tésztát. A mag kikelése és növekedése szemmel látható. A mustármag egészen kicsiny, az ember el sem hinné, mekkorára képes megnőni. Ehhez hasonlóan növekszik Isten országa a világban, messze felülmúlva az emberi elképzeléseket. A kovász, az élesztő belülről, láthatatlanul idézi elő az átalakulást, amelynek eredménye természetesen látható.
Isten országa rejtett, titokzatos módon terjed, növekszik. A növekedés nem vehető észre rövid távon, de napról napra bontakozik. Az isteni tevékenység nem észlelhető, de az események hátterében tetten érhető, hiszen az emberek lelki fejlődése, átalakulása egy idő után már észrevehető.
Isten országának növekedése szinte észrevehetetlen, de állandóan úton van végső kiteljesedése felé. Rejtett valóság, amely idővel egyre inkább megmutatkozik az emberek számára. Jézus fellépésének idején és az evangélium megírásának korában még kicsiny valóság az Isten országa, de az évszázadok folyamán egyre jobban kibontakozik, miként ezt a történelmi tapasztalat igazolta. Minden növekedés Istennek köszönhető, aki az én közreműködésemet is kéri, hogy országa növekedjen.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szentháromságban, engedelmeskedjék, közreműködésemet, megdicsőítésére, észrevehetetlen, feltámasztással, elképzeléseket, alárendeltjei, természetesen, feleségeteket, láthatatlanul, keresztségben, kiteljesedése, megmutatkozik, evangéliumban, vonatkoztatom, vállalásában, megszentelje, szeretetében, efezusiakhoz, mustármaghoz, küldetésedet, beteljesítse, tiszteletből, kibontakozik, mindegyiktek, mustármagról, fellépésének, megtisztítsa, megpihennek, szentlelket, átalakulást, szenvedések, szeretetébe, szeressétek, szeplőtelen, házastársak látható, asszony engedelmeskedjék, férfi feje, keresztségben igéje, saját testét, ember elhagyja, test lesz, ember fogja, egész megkel, evangélium igéi, halál vállalásában, halálból való, világban azáltal, benned hívőket, teljes igazságra, kicsiny mustármagról, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Ne kapaszkodj magasabbra,  A kételkedés kezelése  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Fekete-erdő desszert  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einstein gondolata  Adakozás  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Soha ne kedvezz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  képre írva  Nevem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Rátalálsz  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png kutya  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png férfi  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  Png rózsa csokor  Png csokor  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Fekete-erdő desszert  Jó éjszakát  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Garai Gábor - Takarítás  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A televizió nem a kultúrát kép...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
házastársak látható, asszony engedelmeskedjék, férfi feje, keresztségben igéje, saját testét, ember elhagyja, test lesz, ember fogja, egész megkel, evangélium igéi, halál vállalásában, halálból való, világban azáltal, benned hívőket, teljes igazságra, kicsiny mustármagról, második pedig, mustármag egészen, emberi elképzeléseket, élesztő belülről, isteni tevékenység, események hátterében, emberek lelki, emberek számára, evangélium megírásának, évszázadok folyamán, történelmi tapasztalat, szentháromságban, engedelmeskedjék, közreműködésemet, megdicsőítésére, észrevehetetlen, feltámasztással, elképzeléseket, alárendeltjei, természetesen, feleségeteket, láthatatlanul, keresztségben, kiteljesedése, megmutatkozik, evangéliumban, vonatkoztatom, vállalásában, megszentelje, szeretetében, efezusiakhoz, mustármaghoz, küldetésedet, beteljesítse, tiszteletből, kibontakozik, mindegyiktek, mustármagról, fellépésének, megtisztítsa, megpihennek, szentlelket, átalakulást, szenvedések, szeretetébe, szeressétek, szeplőtelen, mutatkozott, megkeleszti, hasonlítsam, krisztusnak, házastársak, láthatatlan, tapasztalat, megírásának, észrevehető, átalakulása, csatlakozik, tevékenység, feleségéhez, kapcsolatát, törekedtél, elmélkedés, testvéreim, országáról, feláldozta, hasonlatot, történelmi, köszönhető, apostolnak, növekedjen, dicsőséget, krisztusra, évszázadok, tiszteljék, üdvösségre, evangélium, bontakozik, felülmúlva, asszonynak, hátterében, terebélyes, megváltója, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2557
  • e Hét: 14187
  • e Hónap: 47341
  • e Év: 281088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.