Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
30. évközi hét csütörtök 10.29
  2020-10-29 15:48:01, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
A gonosz szellem támadásait lelki fegyverekkel kell visszaverni.
Testvéreim!
Erősödjetek meg az Úrban az ő hatalmas ereje által! Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok a sátán támadásaival szemben! Nem emberi gyengeségeink ellen kell ugyanis küzdenünk, hanem a gonosz szellem túlvilági hatalmasságai és erői ellen, amelyek a sötétség hatalmába akarják hajtani a világot.
Öltsétek tehát magatokra Isten teljes fegyverzetét, hogy a Gonosz támadása idején ellenállhassatok, és minden tekintetben helytálljatok! Készüljetek fel: derékövetek legyen az igazmondás, páncélotok az igazlelkűség! Legyetek útra készek, hogy a békesség örömhírét bárhová elvigyétek! Mindig tartsátok kézben a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a gonosz lélek tüzes nyilait! Végül pedig vegyétek fel az üdvösség sisakját, és ragadjátok meg a Lélek kardját, vagyis az Isten igéjét!
Szüntelenül esedezzetek bensőséges könyörgéssel és imával a Szentlélekben! Legyetek éberek és állhatatosak az összes testvérekért mondott imádságban! Értem is imádkozzatok, hogy megkapjam a beszéd ajándékát, és amikor megnyitom ajkamat, bátran hirdessem az evangélium titkát, amelynek a bilincsekben is hírnöke vagyok! Hadd hirdessem bátran, amint kötelességem!
Ez az Isten igéje. Ef 6,10-20

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Ellenségei nem akadályozhatják meg Jézust küldetése teljesítésében.
Abban az időben néhány farizeus jött Jézushoz, és figyelmeztették: ,,Sietve távozzál innen! Heródes meg akar ölni."
De ő ezt válaszolta: ,,Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Íme, ördögöket űzök, és gyógyítok ma és holnap; csak harmadnapra fejezem be. De ma, holnap és holnapután tovább kell járnom utamat, mert nem veszhet el próféta Jeruzsálemen kívül.
Jeruzsálem, Jeruzsálem, te megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akiket hozzád küldtek. Hányszor akartam egybegyűjteni fiaidat, mint ahogy a tyúk szárnya alá gyűjti csibéit, de te nem akartad. Meglátjátok, elhagyott lesz házatok. Mondom nektek: Nem láttok engem mindaddig, amíg el nem jön az az idő, amikor így kiáltoztok: »Áldott, aki jön az Úr nevében!«"
Ezek az evangélium igéi. Lk 13,31-35

Imádság
Uram, megváltó Jézusom, te azt kérted az utolsó vacsorán tanítványaidtól, amikor megtörted a kenyeret, hogy ,,ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Azt kéred tőlünk, hogy mindaddig, amíg el nem jössz újra a földre, ismételjük meg újra és újra a kenyértörést és együnk a megtört kenyérből. Köszönjük neked, Uram, hogy megalapítottad az Eucharisztiát, és lehetőséget adtál számunkra arra, hogy veled, az élő kenyérrel egyesülhessünk, újra és újra beköltözhess a szívünkbe!

Elmélkedés
Lukács úgy mutatja be Jézus nyilvános működését, vándorútját, mint aki állandóan Jeruzsálem felé halad. A valóságban többször is megtehette ezt az utat Jeruzsálem felé, illetve elhagyhatta a várost, hiszen felnőttként az ünnepekre minden évben elzarándokolt.
Útjától és küldetésétől semmiféle emberi fenyegetés nem térítheti el Jézust. A veszély most az uralkodó, Heródes részéről fenyeget, aki meg akarja öletni Jézust. Heródes indokáról ugyan nem tudunk semmit, de minden bizonnyal a hatalmát féltette. Jézusról ugyanis időközben egyre többen gondolták, hogy ő a Messiás, messiási uralmát pedig úgy képzelték, hogy ő lesz az ország vezetője. Erről értesülhetett Heródes. A Jézust fenyegető halálveszélyt a farizeusok jelzik. A figyelmeztetés jóindulatúnak tűnik, amit furcsának tartunk a farizeusok részéről, hiszen más esetekben vitákat kezdeményeznek Jézussal, törvényszegéssel vádolják és ürügyet keresnek, hogy a vesztét okozzák. Ez esetben aligha feltételezhetünk jószándékot részükről, inkább úgy gondolhatják, hogy jó volna távol tartani Jézust a fővárostól, ahol nagyszámú néppel találkozna és tanítaná őket. Úgy tűnik, a farizeusok inkább saját érdekeiket védik, ők is a hatalmukat féltik, de ügyeskedésük nem térítheti le Jézust arról az útról, amelyet végigjár, nem téríthetik el küldetésétől.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: ellenállhassatok, törvényszegéssel, feltételezhetünk, akadályozhatják, tanítványaidtól, figyelmeztették, megalapítottad, kezdeményeznek, teljesítésében, figyelmeztetés, megállhassatok, egyesülhessünk, halálveszélyt, eucharisztiát, gyengeségeink, szentlélekben, jóindulatúnak, emlékezetemre, helytálljatok, értesülhetett, hatalmasságai, elzarándokolt, egybegyűjteni, cselekedjétek, küldetésétől, igazlelkűség, fegyverzetét, kivédhetitek, gondolhatják, állhatatosak, kötelességem, jeruzsálemen, bilincsekben, imádkozzatok, beköltözhess, testvérekért, gonosz szellem, sátán támadásaival, sötétség hatalmába, békesség örömhírét, gonosz lélek, üdvösség sisakját, összes testvérekért, beszéd ajándékát, evangélium titkát, időben néhány, tyúk szárnya, evangélium igéi, utolsó vacsorán, megtört kenyérből, valóságban többször, utat Jeruzsálem, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sose bánj semmit  Rátalálsz  Nem számIt  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Irgalom és ítélet  Szép napot kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png cica  Png kutya  Png cica  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Nem számIt  Nem tudhatod  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Png cica  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete István - Akác  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png fotel  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einstein gondolata  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png nő  Egy maradéktalanul uralt világ  Az engedelmesség miért nem vál...  Mindig jusson idő nevetni  Png rózsa csokor  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png ház  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy maradéktalanul uralt világ  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  Tavaszi kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem méltó hozzád  Sose bánj semmit  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png nő  Png csokor  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Jó éjszakát  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Őrizkednünk kell...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A sors  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Egy maradéktalanul uralt világ  A sors  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Adakozás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A sors  A jó emberek mindig szépek mar...  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
gonosz szellem, sátán támadásaival, sötétség hatalmába, békesség örömhírét, gonosz lélek, üdvösség sisakját, összes testvérekért, beszéd ajándékát, evangélium titkát, időben néhány, tyúk szárnya, evangélium igéi, utolsó vacsorán, megtört kenyérből, valóságban többször, utat Jeruzsálem, ünnepekre minden, veszély most, hatalmát féltette, ország vezetője, farizeusok jelzik, figyelmeztetés jóindulatúnak, farizeusok részéről, vesztét okozzák, farizeusok inkább, hatalmukat féltik, ellenállhassatok, törvényszegéssel, feltételezhetünk, akadályozhatják, tanítványaidtól, figyelmeztették, megalapítottad, kezdeményeznek, teljesítésében, figyelmeztetés, megállhassatok, egyesülhessünk, halálveszélyt, eucharisztiát, gyengeségeink, szentlélekben, jóindulatúnak, emlékezetemre, helytálljatok, értesülhetett, hatalmasságai, elzarándokolt, egybegyűjteni, cselekedjétek, küldetésétől, igazlelkűség, fegyverzetét, kivédhetitek, gondolhatják, állhatatosak, kötelességem, jeruzsálemen, bilincsekben, imádkozzatok, beköltözhess, testvérekért, efezusiakhoz, könyörgéssel, fegyverekkel, támadásaival, ügyeskedésük, kenyértörést, esedezzetek, erősödjetek, lehetőséget, készüljetek, derékövetek, jószándékot, meglátjátok, szüntelenül, tekintetben, vándorútját, felnőttként, elhagyhatta, visszaverni, harmadnapra, bensőséges, megkövezed, holnapután, jeruzsálem, hatalmukat, prófétákat, elvigyétek, ragadjátok, kiáltoztok, farizeusok, téríthetik, elmélkedés, evangélium, ellenségei, apostolnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3646
  • e Hét: 15276
  • e Hónap: 48430
  • e Év: 282177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.