Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mindenszentek 11.01
  2020-11-01 08:35:16, vasárnap
 
   
  OLVASMÁNY a Jelenések könyvéből
Akkora sereget láttam, hogy meg sem tehetett számlálni.
Én, János láttam, hogy napkelet felől egy másik angyal száll fel. Nála volt az élő Isten pecsétje. Hangos szóval így kiáltott a négy angyalnak, akiknek hatalmuk volt arra, hogy ártsanak a földnek és a tengernek: ,,Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak, míg meg nem jelöljük homlokukon Istenünk szolgáit!"
Ekkor hallottam a megjelöltek számát: száznegyvennégyezren voltak Izrael fiainak minden törzséből.
Ezután akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számlálni. Minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből álltak ott a trón és a Bárány előtt. Fehér ruhában voltak, a kezükben pálmaággal. Hangos szóval kiáltották: ,,Üdv Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak!" Az angyalok mind a trón, a vének és a négy élőlény körül álltak. Arcra borultak a trón előtt, és imádták az Istent: ,,Ámen. Áldás, dicsőség, bölcsesség, hála, tisztelet, hatalom és erő a mi Istenünknek örökkön-örökké! Ámen."
Ekkor a vének közül az egyik megszólított, és megkérdezte tőlem. ,,Kik ezek a fehér ruhások és honnan jöttek?" Ezt feleltem: ,,Te tudod, uram!" Erre ő azt mondta: ,,Ezek a nagy szorongattatásból jöttek. Ruhájukat fehérre mosták a Bárány vérében."
Ez az Isten igéje. Jel 7,2-4.9-14

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Látni fogjuk Istent úgy, amint van.
Szeretteim!
Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk. A világ azért nem ismer minket, mert őt sem ismeri. Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de hogy mik leszünk, az még nem nyilvánvaló. Azt tudjuk, hogy ha ő megjelenik, hasonlók leszünk hozzá, mert látni fogjuk őt úgy, amint van. És mindenki, aki benne reménykedik, szentté lesz, ahogyan szent ő maga is.
Ez az Isten igéje. 1Jn 3,1-3

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben.
Abban az időben: Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.
Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben."
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,1-12a

*
November 1-jén közös napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel.
Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki - miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont - 609. május 13-án Mária és az összes vértanúk tiszteletére szentelte fel.
III. Gergely pápa (731-741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a ,,Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek" emléknapjává tette mindenszentek ünnepét.
IV. Gergely pápa (827-844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.
,,Mindenható örök Isten, ki megadtad nekünk, hogy egy napon ünnepelhessük minden szented dicsőségét, arra kérünk, hogy sokszoros közbenjárásukra bőven áraszd reánk irgalmasságodat"
hangzik fel az ünnepi mise könyörgése mindenszentekkor. E szavakkal a már mennybe jutott, üdvözült hívek közösségének, a diadalmas egyháznak a közbenjárását kéri a földön élő lelkeket egybefogó, küzdő egyház.
Imáinkban emlékezzünk meg azokról a szentekről, akik példájukkal megmutatták nekünk, hogy életünkben itt és most van lehetőségünk arra, hogy kövessük Jézust, hogy azon az úton járjunk, amelyet Ő mutatott meg nekünk.
Magyar Kurír

Imádság
Mindenható Istenünk! Gyújtsd fel szívünkben a szeretet tüzét, hogy szereteted által szentté legyünk! Add nekünk az irántad való szeretetet és az emberek felé forduló önfeláldozó szeretetet! Megdicsőült szentjeid csodálatos élete adjon erőt, hogy felismerjük hivatásunkat és magunk is jellé, szereteted, jóságod jelévé váljunk a világban! A szentek és boldogok életpéldája újítson meg minket a vallásosságban, hitünk gyakorlásában és az evangélium megélésében! Segíts minket Istenünk, hogy úrrá tudjunk lenni emberi gyengeségeinken, legyőzzük bűneinket és szentek legyünk!

Elmélkedés
A boldogság útja
Egy gazdag ember egyszer elvitte a fiát vidékre, hogy megmutassa neki a szegénységet. Egész nap egy szegény családdal voltak, így közvetlenül láthatta a fiú, hogyan élnek nap mint nap. Este, amikor hazaértek, a gazdag ember megkérdezte a fiát: Most már tudod, milyen a szegénység? A fiú így válaszolt apjának: Nekünk van egy kutyánk, nekik négy. Van egy medencénk az udvarban, nekik egy tó van a kis földjük, a birtokuk végében. Nekünk lámpák világítanak esténként, nekik pedig az összes csillag. Én egyedül, testvér nélkül nőttem fel, náluk négy gyermek szerez egymásnak örömöt. Igen, most már tudom, milyen a szegénység, hiszen mi abban élünk. Köszönöm apám, hogy ráébresztettél arra, hogy mennyire szegények vagyunk!
A mai evangéliumban Jézus boldogság-mondásai talán bennünket is ráébresztenek arra, hogy hol érdemes keresni a boldogságot. A mi Urunk olyan dolgokat nevez a boldogság forrásának, amit a legtöbb ember inkább boldogtalanságnak nevezne. Nincs okunk kételkedni Jézus szavainak igazságában. Ott érdemes keresnünk a boldogságot, ahová ő mutat.
Ma, mindenszentek ünnepén, azokat az embereket ünnepeljük, akiknek sikerült az életszentség megvalósítása. A szentek is emberek, akik hozzánk hasonlóan megtapasztalták életük során saját gyengeségeiket és kicsinységüket, de Isten kegyelmével önmaguk fölé tudtak nőni. Megértették, hogy egészen kicsivé kell válniuk ahhoz, hogy Krisztus tudjon növekedni bennük és meg kell halniuk önmaguk számára ahhoz, hogy Krisztus éljen bennük. Nem voltak bűntelenek! Ismerték gyarlóságaikat, de küzdöttek ellene. Voltak kísértéseik, de legyőzték őket. Időnként talán a hitük is meggyengült, megrendült, de tudtak imádkozni annak megerősödéséért. Nem szentként születtek, hanem szentté alakították életüket. Megtérésük, lelki felemelkedésük példa számunkra, hogy ne féljünk életünket egészen odaadni Istennek.
A szentek nem állnak messze tőlünk, Isten segítségével mindannyian képesek vagyunk arra, amit ők tettek! Csak annyi kell, hogy teljes szívünkből szeressük Istent, komolyan elkötelezzük magunkat a keresztény életre, következetesen valljuk meg hitünket, legyünk nagylelkűek testvéreink szolgálatában, tevékenyen vegyünk részt az Egyház életében és küldetésében, s ezen életprogram megvalósításához merítsünk erőt Isten igéjének hallgatásából és a szentségekből, különösen is az Eucharisztiából és a bűnbocsánatból. Mi is megtehetjük azt, amit a szentek megvalósítottak!
A szentek nem a maguk által elképzelt boldogság után szaladtak, hanem elfogadták azt a boldogságot, amit Isten ad. Elindultak azon az úton, amit Jézus ajánlott a boldogság-mondásaival. A Jézus által ígért boldogságot keresték, ezért vállalták a lelki szegénységet, a sírást, a nélkülözést és az üldözést. Ezért akartak szelídek lenni, békére törekedni, ezért akarták tisztán megőrizni a szívüket. Megtalálták az igazi boldogságot és elnyerték az örök boldogságot is, mert legfőbb céljuk az volt, hogy szeressék Jézust.
Senki sem állíthatja magáról, hogy már elérte az életszentséget. Az életszentség vágy, szüntelen törekvés marad bennünk, és majd Isten eldönti rólunk halálunk után, hogy mit sikerült megvalósítanunk belőle. Induljunk el bátran az életszentség útján! Induljunk el a szeretet útján! Induljunk a boldogság útján!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: mindenszentekkor, megvalósításához, megerősödéséért, megtapasztalták, megvalósítanunk, eucharisztiából, gyengeségeinken, békességszerzők, irgalmasságodat, megvalósítottak, közbenjárásukra, kiszélesítette, ráébresztettél, vallásosságban, földkerekségen, kicsinységüket, bűnbocsánatból, életszentséget, következetesen, felemelkedésük, gyengeségeiket, gyarlóságaikat, mindenszentek, ünnepelhessük, megemlékeztek, hallgatásából, szentségekből, szolgálatában, megvalósítása, evangéliumban, ráébresztenek, gyakorlásában, közbenjárását, közösségének, életszentség, hivatásunkat, másik angyal, négy angyalnak, megjelöltek számát, kezükben pálmaággal, angyalok mind, négy élőlény, trón előtt, vének közül, egyik megszólított, fehér ruhások, nagy szorongattatásból, világ azért, lélekben szegények, mennyek országa, tiszta szívűek, evangélium igéi, SZENTLECKE Szent János, EVANGÉLIUM Szent Máté, Szent Szűznek, Magyar Kurír, Mindenható Istenünk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Szépséges napot kívánok !  Facebookon kaptam  Plata ásvány  Tavaszom Eljött újra zsongás,...  Coffos kislány  Ledől a templom  Immunrendszerünk védelme term...  Karvezetők  Erdélyi József Ibolyalevél Kit...  Csokor vázában  Erőtelenség  Csodálatos Balatonunk élővilág...  Csokor vázában  Hálaünnep  Facebookon kaptam  Ha berobban a tavasz  Kellemes teázást  Bele kellett szoknom,  Facebookon kaptam  Az ember jó?  Pihentető - szép jó éjszakát ...  Múlás szelében  Facebookon kaptam  Március  Facebookon kaptam  Realgar és Orpiment  Anya gyermekével  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Elég lesz-e?  Ha berobban a tavasz  Madárvilág......  A tizenkét éves Jézus  Facebookon kaptam  Ha berobban a tavasz  Világító torony  Szép opál  Szép napot kívánok  Fehér kockák  Ma Áfra János verséből idézek  Naplemente  Esti kép  A szó kimondva  Varga József: Évszakok  Facebookon kaptam  A hálával teli élet megélése e...  Márai Sándor: Négy évszak/Márc...  Nem az az igazi férfi  Csak így szabad  Szent József tíz ajándéka  A gyermeki lélek . . .  Vannak lelki küzdelmeink  Fehér kockák  Facebookon kaptam  Várnak valahol már  Bele kellett szoknom,  Szeretni még egyszer...  Facebookon kaptam  A nő a gyötrelem és szenvedés  Mesés almatorta .......  Immunrendszerünk védelme term...  Harmónia......  Kedves TVN.Hu  Furmen Erzsébet “Kavics...  Szeretni még egyszer...  Pirárgájrita ásvány  Szép opál  Facebookon kaptam Krisztinától  A szó kimondva  Hóvirágok  Facebookon kaptam  Köszöntsük őket  Az ember jó?  Mai harmónia kártyám  Oktatás nuku  Facebookon kaptam  Hóvirágok  A nő a gyötrelem és szenvedés  Egy kis kávét?  A férfi jutalma a nő  Az igazi nő  Ha egy nő szeret egy férfit  Kertész Nóra - Kertünk tavasza  Tulipán csokor  Madárvilág......  Rodalquilarita ásvány  Útravaló – 2021. március...  A nő  Facebookon kaptam  Az igazi nő magabiztos  A tavasz a kedvenc évszakom  Naplemente  Furmen Erzsébet “Kavics...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harmónia......  Aki melletted él  Köszöntsük őket  Facebookon kaptam  Natúr kén 
Bejegyzés Címkék
másik angyal, négy angyalnak, megjelöltek számát, kezükben pálmaággal, angyalok mind, négy élőlény, trón előtt, vének közül, egyik megszólított, fehér ruhások, nagy szorongattatásból, világ azért, lélekben szegények, mennyek országa, tiszta szívűek, evangélium igéi, összes szentet, kalendárium külön, kötelező egyházi, hívek számára, szentmisén való, nyugati egyház, pogány istenek, összes vértanúk, ünneplendők körét, földkerekségen elhunyt, ünnep november, napon ünnepelhessük, ünnepi mise, diadalmas egyháznak, közbenjárását kéri, úton járjunk, szeretet tüzét, irántad való, emberek felé, evangélium megélésében, boldogság útja, gazdag ember, fiát vidékre, szegény családdal, birtokuk végében, összes csillag, boldogság forrásának, legtöbb ember, embereket ünnepeljük, életszentség megvalósítása, keresztény életre, szentek megvalósítottak, maguk által, lelki szegénységet, igazi boldogságot, örök boldogságot, életszentség vágy, életszentség útján, szeretet útján, boldogság útján, mindenszentekkor, megvalósításához, megerősödéséért, megtapasztalták, megvalósítanunk, eucharisztiából, gyengeségeinken, békességszerzők, irgalmasságodat, megvalósítottak, közbenjárásukra, kiszélesítette, ráébresztettél, vallásosságban, földkerekségen, kicsinységüket, bűnbocsánatból, életszentséget, következetesen, felemelkedésük, gyengeségeiket, gyarlóságaikat, mindenszentek, ünnepelhessük, megemlékeztek, hallgatásából, szentségekből, szolgálatában, megvalósítása, evangéliumban, ráébresztenek, gyakorlásában, közbenjárását, közösségének, életszentség, hivatásunkat, emléknapjává, gonoszsággal, szegénységet, megszólított, gyermekeinek, tiszteletére, , ,
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 688 db bejegyzés
Összes: 47409 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 46
  • e Hét: 9021
  • e Hónap: 7485
  • e Év: 241778
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.