Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 32. vasárnap 11.08
  2020-11-08 08:19:42, vasárnap
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A bölcsességre rátalálnak, akik keresik.
A bölcsesség ragyogó és hervadhatatlan, könnyen felismerik, akik szeretik, és rátalálnak, akik keresik. Már előre megmutatkozik azoknak, akik vágyódnak rá. Aki korán reggel keresni kezdi, nem kell fáradnia, mert ajtajánál ülve találja. Róla elmélkedni tökéletes okosság, aki érte virraszt, hamar megszabadul a gondtól. Hisz maga megy, s megkeresi azokat, akik méltók rá, barátságosan megjelenik nekik az utakon, és minden szándékukban találkozik velük.
Ez az Isten igéje. Bölcs 6,12-16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből.
Isten feltámasztja azokat, akik Jézusban hunytak el.
Testvéreim!
Az elhunytak sorsáról nem akarunk tájékozatlanságban hagyni benneteket, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincs reményük. Ha Jézus, mint ahogy hisszük, meghalt és feltámadt, akkor Isten vele együtt feltámasztja azokat is, akik Jézusban hunytak el. *
Az Úr tanítása alapján ugyanis ezt mondjuk nektek: Mi élők, akik az Úr eljöveteléig megmaradunk, nem előzzük meg az elhunytakat. A parancsszóra, a főangyal kiáltására, Isten harsonájának szavára az Úr maga száll le a mennyből. Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, azután mi élők, akik életben maradunk, velük együtt elragadtatunk a magasba, hogy találkozzunk Krisztussal, és örökké az Úrral legyünk.
Ez az Isten igéje. 1Tessz 4,13-18 rövidebb: 1Tessz 4,13-14

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek, és felszították lámpásaikat.
...... ........... ........... .........


A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult.
Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony mondom nektek, nem ismerlek titeket!" Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,1-13
...... ........... .......



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te meghívsz minket, hogy veled éljünk. Örülünk annak, hogy meghívottak vagyunk, mert a meghívás a te szereteted jele. Személyes felelősségünk, hogy mennyire vagyunk előrelátóak és felkészültek. Elismerem, hogy többször megkísért a könnyelműség és megfeledkezem arról, hogy rád várakozok. Ments meg engem ettől a felelőtlenségtől, hiszen ezzel üdvösségemet kockáztatnám. Adj nekem éber lelket, amely mindig készen áll a veled való találkozásra!

Elmélkedés
Egyszeri lehetőség
Mit üzennek nekünk az evangéliumban szereplő hajadonok? Azt, hogy éberen várakozzunk és mindig legyünk készen az Úrral való találkozásra. Ez az igazság, ez a gondolat egyre inkább előtérbe kerül, ahogyan az egyházi év végéhez közeledünk. Legyünk éberek, nehogy olaj nélkül, üres lámpával, üres kézzel, jócselekedetek nélkül álljunk, amikor az Úr megérkezik hozzánk. Nem fognak bennünket nyomasztani az evilági gondok és nem veszítjük el reményünket, ha bölcsen előrelátóak vagyunk, és állandóan gondolunk arra, hogy találkozni fogunk Istennel. Ennek a jövőbeni találkozásnak a reménye jelen életünkre is hatással van, azaz állandóan szemünk előtt tartjuk azt, hogy mit kell megtennünk üdvösségünkért, amely halálunk és feltámadásunk után vár ránk. Az örök életre való feltámadásban azok részesülnek, akik megőrizték a Krisztussal való közösséget. Akik hűségesek maradnak Krisztushoz, és éberen várják őt, azok előtt nem fog becsukódni a mennyország ajtaja. A belépőnek pedig az ember jócselekedetei számítanak, mindaz a szolgálat, amit önzetlenül végzünk másokért. Ezeket a jócselekedeteket jelképezi az olaj, amellyel a hajadonok egyik része rendelkezett, a másik fele viszont nem. Az olaj jelképezi továbbá imádságainkat, a kísértések visszautasítását és hűséges helytállásunkat az üldözések idején. Mindezeket nem lehet kölcsönadni másoknak, mert mindenki személyesen felel saját üdvösségéért. E személyes felelősségre utal, hogy az okosak nem tudnak olajat adni azoknak, akiknek nincs elegendő. Az emberi előrelátást és készületet, tehát a saját érdemeinket azonban soha nem szabad olyannyira túlhangsúlyoznunk, hogy közben elfeledkezzünk arról, hogy üdvösségünk egyúttal Isten kegyelmének az ajándéka számunkra. Üdvözülésünket a mi emberi igyekezetünk és az isteni szándék találkozása jelenti.
Az üdvösség várása gyakorlati dolog. Nem elég a Hiszekegyben megvallanunk, hogy Krisztus ,,újra eljön dicsőségben", hanem állandóan készen kell állnunk a vele való találkozásra. Az üdvösség várása és elfogadása személyes felelősség kérdése. Sem más emberek, sem Isten nem kényszerít bennünket. A mi törekvésünkön és jótetteinken múlik, hogy elnyerjük-e Istennek ezt a végtelen értékű, és mindenkinek felkínált ajándékát. Mindazok, akik felkészülten várakoztak, azonnal bemehettek a menyegzői házba, amely jelen esetben az örök élet üdvösségét jelképezi. Azok viszont, akik távollétük miatt lemaradtak az érkezésről, hiába próbáltak később bejutni.
Az élet egyszeri lehetőség. Egyetlen lehetőséget kaptunk Istentől, akinek létezésünket köszönhetjük. Az élet nem egy számítógépes játék, amiben mindenkinek három vagy több élete van. Aztán ha mind a hármat elvesztettük, akkor újraindítjuk a játékot, újabb három lehetőséggel. Itt nem lehet mindent elölről kezdeni. A születésünkkel ráléptünk egy útra és ennek az útnak vége lesz a halállal. És majd akkor elkezdődik egy új élet, de az természetesen nem a földi életünk megismétlése lesz, hanem az örök élet. A szabályokat Isten hozta mind a földi, mind az örök élet idejére. Nem szükséges ezeket megváltoztatni vagy módosítani, mert Isten szabályai jók. Legyünk meggyőződve arról, hogy Isten olyan szabályokat adott, amelyek megtartása a boldogságot, a boldog életet jelenti számunkra.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: visszautasítását, jócselekedeteket, felelőtlenségtől, helytállásunkat, jócselekedetei, tanítványainak, üdvösségünkért, üdvözülésünket, születésünkkel, megváltoztatni, elfeledkezzünk, szomorkodjatok, jócselekedetek, hervadhatatlan, evangéliumban, feltámadásunk, példabeszédet, törekvésünkön, megfeledkezem, természetesen, feltámadásban, elragadtatunk, találkozásnak, felelősségünk, kereskedőkhöz, imádságainkat, megmutatkozik, kockáztatnám, elvesztettük, feltámasztja, tesszaloniki, találkozzunk, szándékukban, felkészülten, virrasszatok, könnyelműség, bölcsességre rátalálnak, bölcsesség ragyogó, tesszaloniki hívekhez, elhunytak sorsáról, főangyal kiáltására, időben Jézus, következő példabeszédet, mennyek országa, balgák fogták, okosak azonban, éjszaka közepén, szüzek mindnyájan, balgák kérték, ajtó pedig, többi szűz, evangélium igéi, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Nem látom őket  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szívet megérintő . . .  J. Donald Walters  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  A nagy természet  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Minden kedves látogatómnak sze...  Nárcisz  Devecsery László - Húsvét  virágvasárnap  képre írva  A máj egészségét biztosító és ...  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Jó éjszakát  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  J. Donald Walters  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Az út  Ne hagyd  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Nem azt látja  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Amikor még kicsi voltál...  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Mire jók ?  Vérnyomáscsökkentés  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A tavasz nem csak önmagában sz...  A máj egészségét biztosító és ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Manna OWell tollából  Kékfestőről pár szóban 
Bejegyzés Címkék
bölcsességre rátalálnak, bölcsesség ragyogó, tesszaloniki hívekhez, elhunytak sorsáról, főangyal kiáltására, időben Jézus, következő példabeszédet, mennyek országa, balgák fogták, okosak azonban, éjszaka közepén, szüzek mindnyájan, balgák kérték, ajtó pedig, többi szűz, evangélium igéi, veled való, evangéliumban szereplő, gondolat egyre, evilági gondok, jövőbeni találkozásnak, reménye jelen, örök életre, mennyország ajtaja, belépőnek pedig, ember jócselekedetei, jócselekedeteket jelképezi, hajadonok egyik, másik fele, olaj jelképezi, kísértések visszautasítását, üldözések idején, emberi előrelátást, saját érdemeinket, ajándéka számunkra, isteni szándék, üdvösség várása, vele való, végtelen értékű, menyegzői házba, örök élet, élet egyszeri, számítógépes játék, hármat elvesztettük, születésünkkel ráléptünk, útnak vége, földi életünk, szabályokat Isten, boldog életet, visszautasítását, jócselekedeteket, felelőtlenségtől, helytállásunkat, jócselekedetei, tanítványainak, üdvösségünkért, üdvözülésünket, születésünkkel, megváltoztatni, elfeledkezzünk, szomorkodjatok, jócselekedetek, hervadhatatlan, evangéliumban, feltámadásunk, példabeszédet, törekvésünkön, megfeledkezem, természetesen, feltámadásban, elragadtatunk, találkozásnak, felelősségünk, kereskedőkhöz, imádságainkat, megmutatkozik, kockáztatnám, elvesztettük, feltámasztja, tesszaloniki, találkozzunk, szándékukban, felkészülten, virrasszatok, könnyelműség, elálmosodtak, lehetőséggel, barátságosan, köszönhetjük, újraindítjuk, számítógépes, lámpásaikhoz, létezésünket, bölcsességre, eljöveteléig, találkozásra, felszították, harsonájának, megvallanunk, parancsszóra, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.