Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
32. évközi hét péntek 11.13
  2020-11-13 12:27:14, péntek
 
  SZENTLECKE Szent János apostol második leveléből
Aki hűségesen kitart Krisztus tanítása mellett az kegyelmi kapcsolatban él Istennel.
Testvéreim!
Igen örültem, hogy olyanokat találtam köztetek, akik az igazság útján járnak, amint az Atya parancsolta nekünk. Most arra kérlek titeket, a közösség tagjait, hogy szeressük egymást. Ezzel nem új parancsot írok nektek, hanem azt, amit már kezdetben kaptunk. A szeretet abban áll, hogy az Úr parancsai szerint cselekedjünk. Parancsa pedig az, amit kezdettől fogva hallottatok: szeretetben éljetek! Sok hamis tanító lépett fel a világban. Ezek nem vallják, hogy Jézus Krisztus emberi testben jött el közénk. Az ilyen ember: hamis tanító és antikrisztus. Vigyázzatok magatokra, hogy amit már elértetek, el ne veszítsétek, hogy teljes jutalmat kapjatok! Aki eltér Krisztus tanításától, és nem tart ki mellette, az nem mondhatja magáénak Istent. Aki viszont kitart a tanítás mellett, abban él az Atya is, meg a Fiú is.
Ez az Isten igéje.2Jn 4-9

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus második eljövetele mindenkit személyesen érint.
Jézus így beszélt tanítványaihoz második eljöveteléről: ,,Mint ahogy Noé korában történt, úgy lesz az Emberfia napjaiban is. Ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek addig a napig, amíg Noé be nem szállt a bárkába. Akkor jött a vízözön, és elpusztította valamennyit. Ugyanígy történt Lót napjaiban is. Ettek és ittak, adtak és vettek, ültettek és építettek. De amelyik napon Lót elhagyta Szodomát, kénköves tűzeső hullott az égből, és elpusztította valamennyit. Ugyanígy lesz azon a napon is, amikor az Emberfia megjelenik. Aki abban az órában a háztetőn tartózkodik, és holmija van lenn a házban, le ne jöjjön érte, hogy elvigye! Aki a mezőn lesz, haza ne jöjjön! Emlékezzetek Lót feleségére! Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; aki pedig elveszíti, megmenti azt az (örök) életre. Mondom nektek; azon az éjszakán ketten lesznek egy fekvőhelyen; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Két asszony együtt őröl; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Ketten lesznek a mezőn; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják." A tanítványok megkérdezték: ,,Hol lesz ez, Uram?" Azt felelte: ,,Ahol a holttest van, odagyűlnek a sasok."
Ezek az evangélium Lk 17,26-37
...... ........... ......



Imádság
Uram, Jézus, hiszem, hogy velem vagy mindig, velem vagy életem nehéz helyzeteiben, velem vagy még a kísértések idején is. A gonosz az ellenkezőjét akarja elhitetni velem, s azt a gondolatot ébreszti bennem, hogy magamra hagytál, nem törődsz velem, nem gondoskodsz rólam. Bukásaim és eleséseim figyelmeztetnek, hogy újra és újra bizalommal forduljak hozzád és segítségedet kérjem. Segíts, hogy a legnehezebb kísértések idején is a te arcodra tekintsek, a te tekinteted keressem, a te kezed után nyúljak, s a te szívedre hajoljak.

Elmélkedés
Jézus a végső időkről tanít a mai evangéliumban, amely időszak ítéletet fog jelenteni az emberiség számára. Szavai szerint nem mindenkinek fog jót hozni ez az isteni ítélet: ,,az egyiket felveszik, a másikat otthagyják" - mondja. Isten majd azt teszi mérlegre, hogy az egyes emberek hogyan válaszoltak meghívására, elfogadták-e irgalmát és kegyelmét. Az üdvösségre szóló meghívást Jézus Krisztus közvetítette az emberek felé, akinek önfeláldozó kereszthalálában az isteni irgalmasság és szeretet a legnagyobb fokát éri el. Isten szabadságot ad nekünk, hogy elfogadjuk vagy elutasítjuk Fiát, mint Megváltót. Szabadon döntünk arról, hogy a világosság fiaiként akarunk-e élni Isten országában, vagy a gonosz sötét uralmát engedjük érvényesülni magunkon. Személyes felelősségét senki nem ruházhatja át másokra, döntésünkért és annak következményeiért felelősséggel tartozunk.
Az Emberfia végső eljövetelekor egyesek Istentől az üdvösségben részesülnek, mások viszont kénytelenek lesznek azt nélkülözni, mert tulajdonképpen önmagukat zárják ki belőle azzal, hogy elutasítják a Megváltót, Jézust. A könnyelműek nem gondolnak az örök életre, ők csak ebben a világban keresik boldogságukat. Az elbizakodottak azt gondolják, hogy mindenki az üdvösségre fog jutni, nekik ezért nem kell semmit sem tenniük.
Az üdvösség Isten ingyenes ajándéka. Ha valaki földi élete során Istennel él, a túlvilágon is Isten közelében lehet, az ő jelenlétében élhet, ez a mennyország.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kereszthalálában, figyelmeztetnek, tanítványaihoz, elbizakodottak, tulajdonképpen, evangéliumban, elpusztította, felelősséggel, eljövetelekor, boldogságukat, eljöveteléről, közvetítette, ellenkezőjét, döntésünkért, felelősségét, antikrisztus, érvényesülni, cselekedjünk, megkérdezték, emlékezzetek, segítségedet, helyzeteiben, jelenlétében, kapcsolatban, vigyázzatok, részesülnek, üdvösségben, veszítsétek, hallottatok, szeretetben, tanítványok, irgalmasság, mennyország, meghívására, mindenkinek, valamennyit, kegyelmi kapcsolatban, igazság útján, közösség tagjait, szeretet abban, ilyen ember, tanítás mellett, háztetőn tartózkodik, mezőn lesz, éjszakán ketten, egyiket felveszik, másikat otthagyják, tanítványok megkérdezték, kísértések idején, ellenkezőjét akarja, gondolatot ébreszti, legnehezebb kísértések, SZENTLECKE Szent János, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Emlékezzetek Lót, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Andrássy Réka - A bolond Böske  Alvó cica  Anyámról való emlékek  Csend  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 12  Jázmin  Borzasztó  Jó éjszakát  Vannak emberek  Walter Chrysler mondta  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó nap volt  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 14  39 ígéret  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó cicák  Jázmin  Egy párkányon  Gebhardt Nóra versei II.  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  A sorsod  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Müller Péter tollából  Pitypang szökőkút  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sorsunk miatt...  Ady Endre - Mindegy átka  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Szabó T. Anna - Pitypang  Egyszerű  IGEN így  Paul David Tripp Április 13  Sík Sándor - Ha jő a perc  Tanácsok egy pszichológustól  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó cicák  Az ember emlékekből áll  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Márai Sándor tollából  Kertem  Paul David Tripp Április 15  Jan Twardowski - Siessünk  Segíts neki dicsérni Téged  Mindent de mindent visszakap  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó éjszakát  Jánosházy György: Fogd a kezem  Csend  Facebookon kaptam  Otthon  Ady Endre - Mindegy átka  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges 
Bejegyzés Címkék
kegyelmi kapcsolatban, igazság útján, közösség tagjait, szeretet abban, ilyen ember, tanítás mellett, háztetőn tartózkodik, mezőn lesz, éjszakán ketten, egyiket felveszik, másikat otthagyják, tanítványok megkérdezték, kísértések idején, ellenkezőjét akarja, gondolatot ébreszti, legnehezebb kísértések, végső időkről, emberiség számára, isteni ítélet, másikat otthagyják&#8221, egyes emberek, üdvösségre szóló, emberek felé, isteni irgalmasság, legnagyobb fokát, világosság fiaiként, gonosz sötét, üdvösségben részesülnek, örök életre, világban keresik, üdvösség Isten, kereszthalálában, figyelmeztetnek, tanítványaihoz, elbizakodottak, tulajdonképpen, evangéliumban, elpusztította, felelősséggel, eljövetelekor, boldogságukat, eljöveteléről, közvetítette, ellenkezőjét, döntésünkért, felelősségét, antikrisztus, érvényesülni, cselekedjünk, megkérdezték, emlékezzetek, segítségedet, helyzeteiben, jelenlétében, kapcsolatban, vigyázzatok, részesülnek, üdvösségben, veszítsétek, hallottatok, szeretetben, tanítványok, irgalmasság, mennyország, meghívására, mindenkinek, valamennyit, legnehezebb, kénytelenek, gondoskodsz, szabadságot, elutasítjuk, tartózkodik, fekvőhelyen, személyesen, önfeláldozó, tanításától, válaszoltak, könnyelműek, elutasítják, parancsolta, testvéreim, bizalommal, túlvilágon, országában, üdvösségre, elfogadták, evangélium, ruházhatja, odagyűlnek, eljövetele, feleségére, házasodtak, tekinteted, legnagyobb, megjelenik, szentlecke, otthagyják, elfogadjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3719
  • e Hét: 14781
  • e Hónap: 27457
  • e Év: 261204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.