Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sajátos rekordot ért Szoboszlai Izland elleni gólja
  2020-11-13 13:37:34, péntek
 
  A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki-selejtezőcsoportjából négy ország is ott lesz a kontinenstornán.
- Magyarország - Észak Irország 2.1
A magyar labdarúgó-válogatott Izland elleni sikerével (2-1) kivívta az Európa-bajnoki részvételt, ami egyben azt is jelenti, hogy Eb-selejtezőcsoportunkból négy nemzet is ott lesz a 2021 nyarára halasztott, részben magyar rendezésű kontinenstornán - Horvátország és Wales egyenes ágon jutott ki az Eb-re, míg Szlovákia Marco Rossi csapatához hasonlóan pótselejtezőn vívta ki a részvétel jogát, miután hosszabbítást követően 2-1-re verte Észak-Írországot.
Mivel a jelenlegi helyzet a Nemzetek Ligájának köszönhető, s ez a sorozat korábban nem volt, így természetes, hogy nemcsak az ezt megelőző Európa-bajnokságokra, de világbajnokságra sem kvalifikált korábban egy csoportból négy ország, így inkább azt néztük meg, hogy a tíz 2020-as Eb-selejtezőcsoportból akad-e másik, amelyből négy válogatott lehet ott a nyári tornán.
Magyarország mellett Szlovákia, Skócia és Észak-Macedónia váltotta meg a jegyét csütörtökön, ám mivel a selejtezőcsoportban 3. helyen végzett szlovákok velünk együtt az E csoportban küzdöttek, marad a G és az I csoport. Előbbiben az észak-macedónok, utóbbiban a skótok is a 3. helyen végeztek, tehát kiderül, nincs olyan Eb-selejtezőcsoport, melyből a magyarhoz hasonlóan négyen is kijutottak volna az Eb-re - a Rossi-csapat az egyetlen, amely negyedikként végzett csoportjában, mégis ott lehet a kontinenstornán.
Tehát korábban soha nem látott módon lesz ott négy, egy selejtezőcsoportban szerepelt ország nagy világeseményen - jelen esetben Európa-bajnokságon.
- Győzelem Izland ellen - kijutott az Európa-bajnokságra a magyar válogatott
...... .........


Európa-bajnoki pótselejtező, A divízió, döntő:
Magyarország-Izland 2-1 (0-1)
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Björn Kuipers (holland)
gólszerzők: Nego (88.), Szoboszlai (92.), illetve G. Sigurdsson (11.)
sárga lap: Szalai A. (63.), illetve G. Sigurdsson (5.), Ingason (95.)

Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Fiola (Lovrencsics, 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) - Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai

Izland: Halldorsson - Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, Magnusson - Sigurjonsson (Ingason, 87.), Gunnarsson (Skulason, 83.), G. Sigurdsson, J. Gudmundsson (Bodvarsson, 73.) - Bjarnason, Finnbogason (A. Gudmundsson, 73.)

I. félidő: 11. perc: Az izlandiak szabadrúgáshoz jutottak a magyar 16-os jobb sarkához közel, Gylfi Sigurdsson középre tartó lövése pedig átcsúszott Gulácsi kezei között (0-1).

II. félidő: 88. perc: Nikolics passzát Arnason Palssonra rúgta, úgy pattant a labda Nego elé, aki az ötös jobb sarkáról a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).
92. perc: Szoboszlai a 16-os előteréből, középről a bal alsó sarokba lőtt, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (2-1).
*
Bár a csapatok üres lelátók előtt vonultak a játéktérre, az egyik kapu mögötti szektor tetejére két magyar zászló közé a Szózat első két sorát feszítették ki, alulra pedig a “mindent bele!" feliratot a Puskás Arénában, amely kívülről a magyar nemzeti színekben pompázott a fényfestéstől.
A találkozó elején jobbára a vendégek vezettek támadásokat, az első védést is Gulácsi mutatta be, szerencséjére Palsson közelről éppen a kezébe fejelte a labdát egy szöglet után. Másodjára viszont hatalmasat hibázott a magyar kapus, aki szó szerint bevédett egy könnyen fogható szabadrúgást. Negyedóra elteltével felocsúdott a magyar csapat, a letámadás egyre jobban működött, így átvette a játék irányítását, de az első kaput eltaláló lövés az izlandi kapus ölébe hullott. Néhány perccel később Orbán fejese már jobban megdolgoztatta Halldorssont, aki azonban leért a rövid sarokra.
A szünetig hátralévő időben nem változott a játék képe, az izlandiak többnyire átengedték a területet és labdaszerzés utáni gyors ellenakciókra rendezkedtek be, így a magyarok lassú támadásépítéssel próbálkoztak. Mindkettőben volt veszély, egy ízben Botka mentett az utolsó pillanatban, de Gulácsinak is voltak védései, míg az izlandi kapu előtt Sallai és Holender is ígéretes pozícióból lőhetett, de mindkét kísérletet könnyedén védte az izlandi hálóőr, Szoboszlai szabadrúgása pedig nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.
Fordulás után a szigetországiak egyre kevésbé jutottak el Gulácsi kapujáig, így a magyarok egyértelmű mezőnyfölényben futballoztak, a vendégek stabil védelmét pedig Szoboszlai sarkazása bontotta meg, ám Szalai Attila lövését így is blokkolni tudták a védők. Ezt leszámítva viszont a támadásokból hiányoztak az ehhez hasonló váratlan megoldások, emiatt a magyar csapat hiába birtokolta sokkal többet a labdát, ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ahogy telt az idő, úgy növekedett a nyomás az izlandi kapun, de a kulcspasszokba rendre hiba csúszott, így csupán az átlövési kísérletek jelentettek némi veszélyt.
Sokáig úgy tűnt, a hajrában sem sikerül felőrölni a vendégek védelmét, vagy rést találni rajta, mert a második félidőben komoly védésre sem volt szüksége az izlandi kapusnak, hogy megőrizze csapata számára a minimális előnyt. Csakhogy előbb a csereként beállt Nego talált a kapuba, majd a hosszabbításban Szoboszlai kapufás gólt lőtt, ezzel a hajrában váratlanul a maga javára fordította a sorsdöntő találkozót a magyar válogatott.
magyar csapat tagjai az üres lelátók ellenére mind a négy oldalra kirohantak “ünnepeltetni" magukat és még 15 perccel a lefújás után is a pályán énekeltek, táncoltak.

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

Forrás: M4 sport hírek

Gólok videós összefoglalója Link

- Origó weboldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Címkék: támadásépítéssel, világbajnokságra, selejtezőcsoport, szigetországiak, mezőnyfölényben, kontinenstornán, hosszabbításban, világeseményen, összefoglalója, kulcspasszokba, szabadrúgáshoz, megdolgoztatta, hosszabbítást, szerencséjére, portugálokkal, ellenakciókra, bajnokságokra, fényfestéstől, nyolcaddöntős, pótselejtezőn, sigurjonsson, rendezkedtek, labdaszerzés, horvátország, támadásokból, szabadrúgása, halldorssont, ünnepeltetni, magyarország, negyedikként, szabadrúgást, futballoztak, csoportjában, helyzetekben, mindkettőben, próbálkoztak, 2021 nyarára, részvétel jogát, jelenlegi helyzet, sorozat korábban, csoportból négy, nyári tornán, jegyét csütörtökön, magyarhoz hasonlóan, magyar válogatott, izlandiak szabadrúgáshoz, magyar 16-os, labda Nego, ötös jobb, jobb alsó, 16-os előteréből, kapufáról vágódott, Szoboszlai Izland, Észak Irország, Szlovákia Marco Rossi, Nemzetek Ligájának, Győzelem Izland, Puskás Aréna, Björn Kuipers, Szalai, Gylfi Sigurdsson, Arnason Palssonra, Puskás Arénában, Szalai Attila,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Azért kaptad  Magamnak  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Szép estét kedves látogatóimna...  Azért kaptad  James Allen  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A hagyma antibakteriális hatás...  A pitypang legendája  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Alvó kislány  Paul Éluard - És egy mosoly  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vidámság  Jázmin  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jó nap volt  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Anyámról való emlékek  Zilahy Lajos gondolata  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vito Giaquinto gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 12  Mindent de mindent visszakap  Nevelőszülőkhöz adták,  Isten hűségének mértéke  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  ajándék, mellyel meglepem  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Csend  Jó éjszakát  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul David Tripp Április 14  Bornyi Veronika haiku verse  Annyira tisztelem a szabadságo...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Magamnak  Esterházy Péterre emlékezünk  Jan Twardowski - Siessünk  Zilahy Lajos mondta  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Robin Wight pitypang szobra  Az ember  IGEN így  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Márai Sándor tollából  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Bornyi Veronika haiku verse 
Bejegyzés Címkék
2021 nyarára, részvétel jogát, jelenlegi helyzet, sorozat korábban, csoportból négy, nyári tornán, jegyét csütörtökön, magyarhoz hasonlóan, magyar válogatott, izlandiak szabadrúgáshoz, magyar 16-os, labda Nego, ötös jobb, jobb alsó, 16-os előteréből, kapufáról vágódott, csapatok üres, egyik kapu, magyar nemzeti, találkozó elején, vendégek vezettek, első védést, kezébe fejelte, szöglet után, magyar kapus, könnyen fogható, magyar csapat, letámadás egyre, játék irányítását, első kaput, izlandi kapus, rövid sarokra, szünetig hátralévő, játék képe, izlandiak többnyire, magyarok lassú, ízben Botka, utolsó pillanatban, izlandi kapu, izlandi hálóőr, jobb felső, szigetországiak egyre, magyarok egyértelmű, vendégek stabil, támadásokból hiányoztak, ehhez hasonló, izlandi kapun, kulcspasszokba rendre, átlövési kísérletek, vendégek védelmét, második félidőben, izlandi kapusnak, minimális előnyt, csereként beállt, hosszabbításban Szoboszlai, hajrában váratlanul, maga javára, sorsdöntő találkozót, üres lelátók, négy oldalra, lefújás után, pályán énekeltek, jövő nyárra, világbajnok franciákkal, címvédő portugálokkal, támadásépítéssel, világbajnokságra, selejtezőcsoport, szigetországiak, mezőnyfölényben, kontinenstornán, hosszabbításban, világeseményen, összefoglalója, kulcspasszokba, szabadrúgáshoz, megdolgoztatta, hosszabbítást, szerencséjére, portugálokkal, ellenakciókra, bajnokságokra, fényfestéstől, nyolcaddöntős, pótselejtezőn, sigurjonsson, rendezkedtek, labdaszerzés, horvátország, támadásokból, szabadrúgása, halldorssont, ünnepeltetni, magyarország, negyedikként, szabadrúgást, futballoztak, csoportjában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4116
  • e Hét: 10806
  • e Hónap: 23482
  • e Év: 257229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.