Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
32. évközi hét szombat 11.14
  2020-11-14 06:57:47, szombat
 
  SZENTLECKE Szent János apostol harmadik leveléből
Akik az evangélium hirdetőit segítik, együttműködnek velük az igazság szolgálatában.
Kedvesem!
Helyesen teszed mindazt, amit a testvéreinkkel, főleg az úton levőkkel cselekszel. Ezek dicsérték szeretetedet a hívek közössége előtt.
Jól teszed, ha Istenünkhöz méltóan ezentúl is gondoskodol a továbbutazókról. Hiszen az Úr nevéért keltek útra, és semmit sem fogadnak el a pogányoktól. Nekünk kell tehát befogadnunk őket, hogy együttműködjünk velük az igazság szolgálatában.
Ez az Isten igéje. 3Jn 5-8

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten meghallgatja azokat, akik őt állhatatosan kérik.
Abban az időben: Jézus példabeszédet mondott arról, hogy szüntelenül kell imádkoznunk és nem szabad belefáradnunk. Így szólt: ,,Az egyik városban élt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Élt abban a városban egy özvegyasszony is. Ez elment hozzá, és kérte: »Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben.« A bíró egy ideig vonakodott, aztán mégis így szólt magában: »Noha Istentől nem félek, embertől nem tartok, de ez az özvegy annyira terhemre van, hogy igazságot szolgáltatok neki, mert a végén még nekem jön és megver.«" Az Úr így szólt: ,,Hallottátok, hogy mit mond az igazságtalan bíró. Vajon Isten nem szolgáltat igazságot választottjainak, akik éjjel-nappal hozzá folyamodnak? Talán megvárakoztatja őket? Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?"
Ezek az evangélium igéi. Lk 18,1-8
...... .............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Súlyos teherként nehezedik ránk a tudat, hogy felelősek vagyunk tetteinkért, és bűneinkért vállalnunk kell a következményeket. Bűntudatra ébredve jogosan tartunk az isteni ítélettől. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mennyei Atyánk irgalmas és kész a megbocsátásra. Urunk, a te tekintetedből nem elítélés, hanem megbocsátás sugárzik. Bizalommal sietek feléd, mert nálad rátalálok az irgalmas szeretetre. Hiszem, hogy irgalmad nagyobb az én bűneimnél. Irgalmazz nekem, Istenem!

Elmélkedés
Jézus története az igazságtalan bíróról és az özvegyasszonyról, amit a mai evangéliumban olvasunk, nem egy példabeszéd, nem egy kitalált eset. A történet olyannyira életszerű, hogy nem merül fel kétség afelől, hogy valóban megtörtént. Gyakran előfordulhatott, hogy a bírók egy védtelen özvegytől megtagadták jogait, nem törődtek ügyével.
A történet egyik tanulsága, hogy kitartóan kell kérnünk imáinkban Isten segítségét. Nem anyagi javakért, nem gazdagságért vagy kényelmes földi életkörülményekért kell hozzá fohászkodnunk, hanem lelki javakért. Sokszor kételkedünk az ima erejében. Ha nem teljesül azonnal a kérésünk, vagy nem egészen úgy, ahogyan mi szerettük volna, könnyen kételkedni kezdünk Istenben. Jézus azt tanácsolja, hogy kitartóan kérjük az Atyát, és mindig azzal a bizalommal forduljunk hozzá, hogy mindent megad, ami a lelkünk üdvösségét szolgálja. Sok esetben egyedül az ima segít. Amikor emberi erőnk hiábavalónak bizonyul, amikor valamit nem tudunk megtenni, akkor még mindig fordulhatunk Istenhez, akinek semmi sem lehetetlen.
Másrészt a történet azt is szemlélteti, hogy Isten, aki védelmezőnk az életben és aki végső bíránk lesz majd, hamarabb siet segítségünkre, mint bárki ember, amikor segítséget, védelmet kérünk tőle. Aki Isten segítségében bízik, az meg fogja tapasztalni az ő jóságát és gondoskodó szeretetét.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: özvegyasszonyról, választottjainak, következményeket, továbbutazókról, megvárakoztatja, előfordulhatott, együttműködjünk, testvéreinkkel, együttműködnek, megbocsátásra, segítségünkre, evangéliumban, özvegyasszony, fohászkodnunk, szolgálatában, belefáradnunk, ellenfelemmel, tekintetedből, példabeszédet, gazdagságért, hiábavalónak, szeretetedet, állhatatosan, meghallgatja, szolgáltatok, segítségében, fordulhatunk, igazságtalan, szolgáltass, pogányoktól, istenünkhöz, befogadnunk, megtagadták, gondoskodol, példabeszéd, imádkoznunk, evangélium hirdetőit, igazság szolgálatában, úton levőkkel, hívek közössége, egyik városban, ideig vonakodott, özvegy annyira, igazságtalan bíró, evangélium igéi, isteni ítélettől, irgalmas szeretetre, igazságtalan bíróról, kitalált eset, történet olyannyira, védtelen özvegytől, történet egyik, SZENTLECKE Szent János, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Noha Istentől, Vajon Isten, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó T. Anna - Pitypang  Esterházy Péterre emlékezünk  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó nap volt  Robert Merle tollából  Márai Sándor tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanmese  Különleges  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Bornyi Veronika haiku verse  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sík Sándor - Ha jő a perc  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Hogyan válunk hűségesekké?  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy barátság története  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Vidámság  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Az ember  képre írva  Facebookon kaptam  Csend  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Különleges  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Alvó cica  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Előfordul, hogy  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 15  Magamnak  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Bársony székben  Egyszerű  Egy barátság története  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 15  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Emlékezz  Különleges  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cicák  Kertem 
Bejegyzés Címkék
evangélium hirdetőit, igazság szolgálatában, úton levőkkel, hívek közössége, egyik városban, ideig vonakodott, özvegy annyira, igazságtalan bíró, evangélium igéi, isteni ítélettől, irgalmas szeretetre, igazságtalan bíróról, kitalált eset, történet olyannyira, védtelen özvegytől, történet egyik, bizalommal forduljunk, lelkünk üdvösségét, özvegyasszonyról, választottjainak, következményeket, továbbutazókról, megvárakoztatja, előfordulhatott, együttműködjünk, testvéreinkkel, együttműködnek, megbocsátásra, segítségünkre, evangéliumban, özvegyasszony, fohászkodnunk, szolgálatában, belefáradnunk, ellenfelemmel, tekintetedből, példabeszédet, gazdagságért, hiábavalónak, szeretetedet, állhatatosan, meghallgatja, szolgáltatok, segítségében, fordulhatunk, igazságtalan, szolgáltass, pogányoktól, istenünkhöz, befogadnunk, megtagadták, gondoskodol, példabeszéd, imádkoznunk, tapasztalni, hallottátok, folyamodnak, szüntelenül, kételkedünk, védelmezőnk, tetteinkért, szemlélteti, megbocsátás, evangélium, elmélkedés, olyannyira, kételkedni, bizalommal, segítségét, szeretetre, megtörtént, ugyanakkor, lehetetlen, bűneinkért, vállalnunk, gondoskodó, tanácsolja, cselekszel, szolgáltat, segítséget, bűntudatra, szentlecke, forduljunk, üdvösségét, szeretetét, vonakodott, özvegytől, igazságot, hamarosan, felelősek, ítélettől, rátalálok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3013
  • e Hét: 14075
  • e Hónap: 26751
  • e Év: 260498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.