Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
33. évközi hét szombat 11.21
  2020-11-22 08:48:47, vasárnap
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Krisztus evangéliumának hirdetőire gyakran halál vár a két tanú őket jelképezi -, de övék a végső győzelem.
Én, János, látomásom közben ezeket a szavakat hallottam:
,,Íme, az én két tanúm! Ők a két olajfa és a két gyertyatartó, melyek a föld Urának színe előtt állnak. Ha valaki bántani akarja őket, tűz csap ki szájukból, és elpusztítja ellenségeiket. Ha bárki is ártani merészel nekik, a halál fia. Hatalmuk van arra, hogy bezárják az eget, hogy ne essék eső küldetésük napjaiban. Hatalmuk van arra is, hogy a vizet vérré változtassák, és annyi csapással sújtsák a földet, amennyivel csak akarják.
Amikor majd tanúságtételüket befejezik, a mélységből felbukkanó vadállat harcra kel ellenük. Legyőzi és megöli őket. Holttestük a nagy város utcáján fog heverni, amelyet átvitt értelemben Szodomának és Egyiptomnak hívnak, és ahol Urukat is keresztre feszítették. A népekből, törzsekből, nyelvcsaládokból és nemzetekből sokan fogják nézni holttestüket három és fél napon keresztül, és nem engedik, hogy holttestüket sírba tegyék. A föld lakói ujjongani fognak emiatt, és örömükben ajándékot küldenek egymásnak, mert a két próféta terhére volt a föld lakóinak."
A három és fél nap elteltével azonban Istentől az élet lelke szállt beléjük, és talpra álltak mindazoknak nagy félelmére, akik nézték őket. Az égből harsány hangot hallottak, amely így szólt: ,,Jöjjetek fel ide!" Erre ellenségeik szeme láttára egy felhőben felszálltak a mennybe.
Ez az Isten igéje. Jel 11,4-12

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Krisztus a feltámadásban örök életet ad nekünk.
Abban az időben odajárultak Jézushoz néhányan a szadduceusok közül, akik azt tartják, hogy nincs feltámadás, és megkérdezték tőle: ,,Mester! Mózes meghagyta nekünk: Ha valakinek meghal a testvére, és asszonyt hagy maga után, gyermeket azonban nem, akkor a testvér vegye el az özvegyet, és támasszon utódot testvérének.
Volt hét testvér. Az első megnősült, aztán meghalt utód nélkül. Az asszonyt elvette a második, aztán a harmadik, majd sorra mind a hét. De mind úgy halt meg, hogy nem maradt utód utána. Végül az asszony is meghalt. A feltámadáskor vajon kié lesz az asszony? Hisz mind a hétnek felesége volt."
Jézus ezt válaszolta nekik: ,,A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez. Hiszen már meg se halhatnak többé, mert az angyalokhoz hasonlítanak, és az Istennek a fiai, mert feltámadtak. Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Isten azonban nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki érte él." Erre néhány írástudó megjegyezte: ,,Mester, helyesen válaszoltál." Nem is mertek többé tőle semmit sem kérdezni.
Ezek az evangélium igéi. Lk 20,27-40
...... ............



Imádság
Urunk, Istenünk! A bűn elszakít bennünket tőled és az Egyház közösségétől. A bűnöktől való szabadulást egyedül te adhatod meg nekünk. Lelkünk bűneitől nem szabadulhatunk meg saját erőnkből. Ha bűnbánatot tartunk és a szentgyónásban megvalljuk bűneinket, ez a cselekedet annak a kifejezése, hogy szeretnénk helyreállítani a megsértett kapcsolatot veled, a mi irgalmas Atyánkkal és az Egyház közösségével. Amikor bocsánatot nyerünk vétkeinkre, te visszafogadsz bennünket a szeretet közösségébe. Urunk, megvalljuk bűneinket, és alázattal fordulunk hozzád: bocsáss meg nekünk!

Elmélkedés
Miután Jézus kiűzte a kereskedőket a jeruzsálemi templomból, továbbra is e helyen tartózkodik, itt tanítja a népet, miként erről a mai evangéliumi részben olvasunk. Ide, a templomba jönnek hozzá a szadduceusok vallási csoportjának tagjai, hogy tanításába beleköthessenek. Kérdést tesznek fel neki a feltámadással kapcsolatban. Az általuk mondott példa az asszonyról, akit a hét testvér egymás után feleségül vett, minden bizonnyal csupán egy kitalált történet, ami a gyakorlatban aligha fordult elő. Kérdésük hátterében az a feltételezés húzódik meg, hogy a túlvilágon is ugyanolyan viszonyok lesznek majd a férfiak és nők között, mint a földi életben. Ez nyilvánvalóan téves elképzelés, amelyet Jézus ki is nyilvánít előttük. A túlvilágon, a feltámadás utáni létmódban már nem lesz házasság.
Válaszában Jézus azokból a mózesi könyvekből igazolja álláspontját a feltámadásra vonatkozóan, amelyeket az őt kérdező szadduceusok is elfogadnak. Kijelentése szerint az elhunytak világa a feltámadottak, az élők világa. Az ember földi élete ugyan megszűnik, lezárul a halállal, de Isten a feltámadás által újjáteremt minket, új életet, romolhatatlan testet kapunk tőle.
A feltámadásról szóló tanítás a legkorábbi időkben megjelenik az Egyház tanításában, az apostoli igehirdetés középpontjává válik, mint olyan igazság, amely reményt ad minden Krisztusban hívőnek, hogy Isten feltámasztja és az örök életre vezeti.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanúságtételüket, nyelvcsaládokból, beleköthessenek, szentgyónásban, csipkebokorról, szabadulhatunk, helyreállítani, evangéliumának, feltámadottak, romolhatatlan, feltámadásban, ellenségeiket, nyilvánvalóan, feltámadással, feltámadásról, feltámadáskor, középpontjává, visszafogadsz, csoportjának, szadduceusok, feltámadásra, álláspontját, holttestüket, közösségével, gyertyatartó, feltételezés, közösségétől, kapcsolatban, hasonlítanak, feltámasztja, megkérdezték, változtassák, kereskedőket, gyakorlatban, megjegyezte, válaszoltál, végső győzelem, szavakat hallottam, föld Urának, vizet vérré, mélységből felbukkanó, nagy város, föld lakói, föld lakóinak, élet lelke, égből harsány, felhőben felszálltak, feltámadásban örök, időben odajárultak, szadduceusok közül, testvér vegye, első megnősült, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének, Jákob Istenének, Miután Jézus, Válaszában Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Hogyan válunk hűségesekké?  James Allen  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Töröld le  Erdei gyöngyvirág  Reményik Sándor: Pierrot &...  Ma van a magyar költészet napj...  Megígért békesség  Pitypang szökőkút  Szép estét  különleges  Eduardo Sacheri gondolata  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Egyszerű  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tavaszi este  Dóró Sándor: Embernek maradni  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Töröld le  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Spenót fasírttal  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  különleges  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jan Twardowski - Siessünk  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  képre írva  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A Magyar Költészet napja alkal...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sorsunk miatt...  Szép estét  Nevelőszülőkhöz adták,  Szeretem ujjad karcsuságait, 
Bejegyzés Címkék
végső győzelem, szavakat hallottam, föld Urának, vizet vérré, mélységből felbukkanó, nagy város, föld lakói, föld lakóinak, élet lelke, égből harsány, felhőben felszálltak, feltámadásban örök, időben odajárultak, szadduceusok közül, testvér vegye, első megnősült, asszonyt elvette, feltámadáskor vajon, hétnek felesége, világ fiai, másik világba, halálból való, angyalokhoz hasonlítanak, halottak feltámadnak, csipkebokorról szóló, evangélium igéi, bűnöktől való, szentgyónásban megvalljuk, cselekedet annak, megsértett kapcsolatot, szeretet közösségébe, jeruzsálemi templomból, templomba jönnek, szadduceusok vallási, feltámadással kapcsolatban, általuk mondott, kitalált történet, gyakorlatban aligha, földi életben, feltámadás utáni, mózesi könyvekből, feltámadásra vonatkozóan, elhunytak világa, élők világa, ember földi, feltámadás által, feltámadásról szóló, legkorábbi időkben, apostoli igehirdetés, örök életre, tanúságtételüket, nyelvcsaládokból, beleköthessenek, szentgyónásban, csipkebokorról, szabadulhatunk, helyreállítani, evangéliumának, feltámadottak, romolhatatlan, feltámadásban, ellenségeiket, nyilvánvalóan, feltámadással, feltámadásról, feltámadáskor, középpontjává, visszafogadsz, csoportjának, szadduceusok, feltámadásra, álláspontját, holttestüket, közösségével, gyertyatartó, feltételezés, közösségétől, kapcsolatban, hasonlítanak, feltámasztja, megkérdezték, változtassák, kereskedőket, gyakorlatban, megjegyezte, válaszoltál, közösségébe, szabadulást, krisztusban, jeruzsálemi, mindazoknak, tartózkodik, kapcsolatot, elpusztítja, evangéliumi, feltámadnak, odajárultak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3114
  • e Hét: 9804
  • e Hónap: 22480
  • e Év: 256227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.