Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
34. évközi hét hétfő 11.23
  2020-11-23 09:43:35, hétfő
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
János a szentek seregét látja a mennyben, akik Krisztus nevét viselik homlokukon.
Én, János, látomásomban láttam, hogy a Bárány a Sion hegyén állott. Vele volt (az üdvözültek serege), az a száznegyvennégyezer, aki homlokán viselte Jézus nevét és az ő Atyjának nevét. Szózatot hallottam az égből, mint nagy vizek zúgását és mint erős mennydörgés robaját. A szózat, amelyet hallottam, úgy hangzott, mint amikor a hárfások hárfáikat pengetik. Új éneket énekeltek Isten trónja, a négy élőlény és a vének előtt. Az éneket nem tudta megtanulni senki más, mint az a száznegyvennégyezer, akik meg vannak váltva a földről.
A Bárány nyomában járnak, bárhová megy. Ők a megváltottak az emberek közül, akiket Isten elsőknek választott ki magának és a Báránynak. Ajkukon nincsen hazugság: szeplőtlen tisztán állnak Isten trónja előtt.
Ez az Isten igéje. Jel 14,1-3.4b-5

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten nem az adomány nagyságát, hanem az adakozó lelkét nézi.
Jézus egy alkalommal megfigyelte, hogyan dobják a gazdagok adományaikat a templom perselyébe. Közben észrevette, hogy egy szegény özvegyasszony két fillért dobott be. Erre megjegyezte: ,,Bizony, mondom nektek, ez a szegény özvegy többet dobott be, mint bárki más. A többiek ugyanis abból adakoztak, amiben bővelkednek, ez azonban mindent odaadott, ami szegénységéből telt: egész megélhetését."
Ezek az evangélium igéi. Lk 21,1-4
...... ............



Imádság
Istenem, irgalmas Atyám! Öröm számomra, hogy újra a közeledben vagyok, visszafogadsz magadhoz és ismét szeretettel ölelsz át engem. Öröm számomra, hogy megbocsátod bűnömet. Szereteted soha nem volt számomra kényszer, én mégis megtagadtam azt, elhagytalak téged. Most bűneimet megbánva térek vissza hozzád, és elismerem, hogy irgalmas Atyám vagy. Te mindig vártál engem és bíztál abban, hogy nem felejtem el jóságodat és szeretetedet. Érints meg kezeddel, amelyből megbocsátás, irgalom, gyógyulás, tisztulás, megbékélés, szeretet és öröm sugárzik. Érints meg irgalmaddal! Érints meg szereteteddel! Bocsáss meg nekem, Istenem!

Elmélkedés
Minden adomány, felajánlás értékét a szeretet adja meg. Nem az adomány nagysága számít, hanem az, hogy milyen lelkülettel adjuk. A legkisebb adományt is értékessé teszi a szeretet. Erre tanít bennünket a mai evangéliumban az özvegyasszony, akinek csekély adományát Jézus észreveszi és nagyra értékeli, mert szeretetből adta és annak jeleként, hogy egész életét Istenre és az ő gondviselésére bízza. Az özvegy szinte észrevétlenül helyezi adományát a perselybe, senkinek nem tűnt fel, hogy ő is odalép a perselyhez, talán csak egyedül Jézus vette észre. Nem kérkedik adományával, semmilyen érdek nem vezeti, nem az emberek elismerésére törekszik.
Az özvegy az igazi nagylelkűségre ad példát. Tudta, hogy egyedül Istentől várhat segítséget, de nem számításból cselekszik. Az özvegy Istenre bízza magát, életét, tehát inkább bizalom jellemzi magatartását, mintsem számítás. Istent nem lehet elkápráztatni olyan dolgokkal, amelyeknek általában az emberek örülnek. Ha önmagunkat nem adjuk neki nagylelkűen és visszavonhatatlanul, akkor semmit sem adtunk.
Hogyan lehetünk nagylelkűek? Aki a földi javakra és a vagyonra úgy tekint, mint Istentől kapott ajándékra, az könnyebben le tud róla mondani mások vagy Isten javára.
Mit kaptam Istentől? Mit adok Istennek? Képes vagyok-e mindenről lemondani, hogy egyedül ő legyen az enyém?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gondviselésére, szegénységéből, nagylelkűségre, evangéliumban, elkápráztatni, észrevétlenül, özvegyasszony, visszafogadsz, szereteteddel, elismerésére, adományaikat, szeretetedet, megélhetését, látomásomban, megváltottak, magatartását, szeretettel, megbocsátod, irgalmaddal, megjegyezte, elhagytalak, nagylelkűen, szeretetből, adományával, mennydörgés, megtagadtam, bővelkednek, megfigyelte, megbocsátás, számításból, nagylelkűek, lelkülettel, perselyhez, elmélkedés, megbékélés, cselekszik, szentek seregét, üdvözültek serege, hárfások hárfáikat, négy élőlény, vének előtt, emberek közül, adomány nagyságát, adakozó lelkét, alkalommal megfigyelte, gazdagok adományaikat, templom perselyébe, szegény özvegyasszony, szegény özvegy, többiek ugyanis, evangélium igéi, közeledben vagyok, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A televizió nem a kultúrát kép...  Csak a fogyatkozás látható  Lóhere  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png kutya  Akik bántanak téged  Png ház  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Még csak most kezdődik a nap  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png csokor  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép estét  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mi lenne ha  A televizió nem a kultúrát kép...  Makszim Gorkij gondolata  Png kutya  Png cica  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Png lepke  Facebookon kaptam  Fehér virág  Alázat  Őrizkednünk kell...  Szívem tiéd  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png nő  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Neked tudnod kell  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokan azt tartják  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete-erdő desszert  Kellemes délutánt kívánok  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A másik dolog,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soha ne kedvezz...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  A másik dolog, 
Bejegyzés Címkék
szentek seregét, üdvözültek serege, hárfások hárfáikat, négy élőlény, vének előtt, emberek közül, adomány nagyságát, adakozó lelkét, alkalommal megfigyelte, gazdagok adományaikat, templom perselyébe, szegény özvegyasszony, szegény özvegy, többiek ugyanis, evangélium igéi, közeledben vagyok, szeretet adja, adomány nagysága, legkisebb adományt, özvegy szinte, emberek elismerésére, igazi nagylelkűségre, özvegy Istenre, emberek örülnek, földi javakra, gondviselésére, szegénységéből, nagylelkűségre, evangéliumban, elkápráztatni, észrevétlenül, özvegyasszony, visszafogadsz, szereteteddel, elismerésére, adományaikat, szeretetedet, megélhetését, látomásomban, megváltottak, magatartását, szeretettel, megbocsátod, irgalmaddal, megjegyezte, elhagytalak, nagylelkűen, szeretetből, adományával, mennydörgés, megtagadtam, bővelkednek, megfigyelte, megbocsátás, számításból, nagylelkűek, lelkülettel, perselyhez, elmélkedés, megbékélés, cselekszik, könnyebben, megtanulni, közeledben, segítséget, evangélium, önmagunkat, üdvözültek, szeplőtlen, szereteted, választott, észreveszi, homlokukon, amelyeknek, perselyébe, alkalommal, felajánlás, észrevette, szentlecke, tisztulás, báránynak, elismerem, perselybe, könyvéből, jóságodat, dolgokkal, adományát, nagyságát, általában, gyógyulás, énekeltek, értékessé, ajándékra, hallottam, legkisebb, mindenről, adakoztak, lemondani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 24219
  • e Hónap: 57373
  • e Év: 291120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.