Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
34. évközi hét csütörtök 11.26
  2020-11-26 10:01:48, csütörtök
 
  SZENTLECKE a jelenések könyvéből
Isten ítélete elpusztítja a Gonoszság hatalmát, amelyet Babilon és a nagy parázna asszony jelképez. Boldogok, akiket meghív lakomájára Jézus, az Isten Báránya!
Én, János, látomásomban láttam egy angyalt, amint alászállt az égből. Nagy hatalma volt, és fénye beragyogta a földet. Harsány hangon kiáltotta: ,,Elesett, elesett a nagy Babilon. Ördögök tanyája lett, minden tisztátalan szellem hajléka, minden tisztátalan lénynek és undok madárnak odúja."
Ekkor egy erős angyal malomkő nagyságú követ ragadott fel, és a tengerbe dobta e szavakkal: ,,Ily robajjal dőljön le Babilon, a nagy város, és nyoma se legyen többé! Hárfapengés meg ének, fuvolaszó és harsona ne zengjen többé benned! Ne éljen benned semmilyen mesterség művelője! Ne hallatsszék malomkattogás! Mécses fénye ne villanjon fel benned! Vőlegény és menyasszony ne hallassa szavát! Kereskedőid a föld nagyjai voltak, varázslataid tévútra vezettek minden nemzetet."
Ezután nagy sereg örömujjongását hallottam a mennyben: ,,Alleluja! Üdv, dicsőség és hatalom Istenünknek! Igazak és igazságosak ítéletei. Elítélte a nagy parázna asszonyt, aki erkölcstelenségével megrontotta a földet, és számon kérte tőle szolgáinak vérét, amely a kezéhez tapadt." Majd másodszor is felhangzott: ,,Alleluja! A bűnös város füstje felszáll örökkön örökké." Akkor így szólt hozzám az angyal: ,,Jegyezd fel! Boldogok, akiket meghív menyegzős lakomájára Jézus, az Isten Báránya!"
Ez az Isten igéje. Jel 18,1-2.21-23;19,1-3.9a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jeruzsálem végzete: pogányok tiporják el.
Jézus így jövendölt Jeruzsálem pusztulásáról és a saját második eljöveteléről:
Amikor látjátok, hogy Jeruzsálemet hadsereg veszi körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a pusztulása! Akkor, akik Júdeában vannak, fussanak a hegyekbe; akik a városban, meneküljenek el; és akik vidéken vannak, vissza ne térjenek! A bosszúállás napjai ezek, hogy beteljesedjék mindaz, amit az írás mond. Jaj, a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy gyötrelem lesz a földön, és az ítélet haragja sújtja ezt a népet. Lesznek, akiket kardélre hánynak. Sokakat fogságba hurcolnak pogány népek közé. Jeruzsálemet pogányok tiporják, amíg idejük be nem telik.
Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a Földön pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek. Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel.
Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.
Ezek az evangélium igéi. Lk 21,20-28
...... ........... .....



Imádság
Istenünk, Fiad, Jézus országod örömhírét hirdette, gyógyulást hozott a betegeknek, szabadulást mindazoknak, akiket fogva tart a bűn, a gyöngeség, világosságot hozott azoknak, akik elvakultan, önmagukba zárkózva élnek. Add, hogy életünket őhozzá tudjuk alakítani, aki a törvényt nem megszüntetni jött. Add, hogy életünkön változtatni tudjunk. Add, hogy ne öntelten éljünk, hanem figyeljünk mindig őrá, aki botránykő azoknak, akik nem fogadják el, de akik befogadják, azoknak az élet teljessége.

Elmélkedés
Az egyházi év utolsó hetében az evangéliumok a végső időkre irányítják figyelmünket. A mai részben Jézus először arról jövendöl, hogy hamarosan milyen sors vár a szent városra, Jeruzsálemre. A várost hadsereg veszi körül, megostromolják, a lakosságot fogságba hurcolják, pogányok fogják elfoglalni a területet. Amikor Szent Lukács evangélista lejegyzi írásában Jézus ezen kijelentéseit, mindezek már bekövetkeztek. A zsidó háborúban a rómaiak elfoglalják és lerombolják Jeruzsálemet, a templomot felgyújtják.
Jézus szavai tehát, amelyeket a közeli jövőre vonatkozóan mondott, beigazolódtak, valóban megtörténtek. Ebből arra következtethetünk, hogy azok a kijelentései is valóra fognak válni, amelyeket a távolabbi jövővel kapcsolatban, azaz a végső időkről mond. Nehéz megállapítanunk, hogy a végső időkről szóló tanítás elemei mennyire jelképesek vagy valóságosak. Jézus félelmetes jelekről és természeti jelenségekről beszél, amelyek a világot érik majd. Újra megemlíti az üldözéseket és az emberi gonoszság elszabadulását. A felsorolt jelenségek látványa és megtapasztalása miatt félelem fogja eltölteni az embereket. A hívő számára azonban van remény: az Emberfia, Jézus Krisztus, az egész világ és az egész természet Ura. Egyedül neki van hatalma a gonosz legyőzésére. A szabadulást és a megújulást Jézus hozza a világ és az ember számára.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megállapítanunk, megtapasztalása, örömujjongását, megostromolják, elszabadulását, pusztulásáról, eljöveteléről, megváltásotok, kijelentéseit, malomkattogás, kétségbeesett, bekövetkeztek, beteljesedjék, beigazolódtak, jelenségekről, varázslataid, jeruzsálemre, jeruzsálemet, látomásomban, megtörténtek, kijelentései, meneküljenek, figyelmünket, beteljesedik, megdermednek, megrendülnek, csillagokban, evangéliumok, kapcsolatban, megszüntetni, világosságot, felgyújtják, hárfapengés, valóságosak, tisztátalan, vonatkozóan, jelenések könyvéből, nagy parázna, nagy Babilon, erős angyal, tengerbe dobta, nagy város, föld nagyjai, kezéhez tapadt, bűnös város, saját második, bosszúállás napjai, írás mond, ítélet haragja, népek között, tenger zúgása, hullámok háborgása, Isten Báránya, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Szent Lukács, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Testünk a szenvedélyek izzó f...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  A gyomorrontás tojással is kez...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A csonk és a facsemete  Intelem  Esti kép  A gyász  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Egyet értesz?  Házi botox  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Hernádkak  Keresd azt a valakit,...  Ted Engstrőm gondolata  Hernádkak  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  képre írva Március 15 -re emlé...  Alvó baby  Könnyáztatta asszonysorsok  A csonk és a facsemete  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Szent-Györgyi Albert gondolata  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Síró nő  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi a különbség  1848. március 15-én  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Mély, puha álom - sárga féltés  Dóró Sándor: Tétova lét  Könnyáztatta asszonysorsok  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Ibolya  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Isten áldja  Kezdet  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Kokárda  Házi botox  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Magyarország ilyen hely.  Esti kép  Síró nő  A közszereplő  Testünk a szenvedélyek izzó f...  ...és mégis ráismersz  Esti kép  Törött csészék 
Bejegyzés Címkék
jelenések könyvéből, nagy parázna, nagy Babilon, erős angyal, tengerbe dobta, nagy város, föld nagyjai, kezéhez tapadt, bűnös város, saját második, bosszúállás napjai, írás mond, ítélet haragja, népek között, tenger zúgása, hullámok háborgása, emberek megdermednek, mindenség összetartó, felhőkben nagy, evangélium igéi, élet teljessége, végső időkre, szent városra, várost hadsereg, lakosságot fogságba, zsidó háborúban, rómaiak elfoglalják, templomot felgyújtják, közeli jövőre, távolabbi jövővel, végső időkről, világot érik, emberi gonoszság, felsorolt jelenségek, hívő számára, egész világ, egész természet, gonosz legyőzésére, megújulást Jézus, ember számára, megállapítanunk, megtapasztalása, örömujjongását, megostromolják, elszabadulását, pusztulásáról, eljöveteléről, megváltásotok, kijelentéseit, malomkattogás, kétségbeesett, bekövetkeztek, beteljesedjék, beigazolódtak, jelenségekről, varázslataid, jeruzsálemre, jeruzsálemet, látomásomban, megtörténtek, kijelentései, meneküljenek, figyelmünket, beteljesedik, megdermednek, megrendülnek, csillagokban, evangéliumok, kapcsolatban, megszüntetni, világosságot, felgyújtják, hárfapengés, valóságosak, tisztátalan, vonatkozóan, istenünknek, változtatni, felhangzott, mindazoknak, szabadulást, bosszúállás, dicsőséggel, megrontotta, elfoglalják, lerombolják, menyasszony, kereskedőid, evangélista, hallatsszék, igazságosak, elpusztítja, legyőzésére, üldözéseket, evangélium, teljessége, befogadják, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.