Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. adventi hét szerda 12.02
  2020-12-02 09:54:45, szerda
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Jelképes lakomát készít az Úr a szent hegyen. Költői képben fejezi ki, hogy meghív minden népet a Megváltó eljövetelének ünneplésére.
A Seregek Ura bőséges lakomát rendez minden nemzetnek az ő szent hegyén, lakomát, ahol lesz finom bor, zsíros, legjava falat, és erős színbor. Ezen a hegyen leveszi a leplet, amely minden népet betakart, és a fátyolt, amely minden nemzetet elborított. Örökre megsemmisíti a halált. Istenünk, az Úr letörli a könnyet minden arcról, lemossa népéről a gyalázatot, lemossa az egész földön. Ő, az Úr mondta ezt. Azon a napon majd így beszélnek: Íme, a mi Istenünk! Benne reméltünk, hogy ő megszabadít minket. Ő az Úr, s mi benne bíztunk. Örüljünk és ujjongjunk szabadításának! Lám az Úr keze megpihen e hegyen.
Ez az Isten igéje. Iz 25,6-10a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus sokakat meggyógyít, és megsokasítja a kenyeret.
Abban az időben Jézus a Galileai-tengerhez érkezett. Fölment egy hegyre, és leült. Nagy sokaság jött hozzá. Hoztak magukkal sántákat, bénákat, vakokat, némákat meg sok más beteget, és lába elé tették őket. Valamennyiüket meggyógyította.
Amikor a nép látta, hogy a némák beszélnek, a bénák meggyógyulnak, a sánták járnak és a vakok látnak, elámult, és magasztalta Izrael Istenét.
Jézus akkor összehívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: ,,Sajnálom a népet. Már harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük. Nem akarom étlen hazaküldeni őket, hogy ki ne dőljenek az úton." A tanítványok erre megjegyezték: ,,De honnan szerzünk itt a pusztában annyi kenyeret, hogy ekkora tömeget ellássunk?"
Jézus megkérdezte tőlük: ,,Hány kenyeretek van?"
,,Hét, és néhány apró halunk" - felelték.
Erre meghagyta a népnek, hogy telepedjék le a földre. Aztán fogta a hét kenyeret és a halakat, hálát adott, megtörte és odaadta tanítványainak, a tanítványok pedig a népnek. Miután mindnyájan ettek és jóllaktak, hét kosár kenyérmaradékot szedtek össze.
Ezek az evangélium igéi. Mt 15,29-37
...... ........... ........



Imádság
Urunk, Istenünk! Tőled kérjük és várjuk az újrakezdést, lelki életünk megújítását. Ha nem ezt tennénk céltalan bolyongás és hasztalan útkeresés volna számunkra az adventi időszak. Rád bízzuk a vezetést, hogy valóban megérkezhessünk célunkhoz, a Megváltóval való találkozáshoz. Rád bízzuk magunkat, aki új álmokat, célokat, látomásokat állítasz elénk, egyszóval egy új jövőt. Félretesszük egyéni terveinket és kicsinyes igényeinket, elfeledjük földhözragadt céljainkat és rövidtávú elképzeléseinket, és a te útmutatásodra bízva magunkat elindulunk, mint zarándokok. Adventi zarándokutunk és végső soron egész életutunk csak akkor nyer értelmet, ha magával ragad minket az utánad való vágyakozás. Segíts minket, hogy megtegyük az utat lépésről lépésre Betlehemig, a jászolig, a Gyermekig!

Elmélkedés
Bizonyára mindannyian ismerjük az éhség érzetét. Nem a világ legszegényebb országaira jellemző éhezésre gondolok, amikor az emberek olyan rossz körülmények között élnek, hogy hosszabb időn keresztül nem jutnak naponta elegendő táplálékhoz, hanem arra, amikor néhány órája nem ettünk és megéhezünk. A mai evangéliumi jelenetben is ez az állapot jellemzi az embereket. Jézus ezt mondja: ,,Sajnálom a népet. Már harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük." Kijelentése nem azt jelenti, hogy már három napja étlen-szomjan vannak az emberek, hanem azt, hogy talán az előző napon elfogyott a magukkal hozott ennivaló. Napokon keresztül hallgatták Jézust, de lassan vissza szándékoznak térni otthonukba, és bizony nem jó érzés üres gyomorral útnak indulni.
Amit Jézus érez az emberek iránt, az nem egyszerű sajnálat vagy szánakozás, hanem mély, szívből jövő együttérzés. Talán tanítványainál sem maradt harmadnapra semmiféle ennivaló, tehát lehet, hogy ő is megéhezett. De akár éhes volt ebben a helyzetben a mi Urunk, akár nem, minden bizonnyal mélyen együtt érzett azokkal az emberekkel, akik vele voltak. Az együttérzés cselekedetre indította, csodát tett a nép javára, megszaporította a kevés kenyeret és halat, hogy mindenki jóllakjon.
Boldogok, akik kitartanak Jézus mellett! És boldogok, akik tőle nem csak kenyeret, hanem lelki táplálékot is kérnek!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: elképzeléseinket, megérkezhessünk, megszaporította, kenyérmaradékot, tanítványainál, tanítványainak, valamennyiüket, meggyógyította, szabadításának, zarándokutunk, legszegényebb, útmutatásodra, találkozáshoz, földhözragadt, eljövetelének, meggyógyulnak, cselekedetre, félretesszük, megsokasítja, megsemmisíti, tanítványait, szándékoznak, megjegyezték, evangéliumi, megszabadít, megújítását, igényeinket, újrakezdést, megkérdezte, tanítványok, harmadnapja, kijelentése, harmadnapra, együttérzés, hazaküldeni, látomásokat, szent hegyen, hegyen leveszi, könnyet minden, egész földön, napon majd, időben Jézus, némák beszélnek, bénák meggyógyulnak, sánták járnak, vakok látnak, tanítványok erre, pusztában annyi, tanítványok pedig, evangélium igéi, adventi időszak, utánad való, OLVASMÁNY Izajás, Seregek Ura, EVANGÉLIUM Szent Máté, Izrael Istenét, Amit Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Csendes éjszakán  Sajnos ezt elBalogozták  Mély, puha álom - sárga féltés  Akinek vaj van a fején...  A szív és a cselekvés egységes...  A tékozló és Isten gondviselés...  A gyász  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Esti kép  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  ...és mégis ráismersz  Magyarország ilyen hely.  Alvó cica  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Könnyáztatta asszonysorsok  Kezdet  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkak  Szép Álmokat  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Szeretettel  Nem mindegy  Rochefoucauld - a bölcs  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Rejtő Jenő versei  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  A közszereplő  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Por  Szeretettel  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  A nemzet csak akkor...  Nemzeti  Evan Esar tollából  Törött csészék  Ted Engstrőm gondolata  Alvó baby  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Kokárda  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Kokárda  Síró nő  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Ne engedd el kezem!  Márciusi eső  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Mi a különbség  Nemzeti  Síró nő  Rejtő Jenő versei  A gyász  Alvó cica  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szép estét  Rochefoucauld - a bölcs  Mély, puha álom - sárga féltés  Üdvözöllek az oldalamon  Márciusi eső  Jó éjszakát  Kokárda  Könnyáztatta asszonysorsok  A csonk és a facsemete  Ne engedd el kezem!  Imádkozás Krisztus értelméért  A tékozló és Isten gondviselés...  Mélységes szomorúsággal  Szeüleidtől tanultad  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Paul David Tripp Március 17  Cicus virággal  Alvó baby  Rochefoucauld - a bölcs 
Bejegyzés Címkék
szent hegyen, hegyen leveszi, könnyet minden, egész földön, napon majd, időben Jézus, némák beszélnek, bénák meggyógyulnak, sánták járnak, vakok látnak, tanítványok erre, pusztában annyi, tanítványok pedig, evangélium igéi, adventi időszak, utánad való, utat lépésről, éhség érzetét, világ legszegényebb, emberek olyan, állapot jellemzi, előző napon, magukkal hozott, emberek iránt, együttérzés cselekedetre, kevés kenyeret, elképzeléseinket, megérkezhessünk, megszaporította, kenyérmaradékot, tanítványainál, tanítványainak, valamennyiüket, meggyógyította, szabadításának, zarándokutunk, legszegényebb, útmutatásodra, találkozáshoz, földhözragadt, eljövetelének, meggyógyulnak, cselekedetre, félretesszük, megsokasítja, megsemmisíti, tanítványait, szándékoznak, megjegyezték, evangéliumi, megszabadít, megújítását, igényeinket, újrakezdést, megkérdezte, tanítványok, harmadnapja, kijelentése, harmadnapra, együttérzés, hazaküldeni, látomásokat, megváltóval, körülmények, táplálékhoz, magasztalta, ünneplésére, mindannyian, meggyógyít, elfeledjük, hallgatták, terveinket, gyalázatot, céljainkat, elindulunk, betlehemig, ujjongjunk, országaira, evangélium, elmélkedés, vágyakozás, zarándokok, telepedjék, kenyeretek, kitartanak, jelenetben, megéhezünk, táplálékot, otthonukba, szánakozás, helyzetben, emberekkel, mindnyájan, összehívta, megéhezett, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4478
  • e Hónap: 25161
  • e Év: 228074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.