Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Adventi köznapok - december 23.
  2020-12-23 18:44:16, szerda
 
  OLVASMÁNY Malakiás próféta könyvéből
Az Úr megjelenését ,,angyal" készíti elő. A Megváltó előhírnöke - miként Illés - a bűnbánat tüzével tisztítja a szíveket.
Ezt mondja az Úr, a mi Istenünk: ,,Íme, elküldöm hírnökömet, hogy elkészítse előttem az utat. Hamarosan belép szentélyébe az Úr, akit kerestek, és a szövetség angyala, aki után vágyakoztok. Lám, már jön is! - mondja a Seregek Ura. De ki tudja majd elviselni jövetele napját? És ki maradhat állva, amikor megjelenik? Mert olyan, mint az olvasztók tüze és a ványolók lúgja. Leül, mint az ezüstolvasztó és tisztító mester. Megtisztítja Lévi fiait, megnemesíti őket, mint az aranyat és az ezüstöt szokás, hogy igazságban mutassanak be áldozatot az Úrnak." Júda és Jeruzsálem áldozata tetszeni fog akkor az Úrnak, éppúgy, mint a régmúlt időkben, mint az első években. Nézzétek, elküldöm nektek Illés prófétát, mielőtt elérkeznék az én nagy és félelmetes napom. Ő újra a fiak felé fordítja az apák szívét, és az apák felé a fiak szívét, nehogy elmenjek és átokkal sújtsam a földet.
Ez az Isten igéje. Mal 3,1-4.23-24

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Keresztelő Szent János születése.
Amikor elérkezett Erzsébet szülésének ideje, fiúgyermeket szült. Szomszédjai és rokonai meghallották, hogy milyen irgalmas volt hozzá az Úr, és együtt örült vele mindenki. A nyolcadik napon jöttek, hogy körülmetéljék a gyermeket. Atyja nevéről Zakariásnak akarták hívni. De anyja ellenezte: ,,Nem, János legyen a neve." Azok megjegyezték: ,,Hiszen senki sincs a rokonságodban, akit így hívnának!"
Érdeklődtek erre atyjától, hogyan akarja őt nevezni. Atyja írótáblát kért, és ezeket a szavakat írta rá: János a neve." Erre mindnyájan meglepődtek. Neki pedig megnyílt az ajka, és megoldódott a nyelve: szólni kezdett, és magasztalta Istent.
Akkor félelem szállta meg az összes szomszédokat, és Júdában meg az egész hegyvidéken erről az eseményről beszéltek. Aki csak hallott róla, elgondolkodva mondta: ,,Mi lesz ebből a gyermekből? Hiszen nyilván az Úr van vele."
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,57-66
...



Útravaló
Keresztelő János születésével beteljesedett a Zakariásnak adott jövendölés, és megszűnik az apa némasága. Erzsébet és Zakariás is a János nevet akarja adni a gyermeknek, a jelenlévők nagy csodálkozására, mert nem neveztek senkit így a rokonságban. A Jechonan név jelentése ugyanis: ,,Isten irgalmas"; rávilágít, hogy az Úr mindig megelőzi az embert irgalmas szeretetében, jótéteményeiben. A Megváltót ő küldi el közénk, nem érdemeink alapján, sőt, bűneink és elfordulásaink ellenére. Isten mindig zavarba hoz szeretetével. Ez a szeretet megnyitja a lezárult ajkakat és a bezárult szíveket. Élővé teszi az élettelent. Föltámaszt minden megholtat. Akarod ezt a szeretetet? Már a tiéd.
Magyar Kurír

Elmélkedés
Az események sorát folytatva a mai napon Keresztelő János születésének történetét olvassuk az evangéliumban. Mária távozása után kis idővel Erzsébet megszüli fiát. Az evangélista rövid megjegyzése így hangzik: ,,Szomszédai és rokonai meghallották, hogy milyen irgalmas volt hozzá az Úr, és együtt örült vele mindenki" (Lk 1,58). Ne menjünk el szó nélkül a kijelentés mellett!
Zakariás és Erzsébet ekkor már idősek voltak. Évek, évtizedek óta éltek házasságban, de nem született gyermekük és ez sokak szemében szégyen volt. Amikor házasságot kötöttek, bizonyára ők is azt tervezték, hogy gyermekeknek fognak életet adni, szeretetben fogják őket felnevelni, s gondoskodásukat majd azzal fogják gyermekeik meghálálni, hogy idős korukban segítik őket, támaszkodhatnak rájuk. De az évek során nem teljesült ez az álmuk, vágyuk. Most viszont sok évi várakozás után, amikor már semmi reményük sem volt rá, mégis gyermekük születik. És ezt a gyermeket Istennek köszönhetik. Ez a gyermek Isten áldása. Gyermekük az irgalmas Isten ajándéka. Igaz mindez a gyermekre, Jánosra és minden gyermekre. A gyermek születése hallatán mindenki örül, s a szülők örömét növeli a rokonok és ismerősök öröme.
Jézus születésének ünnepéhez közeledve engedem-e, hogy Isten öröme eltöltsön, egyre jobban betöltse szívemet?
C. Horváth István Sándor

Imádság
Jöjj el népek várakozása, Jézus Krisztus, örvendeztess meg minket isteni jelenléteddel. Nagy szükségünk van tanácsra, segítségre, oltalomra. Ha saját erőnkből akarunk választani jó és rossz között, könnyen tévedésbe esünk, s észrevétlenül becsapjuk magunkat. Ha jók szeretnénk lenni hiányzik belőlünk az erő és a bizalom. Amikor szembe akarunk szállni a gonosszal, gyakran gyengének bizonyulunk és alul maradunk. Jöjj, Urunk, és világosítsd meg a téged keresők útját! Jöjj és ébressz új reményt a csalódottakban! Jöjj és adj örömöt minden embernek!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Címkék: jótéteményeiben, gondoskodásukat, támaszkodhatnak, elfordulásaink, csodálkozására, csalódottakban, beteljesedett, jelenléteddel, ezüstolvasztó, elgondolkodva, észrevétlenül, körülmetéljék, evangéliumban, rokonságodban, születésének, örvendeztess, meghallották, születésével, megjelenését, fiúgyermeket, gyermekeknek, szeretetében, szeretetével, megtisztítja, megjegyezték, szomszédokat, bizonyulunk, megjegyzése, vágyakoztok, hegyvidéken, meglepődtek, megnemesíti, érdeklődtek, zakariásnak, házasságban, evangélista, bűnbánat tüzével, szövetség angyala, olvasztók tüze, ványolók lúgja, ezüstöt szokás, régmúlt időkben, első években, fiak felé, apák szívét, apák felé, fiak szívét, nyolcadik napon, szavakat írta, összes szomszédokat, egész hegyvidéken, eseményről beszéltek, OLVASMÁNY Malakiás, Seregek Ura, Megtisztítja Lévi, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Keresztelő Szent János, Keresztelő János, Magyar Kurír, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Fekete István - Akác  Png telefon  George Gordon Lord Byron: Inez...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Popper Péter szavai  Sose bánj semmit  Png csokor  Fehér virág  A boldog családok mind hasonló...  Hogy lehet megtartani  Mindig jusson idő nevetni  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Sokan azt tartják  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png nő  Png lepke  Radikális szeretet  Alázat  Hiányzik  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szívem  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Próbálj meg ...  Png virág  Örülök, hogy látlak!  Mi lenne ha  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fekete-erdő desszert  Sokan azt tartják  Jónás Tamás – Végtelen b...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 19  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fekete-erdő desszert  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 19  Png telefon  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Lóhere  Nagyi telefonál  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
bűnbánat tüzével, szövetség angyala, olvasztók tüze, ványolók lúgja, ezüstöt szokás, régmúlt időkben, első években, fiak felé, apák szívét, apák felé, fiak szívét, nyolcadik napon, szavakat írta, összes szomszédokat, egész hegyvidéken, eseményről beszéltek, evangélium igéi, jelenlévők nagy, embert irgalmas, szeretet megnyitja, lezárult ajkakat, bezárult szíveket, események sorát, evangélista rövid, kijelentés mellett, évek során, gyermeket Istennek, gyermek Isten, irgalmas Isten, gyermek születése, szülők örömét, téged keresők, jótéteményeiben, gondoskodásukat, támaszkodhatnak, elfordulásaink, csodálkozására, csalódottakban, beteljesedett, jelenléteddel, ezüstolvasztó, elgondolkodva, észrevétlenül, körülmetéljék, evangéliumban, rokonságodban, születésének, örvendeztess, meghallották, születésével, megjelenését, fiúgyermeket, gyermekeknek, szeretetében, szeretetével, megtisztítja, megjegyezték, szomszédokat, bizonyulunk, megjegyzése, vágyakoztok, hegyvidéken, meglepődtek, megnemesíti, érdeklődtek, zakariásnak, házasságban, evangélista, megoldódott, szeretetben, magasztalta, szomszédjai, köszönhetik, rokonságban, szentélyébe, világosítsd, szükségünk, igazságban, előhírnöke, mutassanak, meghálálni, mindnyájan, szeretetet, jövendölés, elérkezett, szeretnénk, történetét, föltámaszt, jeruzsálem, segítségre, gyermekeik, keresztelő, elérkeznék, félelmetes, választani, felnevelni, élettelent, kijelentés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 8035
  • e Hónap: 41189
  • e Év: 274936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.