Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pio atya megfontolandó gondolatai
  2020-12-27 21:00:56, vasárnap
 
  ........


Az édes Gyermek Jézus hozza meg nektek az összes kegyelmet, minden áldást, minden mosolyt, amely végtelen jóságának tetszik. Pio atya

- A kísértések olyanok, mint a megtisztító tűz. Kalapácsos és vésett ütések, amelyekkel az Isteni Mester előkészíti a köveket, vagyis a kiválasztott lelkeket, akiknek az örök otthon részét kell képezniük."
Pio atya

- Atyám, mikor ér véget ez a vérengzés?
Úgy látszik, a lelkemből kiragadtad a kegyelem minden szépségét; és e nélkül nélkülözhetetlen dísz nélkül, csak saját kapacitással, a nyers szintjével határos ". Pio atya

- Helyzetedtől függetlenül, jó vagy rossz. Mindig hajolj meg Jézus kegyelméért könyörögve.

- Ezeket a szavakat adta Padre Pio az abortuszról
Mit gondolt Padre Pio az abortuszról? A papbaráttal folytatott beszélgetés során a stigmák szentje megmutatta, hogy ezt a gyakorlatot nemcsak ártatlan ember meggyilkolásának, hanem az emberiség "igazi öngyilkosságának" tekinti.
A híres történet Padre Pio és a ferences fráter, Pellegrino Funicelli beszélgetése közepette játszódott le, aki 1991-ben leírta "Jack of All Trades of Padre Pio" című könyvében.
A beszélgetés során Fr. Funicelli azt mondta a szentnek: ,,Ma megtagadtad egy nő felszámolását, mert az önként vállalta az abortuszt. Miért voltál ilyen szigorú ezzel a szegény szerencsétlennel? " (Padre Pio néha nem volt hajlandó feloldást adni egy bűnbánónak, ha nem mutatott eléggé bánatot; gyakran visszatérnek, és csak akkor adnak feloldozást, ha őszinték.)
Padre Pio így reagált: ,,Az a nap, amikor az emberek elveszítik az abortusz rémét, az emberiség számára a legszörnyűbb nap lesz. Az abortusz nem csak emberölés, hanem öngyilkosság is . Nem kellene-e bátorságunk kifejezni hitünket azoknak, akik két cselekményt követnek el egy cselekedet során?
- Öngyilkosság? - kérdezte Pellegrino atya.
"Az emberi faj öngyilkosságát azok fogják megérteni, akik meglátják az idősek lakta és gyermekekkel elnéptelenedett földet: Égnek, mint a sivatag" - válaszolta Pio atya.
*
- Egy argentin pap annyit hallott Pio atya tanácsairól, hogy úgy döntött, hogy hazájából Olaszországba utazik, hogy az atya bármilyen hasznos ajánlást ad neki spirituális életéhez.
Megérkezett Olaszországba, meg gyónt az atyának, és vissza kellett térnie anélkül, hogy az atya tanácsot adott volna neki.
Az atya feloldozást adott neki, megáldotta őt, és ennyi volt.
Annyira csalódottan jött Argentínába, hogy mindenkinek elmesélte a részt.
′Nem értem, miért nem mondott nekem semmit az atya ", mondta ", és én Argentínából utaztam csak azért!"
Pio atya öntudatot olvas, és tudta, hogy elmentem, remélve, hogy ad nekem valami ajánlást "...
Ezért újra és újra panaszkodott, amíg hűségesei meg nem kérdezték tőle:
Atyám, biztos vagy benne, hogy Pio atya nem mondott neked semmit?
Nem tett semmi gesztust, semmi szokatlant?
Aztán a pap gondolkodni kezdett, és végül eszébe jutott, hogy Pio atya valami furcsát tett.
′A kereszt jelét rendkívül lassúvá, olyan lassúvá tette a végső áldást, hogy azt gondoltam: soha nem lesz vége?, mondta hűségeseinek.
Íme a tanács!", mondták . Olyan gyorsan csinálod, amikor megáldasz minket, hogy több, mint kereszt úgy néz ki, mint egy firkász ".
A lelkész el volt ragadtatva ettől az eredeti mondattól, hogy Pio atya tanácsát adja.

- És mégis, miután eljött az utolsó óránk, és a szívünk már nem dobog, minden befejeződik számunkra, és itt az ideje az érdemeknek, valamint az elbocsátás. Bemutatjuk magunkat a Bíró Krisztus előtt, amikor a halál ránk talál. Könyörgéses kiáltásaink, könnyeink, bűnbánati sóhajaink, amelyek még a földön elnyerték volna Isten szívét, a szentségek, a bűnösökből származó szentek segítségével a mai napon értéktelenek; az irgalom ideje letelt, most kezdődik az igazságosság ideje.
Szent Pio atya

*
- Pio atya csak olasz nyelvet bírta, soha nem tanult más nyelveket.
A Padre Pio-ban a xenoglossy (xenos = idegen; gloss = nyelv) ajándékát bizonyító különféle tanúvallomások között felsorolhatjuk a legjelentősebbeket. Agostino da San Marco atlamiszi atya, a San Pio atya egyik szellemi igazgatója megerősíti, hogy Pio atya "sem görögül, sem franciául nem tud". Az őrangyal mindent elmagyarázott neki, az apa pedig természetben válaszolt nekem. " (Napló, 268.). A jó Ágoston atya, miután franciául írt mondatokkal ellátott leveleket kapott, 1912. február 3-án megkérdezte közvetlen tanítványától: ,, Ki tanított franciául? "(Episzt. I, 259.). És a válasz a következő volt: "A franciával kapcsolatos kérdésére válaszolok Jeremiával: A, a, a, ... nescio loqui " (Jaj, nem tudom, hogyan kell beszélni) (Jer 1,6) (I. episztán, 277.)
Padre Pio a következő szeptember 20-án Agostino atyának bízott: ,,Az égi szereplők soha nem szűnnek meg felkeresni engem, és hagyják, hogy előre jelezzem az áldottak mámorát. És ha őrangyalunk küldetése nagy, küldetésem minden bizonnyal nagyobb, mivel más nyelvek magyarázatában is tanárnak kell lennem " (episzt. I, 304. o.)
A fent említett Naplóban , rendkívüli szellemi fiáról, Agostino atyáról, 1945. január 21-én ezt írta: ,, Ma a következő tényről számolnak be nekem: 1940-ben vagy 41-ben egy svájci pap érkezett Pio-atyához. Az atyával olaszúl beszélt. Mielőtt elhagyta és abbahagyta Padre Pio-t, az a pap elmondta, hogy egy beteg nőt ajánl. Az atya németül válaszolt: "ich werde sie an die gottliche Barmherzigkeit" ( az Isteni Irgalmasságnak ajánlotta). A pap nagyon meglepődött a tényen, és elmondta a vele tartózkodó személynek.
Még 1911-ben - folytatja a Napló szerzője - az apa írt egy választ az egyik enyémhez, egy képeslapot helyes francia nyelven, helyesírási hibák nélkül. Costantino Capobianco atya, a Padre Pio beszámolói és anekdotái című könyvben: Angela Serritelli bátyja, aki Amerikában lakik, San Giovanni Rotondóba vitte lányát, hogy megkapja elsőáldozását Padre Pio kezéböl. A lány nem tudott olaszul, ezért Maria Pyle-ra, az "amerikaira" bízta, aki a Garganóba költözött, hogy a tisztelt kapucinus mellett maradjon. A kijelölt nap előestéjén Pyle elvitte a gyereket Padre Pio-hoz, és így szólt:
_ ,,Atyám, elkísértem Angelina unokáját, hogy meg gyónjon. - Rendben - válaszolta. "Atyám, azért vagyok itt, hogy segítsek neked, mert a lány egyáltalán nem ért olaszul". "Maria, mehetsz, mert ez köztem s kislány közé tartozik." A vallomás után Maria, aki már várta a kis bűnbánót, természetesen angolul megkérdezte a lányt: - Megértett téged Padre Pio? ,,Igen" ,,És megértetted" ,,Igen" ,,És hogyan beszélt? "Angolul", és Maria tudomására hozta az apja által neki adott ajánlásokat.

*
- PIO ATYA LEGNAGYOBB FÉLELME: A BŰN
"VÉGTELEN HALÁLT SZENVEDNÉK"
Padre Pio félt Jézus megsértésétől. Már 1910-ben, az ördög különféle és keserű figyelmeztetése alapján, Jézustól azt kívánta, hogy "szabaduljon meg a kegyelem attól a félelmemtől, amely miatt megsértem" ( Episzt. I, 206.). Elhatározta, hogy soha nem bántja meg Urát, készen áll bármilyen büntetésre, ahelyett, hogy egyetlen bűnt követne el. Íme néhány megfogalmazása: " Szeretném a halált ezerszer, nem pedig elhatározni, hogy megbántok egy ilyen jó Istent" (Episzt. I, 817). "Mindenre kész vagyok, mindent feláldozni, mindaddig, amíg ez nem sérti Istent " (Episzt. I, 839). "Végtelen halált szenvednék, mielőtt nyitott szemmel sérteném meg az Urat " (Episzt. I, 817)
Padre Pio számára minden apró hiba fájdalomkard volt, amely átfúrta a szívét. De nemcsak a személyes hibák ijesztették meg és sújtották. Elborzasztotta mások hibái is. A bűntől rettegve nem is akart jelen lenni, amikor mások végül megbántották az Urat. A bűnösök nagy vértanúságot okoztak Padre Pio számára, és áldozatúl kínálta magát az Úrnak.
A szellemi igazgatóinak megnyugtatása ellenére, akik világosan elmondták neki, hogy nincsenek bűnök, és szorongásai egyszerű keresztet jelentenek, Padre Pio bűnösnek, sőt a bűnösök példaképének tartotta magát .
PÉLDA A BŰNÖSÖKRE
Jézus a kegyelem példájává akart tenni engem, és példaként ajánlott minden bűnösnek, hogy ne vetik meg egészségüket " (Ep. I., 512.) 6
Padre Pio nem aludt nyugodtan, eszébe jutott az az időszak, amikor úgy gondolta, hogy megsértette az Urat. Így remegett, világi életére gondolt, és nagy fájdalmat érzett. Azt írta: ,,Világi életemet az a kísértés érinti, hogy minél jobban megérintik a szívemet, elhomályosítják az elmémet, hidegen izzadok, tetőtől talpig remegek. Ilyen pillanatokban csak a szemem marad sírni ". (Episzt. I, 215. o.)
Padre Pio nagy félelme a bűn volt. Ennek elkerülése érdekében kész volt nemcsak vértanúságot elszenvedni, hanem halált is, "ezerszer halált" is.

- Az élet rövid, de az életünk során véghez vitt jó cselekedetekért örök jutalom vár ránk, ezért tegyük a jót, kövessük Isten akaratát.! Legyen az Ő akarata a csillag, amelyre a tekintetünket szegezzük, és amely irányt mutat így mindenképp eljutunk a jó kikötőbe,, Pio atya

- Hajlandó vagyok örökre megfosztani attól az édességtől, amelyet Jézus éreztet. Hajlandó vagyok elszenvedni szép szemeinek rejtegetését is, mindaddig, amíg nem rejti el előttem szeretetét, mert így meghalnék. Pio atya

- Az évek múlásával és az örökkévalóság közeledtével megkétszerezheted bátorságodat és emeljed lelkedet Istenhez, a legnagyobb szorgalommal szolgálva őt minden keresztény kötelességében."
Pio atya

- Ne feled, hogy egy anya megtanítja gyermekét járni a korai szakaszban, támogatva őt, de később egyedül kell járnia; tehát a fejeddel kell gondolkodnod

*
- Marcellino Iasensaniro atya története
Marcellino Iasensaniro atya, a pietrelcinai Padre Pio kapucinus testvére Az Atya című könyvében elmesélte jeles testvérének különösen jelentős epizódját. A San Giovanni Rotondo rendtársai tudták, hogy Padre Pio rekreációs körülmények között, többször , jobb keze mutatóujját mutogatva, tréfásan megerősítette, hogy minden ereje benne van ebben az ujjában. Természetesen az arcra tett dolog megmosolyogta a környező embereket; De a kapucinus szent azt mondta - nem tudjuk, milyen alkalomra -, hogy mindig egy ujjal döntött le egy embert a kertben a falról.
Marcellino atya elmondja nekünk, hogy egy napon ezen a beszélgetésen az ujja erejével jelen volt: ,,Padre Pio felém fordult és azt mondta: Piccirì (kicsi), tesztelni akarod? . Vigyáztam, hogy ne fogadjam el az ártatlan kihívást, de ez megijesztett . A megbélyegzett személy többször elmondta, hogy az ujja erejét felhasználva megtanította egy srácnak a leckét: felment vele a kolostor első emeletére vezető lépcsőn, és egy nagyváros bírájaként mutatkozott be . A kettő már elérte a második járat végét, a földön, amikor a vendég bizalmas hangon azt mondta Apa, mi bírók néha megvesszük az iratokat.Padre Pio felháborodottan nézett rá, és arcát a lépcső felé fordítva felkiáltott: És most vásárold meg magadnak ezt az ügyet is, gazember! Ha bátran mersz bíróság elé állítani azért, amit veled tettem! Vannak tanúi . És erőteljesen végighúzta ujjával a háta mögött, és ledöntötte a lépcsőn. Szerencsére a szerencsétlen két testvér, akik a refektóriumból a szobájukba mentek fel, megragadták, amikor be akart ütközni az alatta lévő fal falába.

Forrás: Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Címkék: öngyilkosságának, nélkülözhetetlen, szerencsétlennel, meggyilkolásának, felháborodottan, cselekedetekért, elhomályosítják, elnéptelenedett, figyelmeztetése, felsorolhatjuk, tanúvallomások, megfogalmazása, kötelességében, öngyilkosságát, elborzasztotta, irgalmasságnak, magyarázatában, refektóriumból, barmherzigkeit, tanítványától, természetesen, megmosolyogta, megerősítette, megsértésétől, elsőáldozását, elmagyarázott, szerencsétlen, megbélyegzett, pillanatokban, örökkévalóság, beszélgetésen, felszámolását, olaszországba, tekintetünket, megnyugtatása, példaképének, édes Gyermek, összes kegyelmet, kísértések olyanok, kiválasztott lelkeket, örök otthon, lelkemből kiragadtad, kegyelem minden, nyers szintjével, szavakat adta, papbaráttal folytatott, stigmák szentje, gyakorlatot nemcsak, híres történet, ferences fráter, beszélgetés során, önként vállalta, Gyermek Jézus, Isteni Mester, Padre Pio, Pellegrino Funicelli, Megérkezett Olaszországba, Bíró Krisztus, Padre Pio-ban, Padre Pio-t, Isteni Irgalmasságnak, Costantino Capobianco, Angela Serritelli, Giovanni Rotondóba, Maria Pyle-ra, Padre Pio-hoz, ATYA LEGNAGYOBB FÉLELME, VÉGTELEN HALÁLT SZENVEDNÉK, PÉLDA BŰNÖSÖKRE, Marcellino Iasensaniro, Giovanni Rotondo, Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Különleges  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Önmaga ellenére  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A Magyar Költészet napja alkal...  Alvó cica  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  képre írva  Nagy és kis csodák  Előfordul, hogy  Egyszerű  Facebookon kaptam  40 felett  Jó éjszakát  Mindent de mindent visszakap  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Eduardo Sacheri gondolata  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Bornyi Veronika haiku verse  40 felett  James Allen  Sorsunk miatt...  különleges  Facebookon kaptam  James Allen  Szép estét kedves látogatóimna...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Bársony székben  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  képre írva  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Jázmin  Paul David Tripp Április 15  Különleges  képre írva  Facebookon kaptam  jó reggelt  Tanmese  Szép estét  Facebookon kaptam  Szívek  Egy párkányon  Erdei gyöngyvirág  Az ember  Magamnak  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Robin Wight pitypang szobra  Hamvas Béla  Egy gondolat  Előfordul, hogy  Pitypang szökőkút  Isten hűségének mértéke  Gebhardt Nóra versei II.  Az ember  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Ott van 
Bejegyzés Címkék
édes Gyermek, összes kegyelmet, kísértések olyanok, kiválasztott lelkeket, örök otthon, lelkemből kiragadtad, kegyelem minden, nyers szintjével, szavakat adta, papbaráttal folytatott, stigmák szentje, gyakorlatot nemcsak, híres történet, ferences fráter, beszélgetés során, önként vállalta, szegény szerencsétlennel, emberek elveszítik, abortusz rémét, emberiség számára, cselekedet során, idősek lakta, atya bármilyen, atya tanácsot, atya feloldozást, kereszt jelét, végső áldást, eredeti mondattól, utolsó óránk, halál ránk, földön elnyerték, bűnösökből származó, irgalom ideje, igazságosság ideje, őrangyal mindent, következő volt, franciával kapcsolatos, következő szeptember, áldottak mámorát, fent említett, következő tényről, atyával olaszúl, atya németül, vele tartózkodó, egyik enyémhez, képeslapot helyes, tisztelt kapucinus, gyereket Padre, lány egyáltalán, vallomás után, apja által, ördög különféle, kegyelem attól, halált ezerszer, személyes hibák, bűntől rettegve, bűnösök nagy, szellemi igazgatóinak, bűnösök példaképének, kegyelem példájává, szemem marad, élet rövid, életünk során, tekintetünket szegezzük, évek múlásával, örökkévalóság közeledtével, legnagyobb szorgalommal, anya megtanítja, korai szakaszban, fejeddel kell, pietrelcinai Padre, arcra tett, környező embereket, kapucinus szent, ujjal döntött, napon ezen, ujja erejével, ártatlan kihívást, megbélyegzett személy, ujja erejét, kolostor első, nagyváros bírájaként, második járat, vendég bizalmas, lépcső felé, háta mögött, szobájukba mentek, alatta lévő, öngyilkosságának, nélkülözhetetlen, szerencsétlennel, meggyilkolásának, felháborodottan, cselekedetekért, elhomályosítják, elnéptelenedett, figyelmeztetése, felsorolhatjuk, tanúvallomások, megfogalmazása, kötelességében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3536
  • e Hét: 10226
  • e Hónap: 22902
  • e Év: 256649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.