Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Templomunk Hittan csoportja - karácsonyra
  2020-12-28 10:51:00, hétfő
 
  Kedves Imatársaim!
Ezt a levelem sokkal előbbre szántam, de képtelen voltam az utóbbi napokban a gép elé ülni, elküldeni a már előre elgondolt karácsonyi levelem. Szívemet, lelkemet, időmet teljesen betöltötték a családi teendők, szeretteim körében folyamatosan adódó segítségnyújtások, hálaadások. Gyakran gondoltam rátok, imádkoztam és hálát adtam értetek, és minden körülöttem élőért, különösen a késői órákban (mint most is), amikor elcsendesedik a világ, elnémulnak a telefonok, repítenek a gondolatok...
Remélem, szép, békés karácsonyotok volt, ami még most is tart, hiszen a karácsonyi időnek még nincs vége. További áldott napokat kívánok, egészséget, békességet, szeretettel: Juli
Örömmel küldök egy történetet és egy kedves karácsonyi verset, nagyon szép.

- Karen Joy Ganon: A karácsonyi csillag
"örökről vártam reája
Különös éjszaka volt
Kivételes éjszaka volt
Az Én fényem éjszakája

Ragyogtam az istállóra
Kicsit, nagyot én vezettem
Bölcseknek és pásztoroknak
Mutattam meg szép új fényem

Leragyogtam az anyára
S karjában a gyermeket
Is bevonta fényem, akit
Választottnak neveznek

De másnap reggel oly furcsa
Volt újra tompa fényem,
S láttam a gyermekből sütött
A ragyogás - nem belőlem!

Én csupán tükröztem azt a
Hatalmas és dicső éjt
Mikor maga a Teremtő
Küldte el közénk a fényt.

De nem voltam kiábrándult
Sőt nem voltam olyan boldog,
Mint azóta éreztem,
Amint fénye énrám ragyog

Hogyha karácsonyról hallasz
És az én részem mesélik
Tudod a Karácsonyi Csillag
Igazán szívedben fénylik"

Forrás: Könyvből lett a kép kimásolva.
...... ............


*

Misa Története:
Misa egy melegszívű kisfiú
Az orosz Oktatásügyi Minisztérium 1994-ben két hívő misszionáriust bízott meg azzal, hogy kidolgozzanak egy olyan tananyagot, amellyel az iskolákba etikaórákon megtaníthatják a tanulóknak a bibliai alapelveket. Arra is fölkérték őket, hogy a börtönökben, a tűzoltóságon, a rendőrségen, valamint egy nagy árvaházban is tanítsanak. Később ők mondták el árvaházi élményüket:
Közeledett a karácsonyeste. Árváink életükben először hallották a karácsonyi történetet! Elmeséltük nekik, hogy József és Mária elment Betlehembe, de már nem volt hely számukra a fogadókban. Aztán hogyan született meg Jézus egy istállóban, és hogy fektették szülei egy jászolba.
Amíg beszéltünk, a gyerekek és a nevelők lélegzet visszafojtva hallgattak bennünket. Némelyikük a szék legszélére csúszott, nehogy egy szót is elmulasszon abból, amit mondunk.
Amikor véget ért a történet, minden gyereknek adtunk három kis darab kartonpapírt, amiből egyszerű jászolt készíthettek. Kaptak egy kis sárga szalvétadarabot is, amit azután az útmutatásunk szerint vékony csíkokra téptek és szalmaként a jászolba tettek. Világosbarna filcből babaformákat vágtunk ki, egy régi hálóingből pedig négyszögű flanell darabokat, hogy a babáknak takarója is legyen.
A gyerekek serényen dolgoztak, hogy összeállítsák apró jászlaikat, én pedig körbejártam közöttük, hogy segítsek, ha valamelyiküknek szüksége lenne rá. Minden rendben ment. Aztán ahhoz az asztalhoz értem, amelyiknél a hat év körüli kis Misa ült. Éppen elkészült a munkájával. Amikor szemügyre vettem a jászlát, elképedtem, mert nem egy, hanem két baba feküdt benne. Gyorsan hívtam a tolmácsot, hogy megkérdezzem a kisfiútól, miért így készítette a jászolt.
A fiúcska széttárta a karjait, elgondolkozva nézte a pici jászolt. Aztán nagy komolyan belefogott a karácsonyi történet elmesélésébe. Életében először hallotta ezt a történetet, úgyhogy meglepett, milyen pontosan emlékszik rá. Mikor ahhoz a részhez ért, hogy Mária a kis Jézust a jászolba fektette, innen egészen sajátos módon folytatta:
,,Amikor Mária a babát a jászolba tette, Jézus rám nézett, és megkérdezte, hogy hol lakom. Elmondtam neki, hogy nekem se mamám, se papám, se otthonom nincs. Akkor Jézus azt mondta, hogy lakhatnék nála.
Azt feleltem, hogy ez nem megy, mert én nem tudok neki ajándékot adni, mint mások. De annyira szerettem volna Jézusnál lakni! Gondolkodtam, nincs-e valamim, amit odaajándékozhatnék neki. Eszembe jutott, hogy melegíthetném őt. Úgyhogy megkérdeztem Jézust: Ha melegen tartalak, az olyan lenne mint egy ajándék? Jézus erre azt felelte: Ha melegen tartanál, az volna a legszebb ajándék, amit valaha is kaptam. Akkor befeküdtem mellé a jászolba, és Jézus rám nézett, és azt mondta, hogy most már vele maradhatok - mindig."
Mire Misa befejezte a történetét, elöntötték szemét a könnyek, és megállíthatatlanul patakzottak végig az arcán. Arcát kezébe temette, és fejét az asztallapra hajtotta. Két kis válla csak úgy rázkódott a keserves zokogástól.
Ez az árva kisfiú talált valakit, aki sohasem hagyná el vagy bántaná őt. Valakit, aki mindig vele lesz.
Megtanultam: nem az számít leginkább, hogy mink van az életben, hanem hogy kicsodánk.


Forrás: Dugonics András Piarista Gimnázium
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: valamelyiküknek, szalvétadarabot, misszionáriust, megtaníthatják, karácsonyotok, karácsonyeste, választottnak, elgondolkozva, melegíthetném, összeállítsák, elcsendesedik, kidolgozzanak, megkérdezzem, pásztoroknak, karácsonyról, tűzoltóságon, készíthettek, kartonpapírt, elmesélésébe, megkérdeztem, babaformákat, útmutatásunk, világosbarna, visszafojtva, gondolkodtam, folyamatosan, minisztérium, patakzottak, asztallapra, körbejártam, megtanultam, elmulasszon, megkérdezte, kiábrándult, szeretettel, oktatásügyi, levelem sokkal, utóbbi napokban, családi teendők, késői órákban, karácsonyi időnek, kedves karácsonyi, karácsonyi csillag, gyermekből sütött, melegszívű kisfiú, orosz Oktatásügyi, olyan tananyagot, iskolákba etikaórákon, bibliai alapelveket, nagy árvaházban, karácsonyi történetet, nevelők lélegzet, Templomunk Hittan, Kedves Imatársaim, Karen Joy Ganon, Karácsonyi Csillag, Misa Története, Oktatásügyi Minisztérium, Amikor Mária, Akkor Jézus, Mire Misa, Dugonics András Piarista Gimnázium,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kedvenc felismerésem az imádsá...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Alvó kislány  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  IGEN így  Esterházy Péterre emlékezünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Ma van a magyar költészet napj...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 13  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  jó reggelt  Paul David Tripp Április 13  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Tanmese  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cica  Dóró Sándor: Embernek maradni  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  József Attila - Kopogtatás nél...  Müller Péter tollából  Reményik Sándor: Pierrot &...  Ady Endre - Mindegy átka  Tanácsok egy pszichológustól  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Baranyi Ferenc - N i n c s  Alvó kislány  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  képre írva  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Pitypang szökőkút  A felvilágosodás...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Szép álmokat!  Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét  A felvilágosodás...  Alvó cica  Hogyan válunk hűségesekké?  Robert Merle tollából  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Az ember emlékekből áll  Hogyan válunk hűségesekké?  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
levelem sokkal, utóbbi napokban, családi teendők, késői órákban, karácsonyi időnek, kedves karácsonyi, karácsonyi csillag, gyermekből sütött, melegszívű kisfiú, orosz Oktatásügyi, olyan tananyagot, iskolákba etikaórákon, bibliai alapelveket, nagy árvaházban, karácsonyi történetet, nevelők lélegzet, szék legszélére, útmutatásunk szerint, jászolba tettek, régi hálóingből, babáknak takarója, gyerekek serényen, asztalhoz értem, fiúcska széttárta, pici jászolt, karácsonyi történet, jászolba fektette, jászolba tette, olyan lenne, legszebb ajándék, asztallapra hajtotta, keserves zokogástól, árva kisfiú, számít leginkább, valamelyiküknek, szalvétadarabot, misszionáriust, megtaníthatják, karácsonyotok, karácsonyeste, választottnak, elgondolkozva, melegíthetném, összeállítsák, elcsendesedik, kidolgozzanak, megkérdezzem, pásztoroknak, karácsonyról, tűzoltóságon, készíthettek, kartonpapírt, elmesélésébe, megkérdeztem, babaformákat, útmutatásunk, világosbarna, visszafojtva, gondolkodtam, folyamatosan, minisztérium, patakzottak, asztallapra, körbejártam, megtanultam, elmulasszon, megkérdezte, kiábrándult, szeretettel, oktatásügyi, etikaórákon, börtönökben, alapelveket, betöltötték, leragyogtam, rendőrségen, békességet, egészséget, élményüket, elképedtem, karácsonyi, amelyiknél, munkájával, bölcseknek, történetet, jászlaikat, történetét, beszéltünk, melegszívű, hallgattak, némelyikük, betlehembe, istállóban, fogadókban, tanulóknak, befeküdtem, tananyagot, legszélére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 2775
  • e Hónap: 15451
  • e Év: 249198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.