Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsonyi idő - január 2.
  2021-01-02 13:33:09, szombat
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Maradjatok hűségesek a keresztény tanításhoz!
Szeretteim!
Mindaz, aki tagadja, hogy Jézus a Messiás, az hazug. Az antikrisztus az, aki tagadja az Atyát és a Fiút. Mindenki, aki tagadja a Fiút, nem ismeri el az Atyát sem, és aki megvallja a Fiút, elismeri az Atyát is.
Amit kezdettől fogva hallottatok, az maradjon meg bennetek! Ha megmarad bennetek a tanítás, amelyet kezdettől fogva hallottatok, akkor ti is megmaradtok a Fiúban és az Atyában. Az ígéret pedig, amelyet (Jézus) ehhez fűzött: az örök élet.
Ezt azok miatt írtam, akik félrevezetnek titeket. Maradjon meg bennetek a tőle kapott Kenet, (vagyis a Szentlélek), akkor nincs szükségetek más tanítóra, hiszen az ő Kenete megtanít benneteket mindenre, és ez igaz, s nem hazugság. Maradjatok tehát őbenne, amint tanította!
Gyermekeim! Maradjatok meg most őbenne, hogy amikor majd megjelenik, bizalommal lehessünk iránta, és ne szégyenüljünk meg az ő eljövetelekor!
Ez az Isten igéje. 1Jn 2,22-28

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Keresztelő János tanúsága a Messiásról.
Keresztelő János így tett tanúságot:
A zsidók papokat és levitákat küldtek hozzá Jeruzsálemből, hogy megkérdezzék öt: ,,Ki vagy te?" Erre megvallotta, nem tagadta, hanem megvallotta: ,,Nem én vagyok a Messiás."
Ezért megkérdezték tőle: ,,Hát akkor? Talán Illés vagy?"
,,Nem vagyok" - felelte.
,,A próféta vagy?"
Erre is nemmel válaszolt.
Azt mondták tehát neki: ,,Akkor ki vagy? Mert választ kell vinnünk azoknak, akik küldtek minket. Mit mondasz magadról?"
János ezt felelte: ,,A pusztában kiáltó hangja vagyok: Egyengessétek az Úr útját", amint Izajás próféta mondta.
A küldöttek a farizeusoktól jöttek, ezért megkérdezték: ,,Miért keresztelsz hát, ha nem te vagy a Messiás, sem Illés, sem pedig a próféta?"
János így válaszolt: ,,Én csak vízzel keresztelek. De köztetek áll az, akit nem ismertek, aki utánam jön, s akinek még a saruszíját sem vagyok méltó megoldani."
Ez Betániában történt, a Jordánon túl, ahol János tartózkodott és keresztelt.
Ezek az evangélium igéi. Jn 1,19-28
...... ..............



Elmélkedés
A mai evangéliumban Keresztelő János Jézusról szóló tanúságtételét olvassuk. A megelőző részekben, a János szerinti evangélium előszavában, az Ige-himnuszban több lényeges kijelentés hangzik el Jézus személyéről, amelyek közül kettőt emeljünk ki. Az első így hangzik: ,,És az Ige testté lett és közöttünk lakott" (Jn 1,14), a másik pedig ez: ,,A kegyelem és az igazság pedig Jézus Krisztus által valósult meg" (Jn 1,17). A Keresztelő tanúságtétele tulajdonképpen erre a két igazságra mutat rá. Az üdvösség Jézus Krisztus által érkezik a világba, és a hit válasz Krisztus kinyilatkoztatására. Keresztelő János tanúságot tesz életmódjával, prófétai szavával és az Úr megkeresztelésével. Egész élete és igehirdetése Krisztusra mutat, és éppen ez a tanúságtétel lényege.
Az Egyháznak és minden tagjának az a küldetése, hogy tanúvá váljon. Azt kell hirdetnünk és tanúsítanunk az emberek előtt, hogy Jézus személyében a szeretet Istene jött el a világba, ő közvetíti Isten kegyelmét minden ember számára. A tanúságtétel több, mint egyszerű tanítás. Mondhatjuk, hogy a tanúságtétel meggyőződésből fakadó tanítás. Akit átalakított a krisztusi igazság és akinek életét a krisztusi szeretet-parancs határozza meg, az meggyőződéssel hirdeti szavaival, cselekedeteivel és egész életével, hogy Krisztus az Üdvözítő.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram és Üdvözítőm, Jézus Krisztus! Adj nekem kedvet és lehetőséget, hogy téged mindinkább megismerhesselek, mindjobban megszeresselek, és egyre hivebben kövesselek. Buzdító kegyelmed hívása nálam ne süket fülekre találjon, hanem legyek mindenkor kész, hogy akaratodat odaadással teljesítsem! Szembefordulok önszeretetemmel és önzésemmel, s követlek a gyalázatban, szegénységben és üldöztetésben. Teljesen újjá akarok születni, a régi magamat levetkőzni, hogy már ne én éljek, hanem te énbennem.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megismerhesselek, önszeretetemmel, cselekedeteivel, meggyőződésből, tanúságtételét, tulajdonképpen, meggyőződéssel, megszeresselek, szembefordulok, szegénységben, egyengessétek, jeruzsálemből, üldöztetésben, szégyenüljünk, farizeusoktól, eljövetelekor, félrevezetnek, evangéliumban, tanúságtétele, megkérdezzék, igehirdetése, tanúsítanunk, tanúságtétel, megkérdezték, tartózkodott, antikrisztus, életmódjával, hallottatok, szükségetek, előszavában, lehetőséget, megvallotta, személyében, átalakított, keresztelek, gyalázatban, keresztény tanításhoz, ígéret pedig, örök élet, tőle kapott, zsidók papokat, próféta vagy, pusztában kiáltó, farizeusoktól jöttek, evangélium igéi, megelőző részekben, másik pedig, igazság pedig, üdvösség Jézus, tanúságtétel lényege, emberek előtt, szeretet Istene, SZENTLECKE Szent János, EVANGÉLIUM Szent János, Keresztelő János, Talán Illés, Keresztelő János Jézusról, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Esti kép  Szeretettel !  képre írva  Ha nyitott vagy  Virágos mező  Paul David Tripp Március 26  Áldott, békés, szép Virágvasár...  A nagyhét eseményei  Esti kép  Az idegen országok éghajlata  virágvasárnap  képre írva  Esti kép  Paul David Tripp Március 25  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Ködvirágok  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Öröknek hinni . . .  képre írva  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  virágvasárnap  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Sárkány  Halhatatlan boldog percek . ....  Szimbólumok  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Az idegen országok éghajlata  Benedek Elek - Virágvasárnap  Heltai Jenő: Március  A haj állapotának javítása egy...  Soli Deo gloria  Esti képek  képre írva  Búzavirág  Sárkány  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Boldogság  Minden kedves látogatómnak sze...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Reményik Sándor: Itt most virá...  Kezdjük annak a megértésével,....  Az erdőterápia egészségre gyak...  képre írva  Soli Deo gloria  Aki belekortyol  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  Búzavirág  A Víz Világnapja.  Alvó baby  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
keresztény tanításhoz, ígéret pedig, örök élet, tőle kapott, zsidók papokat, próféta vagy, pusztában kiáltó, farizeusoktól jöttek, evangélium igéi, megelőző részekben, másik pedig, igazság pedig, üdvösség Jézus, tanúságtétel lényege, emberek előtt, szeretet Istene, tanúságtétel több, tanúságtétel meggyőződésből, krisztusi igazság, krisztusi szeretet-parancs, meggyőződéssel hirdeti, régi magamat, megismerhesselek, önszeretetemmel, cselekedeteivel, meggyőződésből, tanúságtételét, tulajdonképpen, meggyőződéssel, megszeresselek, szembefordulok, szegénységben, egyengessétek, jeruzsálemből, üldöztetésben, szégyenüljünk, farizeusoktól, eljövetelekor, félrevezetnek, evangéliumban, tanúságtétele, megkérdezzék, igehirdetése, tanúsítanunk, tanúságtétel, megkérdezték, tartózkodott, antikrisztus, életmódjával, hallottatok, szükségetek, előszavában, lehetőséget, megvallotta, személyében, átalakított, keresztelek, gyalázatban, keresztelsz, személyéről, teljesítsem, megmaradtok, mondhatjuk, evangélium, messiásról, hirdetnünk, keresztelő, szentlélek, kijelentés, himnuszban, keresztelt, odaadással, önzésemmel, akaratodat, maradjatok, szentlecke, megjelenik, szeretteim, tanításhoz, levetkőzni, gyermekeim, keresztény, saruszíját, krisztusra, betániában, benneteket, elmélkedés, mindinkább, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.