Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mága Zoltán Budapesti Újévi Koncert 2021
  2021-01-17 10:55:24, vasárnap
 
  Duna Televízió - január .17. - 21:15

- XIII. BUDAPESTI ÚJÉVI KONCERT
Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművésszel és sztárvendégeivel a Duna Televízió műsorán
Online közvetítéssel köszöntötte az új esztendőt hagyománnyá vált Budapesti Újévi Koncertjével Mága Zoltán 2021. január 1-jén. A 2020-as esztendő nehéz kihívások elé állított mindenkit. A művészek élete is rendhagyóan alakult, hiszen a közönséggel alig akadt lehetőségük személyesen találkozni. A Prima Primissima-díjas hegedűművész mégis igent mondott arra, hogy ebben a megváltozott helyzetben, online közvetítéssel valósítsa meg Európa egyik legnagyobb újévi koncertjét.
“Egy évvel ezelőtt, amikor itt álltam a Papp László Sport Aréna színpadán és az újévi köszöntő gondolataimat mondtam el Önöknek, nem gondoltam volna, hogy az előttem álló 2020-as esztendő kitörölhetetlenül fájó, szomorú és veszteségekkel teli napokat hoz majd életünkbe. Szinte nincs olyan honfitársam, aki ne tapasztalta volna meg a koronavírus okozta világjárvány embert próbáló hatását.
Sajnos naponta érezzük, hogy életünket átszőtte a megbetegedéstől való félelem és a stressz, a karantén, a kijárási korlátozás. Mindennapi életünkből eltűntek a közösségi, kulturális programok, baráti találkozók, utazás, sportélet.
Ami a legfájóbb, hogy sok honfitársunk elhunyt a koronavírus megbetegedésben. E sok veszteség mindennapi bizonytalanságérzetünket napról-napra növeli, és eljutottunk oda, hogy szorongva és örömtelenül ünneplünk. Megváltozott az életünk, és talán soha nem lesz olyan, mint a koronavírus megjelenése előtt.
Nagyapám jut eszembe, aki megjárta a II. világháborút és sokat beszélt nekem a háború okozta fájdalmakról, veszteségekről, valamint arról, hogy a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetben is az embernek van lehetősége valamibe kapaszkodnia, és ez a hit és a remény." - fogalmazott rendhagyó újévi beszédében 2021. január 1-jén Mága Zoltán.
A nézők a rendkívüli helyzetre való tekintettel online közvetítés során élvezhették a felejthetetlen gálaműsort, melyen korábban olyan világsztárok léptek fel, mint David Foster tizenhatszoros Grammy-díjas zongoraművész, zeneszerző; Katharine McPhee amerikai énekesnő; Sheléa Frazier a huszonhétszeres Grammy-díjas Quincy Jones művésztársa; a Metropolitan fiatal szopránja Aida Garifullina; Shlomo Mintz világhírű hegedűművész vagy Ramon Vargas, világhírű tenor, Magyarországról pedig a Nemzeti Színészei, Kossuth-díjas művészek és a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő művészei.
A jubileumi, X. Budapesti Újévi Koncertről az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televízió-csatornája, a PBS önálló show-műsort is készített 120 milliós nézőközönségének, amely a csatorna egyik legsikeresebb műsoraként volt látható az amerikai kontinensen.
Mága Zoltán koncertjeinek nemes hagyománya, hogy a klasszikus zene, az opera, a szenvedélyes duettek, valamint virtuóz darabok mellett a könnyűzenei slágerek is teret kapnak, így mindenki megtalálhatja a számára kedves vagy hozzá közelebb álló műfajokat. A hegedűművész ezen a kivételes estén ismételten virtuóz darabokkal nyűgözte le az online közönséget.
A gálaesten többek között fellépett Komlósi Ildikó, Kossuth-díjas opera-énekesnő; Sümegi Eszter, Kossuth-díjas opera-énekesnő; László Boldizsár, a Magyar Állami Operaház tenorja; Keresztes Ildikó, eMeRTon-díjas énekesnő; Szulák Andrea, eMeRTon-díjas énekesnő; valamint Zsédenyi Adrienn, Wolf Kati, Tóth Gabi, Mága Jennifer, Ragány Misa, Nagy Szilárd és Takács Nicolas is.
A nemrég elhunyt Kossuth-díjas Balázs Fecó nemcsak pályatársa, hanem közeli barátja is volt Mága Zoltánnak, továbbá rendszeres fellépője volt a Budapesti Újévi koncerteknek, éppen ezért a Gálaesten méltóképpen tisztelegtek emléke előtt a közreműködő művészek, Mága Zoltán pedig így beszélt barátjáról megemlékezésében:
“Mély döbbenet és gyász van a szívemben, hogy a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválósága, aki annyi gálakoncertem, jótékonysági előadásom kiemelt sztárvendége volt, zenészbarátom szervezete feladta a harcot és a lelke a mennyekbe költözött. Balázs Fecóval még sok közös tervünk volt. A "Csönd éve" után egy nagy, világra szóló produkcióval szerettük volna megköszönni hétköznapi hőseinknek az emberfeletti munkát, önzetlenséget, amit a koronavírus miatti veszélyhelyzetben tanúsítottak."
Mága Zoltán számára kiemelten fontos, hogy a Budapesti Újévi Koncerten minden évben lehetőséget biztosítson kiemelkedő fiatal tehetségeknek. Ez a nemes hagyomány idén is folytatódott. A világ egyik vezető zeneiskolája, az amerikai Juilliard School fiatal testvérpár tanulói Hina és Fiona Khuong-Huu egy virtuóz hegedűdarabbal kápráztatták el a nézőket. Ifjú tehetségekből szerencsére itthon sincs hiány, Ifj. Mága Zoltánt már nem először láthatták a nézők a Budapesti Újévi Koncerten, hiszen tehetsége már egészen korán megmutatkozott. Az egyre virtuózabb játékú hegedűs fiatal művésszé cseperedett, fiatalkora ellenére számos nemzetközi hegedűversenyen aratott sikert és jelenleg is a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Osztályának harmadéves hallgatója.
A művészek tiszteletüket és köszönetüket is kifejezték a koncerttel a vírus elleni védekezésben résztvevőknek, akiknek munkáját Mága Zoltán így méltatta:
“Az újév első estéjén a zene nyelvén, a muzsika öröme által szeretnénk köszönetet mondani azoknak az orvosoknak, ápolóknak, az egészségügyben dolgozóknak, akik saját egészségük kockáztatása révén is hivatásérzetükből fakadóan minden egyes percben küzdöttek és küzdenek mai is a kórházakban a betegek gyógyulásáért.
Tiszteletünket és köszönetünket szeretnénk kifejezni a védekezésben dolgozó állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak, a katasztrófavédelem és a rendvédelmi szervek dolgozóinak, valamint az önkéntes civileknek, karitatív szervezeteknek, hogy embert próbáló erőfeszítéssel, őrizték a rendet és a társadalmi békét. Továbbá megbecsülésünket szeretnénk kifejezni az alapvető szolgáltatások ellátását végző embertársaink iránt, akik a koronavírus miatt elrendelt vészhelyzetben is biztosították a napi szükségleteinket.
Hála és köszönet a hétköznapi hősöknek, akik gyakran név nélkül, észrevétlenül, lelkiismeretes és odaadó munkájukkal bebizonyították, hogy a magyar emberek képesek a szolidaritásra, felelős magatartásra és az összefogásra.
Ez a társadalmi összefogás példamutató volt a felnövekvő fiatal nemzedék számára, és a bajban megmutatkozott az igazi nagyságunk: az emberi humánum és az önzetlen szeretet."
Az egészségügyben, rend- és katasztrófavédelemben dolgozók, alapítványok, szeretetszolgálatok és azok részére, akik segítettek a pandémiás helyzetben, Mága Zoltán tiszteletjegyet adott ajándékba, hogy ezzel is kifejezze háláját az embertársaink egészségének megóvása, életének megmentése érdekében lelkiismeretesen dolgozó honfitársainknak. Az online jegybevételből pedig úgy döntött a hegedűművész, hogy ezévben hátrányos helyzetben élő tehetséges cigány és nem cigány gyermekeket támogat.
Az elmúlt 12 évben már hagyománnyá vált az újévköszöntő közös koccintás a Juhász testvérek vörösborával. Természetesen ez idén sem maradt el, igaz most a virtuálisan valósulhatott meg a jelenlévő művészek és a képernyő előtt helyet foglaló közönség között.
A gálakoncerten közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar valamint a Budapesti Gipsy Virtuózok. Vezényelt Kovács László érdemes művész, a műsorvezető Ördög Nóra volt.
Az online gálaműsort közel száz országban közvetítették, többek között az Egyesült Államok egyik neves zenei csatornája is átvette és műsorára tűzte. Azoknak, akiknek nem volt lehetősége az online közvetítést követni, most Mága Zoltán biztosítja, hogy átéljék a január 1-jei varázslatos élményt a Duna Televízió képernyőjén keresztül január 17-én, 21.15-kor.
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Címkék: nézőközönségének, megemlékezésében, honfitársainknak, megbecsülésünket, lelkiismeretesen, sztárvendégeivel, szükségleteinket, megbetegedéstől, bebizonyították, tiszteletjegyet, magyarországról, hegedűversenyen, huszonhétszeres, hegedűművésszel, megbetegedésben, egészségügyben, megmutatkozott, felejthetetlen, hegedűdarabbal, tizenhatszoros, jegybevételből, vészhelyzetben, veszteségekről, tiszteletünket, veszteségekkel, erőfeszítéssel, lelkiismeretes, szolgáltatások, szolidaritásra, szervezeteknek, gálakoncertem, zenészbarátom, gálakoncerten, közreműködött, koncertjeinek, közvetítéssel, 2020-as esztendő, művészek élete, közönséggel alig, megváltozott helyzetben, évvel ezelőtt, újévi köszöntő, előttem álló, koronavírus okozta, megbetegedéstől való, kijárási korlátozás, koronavírus megbetegedésben, koronavírus megjelenése, háború okozta, rendkívüli helyzetre, felejthetetlen gálaműsort, huszonhétszeres Grammy-díjas, Mága Zoltán Budapesti Újévi Koncert, Duna Televízió, BUDAPESTI ÚJÉVI KONCERT, Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas, Budapesti Újévi Koncertjével Mága Zoltán, Prima Primissima-díjas, Papp László Sport Aréna, Mága Zoltán, David Foster, Katharine McPhee, Sheléa Frazier, Aida Garifullina, Shlomo Mintz, Ramon Vargas, Nemzeti Színészei, Budapesti Újévi Koncertről, Egyesült Államok, Komlósi Ildikó, Sümegi Eszter, László Boldizsár, Magyar Állami Operaház, Keresztes Ildikó, Szulák Andrea, Zsédenyi Adrienn, Wolf Kati, Tóth Gabi, Mága Jennifer, Ragány Misa, Nagy Szilárd, Takács Nicolas, Kossuth-díjas Balázs Fecó, Mága Zoltánnak, Budapesti Újévi, Balázs Fecóval, Budapesti Újévi Koncerten, Juilliard School, Fiona Khuong-Huu, Mága Zoltánt, Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Osztályának, Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar, Budapesti Gipsy Virtuózok, Vezényelt Kovács László, Ördög Nóra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Az élet  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem mindegy  Tavaszról álmodom,  Kokárda  Kezdet  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Intelem  A gyász  Minden jónak végeszakad egysze...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Jó éjszakát  Csörög a telefonom  Amikor még rangja volt...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Esti kép  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Szeretettel  Amikor 5 éves voltam,  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Intelem  Evan Esar tollából  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Esti kép  A gyomorrontás tojással is kez...  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Mi a különbség  Nemzeti  Könnyáztatta asszonysorsok  Az élet  Tavaszról álmodom,  Könnyáztatta asszonysorsok  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  A tékozló és Isten gondviselés...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Kezdet  William Shakespeare-től idéze...  Talpra vándor  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Nem mindegy  Paul David Tripp Március 17  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Benned is ezerféle szín van  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Mélységes szomorúsággal  Az élet  Cicus virággal  Rochefoucauld - a bölcs  Alvó kislány  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Az ünnepről  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Heltai Jenő: Szabadság  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes... 
Bejegyzés Címkék
2020-as esztendő, művészek élete, közönséggel alig, megváltozott helyzetben, évvel ezelőtt, újévi köszöntő, előttem álló, koronavírus okozta, megbetegedéstől való, kijárási korlátozás, koronavírus megbetegedésben, koronavírus megjelenése, háború okozta, rendkívüli helyzetre, felejthetetlen gálaműsort, huszonhétszeres Grammy-díjas, hazai könnyűzenei, csatorna egyik, amerikai kontinensen, klasszikus zene, szenvedélyes duettek, könnyűzenei slágerek, számára kedves, hegedűművész ezen, kivételes estén, online közönséget, gálaesten többek, nemrég elhunyt, közreműködő művészek, magyar zenei, mennyekbe költözött, emberfeletti munkát, koronavírus miatti, nemes hagyomány, világ egyik, amerikai Juilliard, virtuóz hegedűdarabbal, egyre virtuózabb, művészek tiszteletüket, vírus elleni, újév első, zene nyelvén, muzsika öröme, egészségügyben dolgozóknak, betegek gyógyulásáért, védekezésben dolgozó, rendvédelmi szervek, önkéntes civileknek, társadalmi békét, alapvető szolgáltatások, koronavírus miatt, napi szükségleteinket, hétköznapi hősöknek, magyar emberek, társadalmi összefogás, felnövekvő fiatal, bajban megmutatkozott, igazi nagyságunk, emberi humánum, önzetlen szeretet, pandémiás helyzetben, embertársaink egészségének, online jegybevételből, újévköszöntő közös, virtuálisan valósulhatott, jelenlévő művészek, képernyő előtt, gálakoncerten közreműködött, műsorvezető Ördög, online gálaműsort, online közvetítést, január 1-jei, nézőközönségének, megemlékezésében, honfitársainknak, megbecsülésünket, lelkiismeretesen, sztárvendégeivel, szükségleteinket, megbetegedéstől, bebizonyították, tiszteletjegyet, magyarországról, hegedűversenyen, huszonhétszeres, hegedűművésszel, megbetegedésben, egészségügyben, megmutatkozott, felejthetetlen, hegedűdarabbal, tizenhatszoros, jegybevételből, vészhelyzetben, veszteségekről, tiszteletünket, veszteségekkel, erőfeszítéssel, lelkiismeretes, szolgáltatások, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.