Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. évközi hét csütörtök 01.21
  2021-01-21 08:39:09, csütörtök
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus egyszer s mindenkorra mutatott be áldozatot, amikor önmagát feláldozta.
Testvéreim!
Jézus Krisztus mindörökre üdvözítheti azokat, akik általa járulnak Isten elé. Hiszen örökké él, hogy közbenjárjon értünk.
Ilyen főpap kellett nekünk: szent, ártatlan, feddhetetlen, a bűnösöktől elkülönített, aki fölségesebb az egeknél. Ő nem szorul rá, mint a többi főpap, hogy naponként először a saját vétkeiért mutasson be engesztelő áldozatot, és azután a nép bűneiért. Egyszer s mindenkorra megtette ezt, amikor önmagát feláldozta.
A mózesi törvény gyarló embereket rendelt főpappá; az Úrnak esküvel megerősített szava azonban, amely később hangzott el, mint a törvény, magát az örökre tökéletes Fiút tette meg főpappá.
Az elmondott dolgoknak ez a lényege: Olyan főpapunk van, aki Isten trónjának jobbján ül a mennyben. Szolgálatot teljesít a szentélyben, abban az igazi szent sátorban, amelyet az Úr emelt, és nem ember.
Minden főpap arra van rendelve, hogy ajándékot és áldozatot mutasson be. Ezért szükséges, hogy neki is legyen áldozati adománya, amelyet bemutat.
Ha a földön élne, nem is volna pap. Hiszen vannak itt olyanok, akik a mózesi törvény szerint áldozatot mutatnak be. Ezek azonban csak a mennyei szentély előképénél és árnyékánál szolgálnak, annak az utasításnak megfelelően, amelyet Mózes kapott, amikor hozzálátott a szent sátor elkészítéséhez. Az Úr ugyanis ezt mondta neki: ,,Ügyelj arra, hogy minden a szerint a minta szerint készüljön, ahogyan a hegyen mutattam neked."
Jézus annyival kiválóbb papi szolgálatot kapott, amennyivel magasabb rendű és tökéletesebb ígéreten alapul az a szövetség, amelynek ő a közvetítője.
Ez az Isten igéje. Zsid 7,25-8,6

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus sok beteget meggyógyít.
Meghagyja azonban: Ne híreszteljék, hogy ő a Messiás.
Abban az időben tanítványaival együtt Jézus visszavonult a Genezáreti-tóhoz. Nagy tömeg követte Galileából. Sőt Júdeából és Jeruzsálemből, Idumeából meg a Jordánon túlról, valamint Tírusz és Szidon környékéről is nagy sokaság csatlakozott hozzá, mert hallották, hogy milyen csodálatos dolgokat visz végbe.
Jézus meghagyta tanítványainak, hogy tartsanak készenlétben egy bárkát a tömeg tolongása miatt. Sokakat meggyógyított ugyanis, és aki valami bajban szenvedett, mind ott tolongott körülötte, hogy legalább megérinthesse.
Még a tisztátalan lelkek is, amint meglátták Jézust, leborultak előtte, és így kiáltoztak: ,,Te vagy az Isten Fial" Ő azonban szigorúan meghagyta nekik, hogy ne híreszteljék, kicsoda ő.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,7-12
...... ...........



Elmélkedés
A tegnapi evangélium azzal fejeződött be, hogy szombati gyógyítása miatt egyes vallási csoportok tagjai azon kezdenek tanakodni, hogy ,,miként okozhatnák Jézus vesztét." Jézus személyében tehát már a kezdeti időben is ellenséget látnak. Úgy látják, hogy a vallási hagyományokat nem tartja tiszteletben, a vallási tanokat újszerűen, a megszokottól eltérően hirdeti. Az Úr fellépését tehát veszélyesnek tartják. Jézusnak tudomása van gonosz terveikről, szándékaikról, de nem ébred benne ellenérzés emiatt. Nem száll szembe velük nyíltan, nem keresi a konfliktust, nem áll le velük vitatkozni és nem kezd el dolgozni terveik ellen. Az Úr saját küldetésére koncentrál, inkább visszavonul és elmegy máshová, ahol nyugodtan taníthat és gyógyíthatja a betegeket.
Márk evangéliumának ebben a fejezetében Jézust többféle helyszínen látjuk. A zsinagógában azért van, mert a vallási életet akarja megújítani. Magánháznál, Péter házában azért van, mert küldetése az egyénekhez szól. Máskor pedig a városban van, ami arra utal, hogy küldetése a társadalomhoz, a közösséghez szól. A Genezáreti-tó, a tengerpart vidéke pedig az ő szolgálatának végtelenségét jelzi. Isten irgalmát és az Isten országáról szóló örömhírt minden embernek elhozza. Szolgálatának végtelensége az időre is vonatkozik, tanítása minden kor emberének szól.
C.Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus, taníts meg engem arra, hogy a legkisebb dolgokban is felfedezzem az igazi öröm, az igazi boldogság forrását! A szegénység, a nélkülözés, a szomorúság és az üldöztetés nem lehet akadály számomra, hogy feléd közeledjek. Sőt, éppen ellenkezőleg, ezek segítenek a leginkább abban, hogy megtaláljalak Téged, s benned boldogságomat. Érzem közelséged, érzem gondviselésed, érzem irgalmadat, érzem jóságodat, érzem szereteted, s ez nekem a boldogság. Jézusom, veled mindenkinél boldogabb vagyok

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanítványainak, elkészítéséhez, evangéliumának, tanítványaival, megérinthesse, gondviselésed, megtaláljalak, meggyógyított, hagyományokat, jeruzsálemből, végtelenségét, szándékaikról, szolgálatának, társadalomhoz, boldogságomat, közbenjárjon, ellenkezőleg, híreszteljék, feddhetetlen, veszélyesnek, zsinagógában, megerősített, végtelensége, gyógyíthatja, megszokottól, tiszteletben, elkülönített, készenlétben, visszavonult, csatlakozott, tökéletesebb, szolgálatot, küldetésére, felfedezzem, megfelelően, utasításnak, bűnösöktől elkülönített, többi főpap, saját vétkeiért, mózesi törvény, örökre tökéletes, elmondott dolgoknak, igazi szent, földön élne, mennyei szentély, utasításnak megfelelően, szent sátor, minta szerint, hegyen mutattam, időben tanítványaival, tömeg tolongása, tisztátalan lelkek, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Márk, Isten Fial”, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Lóhere  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png nő  Alázat  Facebookon kaptam  Png csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png virág  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akik bántanak téged  Akarat  Albert Einstein gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Gonosz démon-álarc  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon különös  Tanuld meg ezt a versemet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Idő  Hazára minden embernek szükség...  Alvó cicák  Fekete István - Akác  Hiányzik  Radikális szeretet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Nem számIt  Az igazi szeretetért rendszeri...  A másik dolog,  A jó emberek mindig szépek mar...  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Nem számIt  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Idő  Albert Einstein gondolata  Png fotel  Erdőn  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  69 éve hunyt el Albert Einstei...  képre írva  Png virág  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A boldog családok mind hasonló...  Png ház  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mindig jusson idő nevetni  Neked tudnod kell  Nem számIt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bűnösöktől elkülönített, többi főpap, saját vétkeiért, mózesi törvény, örökre tökéletes, elmondott dolgoknak, igazi szent, földön élne, mennyei szentély, utasításnak megfelelően, szent sátor, minta szerint, hegyen mutattam, időben tanítványaival, tömeg tolongása, tisztátalan lelkek, evangélium igéi, tegnapi evangélium, kezdeti időben, vallási hagyományokat, vallási tanokat, megszokottól eltérően, fejezetében Jézust, zsinagógában azért, vallási életet, egyénekhez szól, közösséghez szól, tengerpart vidéke, legkisebb dolgokban, igazi öröm, igazi boldogság, leginkább abban, tanítványainak, elkészítéséhez, evangéliumának, tanítványaival, megérinthesse, gondviselésed, megtaláljalak, meggyógyított, hagyományokat, jeruzsálemből, végtelenségét, szándékaikról, szolgálatának, társadalomhoz, boldogságomat, közbenjárjon, ellenkezőleg, híreszteljék, feddhetetlen, veszélyesnek, zsinagógában, megerősített, végtelensége, gyógyíthatja, megszokottól, tiszteletben, elkülönített, készenlétben, visszavonult, csatlakozott, tökéletesebb, szolgálatot, küldetésére, felfedezzem, megfelelően, utasításnak, mindenkorra, fejezetében, konfliktust, mindenkinél, visszavonul, szentélyben, személyében, közvetítője, közösséghez, környékéről, tisztátalan, üdvözítheti, fölségesebb, hozzálátott, magánháznál, galileából, csodálatos, genezáreti, helyszínen, egyénekhez, megújítani, tengerpart, meggyógyít, fejeződött, gyógyítása, szenvedett, okozhatnák, evangélium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 712
  • e Hét: 6513
  • e Hónap: 39667
  • e Év: 273414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.