Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. évközi hét péntek 01.22
  2021-01-22 09:34:30, péntek
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus az Újszövetség közvetítője.
Testvéreim!
A mi Főpapunk, Jézus Krisztus, annyival kiválóbb papi szolgálatot kapott, amennyivel magasabb rendű és tökéletesebb ígéreten alapul az a szövetség, amelynek ő a közvetítője.
Ha ugyanis az első szövetség kifogástalan lett volna, nem lett volna szükség a másodikra. Ám Isten megfeddte az első szövetség népét, amikor (Jeremiás próféta által) így szólt:
,,Íme, eljön az idő és új szövetségre lépek a választott néppel. Nem olyan szövetségre, mint amilyent atyáitokkal kötöttem, azon a napon, amikor kézen fogtam, hogy kivezessem őket Egyiptom földjéről. Mivel pedig ők nem tartottak ki szövetségemben, én is magukra hagytam őket. A szövetség, amelyet ama napok után népemmel kötök, ilyen lesz: Elméjükbe vésem, és szívükbe írom törvényemet. Istenük leszek, és ők népemmé lesznek. Akkor majd senkinek sem kell társát vagy testvérét így tanítania: »Ismerd meg az Urat!« Hiszen a kicsinytől a legnagyobbig mindenki ismer majd engem. Irgalmas leszek bűneik iránt, és vétkükre többé nem emlékezem."
Ha tehát Isten itt új szövetségről beszél, a régit elévültnek tekinti. Ami pedig elévült és idejét múlta, az közel van a megszűnéshez.
Ez az Isten igéje. Zsid 8,6-13

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus kiválasztja apostolait.
Abban az időben Jézus fölment egy hegyre, és magához hívta, akiket kiválasztott. És ők csatlakoztak hozzá.
Tizenkettőt választott ki, hogy vele tartsanak, és hirdessék az igét. Hatalmat is adott nekik a betegek gyógyítására és az ördögűzésre.
A következő tizenkettőt választotta ki: Simont, akinek a Péter nevet adta; Jakabot, Zebedeus fiát és Jánost, Jakab testvérét - akiket Boanergesznek, vagyis ,,mennydörgés fiainak" hívott. Továbbá kiválasztotta Andrást, Fülöpöt, Bertalant, Mátét, Tamást, Jakabot Alfeus fiát, Tádét, a kánaáni Simont és a karióti Júdást, aki később elárulta őt.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,13-19
......



Elmélkedés
Az előzményekben láthattuk, hogy Jézus többféle helyszínen tanítja az embereket. Megszólal az istentisztelet helyén, a zsinagógában, belép az emberek házába és magánéletébe, a város utcáin és terein megszólítja a közösségeket, a tengerparton pedig nagy tömegek járulhatnak hozzá. A mai evangéliumban egy új helyszín jelenik meg, Jézus felmegy egy hegyre. E felmenetelnek van egy kis ünnepélyes jellege, és arra utal, hogy itt valami fontos, valami kiemelkedő fog történni. Ilyen körülmények között zajlik a tizenkét apostol kiválasztása, akiket Márk evangélista név szerint felsorol. A kiválasztásnak hármas oka van: először is az, hogy legyenek mindig vele, osztozzanak a Mester életében. Másodszor, hogy megismerjék tanítását, amit majd nekik is hirdetniük kell. Harmadszor pedig az, hogy megossza velük saját küldetését, rájuk bízza hatalmát, hogy ők is képesek legyenek a gyógyításra, Isten irgalmának közvetítésére.
Mind a meghívásban, mind a küldésben az Úr a cselekvő, ő a kezdeményező, minden tőle indul. A tanítványok elfogadják a hívást, elsajátítják Mesterük életmódját és engedelmeskednek neki, amikor szavára útnak indulnak és az Úr nevében tanítanak.
Álljunk mi is az Úr szolgálatába! Legyünk vele, mellette csendesen, hallgassuk őt figyelmesen, aztán pedig induljunk az ő szavára, hogy munkálkodjunk Isten dicsőségére!
C. Horváth István Sándor

Imádság
Urunk, gondviselő Istenünk! Köszönjük, hogy figyelsz életünkre, vigyázol ránk, gondviselő szereteteddel átölelsz minket. Látod gondjainkat és küzdelmeinket, jól ismered fáradozásainkat és aggodalmainkat. Hozzád fordulunk nehéz helyzeteinkben: adj nekünk jó tanácsot és útmutatást! Adj erőt, bátorságot és kitartást. Erősítsd bennünk a hitet, hogy amikor már erőtlenek és tehetetlenek vagyunk, te akkor is tudsz segíteni, mert mindent megtehetsz, s jóságodnak köszönhetően segítesz mindazzal, ami üdvösségünket szolgálja. Ösztönözz minket arra, hogy készséggel és engedelmesen megtegyünk mindent, amit kérsz tőlünk.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskednek, fáradozásainkat, szövetségemben, helyzeteinkben, istentisztelet, aggodalmainkat, kiválasztásnak, közvetítésére, szereteteddel, boanergesznek, kiválasztotta, munkálkodjunk, előzményekben, küzdelmeinket, üdvösségünket, felmenetelnek, evangéliumban, tehetetlenek, legnagyobbig, magánéletébe, kiválasztott, kiválasztása, köszönhetően, tengerparton, közösségeket, zsinagógában, elsajátítják, kezdeményező, kifogástalan, megszűnéshez, szolgálatába, csatlakoztak, tökéletesebb, gyógyítására, engedelmesen, szövetségről, első szövetség, választott néppel, legnagyobbig mindenki, régit elévültnek, időben Jézus, betegek gyógyítására, következő tizenkettőt, kánaáni Simont, karióti Júdást, evangélium igéi, előzményekben láthattuk, istentisztelet helyén, emberek házába, város utcáin, tengerparton pedig, tizenkét apostol, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Márk, Jakabot Alfeus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péter: Harmonia c...  Töröld le  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Otthon  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Pitypang szökőkút  Tanmese  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Zilahy Lajos mondta  Pitypang szökőkút  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  James Allen  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Megígért békesség  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Jó nap volt  A pitypang legendája  Előfordul, hogy  A sorsod  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Kertem  Különleges  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Borzasztó  Borzasztó  Alvó cica  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  A sorsod  Martin Buber, A haszidim meséi  Egy barátság története  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Walter Chrysler mondta  Magamnak  Anyámról való emlékek  Szép estét kedves látogatóimna...  Azért kaptad  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Jázmin  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Az ember emlékekből áll  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmaga ellenére  Dóró Sándor: Embernek maradni  Egy gondolat  Szép estét  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy párkányon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Különleges  Az ember emlékekből áll  40 felett  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem 
Bejegyzés Címkék
első szövetség, választott néppel, legnagyobbig mindenki, régit elévültnek, időben Jézus, betegek gyógyítására, következő tizenkettőt, kánaáni Simont, karióti Júdást, evangélium igéi, előzményekben láthattuk, istentisztelet helyén, emberek házába, város utcáin, tengerparton pedig, tizenkét apostol, kiválasztásnak hármas, tanítványok elfogadják, engedelmeskednek, fáradozásainkat, szövetségemben, helyzeteinkben, istentisztelet, aggodalmainkat, kiválasztásnak, közvetítésére, szereteteddel, boanergesznek, kiválasztotta, munkálkodjunk, előzményekben, küzdelmeinket, üdvösségünket, felmenetelnek, evangéliumban, tehetetlenek, legnagyobbig, magánéletébe, kiválasztott, kiválasztása, köszönhetően, tengerparton, közösségeket, zsinagógában, elsajátítják, kezdeményező, kifogástalan, megszűnéshez, szolgálatába, csatlakoztak, tökéletesebb, gyógyítására, engedelmesen, szövetségről, közvetítője, újszövetség, kiválasztja, törvényemet, dicsőségére, gyógyításra, körülmények, szövetségre, atyáitokkal, evangélista, megismerjék, tizenkettőt, megszólítja, járulhatnak, tanítványok, mennydörgés, osztozzanak, szolgálatot, figyelmesen, meghívásban, gondjainkat, ördögűzésre, választotta, jóságodnak, bátorságot, elévültnek, kivezessem, megtehetsz, evangélium, kiemelkedő, helyszínen, elmélkedés, szentlecke, ünnepélyes, kicsinytől, útmutatást, gondviselő, apostolait, választott, testvéreim, elfogadják, készséggel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3536
  • e Hét: 10226
  • e Hónap: 22902
  • e Év: 256649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.