Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 4. vasárnap 01.31
  2021-01-31 10:10:43, vasárnap
 
   
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Moáb mezején Mózes így beszélt a néphez: ,,Az Úr, a te Istened hozzám hasonló prófétát támaszt neked, a te körödből, testvéreid közül; őrá hallgassatok. Hiszen ezt kívántad az Úrtól, a te Istenedtől Hóreb (hegyén), az egybegyűlés napján, mikor azt mondtad: »Nem hallgatom tovább az Úrnak, az én Istenemnek hangját és nem nézem tovább ezt a hatalmas tüzet, nehogy meghaljak.«
Erre így szólt hozzám az Úr: »Helyesen beszéltek. Prófétát támasztok nekik testvéreik köréből, mint téged; ajkára adom szavaimat, s ő mindent tudtukra ad, amit parancsolok neki.
Ha valaki nem hallgat szavaira, amelyeket az én nevemben hirdet, akkor én majd számon kérem tőle. Annak a prófétának pedig, aki egyetlen olyan szót is merészel hirdetni nevemben, amelynek hirdetését nem bíztam rá, meg kell halnia. Ugyanígy annak is, aki más istenek nevében beszél.«
Ez az Isten igéje. MTörv 18,15-20

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testvéreim! Azt szeretném, ha mentesek volnátok a gondoktól. A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét, ezért meg van osztva. A nem házas asszony és a szűz arra gondol, ami az Úré, hogy testben és lélekben szent legyen, míg a férjes nőt világi gondok kötik le: hogyan járjon férje kedvében. Ezt javatokra mondom, nem azért, hogy tőrbe csaljalak, hanem hogy feddhetetlen életre és az Úrhoz való osztatlan ragaszkodásra segítselek titeket.
Ez az Isten igéje. 1Kor 7,32-35

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Kafarnaum városában Jézus szombaton bement a zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.
A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek. Ez így kiáltott fel: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!"
Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" A tisztátalan lélek erre össze-vissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle.
Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.
Ezek az evangélium igéi.Mk 1,21-28
...... ...........Elmélkedés
A tanító hitelessége
Jézus tanításáról és az emberek csodálkozásáról olvasunk a mai vasárnap evangéliumában, amelyet egy ördögűző csoda követ. A 70-es években, amikor Szent Márk evangélista megírja művét, a keresztény közösségnek útmutatásra volt szüksége ahhoz, hogy miként hirdesse a krisztusi örömhírt azoknak az embereknek, akik a Római Birodalom fennhatósága és annak vallási törvényei szerint éltek. A közösség tagjait aggodalom töltötte el, hogy a rómaiak miként fogják fogadni az új vallás megjelenését és képviselőinek, tagjainak fellépését. Az evangélista úgy írja le Jézus tanítását és tevékenységét, hogy közben nem hallgatja el, hogy elutasítással, ellenzőkkel is találkozik. Pontosan és őszintén mutatja be az Úr szavainak hatását, eredményességét és eredménytelenségét egyaránt.
Nyilvános működésének kezdetén az első dolog, amit Jézus tesz az, hogy meghívja az első tanítványokat, meghív négy halászt, akiknek új feladatot ad (vö. Mk 1,14-20), erről olvastunk az elmúlt vasárnap. Működésének kezdetén az első dolog, amit az emberek Jézustól látnak az, hogy tanít. Még nem tesz látványos csodákat, hanem elkezdi hirdetni Isten országának örömhírét. Nem is elsősorban a tartalom, a mondanivaló, ami feltűnő, hanem a tanító magabiztos személyisége és újszerű módszere. Az emberek hamar észreveszik, hogy másként tanít, mint a hivatalos vallási tanítók, az írástudók. Észreveszik a szavak mögött rejlő isteni erőt és felfedezik e szavakban az igazságot, az örök életre vezető igazságot. Felfedezik továbbá a tanító hitelességét. Nem idéz másokat, hanem saját benső élményét, az Atyával való szeretetközösség élményét mondja el az embereknek, akikben hamar felébred a vágy vallási életük és Istennel való kapcsolatuk megújítására.
Jézus örömhírének egyik célja az, hogy segítsen az embereknek megszabadulni a gonosztól való félelemtől. Isten országának megvalósulásával megjelenik egy olyan hatalom a világban, amely felette áll a gonosz hatalmának. Az ördög félelmet kelt az emberekben és ezzel megkötözi, leláncolja az embert, akit hatalmába kerít. De jön egy erősebb, Jézus, aki megszabadítja, megváltja az embereket.
Az ördögűző csoda leírásából úgy tűnik, hogy a gonosz lelkek ismerik Jézust, felismerik benne az Isten Fiát, és azt is rögtön tudják, hogy Jézus személyében olyannal találkoztak, akinek nagyobb a hatalma, mint az ő befolyásuk. Jézus személyiségének titkát talán még a tanítványoknál is jobban tudják. Az Úr el tudja hallgattatni őket és képes kiűzni őket a megszállottakból. Tudnunk kell, hogy a bibliai időkben nem volt olyan fejlett az orvostudomány, mint napjainkban. Az ismeretlen, lelki természetű betegségeket a gonosz megnyilvánulásaként értékeltek és a bűnösség jeleként tekintettek. Ha napjainkban a pszichés megbetegedéseket nem is tekintjük az ördögtől való megszállottságnak, mégis sokszor azt érezzük, hogy negatív, megosztó, gonosz lelkek vesznek minket körül, akik hazugságaikkal, az igazság meghamisításával igyekeznek minket befolyásolni. Úgy tesznek, mintha különleges képességekkel rendelkeznének és természetfeletti igazságokat birtokolnának. Azt a látszatot keltik, mintha egyedül ők látnák helyesen a világot és azzal az igénnyel lépnek fel, hogy mindenki igazságként fogadja el mindazt, amit hangoztatnak. Amikor túlzott magabiztossággal, erőszakossággal találkozunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy álprófétával, egy hamis tanítóval van dolgunk. Jézus soha nem kényszerített senkit. Ő szelíd hangon szól hozzánk, alázattal közvetíti tanítását. Fogadjuk el az ő hívását és ajándékait: a hitet és az üdvösséget.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus! Tudjuk, hogy a gonosz fogva akarja tartani az embert, rabszolgává tesz, nem engedi, hogy szabadon cselekedjünk. Te viszont felszabadítasz, megajándékozol minket a szabadsággal, hogy szabad és felelős döntést hozhassunk. Ez a megváltás lényege. A megváltás minden rosszból kiemel, megszabadít minket és lehetővé teszi számunkra, hogy Istennel élve megtaláljuk a boldogságot. Urunk, a te hatalmad nagyobb, mint a gonosz léleké. A te isteni erőd képes legyőzni minden gonosz erőt. Ennek tudata nagy vigasztalást jelent számunkra a kísértések idején. Segíts minket, hogy visszautasítsuk a gonosz kísértéseit és szabadon Istennek szenteljük életünket!

Hanganyag Link

- ..A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek. .... Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" .... Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" Mk 1,21-28
Isten szeret téged! Testedet is ápolod, gondozod, jól teszed, de a lelkednek is szüksége van törődésre! Az őszinte bűnbánat szabaddá tesz, visszaadja Istengyermeki méltóságodat! Vasárnap van, szentmisére hív a harang! A templomokban akár a közgyónásban, akár a gyóntatószékben lerakhatod a bűnödet és szabad leszel!! Teremtőd nem a vesztedet akarja, hanem azt, hogy ha elestél talpra állj és a béklyódtól, kötöttségektől, rossz szokásaidtól szabadulva, örömben, békében éld az életedet! Krisztus nem hiába halt meg érted a kereszten, bízzál benne és visszanyered lelked békéjét, életerődet, munkakedvedet! Megváltónk nem elítél, hanem felszabadít és új életet ad neked! Bízzál Benne! Csaba testvér.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: meghamisításával, magabiztossággal, engedelmeskednek, szeretetközösség, természetfeletti, megszállottakból, megbetegedéseket, megvalósulásával, személyiségének, visszautasítsuk, gyóntatószékben, csodálkozásáról, eredményességét, erőszakossággal, korintusiakhoz, rendelkeznének, tanítványoknál, kötöttségektől, megajándékozol, evangéliumában, hazugságaikkal, felszabadítasz, tanítványokat, birtokolnának, képességekkel, elutasítással, tevékenységét, istengyermeki, ragaszkodásra, képviselőinek, megszabadulni, kényszerített, orvostudomány, megszabadítja, munkakedvedet, szabadsággal, egybegyűlés napján, hatalmas tüzet, prófétának pedig, nőtlennek arra, szűz arra, zsinagógában volt, tisztátalan lélek, emberek egymást, tisztátalan lelkeknek, híre hamarosan, evangélium igéi, tanító hitelessége, emberek csodálkozásáról, ördögűző csoda, 70-es években, keresztény közösségnek, OLVASMÁNY Mózes, Istenedtől Hóreb, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Márk, Isten Szentje, Szent Márk, Római Birodalom, Isten Fiát, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus, Bízzál Benne,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila - Altató  Hallgatás  Egy dolog  Ametiszt kristály  Egy dolog  A gyömbér vérnyomásra gyakorol...  József Attila  Verzasca-völgy-Svájc.......  Már csak 3 év és India lesz a ...  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Ametiszt kristály  Szép napot és hetet kívánok  5077 az új fertőzött, elhunyt ...  Facebookon kaptam  Hála  Ametiszt kristály  Hallgatás  Hallgatás  Baryt és dolomitkristály.  Tulipànok  Millei Lajos költő, író  Facebookon kaptam  Április 11 A költészet napja  Aranyosi Ervin: Baráti szó  Jó éjszakát!  Madarak világa.....  Facebookon kaptam  Naplemente  Tóth Árpád költő  Hála  Az élet velem statuált  Facebookon kaptam Krisztinától  Galagonya tea  Április 11 A magyar költészet...  Facebookon kaptam  Bolondozás hónapja április  A fekete ribizli az egyik legc...  Nem tudnak mindent, de mindent...  Zsoltárok  A négy egyezség  Változás és megújulás  Mint akit agyonvertek  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Clematis  Imádság  Rajzos nő  Tulipànok  Facebookon kaptam  Halló Április!  Gyurkovics Tibor fogalmazza me...  Szép napot és hetet kívánok  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radnóti Miklós költő  Baryt és dolomitkristály.  Hála  Hallgatás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát!  A gyömbér vérnyomásra gyakorol...  Szép estét kedves látogatóimna...  Harmónia......  Nő tulipán csokorral  Ametiszt kristály  Szeresd velem Karinthy Frigyes...  Zsoltárok  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Galagonya tea  Nem menthetünk meg...  Tulipànok  Márai Sándor naplója  Kökényvirágtea gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Harmónia......  Facebookon kaptam  Hála  Facebookon kaptam  Kökényvirágtea gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Hála  Dolomit kristály  Imádság  A veszteségeket  Imádság  Zsoltárok  Tánc közben kikapcsolok  Facebookon kaptam  Kellemes teázást  Erzsébet és Fülöp.......  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Baráti szó 
Bejegyzés Címkék
egybegyűlés napján, hatalmas tüzet, prófétának pedig, nőtlennek arra, szűz arra, zsinagógában volt, tisztátalan lélek, emberek egymást, tisztátalan lelkeknek, híre hamarosan, evangélium igéi, tanító hitelessége, emberek csodálkozásáról, ördögűző csoda, 70-es években, keresztény közösségnek, krisztusi örömhírt, közösség tagjait, rómaiak miként, első dolog, első tanítványokat, elmúlt vasárnap, emberek Jézustól, tanító magabiztos, emberek hamar, hivatalos vallási, szavak mögött, örök életre, tanító hitelességét, vágy vallási, embereknek megszabadulni, gonosztól való, olyan hatalom, gonosz hatalmának, ördög félelmet, gonosz lelkek, bibliai időkben, bűnösség jeleként, pszichés megbetegedéseket, ördögtől való, igazság meghamisításával, látszatot keltik, igénnyel lépnek, hamis tanítóval, gonosz fogva, megváltás lényege, megváltás minden, gonosz léleké, kísértések idején, gonosz kísértéseit, őszinte bűnbánat, templomokban akár, gyóntatószékben lerakhatod, vesztedet akarja, meghamisításával, magabiztossággal, engedelmeskednek, szeretetközösség, természetfeletti, megszállottakból, megbetegedéseket, megvalósulásával, személyiségének, visszautasítsuk, gyóntatószékben, csodálkozásáról, eredményességét, erőszakossággal, korintusiakhoz, rendelkeznének, tanítványoknál, kötöttségektől, megajándékozol, evangéliumában, hazugságaikkal, felszabadítasz, tanítványokat, birtokolnának, képességekkel, elutasítással, tevékenységét, istengyermeki, ragaszkodásra, képviselőinek, megszabadulni, kényszerített, orvostudomány, megszabadítja, munkakedvedet, szabadsággal, kérdezgették, ráparancsolt, fennhatósága, közgyónásban, megjelenését, zsinagógában, cselekedjünk, vigasztalást, hallgassatok, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 604
  • e Hét: 4011
  • e Hónap: 13904
  • e Év: 308466
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.