Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa vasárnap délben: 01.31
  2021-02-01 11:04:33, hétfő
 
  Bevezetem a nagyszülők és idősek világnapját
Január 31-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedve azt hangsúlyozta, hogy mi is bizalommal forduljunk gyógyulásért Jézushoz. Az Angelus után pedig fontos bejelentést tett: bevezeti a nagyszülők és idősek világnapját, mely mindig július negyedik vasárnapján lesz.
...... .............



Ferenc pápa teljes vasárnapi beszédének fordítását közreadjuk.
Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai evangéliumi szakasz (vö. Mk 1,21-28) Jézus szolgálatának egyik tipikus napját beszéli el. Egy szombatról, a pihenésnek és imádságnak szentelt napról van szó, amikor az emberek zsinagógába mentek. A kafarnaumi zsinagógában Jézus felolvassa és kommentálja az Írásokat. A jelenlévőket lenyűgözi beszédmódja; nagyon csodálkoznak, mert más tekintéllyel beszél, mint az írástudók (Mk 1,22). Sőt a tetteiben is hatalmasnak bizonyul. Ugyanis egy ember a zsinagógában ellene fordul, és Isten küldöttének nevezi; ő viszont felismeri a gonoszlelket, és megparancsolja, hogy menjen ki abból az emberből, s így kiűzi (Mk 1,23-26).
Itt Jézus cselekvésének két jellegzetes elemét láthatjuk: az igehirdetést és a gyógyító működést: prédikál és gyógyít. Mindkét szempont kiemelkedik Márk evangéliumának ebben a részletében, de a prédikálás erősebben; az ördögűzés egyedülálló ,,tekintélyének" és tanításának megerősítéseként jelenik meg. Jézus saját tekintélyével prédikál, olyan emberként, aki önálló tanítással lép elő, és nem úgy, mint az írástudók, akik korábbi hagyományokat és törvényeket ismételgettek. Csak szavakat ismételgettek, szavakat, szavakat, szavakat - ahogy a nagy Mina énekelte. Ilyenek voltak: csak szavak. Ezzel szemben Jézusban a szónak tekintélye van, Jézus hatalommal szól. És ez megérinti az emberek szívét. Jézus tanításának ugyanolyan hatalma van, mint Isten szavának; ugyanis egyetlen paranccsal könnyedén megszabadítja a megszállottat a gonosztól, és meggyógyítja. Miért? Mert szava végbe is viszi azt, amit mond. Mert ő a végleges próféta. Miért mondom azt, hogy a végleges próféta? Emlékezzünk csak Mózes ígéretére! Mózes azt mondja: ,,Az Úr, a te Istened hozzám hasonló prófétát támaszt neked - hozzám hasonlót! -; őrá hallgassatok" (vö. MTörv 18,15). Mózes meghirdeti Jézust mint végleges prófétát. Ezért [Jézus] nem emberi tekintéllyel, hanem isteni tekintéllyel beszél, mert a végleges próféta hatalmával szól, vagyis Isten Fiaként, aki megment bennünket, meggyógyít mindannyiunkat.
A második szempont, a gyógyítás azt mutatja, hogy Krisztus prédikálásának a célja az emberben és a világban jelen lévő gonosz legyőzése. Szava egyenesen a sátán országát veszi célba, válságba sodorja és visszavonulásra kényszeríti, a világ elhagyására kötelezi őt. Ez a megszállott ember, akit az Úr parancsa elért, megszabadul és új emberré válik. Azt is el kell mondanunk, hogy Jézus prédikálása a világ és a gonosz logikájával ellentétes logikához tartozik: szavai a dolgok elhibázott rendjének felforgatásának bizonyulnak. A megszállottban jelen lévő ördög ugyanis Jézus közeledésére kiabálni kezd: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket?" (Mk 1,24). Ezek a kifejezések a Jézus és a sátán közötti teljes idegenséget jelzik: teljesen más síkon vannak; semmi közös nincs bennük; ellentétesek egymással. A hatalommal szóló Jézus, aki tekintélyével vonzza az embereket, egyben a szabadító próféta, a megígért próféta, Isten Fia, aki gyógyít. Vajon mi hallgatjuk-e Jézus erővel ható szavait?
Ne felejtsétek el, hogy mindig vigyetek magatokkal - a zsebetekben, a táskátokban - egy kis evangéliumot, hogy elolvashassátok napközben, hallgathassátok Jézus erővel ható szavát.
Mindnyájunknak vannak problémái. Vannak bűneink, vannak lelki betegségeink. Kérjük Jézust: ,,Jézus, te vagy a próféta, Isten Fia, akiről azt az ígéretet kaptuk, hogy meggyógyít bennünket. Gyógyíts meg engem!" Kérjük Jézust, hogy gyógyítson meg bűneinkből, bajainkból!
Szűz Mária mindig megőrizte szívében Jézus szavait és tetteit, és teljes szolgálatkészséggel és hűségesen követte őt. Segítsen minket is, hogy meghallgassuk és kövessük Jézust, s így megtapasztalhassuk üdvösségének jeleit életünkben!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvérek!
Holnapután, február 2-án ünnepeljük Jézus templomban való bemutatásának ünnepét, amikor Simeon és Anna, mindketten idősek, a Szentlélektől megvilágosítva felismerték Jézusban a Messiást. A Szentlélek ma is ébreszt bölcs gondolatokat és szavakat az idősekben: hangjuk értékes, mert Isten dicséretét énekli és őrzi a népek gyökereit. Emlékeztetnek bennünket arra, hogy az öregség ajándék, és hogy a nagyszülők összekapcsolják a nemzedékeket, hogy az élet és hit tapasztalatait közvetítsék a fiataloknak.
Gyakran elfelejtjük a nagyszülőket, és elfelejtjük, micsoda gazdagság forrásozik a gyökerek megőrzéséből és továbbadásából. Emiatt úgy döntöttem, hogy bevezetem a nagyszülők és idősek világnapját, amelyet minden évben július negyedik vasárnapján fogunk tartani az egész Egyházban, közel Szent Joachimnak és Szent Annának, Jézus ,,nagyszüleinek" emléknapjához.
Fontos, hogy a nagyszülők találkozzanak unokáikkal és az unokák találkozzanak nagyszüleikkel, mert - ahogy Joel próféta mondja - a nagyszülők álmokat látnak unokáik előtt, nagy vágyakat fogalmaznak meg, a fiatalok pedig, erőt merítve nagyszüleikből mennek előre, és prófétálnak majd.
Február másodika pedig pontosan a nagyszülők unokáikkal való találkozásának ünnepe.
Ma van a leprás betegek világnapja, amelyet Raoul Follereau több mint hatvan éve kezdett el, és amelyet elsősorban az ő humanitárius munkájából ihletet merítő egyesületek visznek előre. Szeretném kifejezni közelségemet mindazokhoz, akik ebben a betegségben szenvednek, és bátorítom a szolgálatuk mellett elkötelezett misszionáriusokat, egészségügyi dolgozókat és önkénteseket.
A világjárvány megerősítette, mennyire szükséges védelmezni a legkiszolgáltatottabb emberek egészséghez való jogát: kívánom, hogy a nemzetek vezetői fogjanak össze a Hansen-betegségben szenvedők kezelésére és társadalmi integrációjára irányuló erőfeszítéseikben.
Szeretettel köszöntöm azokat a fiatalokat, akik az Actio Catolicához tartoznak a római egyházmegyében - közülük néhányan itt vannak -, biztonságban plébániákon gyűltek egybe vagy online vannak kapcsolatban a békekaraván alkalmából. Az egészségügyi vészhelyzet ellenére a szülők, a pedagógusok és a papok támogatásával idén is folytatják ezt a gyönyörű kezdeményezést. Folytatják kezdeményezéseiket, ügyesek. Kiválóak vagytok! Bátran haladjatok előre! Mindnyájan nagyon ügyesek vagytok! Köszönöm netek! Most pedig hallgassuk meg együtt az üzenetet, amelyet néhányuk felolvas mindnyájuk nevében itt, mellettem. [Az üzenet felolvasása.]
...... .....


Általában ezek a fiatalok lufikat hoznak, melyeket a levegőbe engednek az ablakból, de ma be vagyunk zárva, nem tehették meg. Jövőre azonban biztosan lesz rá lehetőségetek!

Szeretettel köszöntelek mindnyájatokat, akik kommunikációs eszközökön keresztül követtek bennünket.
Áldott vasárnapot kívánok mindenkinek! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: megerősítéseként, elolvashassátok, összekapcsolják, hallgathassátok, visszavonulásra, felforgatásának, megparancsolja, integrációjára, nagyszüleikből, találkozásának, evangéliumának, mindnyájatokat, továbbadásából, nagyszüleikkel, megvilágosítva, prédikálásának, mindnyájunknak, viszontlátásra, megszállottban, mindannyiunkat, kezdeményezést, tapasztalatait, egyházmegyében, tekintélyének, megerősítette, cselekvésének, támogatásával, nagyszüleinek, emlékeztetnek, megszállottat, szentlélektől, bemutatásának, tekintélyével, meghallgassuk, megszabadítja, szolgálatának, vasárnapi evangéliumról, emberek zsinagógába, kafarnaumi zsinagógában, jelenlévőket lenyűgözi, zsinagógában ellene, gyógyító működést, prédikálás erősebben, ördögűzés egyedülálló, nagy Mina, szónak tekintélye, emberek szívét, végleges próféta, második szempont, világban jelen, sátán országát, világ elhagyására, Isten Fiaként, Isten Fia, Kérjük Jézust, Szűz Mária, Szent Joachimnak, Szent Annának, Raoul Follereau, Actio Catolicához, Tőzsér Endre SP, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A hagyma antibakteriális hatás...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Nevelőszülőkhöz adták,  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  különleges  Különleges  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Mindent de mindent visszakap  Az ember  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egyszerű  IGEN így  Martin Buber, A haszidim meséi  Van néhány kérdés, amin gondol...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Dóró Sándor: Embernek maradni  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kertem  Horváth Szilvia tollából  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Szép estét  Baranyi Ferenc - N i n c s  A sorsod  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Egy gondolat  Borzasztó  Sík Sándor - Ha jő a perc  Spenót fasírttal  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Egyszerű  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Mindig lesz olyan  Magyar költészet napja  Bornyi Veronika haiku verse  Segíts neki dicsérni Téged  Otthon  Jó éjszakát  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Ott van  Pitypang szökőkút  Tavaszi este  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó kislány  Baranyi Ferenc - N i n c s  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vasárnapi evangéliumról, emberek zsinagógába, kafarnaumi zsinagógában, jelenlévőket lenyűgözi, zsinagógában ellene, gyógyító működést, prédikálás erősebben, ördögűzés egyedülálló, nagy Mina, szónak tekintélye, emberek szívét, végleges próféta, második szempont, világban jelen, sátán országát, világ elhagyására, megszállott ember, gonosz logikájával, dolgok elhibázott, megszállottban jelen, sátán közötti, hatalommal szóló, szabadító próféta, megígért próféta, táskátokban &#8211, ígéretet kaptuk, népek gyökereit, öregség ajándék, nagyszülők összekapcsolják, gyökerek megőrzéséből, egész Egyházban, nagyszülők találkozzanak, unokák találkozzanak, nagyszülők álmokat, fiatalok pedig, nagyszülők unokáikkal, leprás betegek, betegségben szenvednek, szolgálatuk mellett, világjárvány megerősítette, nemzetek vezetői, római egyházmegyében, békekaraván alkalmából, egészségügyi vészhelyzet, papok támogatásával, gyönyörű kezdeményezést, üzenet felolvasása, fiatalok lufikat, levegőbe engednek, megerősítéseként, elolvashassátok, összekapcsolják, hallgathassátok, visszavonulásra, felforgatásának, megparancsolja, integrációjára, nagyszüleikből, találkozásának, evangéliumának, mindnyájatokat, továbbadásából, nagyszüleikkel, megvilágosítva, prédikálásának, mindnyájunknak, viszontlátásra, megszállottban, mindannyiunkat, kezdeményezést, tapasztalatait, egyházmegyében, tekintélyének, megerősítette, cselekvésének, támogatásával, nagyszüleinek, emlékeztetnek, megszállottat, szentlélektől, bemutatásának, tekintélyével, meghallgassuk, megszabadítja, szolgálatának, ismételgettek, találkozzanak, emléknapjához, hagyományokat, kommunikációs, lehetőségetek, evangéliumról, feledkezzetek, ellentétesek, kapcsolatban, elkötelezett, humanitárius, hangsúlyozta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2435
  • e Hét: 9125
  • e Hónap: 21801
  • e Év: 255548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.