Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. évközi hét szerda 02.03
  2021-02-03 11:39:29, szerda
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Akit szeret az Isten, azt próbára teszi.
Testvéreim!
A bűn elleni küzdelemben még nem álltatok ellen véretek ontásáig és megfeledkeztetek a vigasztalásról, mely nektek, mint fiaknak szól: Fiam, ne kicsinyeld le az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha korhol!
Akit az Úr szeret, megfenyíti, és megostorozza minden fiát, akit kedvel.
A fenyítések között is maradjatok állhatatosak! Isten úgy bánik veletek, mint fiaival. Melyik az a fiú, akit atyja meg ne fenyítene? A jelenben ugyan minden fenyíték inkább szomorúságot okoz, mint örömet, később azonban az igazi élet és a béke gyümölcsét hozza annak, aki elviselte.
Ezért emeljétek föl a lankadt kezeket, a megroggyant térdet nyújtsátok ki. Járjatok egyenesen, hogy a megbénult tag ki ne ficamodjék, hanem inkább meggyógyuljon! Törekedjetek az életszentségre és a békességre mindenkivel! Enélkül senki sem látja meg az Urat.
Ügyeljetek arra, hogy Isten kegyelmét senki el ne hanyagolja! És senki se legyen mérgező gyökérré, amely felnövekedve kárt okoz, és megfertőz másokat!
Ez az Isten igéje. Zsid 12,4-7.11-15

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
A názáretiek nem ismerik fel Jézusban a Megváltót, mert nincs hitük.
Abban az időben Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában.
Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: ,,Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És a csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?" És megbotránkoztak benne.
Jézus erre megjegyezte: ,,Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában." Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,1-6
...... ..............



Elmélkedés
Márk evangélista folytatja Jézus életének és szolgálatának bemutatását, miközben nem hallgatja el, hogy egyesek elutasítják az Urat. Ennek példája a mai evangéliumi részlet. A helyszín Názáret, az a város, ahol felnevelkedett. A zsidók azt gondolják, hogy Jézus az ácsnak, Józsefnek és Máriának a fia. Kafarnaumban és más helyeken idegenek jöttek hozzá, hogy tanítását hallgassák, és olyanok hozták el betegeiket a gyógyulás reményében, akik nem ismerték őt. Názáretben viszont mindenki ismeri őt. Isteni bölcsességét és hatalmát az ő körükben is szeretné megmutatni, bennük is hitet akar ébreszteni. De a várt hatás elmarad. Nem azért, mert Jézus isteni hatalma meggyengült, hanem az emberi hitetlenség miatt.
A hitetlenség nem csak a bibliai időkben, hanem minden korban, napjainkban is gátat emel az isteni kegyelem útjába. A hit Isten áldását eredményezi, de az is igaz, hogy a hitetlenség elutasítja ezt az áldást. A hitetlen ember a maga erejéből akar boldogulni.
A történet minden bizonnyal legérdekesebb mozzanata az, hogy Jézust ugyan megdöbbenti a hitetlenség, mégsem áll meg, nem veszti el kedvét, nem fogyatkozik meg lelkesedése. Továbbra is járja a városokat, keresi az embereket, folytatja szolgálatát. Az ő példája ad erőt napjainkban is az igehirdetőknek, akik olykor elutasítással, hitetlenséggel találkoznak.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Istenünk, adj készséges szívet, hogy befogadhassunk mindent, ami szép, jó és igaz, s adj világos látást, hogy elutasíthassunk mindent, ami hamis, ami rút, ami rossz. Teremts bennünk tiszta szívet, Istenünk, hogy jó gazdái lehessünk ennek a világnak. Ne szennyezzenek be minket gonosz indulatok, gyűlölet, harag, viszálykodás. Egyetértést adj nekünk, hogy gyermekek és felnőttek egyre jobban megértsük: szükségünk van arra, hogy világos ismereteink legyenek, de csak akkor leszünk igazán emberek, ha tiszta a szívünk.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megfeledkeztetek, megbotránkoztak, hitetlenségükön, elutasíthassunk, befogadhassunk, felnevelkedett, igehirdetőknek, vigasztalásról, hitetlenséggel, életszentségre, elutasítással, legérdekesebb, meggyógyuljon, kézrátétellel, szennyezzenek, szolgálatának, állhatatosak, megostorozza, csodálkozott, zsinagógában, felnövekedve, törekedjetek, kafarnaumban, bölcsességét, szomorúságot, viszálykodás, eredményezi, evangéliumi, találkoznak, szolgálatát, napjainkban, egyetértést, bemutatását, elutasítják, meggyengült, evangélista, fenyítések között, jelenben ugyan, igazi élet, béke gyümölcsét, lankadt kezeket, megroggyant térdet, békességre mindenkivel, időben Jézus, szombat napja, saját házában, evangélium igéi, helyszín Názáret, gyógyulás reményében, várt hatás, emberi hitetlenség, bibliai időkben, EVANGÉLIUM Szent Márk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Somlyó Zoltán - Orgonával  Vidámság  Az ember emlékekből áll  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Azért kaptad  Hamvas Béla  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul Éluard - És egy mosoly  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Tavaszi este  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Vannak emberek  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 13  Hogyan válunk hűségesekké?  jó reggelt  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Jázmin  Paul David Tripp Április 12  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jan Twardowski - Siessünk  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szép álmokat!  Kertem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  James Allen  Paul David Tripp Április 15  képre írva  Vannak emberek  Robert Merle tollából  képre írva  képre írva  39 ígéret  Megígért békesség  Müller Péter tollából  Zilahy Lajos mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  A sorsod  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Robin Wight pitypang szobra  Egyszerű  Bársony székben  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Szép estét  jó reggelt  Csend  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Emlékezz  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Eduardo Sacheri gondolata  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péter: Harmonia c...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
fenyítések között, jelenben ugyan, igazi élet, béke gyümölcsét, lankadt kezeket, megroggyant térdet, békességre mindenkivel, időben Jézus, szombat napja, saját házában, evangélium igéi, helyszín Názáret, gyógyulás reményében, várt hatás, emberi hitetlenség, bibliai időkben, isteni kegyelem, hitetlenség elutasítja, hitetlen ember, maga erejéből, történet minden, megfeledkeztetek, megbotránkoztak, hitetlenségükön, elutasíthassunk, befogadhassunk, felnevelkedett, igehirdetőknek, vigasztalásról, hitetlenséggel, életszentségre, elutasítással, legérdekesebb, meggyógyuljon, kézrátétellel, szennyezzenek, szolgálatának, állhatatosak, megostorozza, csodálkozott, zsinagógában, felnövekedve, törekedjetek, kafarnaumban, bölcsességét, szomorúságot, viszálykodás, eredményezi, evangéliumi, találkoznak, szolgálatát, napjainkban, egyetértést, bemutatását, elutasítják, meggyengült, evangélista, küzdelemben, mindenkivel, hitetlenség, megroggyant, ismereteink, fogyatkozik, megjegyezte, mondogatták, megdöbbenti, tanítványai, lelkesedése, csodálkozva, elmélkedés, gyümölcsét, szentlecke, elérkezett, békességre, elkísérték, názáretiek, boldogulni, evangélium, nyújtsátok, bölcsesség, elutasítja, ficamodjék, hanyagolja, véghezvisz, hallgatták, gyógyított, ügyeljetek, betegeiket, fenyítését, megfenyíti, szükségünk, fenyítések, testvéreim, reményében, megmutatni, ébreszteni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.