Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. évközi hét csütörtök 02.04
  2021-02-04 12:34:04, csütörtök
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Az ószövetségi áldozatok megszűntek.
Járuljunk tehát Jézus örök áldozatához, amely a megváltást hozza!
Testvéreim!
Ti nem kézzel tapintható hegyhez járultatok, sem lobogó tűzhöz, sötét felhőhöz vagy viharos forgószélhez, sem harsonazengéshez vagy mennydörgő szózathoz, amelynek hallatára a zsidók könyörögni kezdtek, hogy ne hangozzék tovább ez a félelmetes szó. Oly rettenetes volt a látvány, hogy Mózes is azt mondta: ,,Rémület és reszketés fog el."
Ellenkezőleg, ti az Úr hegyéhez járultatok, az élő Isten városához, a mennyei Jeruzsálemhez, meg az angyalok ezreihez; a keresztségben újjászületettek ünneplő közösségéhez, akiknek neve fel van jegyezve a mennyben; a mindenek Bírájához, Istenhez, meg a tökéletes igazak lelkeihez, és az új szövetség közvetítőjéhez, Jézushoz, akinek ránk hulló vére hathatósabban kiált Istenhez, mint Ábel kiontott vére.
Ez az Isten igéje. Zsid 12,18-19.21-24

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az apostolok Krisztustól gyógyító hatalmat kapnak, és küldetést az evangélium hirdetésére.
Abban az időben Jézus magához hívta a tizenkettőt, és kettesével elküldte őket, hatalmat adva nekik a tisztátalan lelkek felett. Megparancsolta nekik, hogy az útra ne vigyenek semmit, csak vándorbotot: sem kenyeret, sem tarisznyát, sem pénzt az övükben. Sarut kössenek, de két ruhadarabot ne vegyenek magukra.
Azután így folytatta: ,,Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott addig, amíg utatokat nem folytatjátok. Ha valamely helységben nem fogadnak be és nem hallgatnak meg titeket, menjetek el onnét, s még a port is rázzátok le lábatokról, tanúbizonyságul ellenük." Azok elmentek, s hirdették mindenkinek, hogy térjenek meg. Sok ördögöt kiűztek, és olajjal megkenve sok beteget meggyógyítottak.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,7-13
......



Elmélkedés
Az előzményekben Márk evangélista bemutatta Jézus küldetését és szolgálatát, a mai evangéliumi részben pedig áttér a tanítványok küldetésére és szolgálatára. A tanítványok nem önszántukból indulnak és cselekednek, hanem mindent az ő Mesterük megbízása alapján tesznek.
Jézus a kezdeményező, ő ad parancsot nekik arra, hogy mit tegyenek és ő ad nekik útmutatásokat és tanácsokat a szolgálat végzésének módjára vonatkozóan. Minden az Úrtól származik, a küldetés és a küldetés teljesítéséhez szükséges hatalom is. Amikor Jézus küldetést ad, akkor nem az emberi képességekre vagy adottságokra épít, hanem felruházza a küldötteket azzal a különleges erővel, ami hatékonnyá teszi majd szolgálatukat. A tanítványok oldaláról ez úgy néz ki, hogy ők pedig nem önmagukban, nem emberi eszközökben, hanem egyedül küldőjükben bíznak. És bátran bízhatnak abban is, hogy küldetésük eredménnyel fog járni, ha mindvégig az Úr nevében szolgálnak és hűségesek maradnak hozzá. A küldött szolgálatot végez, miközben egészen hasonlóvá válik Mesteréhez, mindenben osztozik az ő sorsában, legyen szó elfogadásról vagy akár elutasításról. A küldötteknek az igehirdetést úgy kell végezniük, hogy a hallgatóság felismerje: az isteni üzenet elutasítása következményekkel jár.
Hallgatok-e Isten küldötteinek szavára?
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te boldognak nevezted azokat, akik hallgatják az Isten szavát, hallgatnak téged. Nem csupán a szavak meghallgatásáról és a tanításnak való engedelmességről beszéltél, hanem arról, hogy ragaszkodjunk hozzád, aki számunkra a leghitelesebben közvetíted a mennyei Atya szavát és akaratát. Követődként akkor válunk Isten tanítványaivá, ha osztozunk életedben, sorsodban, engedelmességedben, szenvedéseidben és feltámadásodban. Vezess minket, Urunk, az üdvösségre!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességről, meghallgatásáról, harsonazengéshez, meggyógyítottak, leghitelesebben, tanúbizonyságul, feltámadásodban, újjászületettek, szenvedéseidben, megparancsolta, teljesítéséhez, közvetítőjéhez, elutasításról, előzményekben, jeruzsálemhez, keresztségben, tanítványaivá, szolgálatukat, hathatósabban, útmutatásokat, ragaszkodjunk, közösségéhez, adottságokra, folytatjátok, forgószélhez, ellenkezőleg, szolgálatára, önszántukból, kezdeményező, képességekre, küldötteknek, igehirdetést, elfogadásról, küldötteinek, krisztustól, evangéliumi, ószövetségi áldozatok, megváltást hozza, zsidók könyörögni, mennyei Jeruzsálemhez, angyalok ezreihez, keresztségben újjászületettek, mindenek Bírájához, tökéletes igazak, apostolok Krisztustól, evangélium hirdetésére, időben Jézus, tisztátalan lelkek, evangélium igéi, előzményekben Márk, tanítványok küldetésére, szolgálat végzésének, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amikor Jézus, Hallgatok-e Isten, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kislány  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogy lehet megtartani  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Kövesd a cowboyt!  Fekete-erdő desszert  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Soha ne kedvezz...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png virág  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  Mai harmónia kártyám  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyi telefonál  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Minden harmadik...  A kételkedés kezelése  Adakozás  Bertolt Brecht -től idézet  Png kislány  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png nő  képre írva  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png cica  Németh László tollából  Hazára minden embernek szükség...  Esti kép  Szép álmokat!  Gonosz démon-álarc  A Megváltó szolgálatában  210 éve született a SZÓZAT meg...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png lepke  Kaffka_Margit  Irgalom és ítélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Png nő  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 21 
Bejegyzés Címkék
ószövetségi áldozatok, megváltást hozza, zsidók könyörögni, mennyei Jeruzsálemhez, angyalok ezreihez, keresztségben újjászületettek, mindenek Bírájához, tökéletes igazak, apostolok Krisztustól, evangélium hirdetésére, időben Jézus, tisztátalan lelkek, evangélium igéi, előzményekben Márk, tanítványok küldetésére, szolgálat végzésének, küldetés teljesítéséhez, emberi képességekre, küldötteket azzal, különleges erővel, tanítványok oldaláról, küldött szolgálatot, hallgatóság felismerje, isteni üzenet, szavak meghallgatásáról, tanításnak való, leghitelesebben közvetíted, mennyei Atya, engedelmességről, meghallgatásáról, harsonazengéshez, meggyógyítottak, leghitelesebben, tanúbizonyságul, feltámadásodban, újjászületettek, szenvedéseidben, megparancsolta, teljesítéséhez, közvetítőjéhez, elutasításról, előzményekben, jeruzsálemhez, keresztségben, tanítványaivá, szolgálatukat, hathatósabban, útmutatásokat, ragaszkodjunk, közösségéhez, adottságokra, folytatjátok, forgószélhez, ellenkezőleg, szolgálatára, önszántukból, kezdeményező, képességekre, küldötteknek, igehirdetést, elfogadásról, küldötteinek, krisztustól, evangéliumi, szolgálatát, követődként, tanítványok, küldetésére, ószövetségi, küldőjükben, elutasítása, áldozatához, tisztátalan, tizenkettőt, vándorbotot, ruhadarabot, mindenkinek, hallgatóság, hirdetésére, evangélista, eredménnyel, szolgálatot, vonatkozóan, küldötteket, cselekednek, eszközökben, kettesével, különleges, hatékonnyá, tanításnak, evangélium, küldetésük, üdvösségre, közvetíted, önmagukban, tarisznyát, hallgatnak, elmélkedés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 949
  • e Hét: 6750
  • e Hónap: 39904
  • e Év: 273651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.