Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Szeptembertől minden egészségügyisnek kötelező lesz a vakcin
  2021-08-01 21:15:20, vasárnap
 
 
SZEPTEMBERTŐL MINDEN EGÉSZSÉGÜGYISNEK KÖTELEZŐ LESZ A VAKCINA


A koronavírus-járvány további hullámainak megfékezése és a betegek védelme érdekében az egészségügyi dolgozóknak mostantól már kötelező a védőoltás felvétele. Az erről szóló kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

Magyarországon az oltási program 2020 decemberében az egészségügyi dolgozók oltásával indult, közülük a legtöbben felvették a Covid elleni vakcinát, de maradtak kevesen, akik nem oltatták be magukat.

- Most őket is a védőoltás felvételére kérjük - olvasható a kormányzati oldalon.

Az egészségügyben dolgozók ugyanis fokozottan ki vannak téve a fertőzésnek és egyúttal forrásai lehetnek a vírus közösségi terjedésének.

- Oltásukra saját egészségük és a betegek egészségének védelme érdekében is szükség van - rögzíttette a kommüniké.


A szakma is indokoltnak tartja

Az egészségügyi dolgozók kötelező oltását a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is támogatja, és azt az Országos Kórházi Főigazgatóság is indokoltnak tartja mind az ágazatban dolgozók, mind a betegek és a hozzátartozóik egészségének védelme érdekében.


Mindenkinek kell, aki beteggel foglalkozik

A védőoltás felvétele minden még be nem oltott az egészségügyi dolgozónak kötelező; beleértve az alapellátásban, a járóbeteg-szakellátásban, a kórházakban, a mentőknél, a gyógyszerellátásban, a diagnosztikában foglalkoztatott egészségügyi dolgozókat, a betegszállítókat, és a magán egészségügyi szolgáltató által foglalkoztatott egészségügyi dolgozókat is.

- Emellett az oltás kötelező mind az egészségügyi ellátást nyújtó szociális intézmények dolgozóinak, mind a szociális intézményekben egészségügyi ellátást nyújtó dolgozóknak, például idősotthonba bejáró orvosoknak - írták.

A tájékoztatás kiemelte, hogy a még be nem oltott egészségügyi dolgozóknak legkésőbb szeptember 1-ig fel kell vennie az oltás első dózisát.

Arra is felhívták a figyelmet: az egészségügyi szolgáltatók nem hozhatnak létre új jogviszonyt olyan egészségügyi dolgozóval, aki nem veszi fel az oltást és meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.

A tájékoztatás kitért arra: a munkáltató felhívhatja az egészségügyi dolgozót arra, hogy igazolja a védőoltás felvételét és arra is, hogy a védőoltást a határidőig felvegye avagy az oltás alóli mentességet megalapozó orvosi szakvéleményt bemutassa.

- Az egészségügyi dolgozóknak ezúton is köszönjük a példamutató helytállást, amit a járvány elleni küzdelemben nyújtottak és azt, hogy jó példát mutatva túlnyomó többségük az elsők között vette fel a védőoltást - áll a közleményben, amely beszámolt arról is, hogy azok az egészségügyi dolgozók, akik már több mint négy hónapja kapták meg a második oltásukat, már a harmadik oltást is kérhetik.


LinkTiszta vizet öntöttek a pohárba a szakértők: ezért kell keverni a vakcinákat

LinkTiszta vizet öntött a pohárba Merkely professzor: ezt gondolja a harmadik oltásról

LinkErre jó lesz figyelni! Kiderült, melyik oltást kaphatjuk harmadiknak

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Még az ebolánál is fertőzőbb a koronavírus delta variánsa
  2021-08-01 21:00:10, vasárnap
 
 

SOKKOLÓ FELFEDEZÉS: MÉG AZ EBOLÁNÁL IS FERTŐZŐBB A KORONA VIRUS DELTA VARIÁNSA


A kutatók szerint az új vírusmutáció fertőzőbb, mint azt hitték - Ausztráliában már katonákat vezényeltek ki az utcákra miatta.


Nem csak, hogy a vakcinák hatástalanabbak ellene, de még jóval fertőzőbb is koronavírus delta variánsa, mint azt korábban gondolták - írja a New York Times. Míg egy korábbi, izraeli felmérésből kiderült, hogy több vakcina hatékonysága is csökken a delta variánssal szemben, most az amerikai Járványügyi Központ tanulmánya megállapította, hogy az oltottak és az oltatlanok garatjaiban is ugyanannyi vírust mutattak ki, és az oltott személyek is nagy erővel terjesztik a mutációt.

Közölték azt is, hogy az új típusú vírus igencsak fertőző, gyorsabban terjed, mint a SARS, az ebola vagy a nátha, leginkább olyan gyorsan fertőz, mint a bárányhimlő.


Nem meglepő, hogy a mutáció már több helyen is számtalan gondot okozott, most például Ausztráliában hoztak miatta újabb korlátozó intézkedéseket: Sydney lakói ismét karantén alá kerültek, az emberek csak alapos indokkal - vásárlás, munka, gyógyszertár vagy gondozás miatt - hagyhatják el otthonaikat. Hogy a delta variáns terjedését megakadályozó járványügyi korlátozásokat betartsák, a hatóság már több száz katonát is kivezényelt a város utcáira, akik segítenek betartani az ismételten érvénybe lépő szigorításokat - írta meg a BBC.

Ennek oka az, hogy az ötödik hete tartó korlátozások ellenére a vírus variánsa egyre jobban terjed, a helyiek pedig kezdik megkérdőjelezni az intézkedések szükségességét. A katonák, akik a kivezénylés előtt külön kiképzést kaptak, hétfőn kezdik meg az egyelőre fegyvertelen járőrözést a városban.

LinkMegszületett a döntés: A betegek védelme érdekében az egészségügyi dolgozóknak kötelező az oltás

Link 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Valóra vált álom: gyönyörű lány lett az Anna-bál szépe
  2021-08-01 19:20:44, vasárnap
 
 

Valóra vált álom: gyönyörű lány lett az Anna-bál szépe


Horváth Eszter a Borsnak elárulta, régóta erről álmodott.

A 196. Anna-bál szépe régóta várta, hogy résztvevője lehessen ennek az eseménynek. Most ő lett a legszebb: a 19 éves Horváth Eszter


Idén a jeles eseményre július 31-én került sor. Meghívást kaptak a tizennyolc éves balatonfüredi lányok, és azok a fiatalok is, akik tavaly, az elmaradt bál idején töltötték be tizennyolcadik életévüket.

A bál kezdetén mintegy 250 szívet osztottak ki. Az est folyamán a báli közönség szavazta meg a tizenöt legszebb lányt, akik közül a Schiffer Miklós stílusszakértő vezette szakmai zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit. A három szépséget éjfélkor mutatták be a báli közönségnek.

A 196. Anna-bál szépe címet Horváth Eszter érdemelte ki. A fiatal lány a balatonfüredi Lóczy gimnázium diákja, és már évek óta figyelemmel kísérte az Anna-bál minden mozzanatát. Minden évben követte a báli bevonulást, és számolt vissza, hogy mikor lehet már első bálozó. Egy szürkés-ezüstös mintával díszített fehér ruhát választott magának. Elmondta, hogy az est minden percét élvezte, a készülődést, a hangulatot.

- Nagy élmény volt, mert kiskorom óta minden bevonulást megnéztem és számoltam, hogy meddig kell várnom, hogy betöltve a tizennyolcat én is ott lehessek. A város ugyanis minden évben meghívja az akkor tizennyolc éves lányait - mesélte a Borsnak Eszter.

- Gyönyörű ajándékokat kaptam: egy herendi vázát, és a híres arany almát. Kaptam még egy különlegesen szép követ is, amit a kívánságom szerint foglalnak majd ékszerbe. Fél négy volt, mire hazaértem, mert az eredményhirdetés után még volt egy pezsgőzés mindenkivel. Reggel folytatódtak az izgalmak. Újra volt sminkelés, és felvehettem azt a gyönyörű ruhát, ami tegnap volt rajtam. Remélem, egyszer az esküvőmön is egy hasonlót viselhetek. Utána lementünk a partra, ahol bemutattak minket a füredieknek. Szerencsére addigra kisütött a nap. Aztán jött a legnagyobb élmény, a három első helyezett lány, külön-külön, gyönyörűen feldíszített hintóba szállt, és körbe vittek minket a városban. A polgármesteri hivatalnál pezsgős köszöntővel és csokrokkal vártak minket. Mellettem ült a nálam fél évvel idősebb párom, aki bálon is a kísérőm volt és együtt örülhettünk. A füredi Lóczy gimnázium, ahol tanulok, öt éves, úgyhogy szeptember 1-én ilyen élményekkel kezdhetem meg az érettségire készülő évemet - mondta Eszter.


LinkFüredi elsőbálozó lett az Anna-bál szépe

Link
Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Az Anna-naphoz legközelebb eső szombaton rendezett balatonfüredi bálok, ahol a bálkirálynőt 1862 óta aranyalmával is jutalmazzák, hamar országos hírűvé lettek, a nemzeti öntudat zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban is kifejezésre jutott.

Az egykoron neves személyiségeket Széchenyi Istvánt, Wesselényi Miklóst, Kossuth Lajost, Deák Ferencet, Vörösmarty Mihályt, Jókai Mórt, Blaha Lujzát

- vonzó mulatságok fénye a két világháború között kissé megkopott, reneszánszuk 1954-ben kezdődött. A színhely előbb a Balaton étterem volt, 1957-től pedig a felújított egykori Kúrszalon, a mai Anna Grand Hotel.
 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Hírmorzsák - 2021 augusztus
  2021-08-01 18:30:51, vasárnap
 
 
HÍRMORZSÁK - 2021 AUGUSZTUS . . .
Mottó


"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor: Fűveskert)


"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."

(Burke)
Minden szó

LinkSzámok - az álhírek ellenszere

LinkHirkereső

Link

1Miért jobb nekünk a forint, mint az euró?

LinkKeményen odaszólt Gyurcsánynak Baja momentumos polgármestere

LinkJoe Biden miatt milliókat lakoltathatnak ki hamarosan

Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 218 db bejegyzés
Összes: 4204 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 2394
  • e Hónap: 2394
  • e Év: 366794
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.