Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bikavér és Török fürdő
  2010-12-16 19:21:02, csütörtök
 
 







BIKAVÉR ÉS TÖRÖK FÜRDŐ


Eger városát a közgondolkodás a hazaszeretet és hősiesség szimbólumaként tartja számon a törökök felett aratott 1552-es győzelemre emlékezve.

Eger azonban az évszázadok során a művészeti és történelmi értékek egyik leggazdagabb településévé is vált, utcái, terei nyitott könyv lapjaiként tárulnak fel a járókelők előtt. A barokk jellegű, történelmi hangulatú belváros, a Szépasszony-völgy hangulatos pincesorai, csárdái és rendezvényei kitűnő szórakozási lehetőséget biztosítanak az idelátogatóknak.

Az egri vár, az egri borok, a múzeumok, kiállítóhelyek és műemlékek, a termálfürdő, az enyhén lankás táj, a kulturális fesztiválok, történelmi vigasságok és a külföldön is híres vendégszeretet vonzó örök emlékű élményt jelent a várost felkereső vendégeknek.

Eger Észak-Magyarország egyik legszebb városa, s a település a sok különleges látnivaló mellett kényeztető keleti fürdővel és finom falatokkal várja télen is a látogatóit.

A város az utóbbi években sokat változott, hiszen már nemcsak a híres végvára tartozik a lényeges látnivalók közé, hanem a fürdőiben is remekül el lehet tölteni az időt.

Az Egri Strand és Termálfürdő 3,5 hektáros területen a város szívében nyújt a családok minden egyes tagjának felüdülést. Hét medencéjét hazai és külföldi turisták ezrei látogatják szívesen, de mozgásszervi betegségben szenvedők is találnak bajaikra enyhülést és gyógyulást.

Egerben számos török kori emlék található, de a hideg napokon talán a Török fürdő 30-38 fokos medencéi a legnépszerűbbek. A belépő 1800 Ft-ba kerül, s igazi keleti hangulat várja a látogatókat. Különleges élményeket kínál a várostól alig 6 km-re fekvő Egerszalók is, ahol két esztendeje nyílt meg a gyógy- és wellnessfürdő, és ahol 17 kül- és beltéri medence között lehet válogatni. S ha utána visszatérünk Egerbe, természetesen kihagyhatatlan látnivaló a vár, amely az Egri képtár gyűjteményének is otthont ad. A közelben van Gárdonyi Géza emlékmúzeuma, ahol az író bútorai, használati tárgyai láthatók.







A város szíve pedig sétára invitál, itt minden háznak megvan a maga története, apró boltok, hangulatos vendéglők, kávézók váltják egymást. A sütemények kedvelői a Dobos
cukrászdát a város "édes ékszerének" nevezik. November végétől pedig a Dobó teret benépesítik az adventi vásár árusai is.

Eger belvárosát Európa barokk gyöngyszemeként emlegetik. Ilyen a Líceum épülete is, a megyeháza, a megyei könyvtárnak otthont adó nagypréposti és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt magába fogadó, kispréposti palota.

Egerről először legtöbbünknek a bikavér, a legalább négyféle szőlőfajta házasításából született vörösbor jut eszébe. de terem errefelé fehérszőlő is, ezen a nyáron mutatták be az egri csillagot, a bikavér fehér "párját". A helyi pincékben, a belvárosban és a Szépasszonyvölgyben kellemes borozgatásra várják a vendégeket. December 16-ig pedig a Bikavér Borházban jeles borászok mutatják be boraikat.







Eger

Link



Eger- Szarvaskő vasútvonal 1959-ben, Szemed a pályán!

Link



Animation Movie Trailer - 1552 - Castle of Eger

Link



Egri csillagok (1968) - teljes film

Link
























 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Címkék: gyöngyszemeként, legnépszerűbbek, idelátogatóknak, kiállítóhelyek, örökségvédelmi, kihagyhatatlan, szimbólumaként, gyűjteményének, vendégszeretet, közgondolkodás, legtöbbünknek, természetesen, házasításából, wellnessfürdő, emlékmúzeuma, visszatérünk, hazaszeretet, leggazdagabb, településévé, borozgatásra, rendezvényei, biztosítanak, nagypréposti, magyarország, mozgásszervi, termálfürdő, szórakozási, belvárosban, könyvtárnak, fesztiválok, betegségben, szépasszony, kispréposti, benépesítik, lehetőséget, látogatókat, törökök felett, évszázadok során, járókelők előtt, barokk jellegű, egri borok, enyhén lankás, kulturális fesztiválok, várost felkereső, utóbbi években, híres végvára, lényeges látnivalók, város szívében, családok minden, hideg napokon, belépő 1800, várostól alig, BIKAVÉR ÉS TÖRÖK FÜRDŐ, Eger Észak-Magyarország, Egri Strand, Gárdonyi Géza, Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt, Bikavér Borházban, Eger- Szarvaskő, Animation Movie Trailer,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A szív és a cselekvés egységes...  Tavaszról álmodom,  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Őri István - Dal az életről  Március 15-re emlékve  Az agyat és a csontokat is erő...  Nagy László - Szerelem emléke  Esti kép  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  1848. március 15-én  Nem mindegy  A tékozló és Isten gondviselés...  Csendes éjszakán  Egyet értesz?  Szent Pio atya!  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Csendes éjszakán  Jó éjszakát  A Mindenható Istenben bízva  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Síró nő  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  mindent a népért...  Könnyáztatta asszonysorsok  mindent a népért...  Isten áldja  Szeüleidtől tanultad  Házi botox  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem kellett volna!  ...és mégis ráismersz  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Márciusi eső  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Paul David Tripp Március 15  Mai harmónia kártyám  A magukat nyílt és őszinte emb...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Az embernek fiatal korában van  Március 15-re emlékve  Jó éjszakát  Sajnos ezt elBalogozták  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  A nemzet csak akkor...  Éljen a magyar szabadság!  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Szent-Györgyi Albert gondolata  A gyomorrontás tojással is kez...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
törökök felett, évszázadok során, járókelők előtt, barokk jellegű, egri borok, enyhén lankás, kulturális fesztiválok, várost felkereső, utóbbi években, híres végvára, lényeges látnivalók, város szívében, családok minden, hideg napokon, belépő 1800, várostól alig, város szíve, maga története, sütemények kedvelői, adventi vásár, megyei könyvtárnak, legalább négyféle, nyáron mutatták, egri csillagot, bikavér fehér, helyi pincékben, gyöngyszemeként, legnépszerűbbek, idelátogatóknak, kiállítóhelyek, örökségvédelmi, kihagyhatatlan, szimbólumaként, gyűjteményének, vendégszeretet, közgondolkodás, legtöbbünknek, természetesen, házasításából, wellnessfürdő, emlékmúzeuma, visszatérünk, hazaszeretet, leggazdagabb, településévé, borozgatásra, rendezvényei, biztosítanak, nagypréposti, magyarország, mozgásszervi, termálfürdő, szórakozási, belvárosban, könyvtárnak, fesztiválok, betegségben, szépasszony, kispréposti, benépesítik, lehetőséget, látogatókat, vendégeknek, fehérszőlő, hangulatos, kulturális, medencéjét, ékszerének, történelmi, pincesorai, vigasságok, vendégeket, különleges, használati, vasútvonal, látogatják, kényeztető, élményeket, látnivalók, egerszalók, felüdülést, évszázadok, győzelemre, sütemények, szőlőfajta, esztendeje, látogatóit, gyógyulást, cukrászdát, lapjaiként, falatokkal, belvárosát, borházban, található, emlegetik, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1322
  • e Hét: 7666
  • e Hónap: 34289
  • e Év: 171661
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.