Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Teadélután
  2012-10-25 23:08:19, csütörtök
 
 




TEADÉLUTÁN
Szentesi Zöldi László 2012. október 25.


Október 23-án este már tudtam, hogy nem összefogás zajlik a baloldalon, hanem civakodás a meg sem kaparintott zsákmány felett.

Ungváry Rudolfnak és Tamás Gáspár Miklósnak köszönhetem a felismerést. Nevezett urak szépen összeszólalkoztak az ATV-ben: TGM - akiről Bayer Zsolt találóan megjegyezte a napokban, hogy asztráltestként jelen is volt meg nem is a nagy országféltő demonstráción - igazi partykillerként kijelentette, hogy ő most elment ugyan, de nem vesz részt az új kezdeményezésben. Ungváry papa válaszként szélsőségesnek nevezte
TGM-et, Havas Henrik is közbenyekergett valamit, amit TGM kikért magának, Váradi Júlia pedig telesipítozta az étert, hogy ez nagyon kellemetlen, nagyon kellemetlen.

Én pedig ittam a teámat, és kekszet mártogattam belé. És boldog voltam. Magyarország kapott még egy ciklusnyi esélyt, mert ezeknek lényegesen kevesebb az eszük, mint amit egymásról olvasnak a lapjaikban.

Néztem, nézegettem a televíziót hétfőn, és időnként a teámról is elfeledkeztem, annyi érdekeset láttam. Gyurcsány Ferencnek például, aki mégiscsak ennek az országnak a miniszterelnöke volt, az almaszedésben és a kertásásban az agytekervényei is elváshattak, annyi ideig kereste a szavakat. Ferenc láthatólag rossz bőrben van, és az a mondata, hogy a ,,demokratikus pártok" sorakozzanak Bajnai mögé, valóságos kéjgőzt bocsátott megcsappant táborára.

Láttam továbbá egy volt narkóst, aki negyvenhatszor bakizta el az éppen aktuális szavakat, s bár szó szerint nem tud beszélni, mégis ő a Milla vezére.

Személyes kedvencem Kónya Péter, aki egy Moszkvában kiképzett rendőrkutya érzékenységével derítette fel a demokrácia nyomait, és amikor megtalálta, negyven perc alatt át is adta nyomozati jelentését az ásítozó munkásőröknek.

Aztán gyütt Bajnai Gordon. Hang is gyütt (copyright Hofi Megmondó Géza). Gyütt hang, de nagyon kevés, és többen a szerkesztőségben aggódva firtatták, nem maradt-e előző életéből egy lapos, félbehagyott dekk a millás ember zsebében, mert Gordon tisztára úgy beszélt, mint aki szívott valamit, és most nem a demokratikus érzületre gondolok.

Teázgattam békésen tovább, és arra gondoltam, hogy íme, ők ajánlkoznak Magyarország megmentőinek.
Kezdhetünk bizakodni.

Nézzük meg a lehetséges ellenzéki forgatókönyveket!

Az első: marad a jelenlegi felállás, Bajnaiék választási koalíciójához nem csatlakoznak új szereplők. Ebben az esetben a két meglévő pólus, a Fidesz-KDNP és a Jobbik mellett ez lesz a harmadik, az MSZP a negyedik, az LMP az ötödik, a DK a hatodik. Az egyfordulós rendszerben még a csoda sem segíthet a teljesen elaprózódott ellenzéken, és a Fidesz-KDNP újra többséget szerez.

A második forgatókönyv: a Fidesz-KDNP és a Jobbik mellé egyetlen új pólus épül: az MSZP-vel, LMP-vel, DK-val kiegészült Bajnai-féle csapat, vagyis mindenki belép a csoportosulásba. Ha így lesz, korán kezdték a kampányt: másfél év van még a választásokig, és minden jel szerint elkoptatnák egymást. Jó kérdés továbbá, hogy a képzeletbeli választó, aki elalél a gyönyörtől, ha TGM-et látja-hallja, vajon mit gondol mondjuk Kónya Péterről vagy Bajnai Gordonról. Gyurcsány hívei szeretik-e Schiffer Andrást? Biztosan van átjárás össze nem tartozó politikai táborok között? Elképzelhető, hogy Bajnai, a Milla, a Szolidaritás, az MSZP, az LMP, a DK és a többi páholy, klub, kiscsoport akár egy kézilabdacsapatot is képes kiállítani?

Aligha. A hasonló szivárványkoalíciók - és ez most a vészforgatókönyv -, ha meg is nyerik a választást, rövid idő alatt szétporladnak a különböző érdekek, az eltérő gazdasági háttér, a pozícióosztás miatt. És akkor újra jöhet a polgári kormány - de mondom, ez a vészforgatókönyv.

Végezetül a Jobbik-faktorról. Paradox helyzet, de ha a Jobbik nem létezne, az ellenzéki erők akár győzelmet is arathatnának 2014-ben. Most viszont a türelmetlen és elszegényedett Magyarországon elszaporodó protestszavazatokat a Jobbik eredményesen összegyűjtheti. Más szóval, és éppen ez a lényeg: elhappolja a baloldal elől. A Jobbik sok mindent elérhet, akár a legutóbbi eredményét is, de egyet soha: nem előzi meg a Fidesz-KDNP-t. Ettől kezdve pedig, az egyfordulós rendszer sajátosságai miatt, minden Jobbikra leadott voks a baloldali blokk esélyeit gyengíti, és a Fidesz-KDNP esélyeit növeli.

A kormányerőknek két dolgot kell kipipálniuk, és máris nagyon közel kerülnek a választási győzelemhez. Maximálniuk kell a biztos szavazók számát, ami a két békemenet láttán nem reménytelen vállalkozás. Másfelől fenn kell tartaniuk, meg kell becsülniük a mostani kegyelmi állapotot: ellenfeleik jelenleg hatfelé, de optimálisan is két-három felé szavaznak majd. Az egymást gyengítő Jobbik és baloldali blokk farvizén a Fidesz-KDNP megszerezheti az egyszerű többséget.


Link











 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: vészforgatókönyv, szerkesztőségben, forgatókönyveket, kezdeményezésben, csoportosulásba, miniszterelnöke, érzékenységével, asztráltestként, közbenyekergett, partykillerként, negyvenhatszor, agytekervényei, elszegényedett, kormányerőknek, szélsőségesnek, magyarországon, összegyűjtheti, munkásőröknek, megszerezheti, almaszedésben, telesipítozta, elfeledkeztem, demonstráción, koalíciójához, szétporladnak, pozícióosztás, választásokig, elképzelhető, szolidaritás, kijelentette, sajátosságai, eredményesen, arathatnának, magyarország, képzeletbeli, sorakozzanak, nagy országféltő, ciklusnyi esélyt, televíziót hétfőn, miniszterelnöke volt, volt narkóst, éppen aktuális, demokrácia nyomait, ásítozó munkásőröknek, szerkesztőségben aggódva, millás ember, demokratikus érzületre, lehetséges ellenzéki, jelenlegi felállás, egyfordulós rendszerben, teljesen elaprózódott, második forgatókönyv, Szentesi Zöldi László, Ungváry Rudolfnak, Tamás Gáspár Miklósnak, Bayer Zsolt, Havas Henrik, Váradi Júlia, Gyurcsány Ferencnek, Kónya Péter, Bajnai Gordon, Hofi Megmondó Géza, Kónya Péterről, Bajnai Gordonról, Schiffer Andrást,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Idő  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Minden harmadik...  Makszim Gorkij gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Png virág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sose bánj semmit  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alvó cicák  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 19  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  képre írva  Png kutya  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Lóhere  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Radikális szeretet  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mai harmónia kártyám  Szép napot kívánok  Png kutya  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Őrizkednünk kell...  Mi lenne ha  A boldog családok mind hasonló...  Fehér virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Sose bánj semmit  Mindig jusson idő nevetni  Makszim Gorkij gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagy országféltő, ciklusnyi esélyt, televíziót hétfőn, miniszterelnöke volt, volt narkóst, éppen aktuális, demokrácia nyomait, ásítozó munkásőröknek, szerkesztőségben aggódva, millás ember, demokratikus érzületre, lehetséges ellenzéki, jelenlegi felállás, egyfordulós rendszerben, teljesen elaprózódott, második forgatókönyv, képzeletbeli választó, többi páholy, vészforgatókönyv &#8211, különböző érdekek, eltérő gazdasági, pozícióosztás miatt, polgári kormány, ellenzéki erők, baloldal elől, legutóbbi eredményét, egyfordulós rendszer, baloldali blokk, választási győzelemhez, biztos szavazók, mostani kegyelmi, egymást gyengítő, egyszerű többséget, vészforgatókönyv, szerkesztőségben, forgatókönyveket, kezdeményezésben, csoportosulásba, miniszterelnöke, érzékenységével, asztráltestként, közbenyekergett, partykillerként, negyvenhatszor, agytekervényei, elszegényedett, kormányerőknek, szélsőségesnek, magyarországon, összegyűjtheti, munkásőröknek, megszerezheti, almaszedésben, telesipítozta, elfeledkeztem, demonstráción, koalíciójához, szétporladnak, pozícióosztás, választásokig, elképzelhető, szolidaritás, kijelentette, sajátosságai, eredményesen, arathatnának, magyarország, képzeletbeli, sorakozzanak, megmentőinek, demokratikus, csatlakoznak, forgatókönyv, elaprózódott, félbehagyott, türelmetlen, egyfordulós, rendszerben, kertásásban, elszaporodó, ellenfeleik, kipipálniuk, vállalkozás, reménytelen, győzelemhez, maximálniuk, kellemetlen, elkoptatnák, mártogattam, kaparintott, elváshattak, országféltő, megcsappant, optimálisan, köszönhetem, ajánlkoznak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 986
  • e Hét: 4134
  • e Hónap: 43955
  • e Év: 221830
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.