Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem jártak a kocsmákban
  2014-04-23 22:50:23, szerda
 
 




NEM JÁRTAK A KOCSMÁKBAN
Sinkovics Ferenc - 2014. április 23., szerda


A kívülállóknak úgy tűnhet, a magyarok mazochisták lettek, s időnként Szanyi-interjúkkal szórakoztatják magukat! Mi tagadás, ez történt tegnap reggel is, amikor Szanyi Tibor interjút adott a Kossuth rádiónak. Mi pedig hallgattuk, ha nem is szórakoztunk éppen.

Értelmetlen dolog lenne kivesézni Szanyi minden kijelentését, de néhány gyöngyszemet azért meg kell említeni. Természetesen a közelgő EP-választás állt a beszélgetés centrumában, amellyel kapcsolatosan az volt Szanyi legfontosabb megállapítása, hogy olyan új adminisztrációra van szükség Brüsszelben, amely szakít végre a megszorítások politikájával, vagyis azzal a politikával, amelynek Orbán Viktor az egyik fő képviselője. Meg hogy az EP-ben nincs jelentősége a képviselők nemzeti hovatartozásának, mert ott már nemzetek fölötti ügyek kerülnek terítékre. Egyébként Szanyi több hasonló megnyilvánulásából is kiderült, hogy ő Európából, azaz az Európai Unióból vezeti le a nemzetek létét, s nem fordítva. Ez azért is lehet majd olyan érdekes az MSZP életében, mert Mesterházy Attila, a párt elnöke legutóbb arról beszélt, hogy odakint nem a pártcsaládok ideológiá-ja szerint kellene ténykedniük és szavazniuk a magyar képviselőknek, hanem nemzeti érdekeink jegyében.

No azért nehogy sírva fakadjon valaki! Ezt a trükköt sem most látjuk először, 2004-ben, az MSZP utolsó EP-választási kampánygyűlésén szinte csak magyar trikolórok és nemzetiszín drapériák díszítették a csarnokot, szegfűt alig lehetett látni. És ha emlékezetem nem csal, egy ismert folkzenekar nyitotta meg a rendezvényt. Nyilvánvaló, hogy Szanyi az efféle gesztusokat és mímeléseket feleslegesnek tartja, ő nyíltan ki szokta mondani, hogy az MSZP-nek is csak az európai jobboldal legyőzése lehet az egyetlen célja. S ha Mesterházy véletlenül tényleg komolyan gondolja azt, amit a nemzeti érdekek közös védelméről mondott, akkor nem is olyan sokára kitör a harc a pártban az elnöki székért.

Fene tudja, hogy is van ez, de mintha sokkolta volna őket a választási vereség. Amiben az a megdöbbentő, hogy a reakció alapján úgy tűnik, a párt, akárcsak szövetségesei, akárcsak egy pillanatra is komolyan gondolta, hogy leválthatja az Orbán-kormányt. Nem tájékozódtak? Nem járták a kocsmákat, nem füleltek a villamosokon? Nem fogták fel, hogy hiteltelen emberekkel, hamis ideológiával és a programnak csúfolt ,,semmivel" soha többé nem rúgnak labdába? Nem sokra tartják akkor a népet, még mindig csak alakítható, formálható masszának tekintik a választók széles táborát, ennek egyébként Szanyi hangot is adott a rádiós interjúban. Minősíteni kezdte a szavazókat, mondván, akik a Jobbikra voksoltak, azok bizonyíthatóan tanulatlan, vidéki emberek. Az MSZP neve mellé viszont a nagyvárosok kifejezetten tanult és felvilágosult ifjúsága húzta be az ikszet. Az ő szavazatukra számít most is.

A Szanyi-féle gondolatmenet szorosan kapcsolódik ahhoz a balliberális propaganda-hadjárathoz, amit a polgári oldallal, azon belül is főként a Fidesszel szemben vívnak. Ezek szerint a párt és a KDNP választási győzelme tulajdonképp vereség, hisz ötszázezerrel kevesebb szavazatot kaptak, mint négy évvel ezelőtt. Meg hogy választási csalás történt. Ezt Szanyi is említette a rádióban, valahogy úgy finomítva a dolgot, hogy az EBESZ megállapításaiból akár erre is lehet következtetni. Azért is merész játék ez a szavakkal Szanyitól, mert az EBESZ ellenőrei semmiféle csalásról nem beszéltek.

S végül, ha nem is kifejezetten balról, de a politikai és gazdasági elemzők világából fontos üzenet is érkezett, amely szerint Orbán Viktornak ki kell egyeznie végre a belvárosi értelmiséggel. Ez a csoport, mint tudjuk, egy maréknyi, magát liberálisnak valló íróból, filozófusból, közíróból áll, s ilyen-olyan művészek, színházi emberek, médiasztárok pörögnek még körülöttük, mint holdak a bolygó körül.

Maradjunk abban: nem szeretik a szotyolát. Mi viszont szeretjük.

Ha nem tévedek, alapvetően ez az a társaság, amely úgy érzi, a világhatalmat képviseli ebben az aljas és műveletlen országban. Már 2010-ben is kérték a kormányzati hatalom megosztását - fékek és ellensúlyok! -, ami egyébként a demokrácia, a szabad választások megcsúfolása és a választásokon kinyilvánított népakarat erőszakos megváltoztatása lett volna. Most pedig magukhoz rendelnék Orbánt, mintha a jövőbeni kormány is csak általuk nyerhetné el legitimitását. Nemcsak a nemzetközi színtéren, de idehaza is. Ugyanarról a csoportról van szó, amely beerőltette Gyurcsányt a baloldali összefogásba. Még nem tisztázott, hogy ennek milyen szerepe volt a kormányváltók vereségében.

Mellesleg a kudarcot követően arról szólnak a hírek, hogy hitelező bankja zárolta az MSZP számláit annak kétmilliárdos tartozása miatt. A párt ezt cáfolta, de állítólag el vannak adósodva rendesen. A balliberális térfélen valahogy mindig baj van a pénzzel, na meg annak eredetével. Nemcsak a Simon-ügyre kell gondolni, vagy az SZDSZ tartozásaira, de mindjárt arra is, hogy az MSZP még mindig nem számolt el az MSZMP-től örökölt vagyonával...

No és a bank, amely most kezd keménykedni! Mintha csak kivárta volna a választás végeredményét... A szocialista politikus, Gúr Nándor odanyilatkozott a minap az ATV-ben, hogy nem tudja, miként fizeti meg ezt az adósságot az MSZP, mert amögött nem állnak olyan gazdaságilag erős támogatók, mint a kormánypártok mögött. Mintha csak elfelejtette volna Máté László, Kapolyi László vagy más ,,privatizációs bajnokok" nevét. Elég terjedelmes a lista. Kár, hogy a polgári kormányok valamiért nem merik kézbe venni.


See more at: http://magyarhirlap.hu/nem-jartak-a-kocsmakban#sthash.YId2j8uA.dpuf

Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: adminisztrációra, hovatartozásának, megváltoztatása, odanyilatkozott, kampánygyűlésén, kinyilvánított, szórakoztatják, bizonyíthatóan, kétmilliárdos, kormánypártok, kormányváltók, ötszázezerrel, feleslegesnek, kapcsolatosan, természetesen, politikájával, képviselőknek, világhatalmat, értelmiséggel, választásokon, megszorítások, legitimitását, következtetni, megállapítása, szövetségesei, végeredményét, felvilágosult, privatizációs, kívülállóknak, gondolatmenet, villamosokon, gyöngyszemet, szórakoztunk, tartozásaira, megcsúfolása, kifejezetten, magyarok mazochisták, közelgő EP-választás, beszélgetés centrumában, volt Szanyi, megszorítások politikájával, képviselők nemzeti, nemzetek létét, párt elnöke, pártcsaládok ideológiá-ja, magyar képviselőknek, ismert folkzenekar, efféle gesztusokat, európai jobboldal, egyetlen célja, nemzeti érdekek, elnöki székért, JÁRTAK KOCSMÁKBAN, Sinkovics Ferenc, Szanyi Tibor, Orbán Viktor, Egyébként Szanyi, Európai Unióból, Mesterházy Attila, Orbán Viktornak, Máté László, Kapolyi László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Bounty krémes  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Nevem  Szép napot kívánok  Minden harmadik...  Idő  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Png cica  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  A televizió nem a kultúrát kép...  Akik bántanak téged  Szívem  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  Nem számIt  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png telefon  Szép napot kívánok  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Popper Péter szavai  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Adakozás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Egy hatékony szolga  Boldog születésnapot a ma ünne...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Németh László tollából  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A boldog családok mind hasonló...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 21  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gonosz démon-álarc  Lóhere  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gonosz démon-álarc  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág 
Bejegyzés Címkék
magyarok mazochisták, közelgő EP-választás, beszélgetés centrumában, volt Szanyi, megszorítások politikájával, képviselők nemzeti, nemzetek létét, párt elnöke, pártcsaládok ideológiá-ja, magyar képviselőknek, ismert folkzenekar, efféle gesztusokat, európai jobboldal, egyetlen célja, nemzeti érdekek, elnöki székért, választási vereség, reakció alapján, programnak csúfolt, választók széles, rádiós interjúban, nagyvárosok kifejezetten, polgári oldallal, szavakkal Szanyitól, belvárosi értelmiséggel, bolygó körül, világhatalmat képviseli, kormányzati hatalom, szabad választások, választásokon kinyilvánított, jövőbeni kormány, nemzetközi színtéren, baloldali összefogásba, kormányváltók vereségében, kudarcot követően, balliberális térfélen, választás végeredményét, szocialista politikus, kormánypártok mögött, polgári kormányok, adminisztrációra, hovatartozásának, megváltoztatása, odanyilatkozott, kampánygyűlésén, kinyilvánított, szórakoztatják, bizonyíthatóan, kétmilliárdos, kormánypártok, kormányváltók, ötszázezerrel, feleslegesnek, kapcsolatosan, természetesen, politikájával, képviselőknek, világhatalmat, értelmiséggel, választásokon, megszorítások, legitimitását, következtetni, megállapítása, szövetségesei, végeredményét, felvilágosult, privatizációs, kívülállóknak, gondolatmenet, villamosokon, gyöngyszemet, szórakoztunk, tartozásaira, megcsúfolása, kifejezetten, szavazatukra, tájékozódtak, tulajdonképp, kijelentését, liberálisnak, médiasztárok, ideológiával, balliberális, összefogásba, elfelejtette, magyarhirlap, pártcsaládok, legfontosabb, gazdaságilag, filozófusból, mazochisták, brüsszelben, rendezvényt, beerőltette, választások, keménykedni, politikával, jelentősége, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1009
  • e Hét: 6231
  • e Hónap: 46052
  • e Év: 223927
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.