Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten hozott, Vologya!
  2015-02-18 17:30:22, szerda
 
 





ISTEN HOZOTT, VOLOGYA!

2015. február 17. 08:45
G. Kirkovits István - Hunhír.info


Tudom, Vologya, kicsit ciki, hogy tegezlek, de maradjunk annyiban: azt hiszem, a szabadságukhoz egész életükön keresztül ragaszkodó emberek között egyértelmű lehet a tegeződés. Kérdezhetnéd, miért nem tisztellek meg azzal, hogy anyanyelveden köszöntelek legalább pár szó erejéig. Nos, be kell vallanom, hiába tanultam oroszul 13 éven keresztül, bizony alig emlékszem valamire. Hogy miért? Azért, Vologya, mert kötelező volt tanulni egy megszálló állam nyelvét, és ami kötelező, ami felülről irányított, az sohasem lesz szerethető, kedvelt, vagy elfogadható. Én akkor így is lázadtam egy idegen hatalom ellen, amely hazámra telepedett. Hatalom ellen, berendezkedés ellen. És most egy hatalom, egy berendezkedés képviselőjét üdvözlöm szívemből. Nem én változtam, a világ változott, és az az egykoron utált valami változott, amely most számomra a szabadságot is jelképezi.

Tudod, Vologya, az orosz embereket csak hallomásokból ismertem, halvány emlékképek élnek bennem arról, hogy megjelennek utcánkban a csillagos tankok, apám nyakába vesz és fedezékbe vonul, lohol velem, aztán a kötelezőség időszaka, amikor isteníteni kellett mindent, ami szovjet, ami keleti, ami ahhoz a rendszerhez kötődik, amelyben te is születtél. Én nem akartam idegen rendszert isteníteni, nem akartam elfogadni azt, hogy mások, idegenek mondják meg, hogy mit tehetek, hova utazok, mert az élt a köztudatban, hogy ami nálunk van, az nektek köszönhető. Igaz, gyermekkorom kedvenc helyszínén, ahol erőitek állomásoztak, füstös kocsmák mélyén találkoztam egy pár katonatiszttel, akik nem tűntek emberbőrbe bújt farkasoknak, és a több centi vodka emberközelbe hozta azt, amit a lelkemben embertelennek tartottam.

Tudod, Vologya, én a rendszereteket tettem felelőssé azért, hogy nem utazhatok a hőn áhított Nyugatra, nem vehetek részt a színes hippifesztiválokon, és ha megcsonkított hazám nyugati végei felé tartok, leszednek a vonatról. Haragudtam rátok, Vologya és borgőzös állapotban ezt ki is fejeztem, aztán el is csendesítettek pár hónapra az állítólag a szuronyaitok árnyékában tevékenykedő honfitársaimnak köszönhetően az erre rendszeresített helyen.

Aztán sikerült átlépnem végül is a szögesdrótot, pár évet csavarogni a szabad világban, amire annyira áhítottam, aztán hazajönni akkor ide, amikor ti elmentetek. Mikor megérkeztem, még bennem volt a félsz, hogy visszatértek, aztán új szelek kezdtek fújni Magyarország egén.

Vologya, én bevallom neked, ami itt alakult 25 év alatt, az sokkal szabadságkorlátozóbb, sokkal irányítottabb és felülről vezényelt, mint amikor a háttérben ti voltatok. Sokkal vadabb kötelezőségek, és most lehet, hogy nem kell emlékműveket kötelezően koszorúzni, vagy idegen nyelveket tanulni, de sokkal jobban meghatározzák, hogy kit szabad szeretni és gyűlölni, kire szabad emlékezni és kit kell megvetni, és sokkal jobban be akarnak hatolni a lélek rejtett bugyraiba.

Tudod, Vologya, én választhattam, hogy az úgynevezett szabad világban élek, vagy visszatérek ide, az általam remélt szabad világba, amiről azt hittem, hogy semmi külső erő fejlődésébe, irányulásába bele nem szólhat. Aztán a több évtizedes csalódás után már időrendben is megjelentél te a színen vagy öt évvel ezelőtt, és egyre inkább kezdted azt megtestesíteni, amire a régi keleten, majd az elért nyugaton elgondoltam.

Vologya, a választás lehetősége nagy erő. Én úgy érzem, hogy most te vagy az az ember, aki jelenthet valamit egy olyan másik embernek, aki egész életében semmi más nem akart lenni, csak szabad. Ott van országod, amely egyre szimpatikusabb, és azért, mert abba az irányba halad, ami pont az ellentéte annak, mint amibe minket belekényszerítenek. Ez a Nyugat, amelyet most annak neveznek, egy rohadó világ, Vologya, amelyben minden föloldódik, minden, amit az ember génjeiben hordoz és takar, helyette egy összekuszált massza az egész, kötelezően irányított fájdalommal és mindennek a felrúgásával, ami érték, rend és tradíció.

És ott vagy te, akit kineveztek most patás ördögnek, mert nem akarsz ennek az erőszakos szemétdombszemléletnek megfelelni, és szembeszállsz egy olyan birodalommal, amely százszor jobban robottá tenne mindenkit, mint ahogyan azt a te országod akkori vezetői tették.

Vannak persze olyan kérdések, amelyek a múltból nyugtalanítanak, mondhatni fájdalmasak, de az idő oldja a sérüléseket, az idő közel hozhatja egymáshoz a vélt, vagy valós ellenségeket. Biztos lennének vitáink a múlt értelmezéséről, biztos mindketten ragaszkodnánk saját igazunkhoz, de most ott tartunk, hogy legfontosabb kérdés a jövő. A jövő, amely gyermekeink sorsát rendezheti, határozhatja meg, és a felgyorsult időben gyors választásra kényszerít. Rabok legyünk, vagy szabadok minden szempontból. Most te nekem a szabadságot képviseled.

Isten hozott magyar földön.

Link








Az évszázad történelmi pillanatát szülte meg hazánkban Putyin látogatása

Felejtsünk el mindent gyorsan a keddi nappal kapcsolatosan, amely gazdasági szerződésekről, világpolitikai játszmákról, sőt még világrendek harcáról szól. Az orosz elnök látogatása elleni liberális őrjöngés és a hétfői csürhevonaglás reakciójaként kedden egy olyan történelmi pillanat következett be Magyarországon, amelyre az elmúlt száz évben nemigen lehetett példa. Az orosz nagykövetség előtti szimpátiatüntetésre és az esti belvárosi vonulásos gyertyagyújtásra olyan eltérő világnézetű, vallású, történelemszemléletű, politikai irányultságú, társadalmi állapotú emberek közös térben való létezésére került sor, ha csak rövid időre is, amely egészen a mai napig elképzelhetetlennek tűnhetett minden gondolkodó ember számára.

Az orosz nagykövetség előtti tömegben szemlátomást ott volt a magyar nemzeti érzelmű nyugdíjas, a volt munkásőr, a korábbi Hollán utcai antirasszista tüntetés hírportálunk által is felismert arca, a bős-Nagymarosi vízlépcsőért foggal-körömmel kiálló reális zöld, a thürmerista, az egykori német-magyar fegyverbarátság erejében hívő, a magyar nacionalista vagy a szélsőjobbos. Ott volt ifj. Hegedűs Loránt református lelkész, valamint az ateista. Ha hozzávesszük a Magyarországon élő orosz anyanyelvűeket és azokat az Ukrajnából ideköltözötteket, akik az ukrán kormánycsapatok által támadott régiókban tudják szeretteiket, akkor tényleg azt mondhatjuk, hogy nemzetközi is volt ez az együttlét.

Minden bizonnyal más körülmények között ezek az emberek a legjobb esetben is legfeljebb passzív ellenállással viszonyultak volna egymáshoz, de az, hogy minden korábbi ellentétet, beidegződést alárendeltek valaminek, az ebben az őrjöngő, gyűlölködő időszakban hihetetlenül felemelő. A kulcsszó pedig nem volt más, mint egy alapvető emberi igény: a békevágy. Nem a harc, a háború és a sok-sok járulékos vesztesége, lelki-szellemi-ideológiai síkon, hanem egyszerűen az, hogy megőrizve mindenkinek a maga valóját, nem kéne már minden pillanatot a gyűlöletnek és a szembenállásnak uralnia a világban...

Link








Az orosz népet nem lehet már megvezetni: az egekben Putyin népszerűsége

Az oroszok 74 százaléka ismételten Putyinra szavazna, ha most lennének az orosz elnökválasztások. Az orosz vezető egy alatt HARMINC százalékkal erősített az orosz emberek körében. Az orosz társadalom elsöprő többsége a jelenlegi gazdasági válság és az ukrajnai konfliktus ellenére teljes mértékben kiáll a putyini politizálás mellett. Orosz vezetőnek a legújabb kori történelemben még nem volt ilyen magas a bizalmi indexe.

A társadalmi és politikai kutatások intézete vezetője, Dmitry Badovskiy leszögezte: a felmérések szerint a népesség 85 százaléka kitart Putyin bel- és külpolitikája mellett, és csak hét százalék elégedetlen vele, A Közvélemény Alapítvány szerint 85 százalékon áll Putyin bizalmi értékelése, ez a mutató 2014-ben 75 százalék volt.

Link



Putyin leleplezi az USA a 2001. szeptember 11-i merényletekben játszott szerepét?

Link








Obamával tárgyalni olyan, mintha egy galambbal sakkoznék.

A galamb fellöki a figurákat, rászarik a táblára, majd peckesen körbejár, mintha megnyerte volna a játszmát."


/Putyin/


Itt van Putyin és Orbán bejelentése

Link













 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: ideköltözötteket, elnökválasztások, gyertyagyújtásra, rendszeresített, fegyverbarátság, szembenállásnak, kormánycsapatok, honfitársaimnak, nyugtalanítanak, szabadságukhoz, magyarországon, szerződésekről, világpolitikai, csendesítettek, megtestesíteni, katonatiszttel, értelmezéséről, szimpatikusabb, merényletekben, rendszereteket, anyanyelvűeket, csürhevonaglás, berendezkedés, szembeszállsz, anyanyelveden, kapcsolatosan, ragaszkodnánk, antirasszista, kötelezőségek, hallomásokból, történelemben, külpolitikája, meghatározzák, ellenállással, irányítottabb, megcsonkított, szabadságukhoz egész, megszálló állam, sohasem lesz, idegen hatalom, berendezkedés képviselőjét, világ változott, orosz embereket, csillagos tankok, kötelezőség időszaka, rendszerhez kötődik, nektek köszönhető, több centi, lelkemben embertelennek, rendszereteket tettem, szuronyaitok árnyékában, erre rendszeresített, ISTEN HOZOTT, Kirkovits István, Hegedűs Loránt, Dmitry Badovskiy, Közvélemény Alapítvány,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdőn  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Facebookon kaptam  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  Nagyi telefonál  Idő  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szép estét  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tavaszi kép  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bounty krémes  Sose bánj semmit  George Byron - Ahogy itt jár -...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nem méltó hozzád  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png fotel  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Leonardo da Vinci gondolata  Nem méltó hozzád  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Reggel van  Nevem  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét  Fekete-erdő desszert  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Soha ne kedvezz...  Png kutya  Fekete István - Akác  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Nevem  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Png férfi  Próbálj meg ...  Png kislány  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
szabadságukhoz egész, megszálló állam, sohasem lesz, idegen hatalom, berendezkedés képviselőjét, világ változott, orosz embereket, csillagos tankok, kötelezőség időszaka, rendszerhez kötődik, nektek köszönhető, több centi, lelkemben embertelennek, rendszereteket tettem, szuronyaitok árnyékában, erre rendszeresített, szabad világban, lélek rejtett, úgynevezett szabad, általam remélt, több évtizedes, színen vagy, régi keleten, elért nyugaton, választás lehetősége, olyan másik, irányba halad, ellentéte annak, rohadó világ, ember génjeiben, összekuszált massza, olyan birodalommal, múltból nyugtalanítanak, múlt értelmezéséről, felgyorsult időben, szabadságot képviseled, évszázad történelmi, keddi nappal, orosz elnök, hétfői csürhevonaglás, olyan történelmi, elmúlt száz, orosz nagykövetség, esti belvárosi, magyar nemzeti, volt munkásőr, korábbi Hollán, bős-Nagymarosi vízlépcsőért, egykori német-magyar, magyar nacionalista, ukrán kormánycsapatok, legjobb esetben, kulcsszó pedig, alapvető emberi, sok-sok járulékos, maga valóját, szembenállásnak uralnia, orosz népet, egekben Putyin, orosz elnökválasztások, orosz vezető, alatt HARMINC, orosz emberek, orosz társadalom, jelenlegi gazdasági, ukrajnai konfliktus, putyini politizálás, legújabb kori, bizalmi indexe, felmérések szerint, mutató 2014-ben, galambbal sakkoznék, galamb fellöki, ideköltözötteket, elnökválasztások, gyertyagyújtásra, rendszeresített, fegyverbarátság, szembenállásnak, kormánycsapatok, honfitársaimnak, nyugtalanítanak, szabadságukhoz, magyarországon, szerződésekről, világpolitikai, csendesítettek, megtestesíteni, katonatiszttel, értelmezéséről, szimpatikusabb, merényletekben, rendszereteket, anyanyelvűeket, csürhevonaglás, berendezkedés, szembeszállsz, anyanyelveden, kapcsolatosan, ragaszkodnánk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4544
  • e Hét: 12999
  • e Hónap: 52820
  • e Év: 230695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.